Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 394
  • 346
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз имам въпроси.Родих Мария на 17 февруари.С таткото нямаме брак,но той припозна бебето.По постоянен адрес се водя в Свиленград,а живея в Бургас.Доколкото разбрах оттам /Свиленград/ще си вземам детските.Аз извадих пълномощно на майка ми,защото няма да мога да отида,което й дава право да се подписва навсякъде вместо мен.Освен служебна бележка за моите доходи,ще са нужни ли и други документи,които ще трябва да й пратя.Оттам също не й дават окончателни отговори,а аз не мога да си отида поне на този етап.Изобщо ще стане ли работата без да си отида и с пълномощното от нотариус и ако стане ще могат ли да ми превеждат парите в моята карта?
В твоя случай трябват следните документи
- удостоверение за семейно положение от общината - т.е. че не си омъжена
- брутния ти доход 1 година назад
- ксерокопие на акт за раждане на детето
- личната карта, за да сверят данните
- документ за банковата сметка
Не мился, че ще има проблем, ако майка ти подаде документите, все пак има пълномощно.
 Peace

# 61
И аз имам един въпрос. Преди седмица ходих да подам документите за детските надбавки и Социалните в Бургас не ми ги приеха-искат да представя и трудовата книжка.Никъде в молбата за детски не е споменато че се иска и трудова книжка  newsm78. Как мислите,ако отида отново другата седмица да си подам документите и отново ме върнат и отида да се оплача на директора на Социалните,ще има ли някакъв резултат?Не че нямам трудова книжка,но ми омразна всеки да  те прави на маймуна в тази държава и то за многото пари-25 лв на месец  Twisted Evil

# 62
  • София
И аз имам един въпрос. Преди седмица ходих да подам документите за детските надбавки и Социалните в Бургас не ми ги приеха-искат да представя и трудовата книжка.Никъде в молбата за детски не е споменато че се иска и трудова книжка  newsm78. Как мислите,ако отида отново другата седмица да си подам документите и отново ме върнат и отида да се оплача на директора на Социалните,ще има ли някакъв резултат?Не че нямам трудова книжка,но ми омразна всеки да  те прави на маймуна в тази държава и то за многото пари-25 лв на месец  Twisted Evil
Наистина е много неприятно да се разкарва човек, но най - добре си я вземи като ходиш. По принцип искат да се представят трудови книжки и на майката и на бащата, ако има прекъсване на трудовия им договор или има период, в който са били безработни през 12 месечния период.  Освен това и за да проверят дали са изплатени някакви обезщетения, защото в много случай те не се отбелязват в удостоверението за дохода, а са вписани в последните страници на трудовата книжка. Но може да имат и още нещо в предвид, аз само за това се сещам за сега.
Успех!

Последна редакция: сб, 08 мар 2008, 12:13 от anii_ta

# 63
Имам един въпрос. Ако детето е в подготвителна група искат ли бележка, че посещава учебно  заведение?

# 64
  • София
Имам един въпрос. Ако детето е в подготвителна група искат ли бележка, че посещава учебно  заведение?
Не, само ако е първи клас и нагоре

# 65
  • Бургас
И аз имам въпроси.Родих Мария на 17 февруари.С таткото нямаме брак,но той припозна бебето.По постоянен адрес се водя в Свиленград,а живея в Бургас.Доколкото разбрах оттам /Свиленград/ще си вземам детските.Аз извадих пълномощно на майка ми,защото няма да мога да отида,което й дава право да се подписва навсякъде вместо мен.Освен служебна бележка за моите доходи,ще са нужни ли и други документи,които ще трябва да й пратя.Оттам също не й дават окончателни отговори,а аз не мога да си отида поне на този етап.Изобщо ще стане ли работата без да си отида и с пълномощното от нотариус и ако стане ще могат ли да ми превеждат парите в моята карта?
В твоя случай трябват следните документи
- удостоверение за семейно положение от общината - т.е. че не си омъжена
- брутния ти доход 1 година назад
- ксерокопие на акт за раждане на детето
- личната карта, за да сверят данните
- документ за банковата сметка
Не мился, че ще има проблем, ако майка ти подаде документите, все пак има пълномощно.
 Peace

След всичко направено от моя страна в моя град са казали,че няма да стане без да отида лично,а с това бебе едва ли ще мога при положение,че сме изцяло на кърма.А представихме всички необходими документи.Дори и еднократната помощ не искат да й дадат,а отново викат мен.Е,за какво тогава вадихме пълномощно.Много съм разочарована,а и разтревожена,защото сега ми трябват най-много пари,а няма да мога да ги взема.
Благодаря за изчерпателния отговор относно необходимите документи.

# 66
Здравейте!И мен вече цял месец ме правят на луда с тия детски.В началото на месеца една служителка от соц.грижи ми каза че от НОИ трябва да ми издадат бележка за майчинството което получавам , понеже сега подавам документи за детските за втора година.Ходих в НОИ да питам и там ми казаха , че не издават такива бележки.Отивам вчера пак в соц.грижи и им казвам това и понеже уцелих друга служителка тя ми казва че такава бележка се издава от работодател.Да уточня пак че си получавам майчинството от НОИ , не от работодателя.Пращат ми бележка от фирмата и какво гледам в нея - САМО НУЛИ,отгоре до долу.Е как по дяволите искат да докажа колко пари майчинство съм получавала.Вече ми иде да ги разтрелям - и едните и другите.Ако някой може да ми помогне и да ме посъветва какво да правя ще съм му много благодарна.

# 67
  • София
Здравейте!И мен вече цял месец ме правят на луда с тия детски.В началото на месеца една служителка от соц.грижи ми каза че от НОИ трябва да ми издадат бележка за майчинството което получавам , понеже сега подавам документи за детските за втора година.Ходих в НОИ да питам и там ми казаха , че не издават такива бележки.Отивам вчера пак в соц.грижи и им казвам това и понеже уцелих друга служителка тя ми казва че такава бележка се издава от работодател.Да уточня пак че си получавам майчинството от НОИ , не от работодателя.Пращат ми бележка от фирмата и какво гледам в нея - САМО НУЛИ,отгоре до долу.Е как по дяволите искат да докажа колко пари майчинство съм получавала.Вече ми иде да ги разтрелям - и едните и другите.Ако някой може да ми помогне и да ме посъветва какво да правя ще съм му много благодарна.
Ако има месеци, в който си била на работа трябва да вземеш служебна бележка от работодателя. За времето през, което си била в отпуск по майчнство и си получавала обещетение от НОИ информацията се получава по служебен път от Национален осигурителен институт до дирекциите “Социално подпомагане”, така че не е необходимо да се представя документ от НОИ. За съжаление незнам защо доста често хората се разкарват от едната институция до другата. Можеш да си извадиш сумите, които са ти изплатени от сайта на НОИ, но трябва да имаш ПИК. Или от банката можеш точно да видиш в кой месец колко ти е изплатено. Впиши ги в молбата - декларация, сметни си сумите и я подай. Не могат да откажат да ти приемат молбата.

# 68
Здравейте пак!Днес ще ходя да подам вече документите за детски.След като вчера накарах съпругът ми да отиде той да се разправя, че аз останах без нерви, какво се оказа.Явно той е попаднал на правилната служителка и след като е бил както е на работа с униформата (полицай е,явно е всял респект),жената е чукнала ЕГН-то ми в компютъра и веднага е видяла получаваното от мен майчинство и ми е изкарала бележка.Значи можело.А мен ме разкарват сто пъти и ме лъжат.Това си е подигравка.И ще им го кажа днеска.Anii ta благодаря ти за отговора.

# 69
  • София
Радвам се, че са се подредили нещата  Grinning

# 70
  • Бургас
Здравейте! Предварително благодаря на всички момичета, които се наемат да отговарят на всичките ни въпроси!   bouquet
Ето и моя проблем /ако мога така да го нарека/: Знам, че детските могат да се получават на ръка или в посочена от мен банка и сметка. Да ама не.... В АСП Бургас задължават /според тях неточна дума/ тази сума да се получава в Инвест банк. Миналата година подавах документи. След хиляди разправии със служителите /най-вече в дирекцията на АСП/, звънене на горещия тел. и намесата на моя приятелка, която е журналист, успях да упражня правото си. Преди по-малко от месец, моя колежка подава документи, пак се наложи да МОЛИ за своите права. Скоро и аз ще подавам документи отново. Ако пак трябва да се разправям ... #Crazy Кого да сезирам за своеволията, които проявяват соц.служители в нашия град? Предварително се извинявам, ако поста ми въобще не е за тук!  Embarassed

# 71
  • София
След като вече получаваш детски, ти си в базата на Дирекцията и според мен не е нужно пак да ти искат банкова сметка, те вече я имат и би трябвало по нея да продължат да ти превеждат сумите. Просто трябва пак да посочиш, че искаш да ти превеждат сумите по същата сметка. Иначе можеш да се обадиш в Регионалната дирекция за социално подпомагане - Бургас или в АСП.

# 72
Здравейте,мами,
Искам да питам,след като съм родила през август,от къде да си взема бележка за доходите-от работодателя или от ной.Или и от двете,защото до 22.06.2006г.паричките ми ги превеждаше работодателя,след това,като излязох в болничен-ной.
Благодаря ви предварително!

# 73
  • София
Здравейте,мами,
Искам да питам,след като съм родила през август,от къде да си взема бележка за доходите-от работодателя или от ной.Или и от двете,защото до 22.06.2006г.паричките ми ги превеждаше работодателя,след това,като излязох в болничен-ной.
Благодаря ви предварително!
Ако има месеци, в който си била на работа или обезщетенията са ти плащани от работодателя трябва да вземеш служебна бележка от работодателя. За времето през, което си била в отпуск по майчнство и си получавала обещетение от НОИ информацията се получава по служебен път от Национален осигурителен институт до дирекциите “Социално подпомагане”, така че не е необходимо да се представя документ от НОИ. За съжаление незнам защо доста често хората се разкарват от едната институция до другата. Можеш да си извадиш сумите, които са ти изплатени от сайта на НОИ, но трябва да имаш ПИК. Или от банката можеш точно да видиш в кой месец колко ти е изплатено. Впиши ги в молбата - декларация, сметни си сумите и я подай. Не могат да откажат да ти приемат молбата.

# 74
Мерси,супер си!
На мен по-принцип проблема ми беше че мъжът ми не работи-на трудов договор,а и не е регистриран на борсата.И мислих че при това положение не мога да взимам детските,но една съседка ме светна,че никой не може да го задължи,да се запише на борсата и сега ще пробвам така.
Дано да стане-за 2 деца 50лв.не са за изтърване.

Между другото,преди време като казах на една приятелка,че са 18лв.помощите,тя мислеше,че я лъжа.После и стана смешно.

Общи условия

Активация на акаунт