Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се третира гражданството на бебето, ако е родено във Великобритания?
Какви са процедурите за раждане във Великобритания?
Какви са възможностите за раждане в частна болница във Великобритания?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се третира гражданството на бебето, ако е родено във Великобритания?
Децата, родени във Великобритания, не получават автоматично британско гражданство, освен ако поне един от родителите има постоянно пребиваване (ILR) или британско гражданство по време на раждането. В този случай детето може да бъде регистрирано като британски гражданин. В противен случай детето ще бъде българско гражданин и трябва да се регистрира като такова в България в рамките на една година.
-
Какви са процедурите за раждане във Великобритания?
Във Великобритания бременността се проследява с редовни прегледи и сканирания. Проследяването на бременността включва сканирания в 12-та и 20-та седмица, посещения при акушерка за редовни прегледи и други изследвания, ако е необходимо. След раждането майката получава майчинство от работодателя си, а децата им се възползват от безплатни здравни изследвания. В случай на усложнения системата осигурява необходимите грижи и изследвания.
-
Какви са възможностите за раждане в частна болница във Великобритания?
В Обединеното кралство има възможност за раждане в частна болница, като цената на раждането в такава е приблизително 2000 британски лири. В частните болници се предлагат различни услуги, като например индивидуални стаи и по-голям комфорт. Въпреки това, много хора предпочитат системата на Националната здравна служба (NHS) поради качеството на грижите и безплатните услуги.
-
Какви са процедурите за ваксиниране на бебета в Обединеното кралство?
-
Какви са процедурите за раждане в България?

Пишете по-често и не се притеснявайте да питате! За това сме тук, да си помагаме един на друг, до колкото можем с информация и съвети!
Първото ми дете е родено в България, там и бременях, второто, бременях и родих тук. Много ме беше страх, защото системата тук е различна и не я разбирах, да не говорим за това, което ми бях наговорили други хора
За моя изненада, въобще не беше толкова зле, колкото ми го бяха описали, даже напротив. Ако имам трето, въобще няма да имам подобни притеснения
Аз в началото доста се притеснявах, защото когато отидох на първия преглед при GP-то той се държеше доста грубо, но след първия скан ми казаха, че засега всичко е нормално и вече съм по-спокойна. Сега съм 16-та седмица и се чувствам по-добре от първите месеци (гаденето спря :–)). надявам се всичко да бъде наред до края и да имаме живо и здраво бебче.