Недоносени деца - 6

• 20 982
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
 ooooh!ние пък се оказа че сме с херния!ужас!!!ivanah съгласна съм с  теб, че е важно децата ни да са здравички и да растат щастливи..

# 121
За каква херния става вьпрос Гери.Монито беше с пьпна.Това знам как се оправя-не е трудно.

# 122
ooooh!ние пък се оказа че сме с херния!ужас!!!ivanah съгласна съм с  теб, че е важно децата ни да са здравички и да растат щастливи..
Ох душичката малка. Пиленцето дано бързо се оправите. Praynig Praynig Praynig
Dundurel4e днес не съм чела мила  Embarassed, обаче такова слънце не се пропуска. Ще наваксам довечера. Вие излизахте ли с Вики?

# 123
ингвинална херния-дано се окаже грешка!в детското отделение/където бяхме/ педиатрите казаха ,че има но пък педи твърди обратното ooooh!на кой да вярвам незнам ?така или иначе ще го види и хирург

# 124
Честит първи рожден ден на Теодор на мама maggy_pz!
 bdbaloni bdbaloni bdbaloni
  bouquet  bouquet  bouquet Присъединявам се към поздрава, да ви е жив и здрав и много да ви радва  Hug

Темичката е чудна и както винаги супер полезна  Peace

Исках да ви питам да ми препоръчате:
-ортопед - от клиниката в Горна баня, някой ходил ли е там, какви са ви наблюденията
-очен лекар - къде, при кой
- кожен - излезна ни една червена точка, като бенка, но към 5мм на главата, точно на фонтанелата. Като попитах какво е, ми обясниха, че излизали на недоносените  #Crazy Казаха, ако искам да го заведа на кожен, за да го "замразят" да не расте. А то си расте, ужасно е  Cry Ако и някой друг е имал подобен проблем, моля ви, споделете  Hug

Много Ви Благодаря предварително  Hug

# 125
 Lusesita Аз за съжеление не мога да ти помогна.
Geri844 задължително трябва да ви види хирург. Щом има разногласни мнения търси трето.

# 126
Аз сега като порових с търсачката се спрях на двама доктори - д-р Топов за очен и д-р Ефремов за ортопед. Остана само кожния  Whistling
Извинявам се, ако съм оспамила малко темата  Embarassed  Hug

# 127
@lusesita  Бих могла да ти препоръчам ортопед от Военномедицинска академия. Общо взето всичките ми познати родители, че дори и педиатри изпращат децата си там - д-р Николай Драганов. Ако проявиш интерес, ще ти оставя телефон за връзка и записване на час. Аз също водих дъщеря си при него два пъти. И за момента нямам забележки (чакам да видя как ще се развие плоскостъпието й).
За очен лекар мога с две ръце да гласувам за д-р Алекс Топов от МА и д-р Мариела Облашка от "Вита".
За кожен лекар имам предложение, но не е изпробвано на малки деца. Предполагам обаче, че лекарката преглежда и деца, защото когато аз ходих на преглед за себе си бях с дребната и тя реши, че съм записала час за Мария. Но ... не мога да дам мнение за нея - д-р Албена Ангелова от XXIX поликлиника.  Hug

# 128
nas ni pratiha na nevrolog,zaradi tova 4e nemoje da pazi ravnovesie.sled kato se varnem 6te kaja kakvo stana newsm10

# 129
@GERI844  Не знам дали ще успея да ти помогна с моите преживелици и съвети, но ще опитам. За развитието на дъщеря си много дължа на една рехабилитаторка (естествено и тя майка, но по-важното е че се занимава с малки деца предимно). Та думата ми не е за рехабилитацията, а за хернията. Същата рехабилитаторка забеляза, че пъпчето на Мария е изпъкнало и заподозря, че може да се превърне в проблем. Препоръча ми (и това е моят съвет към теб) да си взема от аптека лепенка за пъпче. Да свия пъпчето навътре и да залепя лепенката отгоре, така че да не може да стои изпъкнало, а вдлъбнато. Т.е. да може да му се помогне да "падне" (да се вдлъбне). Сменях лепенката на всяко къпане или през ден. Нещата се оправиха наистина. Друг е въпросът, че в аптеките ми казваха, че пъпчето на децата пада до към втория месец, ама при нас този период беше минал, та притесненията ми си останаха. Педиатърът не намери проблем, но е хубаво да се консултираш преди да действаш на своя глава. Аз само разказвам моята история. Дано ти помогне. Но... съм чувала и за случаи, в които подобна манипулация не помогна и се наложи операция.
Дерзай, ние сме с теб!  Hug

# 130
Гери - Дано нямате херния, но ако има не се притеснявай.нас ни оперираха от ингвинална, операцията е рутинна и лека.Само настоявай за епидурална упойка, да не приспиват Жорко, защото после по-тежко се излиза от упойка.НАс ни приеха сутринта оперираха я и следобяд си отидохме.Малката беше много спокойна, излезе от упойка леко/не са я приспивали/.Ако има нещо питай

# 131
Здравейте милички.

Дари продължава да е в кувиоз,но вече са и намалили кислорода на 2 литра(вчера беше на 3,но не си спомням дали съм ви споменала ).
И другото е,че на въпроса ми как се справя с захранването ми отговориха "добре".Това е,а утре ще я видя и ще опитам да я снимам.

Чао

# 132
  • София
Подкрепям за д-р Ефремов от Горна Баня, ние ходихме при него и съм много доволна.
Дундурела, мисля че няма проблем да и дадеш вече карфиол и картоф, ни е го ядохме вече и много го харесаха. Simple Smile  Hug

# 133
Здравейте майчета! Скоро не съм писала, то няма и какво, но като ви чета много ме е страх дали мойто бебе ще прави всичко навреме да се обръща, да сяда и т.н. Все чета книги, правя масажи, упражнения, ама знам ли. Гушки на всички бебчета  Hug

# 134
  • София,
И аз ще я водя скоро моята на очен лекар, та ако може да кажете отзиви за Д - р Топов. А как става записването и може ли с направление? Някой може ли да ми прати телефон за да се свържа за информация. А оротпеда от Горна Баня и аз съм чувала , че е добър и може и аз да я заведа при него, но първо ще я водя там където я гледаха и предния път и ако кажат, че има проблеми тогава.
МАМА жаба за съжаление ние не можахме да излезем, защото въпреки , че грееше слънце, времето в София беше студено и духаше гаден вятър.
hellche твоите столчета за хранене люшкащи ли са? Откъде ги купихте. Аз днес цял ден ровя в нета и си харесвам столче. Спрях се на едно на Кангару и е с люшкащо се столче, но го има само в един магазин за онлайн пазаруване, а аз искам да отида и да го видя все пак, то на снимката изглежда едно, ама знае ли се. Тези на Чиполино също са много готини и ако не намеря на Кангару ще си взема на Чиполино. Ти доволна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт