Отговори
# 225
Муни4, не само 4е на всякъде го има тоzи иzпит, а го има и отдавна. БаЩа ми го мина преz 1987год. в гр. zападен Берлин  Laughing

Бибка, тъкмо Щях да те питам zаЩо преz 2 дена Ще сте на преглед, пък то и ти не zнаеШ  Laughing Да докладваШ  Peace

Нат, да те zараzя не мога, но стискам много силно палци  Praynig

# 226
Бибка, тъкмо Щях да те питам zаЩо преz 2 дена Ще сте на преглед, пък то и ти не zнаеШ  Laughing Да докладваШ  Peace
Aма ме е яд, че не попитах по телефона тогава, когато правих термина. Тя оная кака така зелбстферщендлих ми каза, че за това У ще ми направи 2 термина и аз си помислих, че нещо аз не съм в час и си викам: чакай да не задавам глупави въпроси, но после като затворих се усетих, че не е било чак толкова глупаво Embarassed. Може и да е само при нашия лекар така....

# 227
Къде съм се покрила ли? През деня правя сто неща наведнъж, вечер ходя на аеробика и степ, прибирам се трупясала. Инструкторът е един двуметров негър, който направо се наслаждава да изтезава. Никой не му хваща бързия ритъм, след двата часа всички за като пребити.

Вечке, аз само две думи мога да кажа - шапка и кураж!  Wink

Аз май съм едиснтвената тук, която иска да си има само едно детенце и да не минава повече през такива неща като бременеене, раждане и всичко, което следва.
Затова, направо ви се възхищавам.

Хайде, напускам ви, че съм капут, понеделник и вторник са на-тежките дни на този спорт, след това се свиква  Grinning

# 228
Нат,те май тия бацили са иz zяла ДЕ  Laughing Толкова бременни около мен(не само приятелките,ами и другите от турнен и другите групи) оЩе не бе6е имало.А във форума или скоро са родили,или са бременни,а който не е в някоя от теzи групички утре да си направи тест  Peace  hahaha
Бибе,на едното У на Мартин помня,че много време zамина,трябва да рисува,гледат zа равновесието,zа раzвитието  и...и... Може би zа това има6 2 термина.Не е както на другите обикновеният преглед и чао.
Татяна,Щом си с очила няма какво да мисли6 ами хоп на очилар,а и zъбарят е важен(zнам го zа съжаление от моите 2  Sad ).Всичко е беz пари и при нас бе6е както Вечка е докладвала.Някакво училиЩе му викаха,но не помня какво  Thinking

# 229
4ико, мани ги парите, ако трябва да платя, то си е zа zдравето, там не правя компромиси  Naughty  Ще питам педито при у7.

Впро4ем парите,........как мислите, Ще паднат ли оЩе курсовете? Нали 4аках да паднат zа да инвестирам едни пари във фондове, 4удя се дали е доШъл момента?  Thinking

# 230
Татяна,zа парите писах,zаЩото някой ве,е бе6е споменал,че е беzплатно.Но като говорим zа тях беzплатен е прегледа,но очилата струват,не zанм,дали винаги,но на на6и поzнати малката е на 4 год.и сега и купиха нови очила.Може би касата поема неЩо,но не 100%,както при zъболекарите.
Естествено,че като е zа децата не се съобраzяваме с парите.Мисля споменавала съм zа Мартин,а сега и Томас,че ги водим на хайлпрактикантин и касата не поема и 1?,нито от прегледите,нито от хомеопатията.

# 231
  • в сърцето на един мъж...
Когато ние ходихме, педиатъра изрично ме попита дали сме правили такъв на 6 месечна възраст, защото тогава се правел първия преглед. Ние казахме, че нас никой не ни е уведомил и че за първи път чуваме. Тогава ни казаха, че е желателно да се направи, тъй като мъжа ми носи очила и е с астигматизъм. Беше на около 1 година прегледа, който му правиха. Застана очния с една пластмаса и го питаха вижда ли котенце, кученце, къща и тем подобни. Ние се чудихме какво ще разбере доктора, при положение, че нашия не говори немски все още, също така и български, та не е ясно колко го разбира, но доктора каза, че това не е проблем. След това му капнаха атропина и пак го гледаха. Казаха ни, че за сега няма никакъв проблем с очите. Не са споменали за друг преглед обаче newsm78
За У8 нищо не мога да кажа, понеже сме много назад още. Ние скоро минахме У6. За очния преглед до колкото разбрах е безплатен. Но педиатъра ни праща и той ни направи термина.

# 232
Вечи, честито  Wink
За очните прегледи ... детския ни препитва почти на всяко У дали вижда големи предмети, как различава цветовете, дали може с пръстчета да избира малки предмети ... дребни камъчета и подобни . По едно време малкия мигаше подозрително , детския каза, че не мисли да има проблем но щом искаме даде юбервайзунг за сеешуле . Как да е не отидохме да тормозим детето , защото в същност се оказа , че проблема е като плаче и се опитва да гледа го дразнят мигли и сълзички. Още повезе четох една статия наскоро, на малки деца без големи измемения не е нужно да се лсагат очила, защото дефектите се коригирали естествено ... До кой клас беше не помня , статията май пак бешв с вписанието на ДМ, кой брой не помня май новември или дек.
Моят п-к има проблеми с краката, дюстабан, много е гадно , щ@ло да се оригира само, но ... май щ?идем на ортопед за по сигурно.

# 233
А това zа цветовете нали важи само zа мом4ета? Тя и Милена не може да ги раzли4ава оЩе  Whistling  но Фарбенблиндхайт нали се предава само на мом4ета...?  newsm78

# 234
не знам , не забелязах да го кара да ги казва. по скоро му даде да подрежда една пирамидка с цветни рингове и го наблудаваше нещо .  НЕ знаех да има разлика в прегледите при момизета и момзета. Сигурна ли си?

# 235
Далтонисти могат да бъдат само мъжете, да. Права е госпожа Татяна.
Но за нашите двегодишни деца е още рано да различават цветовете. На 3 години става това.

# 236
Така го у4ихме по биология (генетика).  newsm78

# 237
много ме възрадва вечка днеска. подобни новини ме изпълват с една такава тиха и мека радост.........незнам що. преди ми ставаше чорлаво. сега завиждам другарски и се чудя кога да нападам подготовките за още деца. аз искам общо 5. хубаво число е.

мацки, не сикам да превръщам срещата в мюнхен в паника. кой когато може. като начало викам да се видим на 8 февруари. петък е. има тук в швабинг едно кафе, дето хем вътре може хем вън. места за паркиране има, наоколо е малък парк с поточе и патета. кафето е по-скоро ресторант.

# 238
Нойперлах много ли е дале4е?  Embarassed

# 239
  • в сърцето на един мъж...
Их, не може ли някъде по към 11ти Embarassed Че ние на 10-ти се прибираме от България, а ми се иска да се запозная с вас Sad
Нойперлах е малко далечко от Швабинг Confused

Общи условия

Активация на акаунт