Вятърът скача и хапе и псува, а ЮЛЧЕ на мама главата надува.

• 13 452
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро майчета,
За ранобудните Бета и Пиги по едно кафенце  Coffee
Е хайде и за другите по едно  Coffee
Аз идея си нямам как се правят темичките  Thinking
 Hug

# 271
  • España (Плевен)
Добро утро!!!

# 272
Здравейте!И аз идея си нямам как се прави тема ,нека който го може! PeaceНан пък ти защо казваш че не сме ги одобрили,аз примерно бих харесала и тема в която има имената, датите нещо друго по важно с по една снимка, и да не е толкова шарено ,да има място и на 1 страница за писане!Не че е лошо шарено,но примерно празничните ни теми да са шарени а другите обикновенни,за да е по разнообразно,само хубаво  и шарено писва! Thinking

Пиги извинявай, аз не съм разбрала нещо,какво и е на Цвети? Sad Дано намериш каквото търсиш и дано се оправите! Praynig

# 273
  • През девет земи в десета
С Цвети трябваше да сме в болница,защото в събота едва дишаше и посиняваше,но предпочетох да прежаля 200лв. и да купим апарат за инхалации с вентолин за да се лекуваме в къщи!Проблема е,че трябва да се стерилизира всеки ден след приключването на инхалациите за деня,а не може да се изварява.
Това се е получило защото след ларингита са останали секрети в трахеята,нали го лекувахме без антибиотици,както е и редно  и вследствие на това започна да вдига температура и да кашля отново.Пи антибиотик,след 5 дни пак вдигна температура,не могат да се изчистят толкова лесно,а вентолин през устата не действа на бебетата така както  инхалациите.Пристъпите бяха последвани от повръщане и цианоза(страшна картинка),но сега единственото което правим са инхалациите и е много по-добре.

# 274
Лоша работа!

За сетен път се убеждавам че най важно е здравето ,другото е малки проблемчета,ако не сме здрави всичко друго е маловажно!

Дано се оправи! Praynig

Аз нещо пак ме е хванала депресията но този път не е отчайваща ами такава една извисена гледам по отгоре на нещата оставила съм моя да прави каквото иска ако му трябвам да ме търси и така!
  Светът е станал ужасен!Защо да се опитвам да променя някой като той иска да си седи такъв!
   И  олее ужас сега намерих камък в млякото,добре че не се падна на Юл!Ядем тук една кофичка мляко и ви досаждаме!

Айде до скоро или не чак толкова до скоро ще ви оставя малко ................................................

# 275
Пиги Какви страхотии разказваш само! Shocked Praynig  Хубаво, че Цветето се оправя! Hug Спазъм ли е направила, щом е посиняла? Confused Как овладяхте положението?

Нан Какво стана с обрива на Дая? Мина ли?

Аз пък да ви кажа май приключихме с кърменето/ днес става на 1г и 6м/  и сега ми е едно гадноооо Cry
От 2-3 дни вечер колкото и да цока, кърма не идва. Е, глътне 5-6 глътки от всяка гърда и до тук. Дали защото остана само едно кърмене и не се стимулира  newsm78, а и аз тези дни започнах по малко да се въздържам от някои любими храни, но не гладувам. Thinking А иначе Дани не роптае, пие след това малко вода и заспива. Спи до 9-10ч, значи не остава гладен. Снощи дори му направих АМ и изпи няма и 20мл. Вечер му изместих храненето да е по-късно и така....ще му давам да се залъгва, докато сам се откаже.

Отивам да готвя докато спи. Тази нощ май беше пълнолуние, въртя се като пумпал. Реве, бута ме, чак се тресеше от яд. Shocked
А снощи като видя луната през прозореца - Лампа, та лампа... Simple Smile

П.П. Пиги и аз поразпитах тук-там за такива таблетки, но няма...утре ще ми кажат ако намерят/дори останали от по предни зареждания/. Дано не ти е късно ...и да намерят най-важното. Praynig

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 16:24 от Nanny

# 276
Пиги, моята сестра ползва също инхалатор, но каза, че никога не е стерилизирала частите му. Само ги измива  newsm78 Моя племенник често е болен и от малък е с инхалатор.
Дано се оправите по-бързо  Praynig
Що така днес много трудно влизам във форумите?

# 277
  • София
А, Ivka, не съм аз от ранобудните, а от къснолягащите  Wink. Реших да погледна форума преди лягане и гледам, че й е спешно на Пиги, та затова писах. Много лошо е това с милото Цвете, дано скоро да се оправи  Praynig.

Ние втори ден не сме излизали, нещо ни се обърка режима, вчера Яна спа от 2 до 5 часа следобяд, после, естествено, заспа чак в 12 часа. Сутринта пък имахме серенада от 5.30 до 7 и после се успахме, станахме почти в 11 часа. Ще видим довечера как ще е.

Ние кърменето още си го тачим - суче по около три пъти на ден - на заспиване следобяд и вечер и сутрин на събуждане. Не че имам кой знае колко кърма, гледам, че гълта по около минута на гърда, но си иска, вика жаловито Кааа (да цока). Като свърши млякото, не ще да пуска, а то си е гадно, като опъва на празен ход. Та се налага да й прилагам един номер - слагам й пръст пред нослето и тя, като не може да вдиша, отваря уста и пуска. Уф, знам, че е гадничко, ама иначе мен ме боли  Rolling Eyes.

А за приказването знам, че за момента е по-важно колко разбират, а не колко думи казват. На този етап си попълват базата данни, запомнят, по-нататък ще проговорят, когато са готови.
Например Яна си играе, като ме пита кое какво е, но не иска да повтаря думите. Вчера ме пита 'Какооо', викам 'Муха' и тя веднага се обърна към елхата и пита и за нея, явно думите й се видяха близки и тя веднага иска да направи разликата. Или пък за лист, показвахме лист на цвете и лист хартия, като видя, че думата е една и съща.

Иначе Яна казва някои думи много смешно: баба=баба и жаба, мама=мама и лама, бебе=бебе и зебра. Казва тапе=хипопотам, мъня=маймуна. От глаголите казва ка, папа, гуш и нани. Казва да, не, няма, там. Комбинира думички с И, мама и Яна, баба и деде, кака и нея (леля), такива някакви.

Ох, още спи, ще ходя да я разбуждам, че довечеря пак ще лягаме по никое време.

# 278
  • София
Пиги, и сестра ми ползва инхалатор, ама май не стелизира  Thinking Аз давах вентолин сиропче, като бяхме с бронхит. Бързо оздравяване на Цветето  Hug
Бета  Peace
Нанни, недей бе мила, да тъжиш, ми те децата порастват Hug
Хей мами, никакви ви няма  Crossing Arms

# 279
Аз да ви се оплача.Днес след обед,когато Зоя се събуди беше гореща,меря температурата 39  ShockedСложих и 1 свещичка Ефералган,смъкна се,преди малко я мерих,беше нормална.Сега пак заспа,по никое време.Иначе хапна,дадох и витамини,поигра си малко.Мисля че е заради този кучешкия,който сега излиза,ама знам ли? ThinkingСмятам да я събудя,ако не стане сама към 21 часа,да и дам да хапне и да дам тогава и Нурофен,за всеки случай.Утре сме на ваксина,ама едва ли ще я бият,но поне да я прегледат.Много ми е шашнато,до сега температура не ми е вдигала,дано само вечерта да няма. Sad

Пиги:дано бързо да оздравее Цвети,че много лошо с тези болести Hug

Нани:то и аз кърмя по 1-2 пъти на ден,ама си има,понамаляла е сякаш,пък и Зоя не протестира-значи има.Даже и  сега с тази диета.

# 280
Поздрав на всички от КРиси  Hug

# 281
Ха-хааааа, мерси!!!Страшен е Крисито Laughing

Hug за всички болни момичета и момчета Heart Eyes

# 282
  • somewhere over the rainbow
Ха-хааааа, мерси!!!Страшен е Крисито Laughing

Hug за всички болни момичета и момчета Heart Eyes
Влече го рока май Wink

Нани, минаха пъпките Peace Сигурно я е ухапало нещо Thinking

Сега направих манджа и торта на МВ. Ми то било лесно и супер бързо бе... ама кой да се сети.

# 283
Много болнички ,бързичко да оздравявате.
И майка ми е болна и по цял ден сама с Т гледа децата и ми е много съвестно ,но няма как .
Аз от една седмица тръгнах на работа .На съвсем ново място. За сега се справям добре и всички са доволни .Тези работодатели бяха единствените които не се отнесоха с насмешка от факта ,че съм работила като охранител.Много е жалко ,че се делят така работите в България.Ами ,ако бях работила като чистач не знам сигурно никъде нямаше да ме вземат. След Нова година почти всеки ден бях на интервюта .Сега работя в област ,която все още ми е малко непозната сътрудник в отдел продажби ,но пък търсиха инженер . Да се надяваме ,че ще имам поне морално удовлетворение.
Ами това е от мен лека и много спокойна вечер.  smile3524  sleepuu

# 284
Пожелавам на всички болни дечица бързо оздравяване! Пипи от вчера пък е с хрема, но нищо му няма иначе, беснее и хич не му личи, че е болен. Аз тъкмо си викам, че сега ще вземе да се умори и да поспи малко повече, но няма братче! Затова пък аз днес следобяд като започнах да кихам, няма спиране и така ми потече носа, че имам чувството, че цялата се втечних и ще се превърна в една голяма локва. Какво е това чудо и аз не знам. Сега очаквам включване и от Мишел и мъжа ми.

Какво да ви разкажа друго...Тука пощурях да местя мебелите вкъщи. Не си намерихме място и това е. За 100-тен път разместихме детските, вече не мога да преброя колко промени им направихме. И имам планове за още.   ooooh! Ама и мъжът ми като ми удисва на акъла...Хванах се и да бродирам. Един ден се събудих и просто реших, че искам да се науча да шия гоблени. Изобщо нямам идея как ми хрумна това. И естествено веднага отидох и си купих един, разпитах продавачката какво се прави, жената търпеливо ми обясни всичко, аз мигах, мигах и тя накрая заключи : "Има и упътване, като го прочетете, ще се оправите, няма страшно". После се пулих половин час и се чудех какви са тези йероглифи, но вече шия успешно. Голяма занимавка е, но с децата не става, че много дърпат. Обаче като легнат запрятам ръкави и удрям един конец. Голям кеф!
Търся си и работа и ден през ден пращам по някоя кандидатура. Но за това не ми се говори.

Хубаво е, че има желаещи да пускат темичките. Няма значение колко е украсена, важното е да има отворена, пък ние нали ще си я пълним с добри емоции и пак ще си ни е любима. А ако на мен ми дойде музата някой ден, може и аз да пусна някоя. Но със сигурност няма да е толкова изпипана като на Исито. Да речем, че ще бъде в по-минималистичен стил Wink

Общи условия

Активация на акаунт