Недоносени деца - 6

• 20 985
  • 312
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
lusesita, по описанието ти мисля, че имате хемангиом. Релефно ли е? Важно е как расте - съразмерно с растежа на детето или изпреварващо. 
Вики има хемангиом до лявото око и като по-малък ми се струваше, че става много голям. Мерих го на седмица, като записвах и размера на окото за ориентир. Растеше симетрично и не съм го оперирала както ми препоръча хирурга, които може да го оперира (консултирах и с други, които не работят с толкова малки деца и те казаха да не бързаме). Кожната лекарка каза, че трябва да се махне ако започне много бързо да расте (несиметрично с растежа на детето).
Май объркано стана. Ако имаш въпроси - ще помагам доколкото мога Simple Smile
Слагам няколко снимки - да се ориентираш за какво говоря http://www.bgbaby.net/viki2006/uplimg/mb_b4f49c7bae29f6aae4f6535 … 1fdd7a_addpic.jpg;
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=127148&photo=13

# 136
@Dundurela  Аз вече казах, че гласувам с две ръце за д-р Топов, но да отговоря на другите ти въпроси. При мен още при изписването от болницата й бяха поставили диагноза "Ретинопатия на недоносеното II степен" и ми бяха записали час за д-р Топов за преглед в МА. По този повод съм ходила без направление. След месец обаче исках да направя контролен преглед и трябваше да е в МА с направление, но без гаранция дали Топов ще е на смяна. Затова предпочетох да запиша час в частния му кабинет. Исках той да прегледа малката. Телефонът на клиниката е 952 36 00, а личния мобилен телефон е 0888871089. Мисля обаче, че не приема 5 дни в седмицата, иначе със сигурност след 14.00-14.30 ч. Да не те излъжа, но мисля че сряда и петък не преглежда. Адресът на кабинета е бул. "Пенчо Славейков" 18, бл. 2, вход откъм задната страна на блока. Д-р Топов не видя проблем с очите на Мария, и досега е така, да чукам на дърво. Голям страх обаче брах докато я заведа на преглед (след заключението на офталмолог от болницата).
Късмет желая!   Hug

# 137
ЕЕЕ Дундурел4е от къде го избарахте този вятър? Дано утре и при вас да е хубаво времето. Аз за столчето: Аз взех на Преската cangaroo sweety. Много е удобен и при нас струваше 125 лв, което си е доста добра цена за стол от този тип. Ех не се люлее, но мисля, че се сещам за този, който се люлее. newsm78
За Даренцето много се радвам...малкото ни мишоче си го чакакме във форумчето? Бог да му дава силички на малкото телце да е здравичко и да качва, че мамито чака сигурно с нетърпение да го гуша....ух, че съм щастлива като прочета такива хубави новинки Hug Hug Hug

# 138
Включвам се набързо само да кажа отзиви за столчето, на което си се спряла Dundurela. Ние сме с такова. Ако става дума за този модел, подобен на sweety, но става и на люлка (нашия е в оранжев цвят) Съветвам те да се откажеш! Първо, трябва да разглобяваш всеки път стола за да стане на люлка т.е. махаш цялата задна рамка, на която са колелцата (с отвертка в ръка). Второ аз като го направих и сложих Тервел вътре така се наклони назад, че едва не падна с цялото столче. Трето коланите ми са дефектни - единия въобще не хваща. Не го върнах, защото чаках да ми го докарат от София в един местен магазин близо 10 дена и направо полудях. Преглътнах 2 пъти и ми мина  Close. Четвърто дадох за него 150 лв., а така и не го ползвах за люлка. Съветвам те да си вземеш sweety, поне е по-евтин. Като видях на живо модела на Chipolino - Grand Comfort ми хареса повече и съжалих за избора си (избирах го от нета, като теб).

# 139
  • София
Ние сме с чиполино гранд комфорт и съм много доволна. Този на кангару суити е подобен, единствено няма ограничаваща пластамаса между крачетата. За този модел с люлката не съм го виждала. Ние бяхме харесали въпросните 2 модела, но понеже майка ми ги купува и тя е избрала този на чиполино - 150лв. Иначе и двата имат 3 положения на облекалката така, че са удобни за малки бебоци като нашите, които още не могат да седят Simple Smile

# 140
Ние сме с чиполино гранд комфорт и съм много доволна. Този на кангару суити е подобен, единствено няма ограничаваща пластамаса между крачетата. За този модел с люлката не съм го виждала. Ние бяхме харесали въпросните 2 модела, но понеже майка ми ги купува и тя е избрала този на чиполино - 150лв. Иначе и двата имат 3 положения на облекалката така, че са удобни за малки бебоци като нашите, които още не могат да седят Simple Smile
Има ограничаваща  пластмаса между краката. Може би е подобрен модела, а ти да си видяла някой по - стар. Няма значение.
А къде се укри Дундурелчето с тортата. Мила честита половин годинка на малката Вики. Да ти носи само радост и сълзи от щастие. Пожелавам ти да расте живо и здраво и безгрижно дете и Бог да пази цялото ви семейство, за да и се радвате все така.

# 141
  • София,
Мама жаба от сърце ти благодаря за пожеланията. Не сдъм се скрила с тортата, само че от един час се опитвам да я вмъкна някак си за да се публикува и така и неуспавам, имам нужда от помощ, кой ще ми помогне.
Момичета и много Ви благодаря за съвета, помогнахте ми да взема своето решение, така че столът със сигурност ще е Чиполино гранд комфорт. На мен ми се искаше да отидем днес да го купим, но уви нашият татко отиде пак на работа, а аз с двете деца как да се мъкна сама по магазините. Е ще си караме и тази седмица без стол, няма как. А аз вече нямам търпение, ама колко съм загубена нали, ами ако не иска да стои в него?

# 142
Ами в началото сигурно ще и е странно в столчета, като всяко ново нещо, но ще свикне с времето. Ама и аз така го казах все едно имаме стол от сто години, а то само от три - четири дни.

# 143
  • Варна
И ние сме с Чиполоно гранд комфорт. Първата седмица порева като го слагах в столчето, но после свикна. Коланите стабилно го обхващат и понякога го оставям там да си играе - без подвижната масичка.

# 144
  • София,
А Преслава започна ли да сяда вече стабилно? И храните ли се в столчето и вашето ли е на Чиполино?

# 145
  • София,

А аз все пак да почерпя, хайде всички дечица да са ни живи и здрави и да растат и да ни радват!

# 146
Dundurela Честита ви месечинка!
И ние сме с Чиполино, много съм доволна.
Аз пак за гимнастиката и обръщането, то стана цяла епопея, но да кажа.Ако бебето закъснява само с обръщането /демек на 7 корогирани месеца не се обръща/ това не е знак за проблеми с двигателното развитие на детето.Има смисъл да се притеснявате ако бебто изостава по няколко показателя/това може да се установи при пртеглед от невролог/.Надявам се с това да съм успокойла повечето от вас.Весел уикенд.
Гери какво става с Жорко?надявам се че всичко е ОК и няма херния.

П.П. Виждам че някой теми се повтарят мноиго често: двигателно развитие; ретинопатия;ваксиниране;кръвойзливи и кисти в мозъка; захранване ...сигурно има и други.И най-вреоятно пак ще се повтарят защото през това минават почвечето недоносени сладури.Дали не може да изнесем някъде информация за тези неща, да е лесно на новите мами когато ги търсят.Ние пак ще си ги обсъждаме , но разни статйй, законови положения.. да не ги цитираме всеки път.

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 12:48 от Zoia_Alex

# 147

Много ти благодаря за супер полезната информация, точно това е и при нас. Наистина май е най добре да изчакам, за да видя как се развива. Струва ми се, че расте заедно с него, пропорционално, а не избързва. Ако така остане, няма да го пипам.  Hug

Благодаря и на всички останали за съветите и коментарите, като посетя докторите ще пиша отзиви  Hug

Сладка мама - стискам палци всичко да е наред и бързо да наддавате. Моето детенце се роди 1650 и седя 2-3 седмици в кувьоз и общо 1м и 4 дни в болницата. Важно е да почне да папка  Praynig
Zoia_Alex - идеята ти е страхотна, ние новите мами при вас сигурно много се повтаряме. Ако се отдели всичко в БИБЛИОТЕКАТА, много от въпросите ни ще отпаднат  Peace

# 148
Ми то си има Библиотека,просто трябва някой да я чете Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=204481.0

# 149
Здравейте!Искам само да ви пожелая слънчев и усмихнат ден!Вече се представих в другата темичка,радвам се,че съм сред вас!

Общи условия

Активация на акаунт