Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 7

• 14 842
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Краси, оздравявай бързо! Пиеш ли нещо имуностимулиращо или витамини? Ако наистина имаш чувството, че причината за постоянните болести е в кърменето, може би наистина е по-добре да спреш. Диванетата ни са големи, и без кърма ще оцелеят Simple Smile

adi101, не може да се даде еднозначен отговор. Имаше една майка от форума, която решила покрай темите за Даумексола да пробва да намали кърменето, а детето не беше пожелало да суче след това, въпреки, че му обяснявала, че вече не горчи. Други пък си пробват късмета всеки път, въпреки че им е горчало 5-6 пъти подред.

Аз доживях медицинско лице да ми се зъби за кърменето.
На педито споменах преди месец, че още кърмя и затова не смятам да давам нищо имуностимулиращо по повод тръгването на градина, тя не реагира никак.
Вчера обаче отивам на гинеколог (за варненки - Халачева от Окръжна). Преглежда ме тя и докато пише рецепта, аз питам:
- Лекарствата съвместими ли са с кърменето?
- Колко е голямо детето?
- На 2 години. Кърмя я сутрин и вечер.
Поглеждат със сестрата доста опулено и ми казва:
- Трябва да спрете кърменето.
- Защо, заради лекарствата ли, или заради нещо друго?
- АМА НЯМАТЕ ЛИ ПЕДИАТЪР?!?НЕ ВИ ЛИ Е КАЗАЛ ДА СПИРАТЕ ВЕЧЕ?!? 2 ГОДИНИ СА МНОГО!!!
- С педиатърката сме се разбрали, че това си е моя работа.
И двете троснато си забучиха носовете в бумагите и не ме погледнаха повече, явно показвайки, че с днешните луди майки не смятат да спорят  Joy

# 151
Пунчик, мерси  Hug пия си аз и имуностимулатори и антибиотици, но имам и сунузит и май само с тоя АБ няма да се оправя, та ще ми бият и инжекции. И определено съм сигурна, че имунитета ми е на нула вече, как се разкашля някое от хлапета и аз съм следващата, да не говорим, че и без те да кашлят аз я гърло ме боли, я нещо друго. Твърдо съм решила да отбивам сега като тръгне на ясла, та поне през деня да не ме тормози, не че сега докато си "говорим" тук с вас той не смука, суче и с едното око гледа детки, мъжка му работа, само от себе си се интерсуват. Идва и вика "мойто дуга" и крещи силно, така нарича цицата и държи да каже, че е негова, а аз му викам, че не е негова а е моя, но той не та не. Луда работа, много ми е сладък, но не издържам вече честно.обаче ако много плаче няма да ми издържат ангелите и пак ще му дам.
Аз май ви бях писала, че нашата педка вече взе да ни се кефи и да ни хвали пред други майки.  Crazy

# 152
Краси, като тръгнеш на работа (ако си доволна от това), ще спреш да боледуваш толкова, независимо колко кърмения ще останат  Laughing вервай ми, макар че е дълго за обясняване... Пускането на ясла опредлено ще ти удари едно рамо за разреждане или отбиване. Иначе и моята вече дели циците - едната е нейната, другата е на тати, от време на време предлага и на кака си, та си умирам от смях. А сега - да оздравяваш бързо!  Hug

А сега и моята голяяяяма новина - днеска Еличка беше за първи ден ученичка. Застоя се чак до обяд, дори е хапнала допълнително Simple Smile За голямо мое учудване не е плакала никак, а като ме видя, само каза - лельо Таня, това е моята мама. И се качи да се облича. Нито бързане, нито рев, нито "искам цици"... нищичко. Чак доста по-късно, като се качихме в колата, се сети за цици, ама изчака до вкъщи, а после забрави за още час... Кеф  Laughing А педагожката ме разпитва, направо щях да падна: дали ходи на гърне, дали  е на памперс, пие ли от чаша, и накрая има ли някакви лоши навици?  Mr. Green Викам - не пие, не пуши, по мъже не ходи... Без малко да кажа, че е кърмаче, ама си викам - що да се пъхам между шамарите? Сестрата, дето се грижи за тях, знае и няма нищо против. А с педагожката подозирам, че щяхме да си имаме проблеми на тая тема...
И друго - преди 2 дена Ели изкара цял ден без мен с баба си - без никакви проблеми, и пак без рев за цици. Говорим за дете, дето в мое присъствие изкарва над 50% от денонощието на цици! Хубаво му действа да е без мен! И май няма да опрем до прословутия даум-ексол, дето само чака при лекарствата.
Анна, става дума за това: http://www.preisvergleich.org/preisvergleich/-0/Daum-Exol-Nagel-Schutzlack/
Пък за Халачева отдавна не съм чувала хубави неща, та и отношението и към кърменето хич не ме изненадва.
Desiteam, явно пак си е до детето, защото миналото лято бях станала като клечка от физически усилия - разбирай невероятната жега+прохождащо дете (2/3 от деня в наведено положение)+постоянни излизания (мъкнене на количката до 4 етаж) - и сигурно доста млечна киселина съм произвела, обаче не съм забелязала да не й се услажда на малката ламя.
Всъщност натоварванията са съвсем различни. Може да се движиш адски много, за организма това не е равносилно на интензивна аеробна или фитнес тренировка.

# 153
  • София
Купих го това горчивото. Daum-exol (някой питаше как се пише), струва 9,30 в ремедиум. На опаковката пише че е против смучене на пръсти и гризане на нокти, оттук се подразбира че е безвреден. Пробвах го и да ви кажа направо ми се догади, след това си измих ръцете 2 пъти с мооого сапун, но горчивото още се усеща - от това не ще се отбие ами ще дрънка.

# 154
Desiteam, явно пак си е до детето, защото миналото лято бях станала като клечка от физически усилия - разбирай невероятната жега+прохождащо дете (2/3 от деня в наведено положение)+постоянни излизания (мъкнене на количката до 4 етаж) - и сигурно доста млечна киселина съм произвела, обаче не съм забелязала да не й се услажда на малката ламя.
Всъщност натоварванията са съвсем различни. Може да се движиш адски много, за организма това не е равносилно на интензивна аеробна или фитнес тренировка.

Ахъм, и аз туй исках да кажа:)Става въпрос за минимум 40-50 минути супер интензивна аеробика и поддържане на пулс пон е130-140, плюс 20минути силови тренировки. И определено не ще да суче, след като съм се потила като магаре набаир в тоз фитнес...Поисква си, опитва, и си взема водата. Пък ха дано с 1 куршум два заека-да се поотбие, че и да ми се види талията на мен:)

Чудя се ако и една диетка метна, ама по-строгичка, нали няма да му навредя на дятито??? newsm78  Тъй се амбицирах от резултатите, че нямам търпение да се фръцкам без 3 тона широки парцали отгоре ми... Mr. Green

# 155
  • София
ади, наесен ако не е спряла и миа,  смятам и аз да  опитам с това....  и кажи как го приема малката, моля те!  Praynig Hug

# 156
   Аз се пробвах да намажа гърдите си с нещо, което Малена не обича -
а именно ананас Laughing - викам си, да пробвам вместо с ДаумЕксол
(благодаря за насоките, Сребърен облак и Ади). Рев, рев, рев!!!
Близва и пак рев! Подава ми салфетка да се избърша и докато не
премахнах всякакви следи от ананаса, не засука. Но плака - така ли
плачеха при допира с горчивото вашите дечковци или моята е много
мъничка още? Или пък е прекалено чувствителна...

# 157

Ахъм, и аз туй исках да кажа:)Става въпрос за минимум 40-50 минути супер интензивна аеробика и поддържане на пулс пон е130-140, плюс 20минути силови тренировки. И определено не ще да суче, след като съм се потила като магаре набаир в тоз фитнес...Поисква си, опитва, и си взема водата. Пък ха дано с 1 куршум два заека-да се поотбие, че и да ми се види талията на мен:)

На мен това ми се видя супер хитър начин - не знам до момента някой друг да го е открил, май патентът е твой. Хем ти спортуваш, хем отбиваш горе-долу безболезнено. За горчивото - аз не бих се намазала, много ми е жал.

# 158
За горчивото - аз не бих се намазала, много ми е жал.
хе-хе, като чукне хлапето 4-та си годинка, няма да ти е жал  Wink  Mr. Green макар че ако удържа дотогава, малката сигурно сама ще ми мие гърдите със сапун, че да стане пак вкусно  hahaha

# 159
момичета замислям се и аз за мазане с горчилката, ама лошото е че и нам ен ми е жал, а пък и то остава горчиво с дни, и мацнеш ли се- край
ама сигурно като минем 3 годинки ще го направя, че края не му се вижда

# 160
Тая горчилка за нокти я пробвах лятото, Мартин беше на годинка. Реших да опитам аз преди него, ами цял ден ми се ви свят, чувствах се, сякаш съм дишала прясна боя, гадост..И реших да не мажа. После пробвах лепенките, ама при мен не проработиха(ама мимиту ще се хвали за тях:) ), наскоро открих, че Мартин мрази грейпфрути, ама цък...като си намазах циците, прояде, че и още си иска. Тъй че ще продължавам да се мъча да се смалявам  Mr. Green

# 161
Ехей, и аз се записвам  Hug

Много отдавна не съм влизала тук - от както се захранвахме. Ние с госпожицата още се кърмим и през деня и нощеска  Simple Smile  - действа й успокоително.
Но, като ходихме на консултация се оказа, че не е наддала - 10 кг. - нормално ли е за 1г. и 7 м. ? Изглежда си добре, но не хапва много - незнам дали се дължи на избиването на зъбите?
Иначе много обича салам, шоколад, пръчици  Sick  - все вредности, които рядко хапва.
А месото го дъвче и плюе. Хемоглобинът й също малко е спаднал - на 117.

Аз батко й го отбих на 1 и 10 месеца - с........оцет  Simple Smile . Той обаче, докато сучеше си играеше с косата ми. Няколко пъти го предупреждавах, че скоро "цуката" ще стане горчива, но той ми се смееше и така една вечер се намазах с оцет - ууууу, хич не му допадна - и от тогава си остана само с пипането на косата ми, та до днес  Laughing .
Но при дъщеричката ми незнам как ще процедирам. Тя по принцип е кротичка, но иска ли нещо е много настоятелна - ама много. Става страшно край нас  ooooh! .
Мисля около април месец да пробвам с оцета - може и да стане. Пък и идеята с фитнеса ми се вижда много подходяща  Hug . Дано се справим успешно.

# 162
  • Варна
Момичета, аз напускам редиците на кърмещите.
Покрай болестта на Детелинка и стоенето ни в болницата ми спря кърмата. Много ми е гадно, защото мислех да изкараме поне до април и тогава да отбивам, за да преминат вирусите.
Ивчо продължава да си търси, особено вечер, но като стисна с ръка не излиза нищо. Така че, колкото толкова.
Лошото е че аз се чувствам много зле , кръвното ми варира, пада до много ниско, после рязко се качва, вие ми се свят, гади ми се и имам страшно главоболие. Не знам дали е от прекратеното кърмене, но иначе не знам на какво да го отдам.

# 163
Дългокърмещи мами имам въпрос към вас.Синът ми е на 5 месеца ,на кърма е ,не е захранен.А сега на въпроса.Може ли на вечеря по един малък аператив или по чаша бира или вино?Не че съм любителка на алкохола, но на човек му се прийсква по някога.А при нас с мъжа ми като че ли ни стана ритуал.Всяка вечер го правим.А пък после аз кърмя. Embarassed
Интересно ми е да чуя коментари на "закоравяли" мами кърмачки.

# 164
  • София
Tic tac Hug
Веднага да ти кажа-аз си кърмя, но само когато се приспиваме денем, и нощем по 4-5 пъти Mr. GreenНикога не съм се лишавала нито от бира, нито от вино.Всяка вечер си изпиваме почти по един литър вино с мъжа ми-слабо е и аз си го разреждам със степче грозде.Е, аз изпивам някъде към 300 грама да речем.Знам,че е притивопоказно, но айде сега пък да се лишаваме от всичко ли?Скоро даже пих и ром с кола, мислех си да не кърмя в никакъв случай през нощта, но като ревне бебо, само това го успокоява.Не че ти казвам-пий, но не мисля, че от една чаша бира или вино ще му навредиш.Да видим какво ще кажат закоравелите мами кърмачки Flutter

Общи условия

Активация на акаунт