Отговори
# 210
tedi_ip, пък и другите варненски мами, които им предстои раждане или вече са раждали-моля кажете към кои лекари сте се ориентирали, кои болници (или къде и при кой са били предните ви раждания), мислите ли да ангажирате лекар или....? Не мен ми е тъмна Индия, до сега бях заложила на Майчин дом, защото двете ми приятелки родиха там и нямаха никакви проблеми, а и има епидурална, а други две приятелки раждаха в АГ-то миналата година и....... #2gunfire, доста гадничко протекоха събитията за двете-може и до късмет да си е, но все пак-който има повече опит, моля ви кажете-може и на лични, благодаря предварително от сърце!  bouquet

# 211
За хълцането в корема, хълцат си бебоците и още как Simple Smile Като мойте наблюдения са че когато хълцат много в корема, хълцат много и като се родят Simple Smile

За гнезденето, ама момичета Simple Smile Нормално е едни да гнездят, други не Simple Smile Даже аз се бях притеснила че започнах твърде рано, добре че Съни се обади че и тя е започнала че да се успокоя Simple Smile

За д-р Спок, ами не знам. Лично аз не съм следвала неговите съвети. Ползвам книгата предимно като медицински справочник. За грешки, всички правим и ще правим грешки. Въпроса е да се движим в правилната посока Simple Smile Според мен момичета, водете се по бебето. В началото ще ви е трудно, но около месец-два след раждането ще се научите да го усещате. Водете се по майчината си интуиция  Hug

За багажа за болницата, всяка болница има различни изисквания и затова не се намесвам в тази тема. Съветвам ви да проверите за списък в самата болница. Биберон и шишета може да не ви разрешат да внесете защото няма как да ги стерилизирате (освен ако не помъкнете като мен в родилното леген с течен стерилизатор). Потърсете списъка за родилното в болницата в която ще раждате, а багажа лично аз смятам да си приготвя около 1 март или 45 дни преди термин (34-35 г.с.).

За книгата за възпитанието на бебочето, от раждането до пубертета, за вашите притеснения и за психологическата страна да бъдеш родител ви препоръчвам тази книжка:

http://www.izvorite.com/downloud/downloud6.htm - изтеглете "Изкуството да бъдеш родител".

Аз лично съжалявам че никой не ми каза за нея преди Мая да се роди и се запознах с нея много по-късно. Книгата е изключително забавна, с много полезни съвети относно поведението ни към детето още от момента на неговото раждане Simple Smile Възпитавам Мая предимно по нея  Thinking

Желая ви приятно четене  Hug

# 212
За всички мами от Варна - ако има лекции на сп. 9 месеца, би трябвало да им и "Дни на отворените врати". Просто нека някоя от вас си го купи и погледне програмата (мисля, че беше някъде към средата) Peace

За януари има само в София заради кампанията Бебе на годината!
Иначе и в техния сайт си я има качена програмата  Crazy

# 213
  • София
Гледам, че дните на отворените врати там са с дата януари 2007 Joy. Май не поглеждат много какво публикуват.

# 214
  • Варна
Емма, , в първия си пост писах, но пак ще ти напиша. От всичките ми разпити на познати, които вече родиха и от всякаква друга информация, най-добри отзиви чувам за Майчин дом и половината лекари там /единственото лошо е случая с Елвира/. 5-6 момичета, мои познати, родиха там от август месец насам. Всички са доволни и предоволни. Две от тях родиха при докторката, към която се насочих и аз - Даниела Станева. Ходя при нея на женски консултации там, и при акушер Рени Корновска.
Засега нямам никакви оплаквания, много са мили и любезни. Там си плащаш то е ясно, но поне не е под масата, както в другите болници. За АГ, ако не е на ВИП етажа, където роди моя позната през май, е истински ад, като условия и обстановка. Не съм чула там някой да е родил, без да дава пари под масата, и те не са много по-малко от тези в Майчин дом, а на ВИП етажа сумата, която се плаща е почти същата като в Майчин дом, с изключение че там май трябва да носиш разни неща, а в Майчин дом отиваш с нощничка и чехлички само. Затова и аз мисля там да раждам живот и здраве!!!

На коя страница е точно тази книга "Изкуството да бъдеш родител", при мен излизат 6 стр, но не виждам такова заглавие!!!

А някой знае ли откъде мога да си изтегля Упражнения за бременни???

# 215
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ!  bouquet
ЗА ДНИТЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ВИ ПИША.. ПРЕЗ ЯНУАРИ 2008-ИМА В СОФИЯ,ПЛОВДИВ,СТАРА ЗАГОРА,В.ТЪРНОВО И ГАБРОВО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЪВ ВАРНА- НЯМА!
АКО НЯКОЯ МАМА СЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА ДАТИТЕ В ТЕЗИ ГРАДОВЕ И НЕ СИ Е ЗАКУПИЛА СПИСАНИЕТО САМО ДА КАЖЕ Grinning

# 216
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ!  bouquet
ЗА ДНИТЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ВИ ПИША.. ПРЕЗ ЯНУАРИ 2008-ИМА В СОФИЯ,ПЛОВДИВ,СТАРА ЗАГОРА,В.ТЪРНОВО И ГАБРОВО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЪВ ВАРНА- НЯМА!
АКО НЯКОЯ МАМА СЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА ДАТИТЕ В ТЕЗИ ГРАДОВЕ И НЕ СИ Е ЗАКУПИЛА СПИСАНИЕТО САМО ДА КАЖЕ Grinning

мен ме интересуват лекциите, а не дните на отворените врати, за Пловдив... В сайта няма лекции за Пловдив насрочени все още...

# 217
Добро утро и от мен   bouquet
Тази вечер се наспах както трябва  Party
alokazia напиши на търсене "изкуството" и дай да търси по заглавие и ти излиза първо тя,ама аз мисля че я имам, смисъл от родителите ми.
За упражненията за бременни напиши само в гоогъл -"Упражнения за бременни" и гледай какво става, има 1000 линка  Peace
Днес съм на преглед при Марков в 18,30 и ми е леко шугаво и притеснено, дали с бебка всичко е ок  #Crazy
Въобще незнам къде ще раждам, разчитам на Миков (моя доки) като дойде времето да ми каже къде да ходя, поне така сме се разбрали  Naughty
Момичета сега чета за упойките вие с каква мислите да раждате и защо? Със спинална или епидурална?
Цитат
Епидурална:
-поставя се чрез катетър като се въвежда допълнително на всеки 90 минути.
-пълния ефект се постига след около 20-30 минути.
-отражение върху бебето-няма.
-кога може да се използва-при раждащи за първи път жени-след разкритие от 5-6 см.(болката започва при 2-3 см.,а същинското раждане при 10 см.).При раждали жени-след разкритие от 4-5 см.Ако се приложи по-рано е възможно удължаване на раждането.
-предимства
-майката е в ясно съзнание,не изпитва болка.
-остава приятен спомен
-ако се наложи цезарово сечение упойката се въвежда през поставения катетър без да се налагат нови манипулации.
-почти няма негативни последствия за детето.
-елиминират се всички рискове за майката и детето,свързани с общата (пълната) упойка.
-недостатъци
-технически е по-сложна и трябва да се постави от добре подготвен анестезиолог.
-до постигане на ефекта минават 20-30 мин.,което я прави неподходяща при спешни операции.
-необходими са доста напътствия от акушерките и гинеколога.
-процесът на раждане може да се забави.Тогава се поставя окситоцин за ускоряване на раждането.
-може да има техническа невъзможност за въвеждане на катетъра,поради анатомични особености на майката.
Спинална
-поставя се като епидуралната,само,че еднократно,а не на малки доси чрез катетър.
-ефекта настъпва веднага.
-отражение върху бебето-понякога се забавя сърдечната дейност на плода
-кога може да се използва-като епидуралната.
-предимства
-технически е много по-лесна за изпълнение.
-по-икономична е-количеството на медикамента е по-малко.
-ефекта настъпва веднага.
-майката е в ясно съзнание,без да изпитва болка.
-няма почти никакви негативни последствия за детето.
- елиминират се всички рискове за майката и детето,свързани с общата (пълната) упойка.
-недостатъци
-прави се еднократно и когато изтече ефекта й(след около 90 мин.)болките се възобновяват.
-понякога не действа ефективно и трябва да се постави на друго място.
-кръвното налягане може да се понижи и това да причини гадене и световъртеж.
-ако нормалното раждане премине в секцио,се налага отново поставяне на упойка и повтаряне на всички неприятни процедури.

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 12:00 от Aquariel

# 218

Момичета сега чета за упойките вие с каква мислите да раждате и защо? Със спинална или епидурална?
Ми то много не зависи от нас! Какъв вид упойка ще ти сложат зависи от вида на раждането! Нормално ражадане се практикува епидурална - обезболява като и може да се контролира и когато дойде момента на същинското раждане, т.е напъните се слага мин. количество за да може да усещаш и да си свършиш работата както трябва! Разбира се дума имат и анестезиолога и гинеколога! Така че много не го мислете, ами по скоро се погрижете да имате уговорка въобще за обезболяване!
Мамчета аз на курсове за бременни не съм ходила, бихте ли казали какво точно правите там?
Иначе мисля да се запиша на курс по английски, нещо взех да изтъпявам в къщи!
 ritka незнам дали ме е обхванало гнездене, ама я побърквам с притенции жената дето чисти в къщи  Simple Smile Тя нищо не казва , явно ми влиза в положение и си търпи! А като се стопли какво съм замислила само...

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 12:22 от veni-b

# 219
veni-b наистина е така, досега четох и се усведомявах.  Peace Peace
И аз не съм ходила нито на лекции нито на курсове за бременни, ама то с тая работа няма и кога. newsm78

# 220
  • Варна
Aquarel,, аз искам упражнения за бременни, които да си сваля на СД или ДВД, не да ги гледам от картинки. Срещала ли си такива, които да се свалят фрий???

# 221
Ох и аз се моля да не правя грешки с отглеждането на беба , за това мисля да започвам да чета книгата на д-р Спок. Мами с деца какво ще кажете за нея?
Какво да ти кажа - има деца които се развиват като по книга, други - точно обратното! При всички положения една книжка ти дава кураж в тредни ситуации , така че вземи си я! 

# 222
alokazia виж това, поне съм чувала само хубави отзиви и много жени го ползват - http://fitmama.family-bg.com/

# 223
alokazia виж това, поне съм чувала само хубави отзиви и много жени го ползват - http://fitmama.family-bg.com/ и http://family-bg.com/product_info.php?products_id=121&ref=1 тук става поръчката, може да си вземеш ДВД или Видео касета  Peace
Съжелявам че два пъти съм пуснала поста ама нещо се обърках  Embarassed

# 224
  • Варна
Благодаря ти, миличка, но тук пише че това е видеокасета. Е, такава техника нямам в къщи за съжаление. Затова търся нещо от нета да сваля, но засега не намирам нищо  Cry

P.S. Да, сега видях че има и ДВД. Ще потърся още малко в нета, и ако не намеря нищо може и да я поръчам. Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт