Примерна схема за захранване 4

• 49 263
  • 583
  •   1
Отговори
# 225
моля ви за съвет  Praynig
с какво да продължа: каша ориз и царевица или пюре царевица с нещо си, ама нещо не намирам с какво Rolling Eyes дали кашата е запичаща с този ориз?освен това е млечна (на милупа),но лошо няма вече да дам под някаква форма АМ, нали?   в тази каша се надявам да е напълно,а не частично адаптрано... ще видим, тук в справочника не пише  Rolling Eyes  щото ми се ще да продължавам с царевицата,че нали и без туй вчера и днес дадох царевично нишесте (със супата смесената на гербер,която хич не хареса и яде по 20ина макс мл / междудругото в нея има и целина и магданоз...все нови неща и се надявам да не съм прекалила,ама я дават от ранен месец,а и са в малко количество) , та да я утвърдя като въведена  Peace нали не е много твърда за 8месечно стомахче Rolling Eyes
после реших да въведа карфиол - прочетох,че е от разхлабващите  Peace после и грозде - и то било разхлабващо... има на гербер пюренце грозде, ябълки и моркови  Peace макар,че тя май не понася морковите на гербер  Rolling Eyes а и гроздето го има в заешките пюрета  Wink
скоро ще кача и обобщена моята схема на захранване
Crazy

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 00:38 от ninochka

# 226
Според мен пюре царевица и картоф,защото ориза е запичащ.

# 227
мерси за бързия отговор  Hug

има:
= Царевица с картофи на Семпер и
= Пюре Градински зеленчуци на Нестле: моркови 36%, сладка царевица 22%, вода, картофи 20%, растителна мазнина.
= Крехки Био градински зеленчуци на НЕстле Алете: Зеленчуци 80% (моркови, картофи, царевица), вода, растителна мазнина.

а кашата ориз и рожкови дали действа разхлабващо? тя без глутен ли беше newsm78

каква е разликата между нестле и нестле алете  Rolling Eyes

ох,човек само време да ми отговаря да има - въпросите колкото щеш Mr. Green

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 00:54 от ninochka

# 228
На Хип пюрето с царевица май само с пуешко има(от малките бурканчета),а кашата с ориз и рожкови май е без глуте,защото по схемата на Нестле е за след 6 месеца,а там глутена се въвежда след 8.

# 229
  • Бургас
Толкова бързо пишете, че вече не смогвам да ви изчитам.... Laughing

ninochka мисля, че и другите два вида, пюренца, които са с моркови са подходящи, но след като си почнала с царевицата по-добре я продължи....
на другите два въпроса за съжаление не мога да отговоря  Embarassed

Ако имате консервирана царевица, е добре да обелите зърната, люспата си е твърда по мое мнение. Аз поради тази причина, съм въвела въпросния продукт с готово пюре. Голяма играчка е туй белене, не е за мене работа. А, кой ще те остави да белиш....

Малко информацийка да споделя с вас. Незнам дали споделих преди време, че на изследванията на годинката хемоглобина на Петър беше 105. Днес бяхме при нашата педи, за да и покажа резултатите и тя каза, че не е необходимо да се предприема каквото и да било лечение с медикаменти. Е, не пропусна да спомене пак да хапваме месо.... Принципно и се доверявам......

# 230
моя беб има обрив на дупето и си мисля, че е от крушата. просто няма от какво друго да е. ваче направо ме е страх да му дам каквото и да е  Sad

# 231
Ниночка, Нестле Алете са био - това е разликата. Аз мисля, че морковите с картофи действат запичащо и бих съчетала с една круша следобяд или бих добавила тиква към пюрето.
Отделно има каша от царевица на фризокрем, но пък е със захар.

# 232
  • Варна
На Хип пюрето с царевица май само с пуешко има(от малките бурканчета),а кашата с ориз и рожкови май е без глуте,защото по схемата на Нестле е за след 6 месеца,а там глутена се въвежда след 8.
Ориз и рожкови е без глутен  Peace
Пюрето на Хип е с царевица и картофено пюре.

# 233
herelina и ние имахме същия проблем с крушата, но бях му давала сок от круша. Просто изчаках няколко дни и всичко мина. Имам въпросче: откога се започва с бульони? ние сме се захранили от 2 месеца (сега сме почти на Sunglasses, вече съм давала зеленчукови и плодови пюрета, оризова каша, месо и имаме заместено обедно хранене.

# 234
мерси за бързия отговор  Hug

има:
= Царевица с картофи на Семпер и
= Пюре Градински зеленчуци на Нестле: моркови 36%, сладка царевица 22%, вода, картофи 20%, растителна мазнина.
= Крехки Био градински зеленчуци на НЕстле Алете: Зеленчуци 80% (моркови, картофи, царевица), вода, растителна мазнина.

а кашата ориз и рожкови дали действа разхлабващо? тя без глутен ли беше newsm78

каква е разликата между нестле и нестле алете  Rolling Eyes

ох,човек само време да ми отговаря да има - въпросите колкото щеш Mr. Green

На Бейбивита има тиквичка с царевица. Тиквичката е разхлабваща или поне регулира.

# 235
  • Burgas
привет момичета! днес ще захранвам с ранни моркови на хип. в началото на 4 месец започнахме със сокчета от ябълка и морков. приема ги добре. преди 2 дена бяхме на консултация и педито ни каза че е крайно време да захранвам и то по следния начин  Shocked  да дам една седмица плодово пюре като на 3-4 ден да заместя обедното хранене, втората седмица да дам каши като пак на 304 ден да заместя хранене с кашата, третата седмица да дам кисело мляко с бисквита и пак да заместя храненеи четвъртата седмица да дам зеленчуково пюре и пак заместване на хранене  #Crazy ! каза ми да разреждам пюретата с ам аз и обясних че е само на кърма ама нямало значение! за да можело на 4.03 като отидем на консултация да въведем месните пюрета! видя ми се лудост да си тормозя детенцето с такива срокове! за протокола сега е 7.600кг никак не е слабичка, но била голяма вече и можело по бързо! мисля след моркова да дам морков с картоф и тиква и др. ще съм благодарна за съвети долу горе колко време да сме на зеленчукови и след тях плодови ли да дам или каши? а за киселото мляко не е доста след плодовото! незнам нещо съвсем се омотах  newsm78 

# 236
Малее dely тая ваша педка не е нормална ми то детето така ще се отбие за няма и месец, да не говорим че кърмата ти съвсем ще спре Sick.Според мен трябва доста да изчакаш с киселото мляко, а още повече с бисквитите!!! NaughtyДобре разгледаи предишните ни темички и ще намериш отговори на всичките ти въпроси!Аз лично започнах на 6мес с пплодове, на 7 зеленчуци,  на 8 месо, на 8 и 20 дена глутен и сега мисля да продължа с жълтък.А за киселото мляко ще го почна чак след годинка. Каши давам 3 пъти седмично , защото сме пухкави, и  4ак от няколко дни имам заместено хранене!Но нека и други мами ти споделлят опит! Аз да питам колко време се вари яйцето и колко горе доло жълтък се дажа за пръв път? ЧЕ аз го варих 10мин и ми се видя рохко и не посмях да дам ThinkingЯйцата са ми домашни!

# 237
  • София
дели освен това горното мнение, добавям само че  ние запонахме на 5 месеца и нещо захранването, а се кърмихме до 6тия. после повече не пожела, даже и цедената нещо не я искаше .
мисълта ми е и друга- ако все пак си решиш,  огледай добре пюретата на ХИП, понеже в почит на всички слагат ориз. Просто съвет Peace Аз започнах с моркови на Гербр, Сънвал също имат Peace

# 238
  • под дъгата
Яйцето го варя 10 минути, започвам да засичам от завиране на водата. Като начало дадох четвърт жълтък в домашно зеленчуково пюре, чак след месец увеличих на половин.

# 239
Дели според мен таз твойта педиатърка нещо не е добре. Първо кисело мляко се дава около годинка. Камоли да се замества хранене на 5м. бебе с кисело мляко при условие че имаш кърма и си го кърмиш. За бисквитите въобще няма да коментирам Sick
Аз захраних по следния начин на 4,5м. плодово пюре между храненето сутрин, десет дни след като достигнах 60гр. започнах да давам и следобед. След месец започнах зеленчуково пюре на обедното хранене, след 15 дни замених млякото с пюрето като продължавам да слагам по 30 мл. АМ вътре.
Кашата дадам следобед през ден смесена с плодово пюре и ам.
Сега си имаме 4 хранения само АМ, почти на 6м.сме  и трябва да ти кажа че аз дори захраних раничко.
Тук има доста информация, порови се и почети. Peace

Общи условия

Активация на акаунт