"АПРИЛските деца обичат щурата игра със снежни топки и шейна"

• 11 366
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Наде, при нас яслата е нова. Децата са много малко, около 6-7, а персонал бол. 3 лелки и 1 сестра, евр. стандарти Joy. Децат идват здрави и още са обменили бацили. Затова всичко е на 6+ в момента. Като гледам, че са сложили още шкафове и ми се свива сърцето. Ще наблъскат 20-30 деца и всичко ще отиде на вятъра.

# 76
  • София
Добро утро!
И аз се кефя, че днес е петък, още повече че от понеделник съм 1 седмица отпуска, за да водя Сонята на ясла.
Но пък днес имам куп работа, защото една колежка напуска и цялата й работа се прехвърля на мен. Не съм особено очарована, но....работа Tired

Колко часа пътувахте до Усоето??? Аз не бях миналия път, но много ми хареса по снимките полянката, на която децата могат да играят. Затова съм съгласна пак да е там.

# 77
Една наша позната лекарка каза, че ФЪСТЪЦИТЕ са нещото, което ако задави детето дори и отстранено, продължава блокаж на белите дробове - съдържат някакви масла, които блокират център в мозъка за дишането, следователно каза, че не само са опасни заради формата си, а и заради съставките си. Имали са случай, в който дете се е задавило, отстранили са фъстъка, но въпреки това не можело да диша и е бил някакъв ужас.  Thinking

Саш каза, че няма против пленума, обаче дас пестя пари от сега:)

# 78
  • София
Родителите ми отглеждаха няколко години фъстъци. Както знаете са грудкови плодове, сиреч растат в земята. Използват се за изчистване на замърсени почви, защото попиват като гъби всички химикали и пестициди. А като сложм и информацията,че бяха внесени големи количества заразени с опасни спори от Африка фъстъци, замислете се дали да ги ползвате. Ядки други колко щещ, защо точно фъстъци?

Много мразя довода" ми на него/нея и харесва". Баща ми така се оправдава като й дава бонбони и шоколади!

Наде доколкото знам алергията е придобита, не е наследствена.
Слава богу във България не е много разпространена все още защото не се ползват много фъстъчени продукти в храните и полуфабрикатите както в Америка. Там и алергията към портокала е засилена защото всички само това пият.

Абе всичко прекалено е вредено това си е истината!

За срещичка с две ръце, и аз ще кажа на мъжо от сега да събира пари  Mr. Green

# 79
Уф, при мен денят zапо4на с една лоШа новина. На мъжът на 4иста4ката ни му предстоят операции и тя няма да може да дойде поне 2, 3 месеца  Tired  Как Ще се оправя беz нейната помоЩ, не zнам.... Пък и не искам да си намеря друга, на нея й имам доверие, сама е по стаите, не пипа, пък и детето гледа когато се налага....

Красе, браво на Ники, само това да се 4ува  Hug

И аz zа Ра4ето се сетих в4ера, да не би Емо да се е погрижил zа компютъра?  newsm78

ПЛЕНУМ как беz нас?  Mr. Green  Майтапа на страни, ние сме предвидели на 1. май да летим zа Варна и да останем до 12. Ние сме беz кола в БГ, в смисъл 4е ми е неудобно да вzема колата на татко ми zа Х дена и да го оставям беz, но Ще сие наемем една. Та Красе, Сминс, Роди, ако искате, можем да вzемен един ван или микробус и да пътуваме zаедно, хем няма да е така ску4но на децата, хем Ще си делим горивото  Wink
За местоположението съм пас. На Априлци бих отиШла, по снимките ми хареса. Или да е около София, например на Боровец  Thinking , ако го правим от 1.5. например Ще летим направо до София, и след пленума от там до Варна.  Wink Таааа......моета е лесна, само се надявам да има с кого да пътуваме (може и с 2 коли но да има след кого да караме  Whistling ) 4е не zнам как Ще се оправяме ина4е  Blush

# 80
Пленумче  Party Party Party
Да си кажа и аз - много сме "за" и 3мата, Усоето беше супер, бих отишла пак там и за повечко дни, определено само с една нощувка си е доста път, но ако го направите по-близо до София няма да дойдем просто, защото Алекс не стои в колата, 2-3 часа ще ги преживеем, на смени ще караме отзад, че да не се изнервя само единия  Laughing Но до София е много от тази гледна точка  Peace Не че парите за път са малко, но целта оправдава средставата дет' са казва. Има само едно нещо, което ме притеснява в Усоето - ако е лошо времето и нямаме късмет като миналата година - какво ще ги правим тогава децата, ние сме лесни - механта е голяма  Mr. Green, ама те  newsm78 Но определено ако се спрем на тези дати ще трябва по-рано да ги измислим нещата.
Отделно тогава мислим да празнуваме 10 години от завършване на средното, но ще го съчетая и на пленум ще дойдем. Само да е живот и здраве  Hug
Красе, как се казва новото момиченце? Чакам една Еелна да се появи из групите  Mr. Green Нашите изследвания днес ще са готови, не бяха снощи  Rolling Eyes
Няма какво повече да добавя за фъстъците - не е шега работа с тях изобщо, супер смлени ако са - може да яде орехи, но това е, до 3 години ще си почака  Naughty

Мен като ме боли един зъб, направо се побърквам, но след някой час отивам при зълва ми, не се търпи  Close Twisted Evil

# 81
  • Русе
Привет,

Със закъснение, ЧРД на десито!!!  bouquet

Пак хубави теми сте обсъждали докато липсвах малко..., обаче, го раздавахме "бездетни" тази седмица... Mr. Green, та така - не бях на форумска вълна. Днес си прибираме децата от бабите, така че петъкът за мен, не ознаменува начало на "почивката" - напротив. Tired

И аз като чета Красето за Никича, получавам дежавю, ама то не се е и свършило... ooooh! И аз не можех да сядам на кафе, откак Преслав взе да сяда в количката (щот тръгваше да скача от нея), в яслата още го споменуват, че за секунда не се е спирал на едно място, а наскоро имах и много дълъг разговор с госпожата в ДГ, за липсата на концентрация, чупенето на столове и пр...., та засега тя не вижда проблем, и ме успокояваше, че такива деца ставали примерно блестящи математици и т.н., но ми се струва, че го каза, защото съм изглеждала доста притеснена  Thinking. И аз мисля, че такова поведение е нормално до 3-3,5г. - неслучайно, първият срок в ДГ, нямат занятия - по смятане/четене примерно. Не знам..., мъжът ми и сега се концентрира много трудно (между впрочем, е отгледан от сериозни пушачи), но той не пуши, може и наследственост да има.

Както, казва Татянка, и полът има значение - Диди също се магарясва, но е далеч от "постиженията" на батко си. И тя обича да облича и съблича дрехи. Обикновено събува обувки и чорапи в знак на протест, а съм я сварвала и навлечена с пижамата в/у домашните дрехи, и отгоре с 2 чифта пликчета. Crazy

Нищо не заключвам, вкъщи се руши на поразия, ама най-големия "урбулек"(така ли се пише?) е баща им  Twisted Evil. В момента имаме само една здрава порцеланова чиния, и редовно купуваме кафета и питиета с промоционални чаши... Mr. Green

Скарлет, нямам думи за изказването в "Нашите Деца"... Shocked

# 82
  • София
Ура, пленум!!!!

Вчера Реа много се зарадва, че отива на ясла. Влезе сама. Там обаче искала само да я гушкат и да я носят на ръце. Нашата лигличка е разкрита!  Simple Smile Днес ревна и едвам я взеха от мен. Като дойдохме на обяд ни казаха, че много бързо се е успокоила и, че нямат никакъв проблем с нея.

Ох, прочетеното за фъстъците ме ужаси! Добре, че сте ми вие да ме информирате. Реа фъстъци май не е яла, само орехи е опитвала.

Татянка, кофти! Дано бързо да намериш разрешение на проблема!

# 83
  • София
За фъстъците нямам много притеснения, защото основно набляга на орехите и бадемите. Но и аз държа точно на това да не се прекалява, а свекитата само питат: "Е, какво ще и стане??? Щом иска - да яде " Щяла да стане много умна и подобни глупости. Просто не мога да повярвам колко глупава ме карат да се чувствам понякога. Twisted Evil

Браво на Реа! Мечтая си и Соня да е поне малко така в понеделник. Praynig

# 84
  • нейде там, където ....
Здравейте и от нас! Димитър и мама Ж. Той е порастнал, аз - уморена. Имахме проблеми с личния лекар, но не ми се говори за него. С всеки ден започва да говори все повече и повече думи. Снощи каза "Мама има тете (цвете)!". Май не е от хиперактивните, но е от супер упоритите. Науми ли си нещо, не мога да го разубедя по никой начин. Може след часове, когато аз забравя, но си прави неговото. Яде всичко, ако е с мляко и в малки количества. Но редовно. И носи дрехите, с които батко му ходеше в първа група Laughing И прави същите неща - рисува, танцува, опитва дори да пее  Simple Smile

Искам да питам мамите на априлчета от София какво ще правите с яслите и градините? Впрочем, ще има ли априлчета в детска градина наесен изобщо? На мен ми се иска, но казват, че новата система няма да приеме молбата ни за септември, защото навършва 3 години след 31.12.2008. Crazy Не че не съм намерила вратичката в полето, но все пак, ще има ли и други?

# 85
Здрасти, jd
Стенли няма да е на градина, а на ясла, защото смятам, че още му е рано за градина.

# 86
  • 2 етажа над тавана
В градина така или иначе няма да ги вземат, след като нямат 3 годинки към момента на постъпване. Така че и Маги, надявам се, ще е на ясла.

# 87
  • София
Привет!
И ние ще кандидатстваме за ясла - за градина няма да са достатъчно големи!

За пленума пишете - точно мислех да питам/ и аз по повод на снощните новини за почивните дни по първи-шести май/ дали да пуснем нова тема за пленума? Но ако искате може и тука!
Аз съм за - дано тоя път да няма препани камък по въпроса! За мястото - нека е пак по средата някъде, Усоето или на друго място, но нека да е справедливо към всички! Имаме избор на доста дни - нека решим кой да е и да се разтърсим или направо да звъним в Усоето!

За фастъците - незнаех тия всички подробности / благодаря на Диабетката и Аги/, но знам само, че не е добре да се дават, защото алергизират!

А мед давате ли?

# 88
Здравейте отново!
На Тони подадохме молба за ясла, но чак към юни може да излезне бройка. Какво да ви кажа...мизерия пълна ми се видя яслата. Бяха украсили коледно стълбището с играчки, които майка ми е виждала като дете едва ли не, уж чисто, но при таи стара база каква ти чистота може да се очаква. Crossing Arms Добре де, нямаха ли алко пари да си купят едни лампички, мама му стара, малко да мига, да светка, да е по-съвременно?
Всички в едни бели престилки, направо не знам как ще се чувства детето там.
И не ми е ясно, дали разрешават родителите да погледнат горе-долу базата по-подробно - как са тоалетните, как са спалните и детската занималня как е. Че иначе как да си дадем децата без да знаем дефакто в какво състояние е всичко newsm78
И на таблото с имунизационния календар, нашили по едни плюшки от Зрънчо /не помня дали ви споменах/ , а една хлебарка уряла ли, заспала ли, стърчеше изпод едното листче, ама беше много интересна картинка! ooooh! Пред директорския кабинет това, на централно място на стената, потресаваща картина. И ние имаме хлебарки вкъщи, но все пак там е друго неща - аз нямам хигиенистки тук, да мият и бършат. Всъщност хлебарки напоследък няма, но а ги издебнах когато спят в едни кашони с инструменти и ги оставих пред входната врата на -10 и напръскани с Райд Twisted Evil

Днес му сложих шарковата ваксина, стискайте палци да не направи някоя реакция! Praynig Попитах за ХепА можело да му се постави, но по-натам, да си я купя. Има ли някой становище по този въпрос?Понеже Хеп А е доста разпространен, а е кофти за здравето като те гепи веднъж, та се чудя - да рискувам ли с тази ваксина, и дали пък няма да е полезна?

Мед - под формата на медени пръстенчета или меден корнфлейкс давам, много се тачи!

# 89
  • София
Мед пробутвам понякога в чая.
Медените пръстенчета много не й харесват.
Яла е и меденки, но то там колко е меда....

Айде чао, че днес ми е гаден работен ден и нямам търпение да си тръгна.

Общи условия

Активация на акаунт