Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 351
  • 346
  •   1
Отговори
# 285
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
здравейте мами колко е максималния доход 300 лв или 350 лв newsm78

За 2008 г. е 300 лв.

# 286
А знаете ли дали през 2009 г. мин. осигурителен праг ще е 350 лв. Миналия месец взехме бележки за доходите, но се оказа че надхвърляме тези 300 лв и затова не ги подадох. Мога ли януари 2009 да взема бележки за предната година от януари до декември и да ги подам ?

# 287
  • София
А знаете ли дали през 2009 г. мин. осигурителен праг ще е 350 лв. Миналия месец взехме бележки за доходите, но се оказа че надхвърляме тези 300 лв и затова не ги подадох. Мога ли януари 2009 да взема бележки за предната година от януари до декември и да ги подам ?
Мисля, че се очаква средномесечения доход на член от семейството за получаване на детски  да стане 350 лв. Но това ще е сигурно едва когато Закона за държавния бюджет на РБ за 2009 бъде обнародван. Можеш да да подадеш януари месец молба, до тогава ще е ясно какъв ще е прага за получаване на детски.

# 288
  • София
Моля да ми отговорите: детето ми е родено декември 2007, първата молба за детски надбавки подадох януари 2008. За да продължа да вземам детски трябва да подам нова молба. Въпросите ми са:
- следващата молба януари 2009 ли трябва да подам или декември 2008
- какви документи да представя - след като съм в отпуск по майчинство, трябва ли да взимам бележка да доходите ми от работодателя или само мъжът ми трябва да вземе? В тази бележка да се вземат доходите от януари до декември 2008 или от декември 2007, когато е родено детето, до ноември 2008?
Благодаря предварително за отговорите ви!

# 289
  • Ланкър, планините Овнерог
Моля да ми отговорите: детето ми е родено декември 2007, първата молба за детски надбавки подадох януари 2008. За да продължа да вземам детски трябва да подам нова молба. Въпросите ми са:
- какви документи да представя - след като съм в отпуск по майчинство, трябва ли да взимам бележка да доходите ми от работодателя или само мъжът ми трябва да вземе? В тази бележка да се вземат доходите от януари до декември 2008 или от декември 2007, когато е родено детето, до ноември 2008?

-Трябва да подадеш през януари 2009г
-Бележка трябва да вземеш от работодателя, въпреки че не си взимала пари от него в този период. В бележката от него ще имаш нулев доход, но трябва да я имаш за пред социалните. Доходът трябва да е януари 2008-декември 2008

# 290
  • София

-Трябва да подадеш през януари 2009г
-Бележка трябва да вземеш от работодателя, въпреки че не си взимала пари от него в този период. В бележката от него ще имаш нулев доход, но трябва да я имаш за пред социалните. Доходът трябва да е януари 2008-декември 2008

Благодаря ти много за бързия отговор!

# 291
Здравейте!
Темата е просто страхотна  bouquet
Имам въпросче :
 Ако до 1 год(по новия закон) не съм взимала детски по 25лв на месец, защото майчинството ми е 1000лв, то след тази година, когато започна да взимам по 240лв ще мога ли да се класирам за тях?Ако отговорът е да, то какво трябва да подам в общината и какъв период преди да изтече тази година?

# 292
Здравейте!
Темата е просто страхотна  bouquet
Имам въпросче :
 Ако до 1 год(по новия закон) не съм взимала детски по 25лв на месец, защото майчинството ми е 1000лв, то след тази година, когато започна да взимам по 240лв ще мога ли да се класирам за тях?Ако отговорът е да, то какво трябва да подам в общината и какъв период преди да изтече тази година?

Можеш да подадеш молба за детски в момента в който покриваш условията за доход Simple Smile Не е задължително да е точно на годината на детето.. Simple Smile
Мен не ме огряваше 6 месеца.. след това влязох в дохода Simple Smile

# 293
duhi_puhi благодаря!
 Hug

# 294
здравейте
искам да си подам документи за детските надбавки, не знаех че се подновяват всяка година документите Embarassed
-ще ми изплатят ли суми за предишните периоди (получавала съм добавките 1 година, след това ми ги спряха)
-получавам доходи от чужда фирма, нещо като граждански договор-как да декларирам сумите по него, няма как да предоставя служ.бел от тях
-има ли образец на служебна бележка за доходите от Бг фирмата?
Мерси предварително за отговорите

# 295
  • София
здравейте
искам да си подам документи за детските надбавки, не знаех че се подновяват всяка година документите Embarassed
-ще ми изплатят ли суми за предишните периоди (получавала съм добавките 1 година, след това ми ги спряха)
-получавам доходи от чужда фирма, нещо като граждански договор-как да декларирам сумите по него, няма как да предоставя служ.бел от тях
-има ли образец на служебна бележка за доходите от Бг фирмата?
Мерси предварително за отговорите
Ще започнеш да получаваш детски от месеца на подаване на молбата, със задна дата не се изплащат.
Нямаш ли сключени договор, в който да е упомената сумата, която ти се плаща или разписки за получаване на сумите.. Или просто да ги декларираш, незнам newsm78

Няма образец, обикновено фирмите ги вадят от програмните продукти и изглеждат по различен начин.
В удостоверението трябва да пише за кой период се отнася дохода, една графа за брутен доход облагаем по Закон за данъците върху доходите на физически лица, една за обезщетения за времена неработоспособност и друга обезщетения за бременност, раждане или гледане на дете и накрая общо. За обезщетения за времена неработоспособност, бременност, раждане или гледане на дете, ако са получени от НОИ се пише нулев доход. ДСП получава служебно информация от НОИ за тези суми.
Отдолу под таблицата: Да послужи пред Дирекция"Социално подпомагане" -........./към която си ти/

# 296
мерси, анита, страхотна си!   bouquet

# 297
Знаете ли дали днес са превели детските надбавки?  Simple Smile

# 298
  • Ланкър, планините Овнерог
Знаете ли дали днес са превели детските надбавки?  Simple Smile

Преди няколко дни още ги преведоха.

# 299
Вместо да изчисляваме като просяци, редно е да започнем кампания ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА, стига сме мълчали. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт