Недоносени деца - 6

• 20 988
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
Ми то си има Библиотека,просто трябва някой да я чете Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=204481.0

Знам , че има библиотека, но може би трябва да я подредим по-добре, по азбучен ред ли .. знам ли  newsm78 .

# 151
  • София
Dundurela, честита половин годинка на Вероника. Да е здрава и засмяна, да папка и да слушка мама!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 152
А Преслава започна ли да сяда вече стабилно? И храните ли се в столчето и вашето ли е на Чиполино?

Здравей и хмммм вкусна торта...чак преядох  Wink. Преслава не може да стой стабилно сама, а само подпряна, но аз я слагам да сяда за малко от началото на шестия месец. Почнах с по две - три минутки подпряна с възглавници по два - три пъти дневно. Постепенно увеличих времето. сега я слагам за около половин час и вече и стой с изправено гръбчето, не залита настрани и напред, но сама стой не повече от минутка. Та моят съвет е, че ако досега не си слагала Вики да седи седнала, да не бързаш да я храниш в столче, защото ще и се налага да седи поне 15 - 20 минутки, а според мен е по - добре да се започне с по - късо време.
Нашето столче е на cangaroo sweety. Аз не открих разлика (освен в парите) с Чиполиното, но най - добре е да отидеш в някой магазин и да ти ги демонстрират и двете столчета и на място да прецениш.
Целувам ви мамчета и сори, че стана толкова дълго.

# 153
  • София,
Благодаря на всички за поздравите!
А за столчетата ще отида първо и ще ги пробвам задължително. Мама жаба,  а ВЕРОНИКА я слагам да седи още от много отдавна, всъщност полулегнала, тя в къщи стои в столчето за колата или в количката, но с доста изправена облегалка и подпряна с възглавница. Но все още не може да стои сама, обаче се надига, много е смешна.  Hug Laughing Laughing Laughing Hug

# 154

Знам , че има библиотека, но може би трябва да я подредим по-добре, по азбучен ред ли .. знам ли  newsm78 .

Точно това имах и аз в предвид, първо погледнах там, но не всичко, което изниква, го намирам  newsm78

# 155

Zoia_Alex, там е работата, че ако някой може да подреди библиотеката това са само модераторите. Никой от нас, който не е публикувал някакво инфо в рамките на изминалите 24 часа в библиотеката (както и в другите теми) не може да нанася корекции. И втора и трета библиотека да направим положението ще е същото. Така че и само да добавяме нови неща ще е от полза.

# 156
забелязах , че всички под форуми си имат Модератори освен нашият.Може  ние да си оправим библиотеката в едно файлче и да помолим псоле модратора /?  newsm78/ само да го побликува и после когато направимм  нови промени пак така. Защото за съжаление повечет хора поглеждат само първата страница, не търсят и става огромно дублиране на теми. Аз не разбирам така че не се сърдете, ако говоря глупости.

# 157
Честно казано, не намирам никакъв смисъл в библиотеките,да там са важните теми,които всъщност никой не чете Wink
Аз ако имам проблем,първо ще си пусна тема,заради предимството да получа няколко мнения,а те са различни,така ще имам различни гледни точки и ще мога да разсъждавам ,кое е най- доброто.Това е моето мнение ,разбира се Hug

# 158
@Dundurela Да сте живи и здрави, много, много щастливи! Малката принцеса да ви слуша и да ви ядосва само толкова да ви държи в час!   bouquet
И аз много обичах "малките" рождени дни! И продължавам!  Hug

# 159
Честно казано, не намирам никакъв смисъл в библиотеките,да там са важните теми,които всъщност никой не чете Wink
Аз ако имам проблем,първо ще си пусна тема,заради предимството да получа няколко мнения,а те са различни,така ще имам различни гледни точки и ще мога да разсъждавам ,кое е най- доброто.Това е моето мнение ,разбира се Hug
Твоето мнение се припокрива с моето  Peace. И все пак беше редно като ни направиха под-форумчето да си праснем и ние една библиотека, от тези които досега само бяхме чели в другите под-форуми. И аз като си направя равносметка не знам кое от прочетеното наистина ми е помогнало (ако въобще си спомням нещо   newsm78 Mr. Green). Така че, майки, обичайте децата си и тази обич ще ви даде отговорите на всичките ви въпроси.   bouquet

Да пием за това!

Наздраве!

# 160
Здравейте.

Дари е вече на 1л. кислород.Теглото за сега и варира.Вчера е била 990 ,днес отново е 1000.

Днес като я видях отново спинкаше.Изглежда видимо отслабнала.Само 100 гр.е свалила,но за нея са много явно.Кожичката и е една суха и сбръчкана,не е като миналата събота.

Важното е обаче,че ми казаха,че е много добре,а грамчетата ще ги качи.

Има снимки в snimka.bg,aprilki2008,parola:2008
вижте я.

Приятна вечер.

# 161
Здравейте.

Дари е вече на 1л. кислород.Теглото за сега и варира.Вчера е била 990 ,днес отново е 1000.

Днес като я видях отново спинкаше.Изглежда видимо отслабнала.Само 100 гр.е свалила,но за нея са много явно.Кожичката и е една суха и сбръчкана,не е като миналата събота.

Важното е обаче,че ми казаха,че е много добре,а грамчетата ще ги качи.

Има снимки в snimka.bg,aprilki2008,parola:2008
вижте я.

Приятна вечер.

Спокоино мамче. И ние въпреки, че бяхме 2.300 като ни изписаха, кожата ни беше сбръчкана и суха. И беше покрита с пухче (лануго май му се викаше  newsm78). Тя Даринка като напълнее и стане малко сладко пухче ще и се опъне кожичката.....ще придобие розов цвят и много много ще я гушкаш.
Видях и снимките...о малко мишле толкова си малко, а си толкова съвършено.
Мамчета като видите малко бебче спомняте ли си първата среща с вашето мъниче, а плачете ли? Аз плача и до ден днешен. Помня как отварям врата на стаята в неонатологията и вътре само моята Преслава, лежи толкова малка, забучена със системи. Дори не я пипнах. Два дни се качвах в същата стая, поглеждах я в малкото легълце и побягвах.....а къде да я избягам?
Не мога да се отърся от вина, от спомени,от страх да не се случи пак. Каква е вашата тайна и преодоляхте ли миналото?

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 08:42 от mamajaba

# 162
  • София,
Ами мама жаба, кой може да преодолее такова нещо, аз все още всяка нощ почти сънувам кошмари - болницата, операционната маса, страхът, който изпитвах - думите на лекарите - "ето го бебенцето , ама то наистина е много малко", но не ми го показаха и чакането да изплаче - на мен ми се стори часове, след това бързо я отнесоха и после педиатърката само се върна да каже колко тежи и колко е дълга, но не ми дадоха да я видя, а аз толкова исках да я видя, защото се страхувах как изглежда и дали всичко си е наред, исках да заплача, но не можех, просто незнаех на кой свят се намирам , явно от упойките. И после дългото чакане да ми кажат нещо.  Първият път като я видях направо онемях, искаше ми се да съм умряла на онази маса, за да не виждам как страда детенцето ми. После започна дългото чакане , но явно всичко това си струваше. Ох като пиша и пак ми става гадно. Така че СЛАДКА МАма не се тревожи, моли се и всичко ще се оправи след около месец два и ти ще гушнеш Даренцето, защото хубавите работи стават бавно.  Hug

# 163
Здравейте на всички и от мен. ))

Аз тези дни съм малко нередовна. ))
Надявам се всичко с бебчетата да е добре. ))

Идеята за сортиране на информацията в библиотеката не е лоша, понякога там има хубави неща и е добре да се чете. То е ясно че всеки би си пуснал собствена тема, или ще пита тук, но и там има информация.

SLADKA MAMA, браво на момичето, и не се притеснявай, ще се оправят нещата. Калина не беше сбръчкана, но при всяко бебе си е различно.

mamajaba, аз досега по-малки бебета не съм виждала. )) Все по-големи и сигурно и на мен ще ми е интересно.
Дори на една приятелка новороденото, месец след като Калина се роди беше с 1400кг по-тежко. )) Беше 3700кг. ))) Та си ми беше пак голямо. ))

Ето няколко снимки и от нас. ))

http://images23.snimka.bg/005038604.jpg първа среща с новият лап топ. ))
http://images23.snimka.bg/005038605.jpg тук ни е много смешно. )))

# 164
Днес Мария на УФСЪ е рожденичка! Да ти е живо и здраво порастналото момиче и по-леко да минава пубертета Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт