Недоносени деца - 6

• 20 997
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Видях малката Дари, малка душичка  Hug и ние изглеждахме така, ще се оправи, на мойта и бяха хлътнали гърдичките, но сега си е добре. Насълзяват ми се очите като видя такива бебчета. Аз не мога да преодолея кошмара, който изживах, няма ден в който да не мисля и да не си припомням и операцията и възстановяването, плача който изревах за нея дали ще се оправи, страха от неизвестността първите дни. Постоянно си припомням думите на лекари, акушерки, дори и на санитарките, сигурно ще мине много време докато спра да мисля за това.

# 166
Да е живо и здраво Мимето.  Hug
Мамчета значи и при вас е едно и също. Ох как да го преодолеем това чуство. Може би един ден ще ни се струва спомен, далечен и чужд, но засега все ме мъчи.
Ох сори, че така се разчуствах, но като видях малкото Дари и ми стана едно тако мило.
А тя как ли е днес малката душица. Дано Сладка мама ни зарадва схубави новини. Praynig

# 167
  • София,
Мама УФСЪ да ти е жива и здрава рожденичката, много да ви радва и да ви слушка, че те днешните тинейджъри са малко диви! happy bd
А какво ли става и с мъника на Вени Во, той дали също се оправя? Надявам се, че скоро и тя ще ни зарадва с хубави новини.

Мирама, а Калина е много сладка. На снимката се вижда, че имате пиано, ти ли свириш на него? Надявам се, че и нея ще я научиш. Моята сладурана много обича да играе с детската йоника на батко си, много съсредоточено удря по клавишите и много се забавлява.

# 168
 newsm59  bigdance2 УФСЪ   -жива и здрава да ти е рожденничката и много усмихната!!!

# 169
Мамчета значи и при вас е едно и също. Ох как да го преодолеем това чуство. Може би един ден ще ни се струва спомен, далечен и чужд, но засега все ме мъчи.

Добре че сте вие мами да си излея малко душата, който не го е преживял, не би ме разбрал. ooooh!

# 170
SLADKA MAMA не се притеснявай а мисли позитивно ,и аз ще ти кажа както една друга мама-изписаха ни 2165кг и кожата ни беше сбръчкана, а ръчичките и крачетата като клечки .Още е малка Дари ,но ще видиш като започне да наддава колко бързо става.Аз също всеки ден плачех заради тези грамове, но после като започна да наддава и за 3-4 дни  си бяхме в къщи ,е ние се родихме по големи 2200кг. но пак недоносени в 36г.с.Най важното е да не се тревожиш и да имаш само позитивни мисли в главата, въпреки че всички тук знаем че не е лесно.Всички тук сме с теб Hug
За столчето за хранене да кажа и аз -нашето е дървено става високо и се разглаба и става с маса ,но няма каишки и изобщо не е удобно ,Влади се свича и само трябва да го намествам.Някой има ли впечатления от тоз вид столчета.Аз не бих го купила, но ни е подарък.
Приятен ден момичета.  bouquet

# 171
Добро утро мамчета. Прегръщам ви и дано денят ви е изпълнен с много усмивки.  Heart Eyes
Честита месечинка на малката принцеса на Isa 76.  newsm51

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 10:17 от mamajaba

# 172
  • София,
Добро утро и от мен, пожелавам ви лек и ползотворен ден изпълнен с много палави усмивчици Laughing
Мама жаба ВИе май сте много ранобудни. И ние днес станахме още в 8,00 ч. и сега вече правим първата лека дрямка за деня. Нещо в последно време се будим сетрин много рано преди спеше до 9 - 10 часа а сега, а на мен така ме се спи. Ама какво да се прави. Ние ще се наспим след около две години.
За столчето за хранене да кажа и аз -нашето е дървено става високо и се разглаба и става с маса ,но няма каишки и изобщо не е удобно ,Влади се свича и само трябва да го намествам.Някой има ли впечатления от тоз вид столчета.Аз не бих го купила, но ни е подарък.
А пък на мен вчера една приятелка ми препоръча точно такова столче, защото ставало да се ползва и след като детенцето поотрасне, или може би по точно то е за по големки деца след 1 - 1,5 г. Да ама щом няма колани, то как ще го задържиш детето, а моята каквато е шавлива сигурно ще се изтръси направо на земята, абе засега ще си взема от тези на Чиполино, пък като поотрасне и не ще да стои в него тогава ще му мисля. А вчера госпожицата като каза бръъъ и целият ми диван стана в пюре и коша също. Ужас. Дано вече тези дни успеем да излезем, за да купим столче.

# 173
Благодаря ви дами за пожеланията. Ще кача снимки после да видите какво значи тинейджър. Стана голям купон 10 малки дами дивяха в къщи, но ще е за последно, взривиха входа тези момичета. Догодина някъде навън ще празнува.

Видях малката Дарина. Съвършена малка кукла. Heart Eyes
И аз си спомних как за пръв път видях Весето и да ви кажа честно, тогава се разревах и излезнах набързо. Мария също беше не много приятна гледка. Въобще не ми върви с първото виждане на децата ми.
Сега с умиление гледах и снимките на Весето и си спомних, че в кувиоза до нея имаше едно момченце, което на фона на Веси /тогава беше 1500гр./ изгледаше още по-малко. Дори когато я взехме, цели 2300 гр. беше със висяща кожа и имаше ужасно уморен вид, но след месец в къщи, заприлича вече на себе си. 
Eто и две снимки за сравнение
Първия ден в къщи
1 месец и 11 дена по-късно, вече е направила бузи 

# 174
  • София,
Честита месечинка и от нас на бебе Нкол, на мама ИСА76!
newsm32 newsm38 newsm32

# 175
Dundurela не ти го препоръчвам това дървеното,тясно е и с много мъка го вадя от него, така че ако е на 1 и половина няма да може да влезе в него. То и Влади си е едричък сега е 10 500кг.
Честита месечинка на бебе Никол на мама Иса76  newsm38 Tada

# 176
Благодаря на всички мами за поздравите!

# 177
Здравейте на всички и от мен. ))

Dundurela, да, свиря на пиано, но не съм го пипвала от 2г. )) Иначе имам желание да науча Калина, но ще видим ))

УФСЪ, ще чакаме снимките, сигурно е било много хубаво. )))

За първото виждане - аз като отидох, лепнах се за кувиоза и леко трепереща започнах да броя пръсти на ръце и на крака. )) Откачена работа. )

# 178
  • София
Честита 5 месечинка на малката Никол!  Tada

# 179
УФСЪ, ама вярно е загладила косъма Весето за един месец вкъщи  Laughing И аз няма да забравя като видях Тери за пръв път - започнах да го изследвам на кой от двама ни с баща му прилича повече. Усмихвах се и бях много спокойна. На другия ден като го видях пак, беше друго. Той беше се изместил в единия край на кувьоза и една от сестрите бръкна вътре с думите "Абе ти, къде си тръгнал я се връщай обратно?!" и го премести с едната ръка, а той се разплака. Като го чух как плаче веднага се разциврих и аз.... В това време влезе неонатоложката, която го следеше и се ококори: "Защо плачете?", а аз "Ами защото той плаче..." Тогава тя ми обясни какви са причините да плачат бебетата (все едно аз не мога да предположа Confused). Май не се досети, че плача от умиление. И така ден след ден докато не ни изписаха рева ми се засилваше - от това, че не искаше да суче, че не наддава... чувството за вина (което се стоварва върху всички ни, май). Повечето от сестрите в неонатологията също спомогнаха за това да се чувствам зле. Единственото нещо, което ме радваше и крепеше в тези дни бяха леките "усмивки", които виждах на лицето на детето си, докато спеше. Сякаш беше щастлив... Тези усмивки и смях до ден днешен ме успокояват и ми дават да разбера, че е здрав и всичко е наред. Малко дълго стана, но се разчуствах  Rolling Eyes.
Обръщам се към майчетата, които чакат да гушнат дечицата си вкъщи. Мили мами, вярвайте, че вашите деца ще се справят, усмихвайте им се макар и само в мислите си! Забравете тревогите си и ще ги направите щастливи, макар и толкова мънички!   bouquet Ние сме тук и чакаме хубавите вести!  Hug Целувки от мен и "Тете"!  Grinning Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт