Отговори
# 150
Не само ми се доплака от щастие като гледах снимките на нашите февруарчета, ами даже си поплаках.... Embarassed Страхотно е да си имаш такова човече до себе си, наистина.... Чакам вече с нетърпение нашето бебоче
lidia, с теб сме, каквото-такова, дано е да е скоро. Кураж и стискаш зъби.
tchara , добре че оздравявате, сигурна съм че ти е било страшно неприятно.  Hug
de3demonka , хайде мила, ти си наред. Sms-a да не пропуснеш към вестителката. На добър час!

# 151
  • ВАРНА
GALADRIEL, как ще пропусна, споко, не съм забравила.  Hug
lidia dimitrova и tchara, аз сама си избрах тази дата. А вие, ако е рекъл Господ, щом имате вътрешно усещане ... може и да ме последвате. Ако го искате, пожелавам ви го. Ако ли не, дано всичко се нареди когато и както трябва.  Hug  bouquet

# 152
Здравейте, момичета....
ДездемонкаHug Голяма си късметлийка....Скоро ще гушкаш едно пухче...Успех... Hug
Мале, какви са ни хубави беборанчетата.....Зузулинка, Борис каква голяма косица има....Пу-пу...Радвам се, че нещата при вас са се нормализирали след първоначалната криза.
А малкия Любо и Вяра са истинки бонбони.... Всички бебешори да бъдатъ веднага нацелувани от мене.... Hug
Илинка, не се предавай мила....На бебата нищо й няма....Не се предавай на негативни мисли....Така по-бързо ще се справиш и с гадния грип...
Евелинар, много лошо се е случило с пералнята.... Praynig дано бързо да се оправи проблема.
Аз днес сразих поредния изпит.. bowuu...И се надявам бебко да устиска още два, че спокойно да си се гледаме после.
Лиде, стискам палци за петък.....Независимо дали ще раждаш или ще защитаваш магистърската теза... Hug

# 153
  • ВАРНА
Искам да пожелая на всички само положителни емоции, много спокойствие, радвайте се на всеки миг, и знайте, че винаги ще има още по-хубави моменти, които предстоят да бъдат изживени.

На всички, които ще станат мами в близките дни искам да пратя топла прегръдка и положителната си енергия. ЗНАМ, че всичко ще се подреди, както си го решите. Вярвайте в това.

Очаквайте ме скороооо

# 154
  • София
Здравейте момичета!
Бебчетата ни са супер! Пу-пу, да са ни живи и здрави и оттук нататък да се роят!  Hug
Илинка, кураж, не се предавай, стискам палци скоро да се оправиш!
Чара, браво на вас с малкия, че оздравявате!
Евелинка, това с пералнята е много гадно!
Дездемонка, още веднъж имаш моята положителна енергия, стискам палци! newsm17 newsm10
Готика, пиши мила как си, къде се изгуби? newsm51
Доскоро и се пазете!

# 155
Много сладки бебенца си имате smile3501,искам вече да си гушкам моето като ви гледам снимчиците breastfeedingИ от ден-два хем си мисля че вече нямам търпение да гушна бебка,хем това коремче много ще ми липсва pregnant
Чара,радвам се че вече сте по-добре с мъника,скоро и другите болнички да се похвалят че са преборили грипа. Peace
Iveto_86,браво за изпита,бебко ще излезе много умничък,като е взел толкова много изпити от коремчето. Laughing
lidia dimitrova,и на тебе ще стискаме палци,каквото и да стане до петък Hands Thumbsup
memo1982f,не съм чувала за такава помощ,но имаше някаква която се дава на неосигурени майки при бременност. newsm78
Дездемонка,късмет утре thumbsup

# 156
  • Варна
de3demonka всички сме с теб.  Дано всичко мине като по вода. И скоро да си гушкаш един прекрасен малък мъж smile3504

И аз видях нашите нови бебчета, искам и ааааз  Heart Eyes Прекрасни са. Пу-пу

Виждам, че всички пишат колко са разсеяни... Днес забравих да посрещна зълва ми на гарата...  smile3532 Добре, че не ми се сърди, ами само се посмяхме. Май бременния ми мозък съвсем се е изгладил...

# 157
Здравейте, момичета. Имаме си страхотна колекция от малки сладкишчета-да са живи и здрави. Прекрасни са!
Аз общо взето съм добре.Но днес пак ме боли много левия крак-горе, в сгъвката. Незнам , прищипано ли е , какво е, но знам, че има случаи, в които бременната е чак с патерици. Дори на позната са й казали, че трябва да роди секцио заради това( макар, че никой не й посочи причината за болката и куцането). Та ако ви знаете нещо по въпроса, ще ви бъда благодарна да споделите....Имам спомен , че една мама тук беше споменала нещо....Буквално , като поседя малко седнала и после ми трябват 5 минути за да си стъпя на крака. А как се клатушкам...ужас....
Дездемонка, с теб сме , мила!

# 158
Ех, Дездемонка утре ще си има бебче! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Бебетата са стахотни!
Иве, честито за изпита!   bouquet Чакаме още похвали!
Лиде, искрено ти желая да устискаш до петък и да се явиш на защита, пък после бебето може и в петък вечер да го родиш!  Hug
Аз съм решила твърдо да запиша магистратура от есента. Даже вече си понатрупах материалите, за да може когато сме само двете с бебка да попрочитам по нещо, Благун иначе няма да ме остави, трябва на него да му чета. И да си продължа френския (изпитът ми е другата седмица).
Поспах цял следобед, така де, като не мога да пера  Embarassed. дребчо не може да разбере какво е направил, само се зачуди защо съм му сърдита и го натупах. Всъщност счупен е механизмът за затваряне - напоследък иска и той да пере и бута всичко от плат в пералнята, аз затварям вратичката и той я дърпа, явно я е разкъртил, а силната центуфуга е довършила белята. Както и да е - мисля и другата седмица да не раждам, че бая пране ще ме чака.
Чара, чудесно е, че оздравявате!  Hug Пожелавам ти да устискаш оше няколко дни докато и кашлицата мине!
Мемо, има еднократна помощ при раждане, която е 200 лв за първо, 600 лв. за второ и 200 лв. за трето и всяко следващо дете. Дава се на абсолютно всички български граждани. Идеята й е да поощри българката да ражда по 2 деца, пък да не се дават пари на малцинствата за сериозният им принос при нарастване на населението. Само дето аз познавам много български семейства с 3 деца, а и самите ние искаме толкова. И не е честно към българките, които са работили години и раждат трето дете.
По този повод се сетих да питам - как се взимаше помощта? С актът за раждане трябваше да изискам свидетелство за родствени връзки на мен и детето (което се взима от същото гише) и да отида в социално подпомагане, където да ги оставя с акта за раждане и копие от него. Не си спомням обаче дали искат IBAN с печат от банката за номера на моята сметка, където след неизвестно време ти превеждат парите. Нека мамите, които са били редовни на училището да кажат дали има промени  Praynig. А, актът за раждане го задържат за 1 месец, така че преди това трябва да се занесе при педито и да се запише детето и си направете за всеки случай копия.

# 159
ИВЕТО 86 ......Браво за изпита  newsm10  smile3501 Продьлжавай вьв сьщият дух ...

ЕВЕЛИНАР  успех сьс френският език  newsm10  и дано оправите по- бьрзо пералнята wash 

newsm51 smile3525браво на хубавите бебета , да са живи и здрави ...   smile3525 newsm51

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 18:38 от бубето 29

# 160
Честито на новообебелите се мами!Дечицата ви са супер сладки!Дано и ние скоро се гушкаме с бебка! Hug
Успех на следващите, от които се надявам да бъда и аз!

Между другото и аз да се оплача.Чувствам се ужасно от няколко дни според мен  от недоспиването и повръщане от киселини , но това много ме тормози и вече нямам търпение да родя.През цялата бременност не съм се чувствала така , като пребито куче.Съжалявам за офа.

# 161
zuzulina,maria_m,rib4e много са ви сладки малките съкровища   bouquet

de3demonka,мила след броени часове и ти вече ще си мама,стискам палци всичко да мине лесно и чакам хубавата новина с нетърпение!

Iveto_86 браво на теб ! Аз взех само 2 изпита откакто съм бременна,така и не мога да си събера ума и да се подготвя както трябва
Накрая изобщо не се и явявам  Confused  а ти като гледам през 2 дни си на изпити и се справяш ! Браво !

lidia dimitrova  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Готика наистина се загуби  Rolling Eyes някой няма ли новини от нея?

evelinar немога да си представя какво е да си без пералня,дано бързо да ви я поправят  Peace

Illinka дано и ти да се оправиш бързо.От тези настинки и грипове и аз много се притеснявам,но няма как,
зима е и има много болни около нас. Между другото аз пия едни витамини,който подсилват имунната система и да чукна на дърво,още не съм се разболявала откакто почнаха студовете.Препоръча ми ги гинеколожката ми - НЕОКСИД .

На всички болнички  fingerscrossed  скорошно оздравяване !

Сега да си споделя тревогата и аз.Изолираха ми Микоплазма и уреаплазма и то с високо микробно число 10 000 единици.
Откакто си взех резултата до сега съм като шашната,но чак след 21 ч. ще мога да говоря с докторката,какво ще правим.
Под резултата имам антибиограма с 9 антибиотика,но едва ли ще мога да ги лекувам вече на този етап. Дано да не е нещо
опасно  Praynig Praynig Praynig Ще се поразровя из нета да видя какво ще излезе за тези гадини.

Хубава вечер на всички  Hug Hug Hug

# 162
evelinar ето малко информация за еднократната помощ - КОПИРАНО ОТ ЯНУАРСКИТЕ МАМИ

За акта за раждане и еднократната помощ
Актът за раждане се получава в общината по адресна регистрация на майката до 14 дни след раждането. По принцип може да е готов и по-рано но това е определеният срок. В същата стая се попълва една декларация и след заплащане на минимална такса около 2 лв. на касата ти дава Удостоверение за семейно положение. След това се попълва Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане пак по адресна регистрация на майката. Към нея се прилага оригиналът на Удостоверение от общината и актът за раждане на детето, и копия от личните карти на родителите /ако майката е неомъжена - копие само на нейната лична карта/, като и копия от акта/актовете на другото/другите деца, когато бебето не е първородно, като носите и оригиналите за сверка. Не забравяте да си напишете номера на банковата сметка /IBAN/ в молбата. Тази помощ може да се поиска до три години от раждането. Сумата се изплаща около 15-17 число на месеца, следващ този на подаването. При подаването на молбата можете да си подадете и  Молба-декларацията за детски добавки - единственото условие за нея за неосигурените е молбата да не се подава в месеца на раждане на детето, например ако е родено март можете да подадете молба най-рано през април, за да не пропуснете месец. Оригиналът на акта за раждане остава в Социалната служба до изплащането на помощта и затова ви съветвам да си направите копие за всеки случай.

# 163
  • Варна
Дездемонка,късмет утре. Praynig

# 164
здравейте скъпи мои!

завърнах се от ..... болницата - без бебе!

не съм чела нищо от това, което сте писали във форума, защото преди малко се прибрах и гледам повече да лежа, но ще ви изчета малко по - късно! видях само, че от както ме няма има още 1 бебе - на мария м - да и е честито!!! въпреки, че до колкото се сещам, тя си беше планирала секцио за 29.07... Явно нещо е станало - ще чета, спирам да разсъждавам! и почвам да разказвам:

в събота сутринта нещо не ми беше добре и отидохме да привечер да направят записи, въпреки, че след обяда се оправих и се чувствах ок. и като отидохме и ме включиха за около 1 час и нещо ми се проточи записа и от болницата ми викат - оставаш тук! никакво пускане! не ми дадоха задоволително за мен обяснение. като причина изтъкнаха, че имам контракции, които аз ИЗОБЩО НЕ УСЕЩАХ - ДОРИ КАТО СВИВАНЕТО НА СТОМАХА - ЗА БОЛЕЗНЕНИ КОНТРАКЦИИ - ИЗОБЩО НЕ СТАВАШЕ ДУМА. при приемането си носех, ей така просто една чантичка, уж с багаж за болницата, ама то вътре най - важното бяха документите. и като ме приеха и се хванаха за това, че миналата година ми обгаряха шийката на матката и не можело да родя нормално с тая диагноза. Накарах Миро да ми донесе епикризата от обгарянето на раничката, защото и когато ме обгаряха и сега - ме наблюдава една и съща лекарка и тя много добре знае, че искам да си родя нормално и ми казва, че няма проблем, което всъщност е САМАТА ИСТИНА. Та така -  прибраха ме в болницата, направиха още един запис, който се оказа много добър и един доктор се изцепи уж на майтап - о ние си мислехме, че бебето нещо не е добре при първия запис, а то: ти си с такива редовни контрации, че направо почваш да раждаш! при което аз: #Crazy #Crazy #Crazy, , след което преминаха към преглед - изключително продължителен и болезнен. преди да ме прегледат им казах, че ми се ходи до 00, но те ми казаха да задържа - след като ме прегледат ще отида. и се почна едно БОЛЕЗНЕНО БЪРКАНЕ.... И СЕГА НАСТРЪХВАМ. Лекарят бърка - не може да напипа главата, казва на акушерката да бута бебето надолу към него, но пак не го напипа, след това ме разтвори с щипките и пак нищо не намери.... оказа се после като че гледаха на ехото, че не е могъл да напипа бебето, щото му е пречел пълният ми пикочен мехур! на ехото разбрах, че бебето е 3150 +/- 300 гр., главата му е надолу, но още не еслязла в родовия канал, а си е подвижна., което означава, че ако трябва да го вадят - задължително секцио.... Докторът продължи и да разсъждава / в посока секцио/ и по отношение на диагнозата за горената раничка, че шийката ми е оперативно скъсена и т.н. - някакви такива неща говореше, ама аз бях в щура паника и кво съм запомнила, кво - не... и така, както и да е - в неделя - пак записи сутнрин и следобед, отново са хубави и естествено - преглед! при прегледите в събота и неделя се установи, че нямам никакво разкритие. в неделя сутринта ми взеха кръв и урина. в понеделник си мислех, че ще ме изпишат, щото се чувствах страхотно през целия си болничен престой, ОБАЧЕ: тогава преживях най - големия шок! сутринта рано - рано ме извикаха за записи и ми взеха влагалищен секрет. аз си помислих, че след визитацията ще ме изпишат, НО - ме извикаха на преглед и след като ме прегледаха, докторката каза да ме обръснат и да ми направят клизма!!! за мен това означава и е еквивалентно на подготовка за раждане?! имала съм и 1 см. разкритие, което смятам, че получих заради ежедневните пребърквания, при които се установяваше, че бебето и е много навътре в мен и въобще не е готово да се роди. освен това, аз през цялото време нямах НИКАКВИ ПРИЗНАЦИ И УСЕЩАНИЯ ЗА РАЖДАНЕ - нито усещах контракции, нито ме боли кръстът, нито бебето се е наместило, общо взето всичко ми е наред. и след като ми наплавиха клизмата и ме обръснаха ми назначиха ФОТ - започнаха да ми вливат окситоцин, за да предизвикато контракции и да видят как ще реагира бебето на тях. и така... от начало въпреки окситоцина не усещах нищо, след това започнаха постоянно да увеличават дозата и по едно време усетих няколко леко болезнени контракции, на които почти не обърнах внимание, защото в същото време имах такива киселини и така пареше ми от вътре, че умирах от болка и даже леко се издрайфах в устата си. за това изобщо не обръщах внимание на това дали усещам контракциите. докато обаче течеше изследването, моят младеж на няколко пъти заспиваше, изобщо не му пукаше, че някой се опитва да ми стимулира матката, за да го изхвърли. абсолютен непукист. та се наложи на няколко пъти да ми разклащат корема, за да събудим момчето. едва в понеделник сутринта, докато траеше това изследване разбрах истинската причина за пленяването ми в болницата - асфикция на плода - защото при първия запис бебето явно се е размърдало и тоновете са се изгубили. вечерта пак ми направиха запис, на който бебето онтово заспа и се наложи през повечето време да го побутвам, за да будува. а пък като се разсъни -  тогава няма спирка почва едно въртене, едни къчове - направо побърква апарата. днес ми направиха пак запис, също ок, след това ме прегледаха - за пръв път НЕ ме заболя!!!!!! въпреки, че лекарката бърка доста навътре, ми каза, че главата си продължава да е на високо и шийката е добре и ми каза, че си тръгвам! Щях да се разплача от кеф!

та общо взето се опитах накратко, въпреки че не успях накратко, да ви ръзкажа що тъй се бях позагубила. С миро взехме решение да не казваме на абсолютно никой за това мое пребиваване и за това той не ви е писал. просто неговите родители щяха да очакват да ме изпишат с бебе, а нашите щяха да се побъркат дали съм добре! смятам, че нямаше нужда от излишни емоции, които по - скоро биха били в отрицателна насока, щото нали знаете - "Да ни пази Господ от това, което си мислят за нас майките ни...."
а и да добавя - вечерта в събота получих кафеникаво зацапване по бельото и на суринта също и си помислих, че ми е паднала тапата - та още един ужас изпитах! за щастие се оказа, че тези зацапвания са в следствие щателните обиски на вътрешностите ми при прегледите.

общо взето стигнах до извода или така ми се стори, че се опитаха да направят всичко възможно да си тръгна с бебе, но нито то, нито пък аз бяхме съгласни с тях! явно бебето разсъждава изцяло като мен, че трябва да постои още мъничко и си му е добре вътре, щом устоя на всички тези перипети. направо се гордея с мамината бебешка душица! Заобичах го още повече, защото беше много силен, показа мъжки характер и не се предаде.

извинявайте за дългия пост, ама кво да се прави - ако с вас не споделя... не знам с кой!

Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт