Примерна схема за захранване 4

• 49 226
  • 583
  •   1
Отговори
# 495
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
dessy encheva всеки сам преценява, какви пюрета да дава. Щом Ганчев са единствения възможен вариант за твоето дете- защо не. Даже може след някои друг месец и на кухня да се запишете.  Hug

# 496
Здравейте,момичета!
Реших да дам на Лора първо месни пюрета и тогава жълтък.Вчера купих на Хипп пюре със заешко,но съдържа още лук и копър,така стават три неща,които въвеждам или бъркам?
Имам и още един въпрос:взех каша Фризокрем царевица,без глутен,безмлечна,но сега видях,че съдържа захар,вие давате ли такива?
Варианта да дадеш чисто месо е ти да си го приготвиш,иначе аз чисто месо не съм срещала.На Хип не са чисти,имат лук,мазнина ,сол и т.н..Аз дадох пуйка с тиква на Хип,като първо месно(има царевично масло).Ако си се спряла на варинат-готови пюрета ,няма да намериш чисто месо.А мисля,че е безумие да въвеждаш отделно копър,лук,рапична мазнина,царевично масло и тем подобни,защото са в много малки количества.

има на Сънвал и Алнатура само пуйка без сол с рапи4но олио.аз давам такова и смесвам с друг зелен4ук.

# 497
Здравейте всички. Ниможах за ицчета абсолютно всичко, но много се интересувам защото ни предстои захранване.
Бебето ми започна 5 ти месец. Засега не смятам да започвам със захранването преди да навърши 6 месеца, но я наблюдавам и мисля че ми дава "знаци" че вече само кърма не и е достатъчна а именно: непрекъснато пъха всичко в устата си, и направо се нервира че неможе да го изяде. Вчера както си хапвах ябълка и и дадох едно парче да близне със език, тя направо пощуря, искаше да го изяде, махнаг го, а тя започна да плаче за него. Затова започнах трескаво да чета всичко за захранването.
ДОтук немога да разбера следното:
Определям с какво да започна . пюре или каша, започвам по 1 лъжичка, после по 2 и т.н., докато достигна до 30 - 40 мл. Като достигна това количество ли започвам да давам новата храна. Новата храна вместо друго кърмене ли се дава. НАпример ако започна към 10 часа да и давам пюре от ябълка да речем. Стигаме количеството от 30 милилитра. Решавам да въведа каша. Вместо ябълката ли я давам или ябълката остава - 30 мл  и дашата да започна пак с по една лъжичка, но на друго хранене?
Нали за кърмените бебета захранването е за запознаване с храната, а така постепенно ще се заместят всички хранения?

# 498
За пюретата на Ганчев съм чувала, че всяка година имат проблеми с пробите си в ХЕИ. Явно намират начин да си платят /в Парламента пият сокове Ганчев/. Аз не бих дала на детето си от тях. Не става въпрос за несъответствие м/у етикет и съдържание, а за гнусни работи вътре - спори, гъби и др. подобни.

# 499
Здравейте и от нас!След като прочетох всичко и бебчо е готов за захранване,бях си решила как ще захранвам-каша,зеленчукови,плодови.Проблема е че кьрма почти нямам,малкия вече не иска да суче,но аз сьм упорита,цедя се и пак му давам,дохранвам с АМ-антирефлуксно,заради ГЕР,обаче се запича,и затова се обрьщам за сьвет-с какво да започна,кога да дам каша,и ако започна с плодови нали може да ми отказва зеленчукови после.

# 500
gabi щом си решила да не заместваш хранене, а като започнеш захранването да даваш нови вкусове се процедира така:
Около 1 час след кърмене се въвежда новата храна- по лъжичка, както си описала. Следиш за реакции. Минималното въвеждане в повечето случаи е 3 дена, после може да продължиш с нещо друго. Не се прави безразборно, а около обяд. Кърмиш, след 1 час дава да опитва. Хренене се замества в обратния ред- първо твърда храна, после докърмване, но процесът също може да е бавен- аз заместих за 3 месеца обедното хранене. Дано правилно съм разбрала въпроса ти и съм отговорила.

kasiqna може спокойно да започнеш след 6 -ти месец захранването. Кашата също запича, затова ако имате проблеми почни с тиква или с плодове. Но мисля, че тиквата е добро решение. Например тиква, морков, тиквичка.

# 501
  • Бургас
kasiqna направи на детето една кашичка домашна от кафяв ориз - той не запича!

gabi не си поставяй за цел да достигаш каквото и да било количество, детето ти ще покаже как ще тръгнат нещата. Общо взето новата храна се дава в продължителност 3-7 дни /по преценка на майката/. Обикновенно новата храна се дава в късната сутрин или малко преди обяд, за да може до края на деня да се проследи за евентуална реакция. За следващата нова храна има два варианта на въвеждане - или въвеждаш само нея пак 3-7 дни, към обяд или даваш комбинация от до тук въведените храни /да речем 10 лъжички от стария вече продукт и една от новия/. За предпочитане е първите храни да ги въведеш отделно т.е. въвеждаш си първо да речем само картоф, после само тиква, после само морков, после само ябълка и след това започваш да правиш комбинации от въведените храни.
В твоя въпрос за зададените примерни ябълка и каша, може, както вече казах да избереш който си поискаш вариант от предложените от теб. Ако количеството на новата храна се дава след кърмене няма опасност от заместване на хранения, защото детето ще е нахранено и едва ли ще изяде кой знае какво количество пюре/каша. При обратния вариант обаче - първо пюре/каша, а после кърмене, заместването е почти на 100% сигурно, просто защото детето ще поеме на гладно по-голямо количество твърда храна и разбира се ще я използва, за да се нахрани с нея.

За Ганчевските пюрета......има много противоречиви мнения. Повечето са против заради постоянното присъствие в тях на захар, сол, слънчогледово олио, сметана и всевъзможни такива неща. Аз обаче наскоро чух и друго /може и тук да е било/ за някакво изказване ЗА българските пюрета, защото в тях поне зеленчуците и плодовете били истински. Незнам кое до колко е вярно. Петър не ги обичаше хич, но в интерес на истината, когато въведох месото тях ги хапваше с апетит /зеленчуците са им отврат незнам как ги ядат децата, на моят бандит му се гадеше чак /. Взимала съм и от тях.

Та мила dessy encheva разбира се, че нищо няма да му стане на детенце от тези пюрета! Предполагам не е предразположена към алергии малката зверолинка. Имам много приятелки, които хранят с Ганчев /повечето от финансови съображения/ и отглеждат здрави деца. Въпрос на избор и възможност.

dessy encheva на мен ми се струва, че количеството на кашата е напълно достатъчно и едва ли има нужда да увеличаваш, още повече, че след кърменето си спи три часа, а това че се буди не означава, че непременно е гладна. Но все пак ти си познаваш детето и най-добре ще прецениш.

deni_k три сухара и бисквита са си ОК. Знаеш, че такива правила няма......деца различни. Пеш даже ядеше попара с три сухара и вечер кърма с поне 2-3 бисквити.

# 502
домашно плодово пюре от сварен плод може ли да се даде 4-5 часа, след като е направено или трябва веднаго?

# 503
домашно плодово пюре от сварен плод може ли да се даде 4-5 часа, след като е направено или трябва веднаго?
Даже слагам топъл в бурканче и на другия ден давам.  Party

# 504
Ако може да ми кажете кьде да прочета рецептата за кафевия ориз,че има да ровя ден.И предполагам че като го давам примерно две седмици,считам ориза за вьведен и мога да продьлжа сьс зеленчукови пюрета

# 505
Здравейте, момичета! От вчера имаме вече две заместени хранения - обедно в 1 и след обедно в 17 часа! Досега съм давала почти всички зеленчуци - картоф, тиква, тиквичка, броколи, карфиол,грах, царевица, каши - ориз, елда, кисел. От месните пюрета - заешко и пуешко, продължавам утре с пилешкото. От плодовите - ябълка и круша! Посъветвайте ме  моля ви с какво да продължа - жълтък и глутен според вас от кога, че се ошашавих съвсем! И ако може някой да ми пусне линк с храните на колко месеца кои храни се въвеждат! Захранваме се от 40 дена вече! Благодаря ви предварително!

# 506
И пак аз искам да попитам за тиквата-свекьрва ми донесе преди малко,да и махна кората,да я нарежа на по дребни парчета,да я сложа в камерата и когато извадя парче да го сваря,пасирам и да добавя кьрма.Така ли е,гледам вьпросите ми да са кратки и ясни,четох много,много и като дойде времето пак се зачудвам

# 507
Ако може да ми кажете кьде да прочета рецептата за кафевия ориз,че има да ровя ден.И предполагам че като го давам примерно две седмици,считам ориза за вьведен и мога да продьлжа сьс зеленчукови пюрета

Домашната каша от кафяв ориз е чудесен избор - но не за захранване:

- Консистенцията е зърнеста: като фин пясък е, не е напълно гладка. Лесно се преглъща, но все пак от детенце, което е посвикнало малко с нещо друго, едва ли е подходяща за първо въвеждане.
- Пълнозърнест продукт: тежък за храносмилането, особено щом е от стандартен кафяв ориз, който се използва в семейната кухня, а не специална бебешка каша. Освен това би могъл  да бъде алерген, както всяка пълнозърнеста храна.

==> Може да се започне с кафяв ориз – но като готова каша. Домашната каша е подходяща поне месец след захранването или след 7-ми месец. Лично мнение.

Кашата се препоръчва като първа храна най-вече в американските схеми на захранване – защото е нискоалергенна и като цяло безпроблемна храна. Според другите схеми може да се започне равностойно както с плодове, така и със зеленчуци – аргументът е, че детенцето получава достатъчно въглехидрати от кърмата и/или АМ и зърнените храни могат да се пропуснат като първи избор.
Редът на въвеждане на видовете храни не е толкова важен – стига да се осигурява достатъчен прием на кърма и/или АМ.

Каша от кaфяв ориз (от брашно):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=245775.msg5758083#msg5758083
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250801.msg5946800#msg5946800
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347.msg4817282#msg4817282
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=214493.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229148.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237794.0

Да добавя и Библиотеката: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 17:15 от Косе Босе

# 508
И пак аз искам да попитам за тиквата-свекьрва ми донесе преди малко,да и махна кората,да я нарежа на по дребни парчета,да я сложа в камерата и когато извадя парче да го сваря,пасирам и да добавя кьрма.Така ли е,гледам вьпросите ми да са кратки и ясни,четох много,много и като дойде времето пак се зачудвам
Peace    Peace

# 509
Най-вероятно още много пьти ще казвам "Благодаря",но и сега искам да ви благодаря-Никки,Косе Босе,deni k.Помагате невероятно много!!!

Общи условия

Активация на акаунт