Отговори
# 210
Аз нещо пък взех да се ошашквам за бебка, че не рита, с часове все едно ми е празен корема  #Crazy въобще не е като преди по цял ден да ме ритка и да се преобръща. И сега рита ама по-слабо и ниско долу, а не като преди на всички страни, мад пъпа, на ляво и дясно. Взех да се притеснявам да не и станало нещо. Чудя се дали да званя на доки, утре ще е петият ден на затишие...много ми се вижда  Sad

И мен така от два дни ме рита само долу ниското. Само вечер в легнало положение се "разхожда" из целия ми корем.
 Не знам какво да те посъветвам за мълчанието на бебка.... Ако се притесняваш по-добре звънни поне за твое успокоение. На мен един док ми казва, че ще има моменти, в които бебо ще спи дълбоко и няма да го усещам, или пък през деня ще ми е за нещо напрегнато, а вечерта уморена и е съвсем нормално пак да не го усещам. Друг пък ми казва, че след 6-ти месец ако и един ден не го усещам да звънкам, че не е нормално...   33uu  На мен ми се е случвало два дни да го усещам много слабо и малко се спекох, но пак си започна после.

Емма, и на мен ми се мени всеки път термина като ме гледат на видеозон. Най-ранният ми е бил за 26.03. , а най-късният за 07.04. "Официалният" ми обаче е на 05.04. и така си ме водят по ЖК. Но да не забравяме, че това е една ориентировъчна дата и са единици тези, които раждат на датата си... Сега се сетих... newsm78 ...еми аз знам датата, на която съм забременяла. Играе ли някаква роля тя?

Marinela flo, благодаря ти за инфо-то. Моята е изцяло и само за Солун. Малииииии 3000 евро  smile3556

# 211
  • в илюзия
Добро утро момичета   bouquet

Аз за съжаление ставам не защото не мога да спя даже много ни се спеше тази сутрин , а , защото имам тест .
Aquariel  като казваш , че е 5 дена не знам . Аз знам ако изобщо не усещам бебка да мърда тогава има причина да се притеснявам. За твое успокоение я върви на лекар. Hug
За тапата много ме шашнахте .  #CrazyНе е ли рано?

# 212
veni-b, точно така ми е смятан термина както казваш-датата на цикълът ми е 5.07, а термина ми е определен за 12.04 (но по ехограф казват 21 или24.04) и болничният ми започва 45 дни преди 12.04, демек на 27.02!!!! Значи си оставам за 12.04, въпреки всичко, така ли???
  За варненската среща, кажете дали ще има смисъл да идвам в четвъртък към 18:30-вие няма ли до тогава да сте се наговорили??? Иначе съм навита-стига да ме изчакате!!!!
 Аз утре вече май ще звъня на мойто доки, щото тези контракции ли са, какво ли е  newsm78....ще ме побъркат!!! Като вървя чак трябва да спра докато отмине....много ме е страх, ама като ми е неудобно да си звъня на лекарката....въпреки, че това й е работата на жената! Вие бихте ли се обадили?
   Радвам се за Sladka mama и бебчето й!!! Спокойна съм за тях и мисля, че най-страшното вече е минало! Лека вечер на всички

Не се притеснявай.На снаха ми термина и е 10.04 , а по ехограф и показва 22.04.Док каза да не се притеснява, всичко е много индивидуално.Първото и дете се роди точно на термин и тежеше 2700 кг.Просто ражда по-малки бебета. Аз пък родих 8 дни преди термин и дъщеря ми тежеше 3500 кг, така че споко.

Сладка мама , радвам се за добрите новини.

# 213
Аз нещо пък взех да се ошашквам за бебка, че не рита, с часове все едно ми е празен корема  #Crazy въобще не е като преди по цял ден да ме ритка и да се преобръща. И сега рита ама по-слабо и ниско долу, а не като преди на всички страни, мад пъпа, на ляво и дясно. Взех да се притеснявам да не и станало нещо. Чудя се дали да званя на доки, утре ще е петият ден на затишие...много ми се вижда  Sad
Ох ама и моят бебок така прави - от една седмица само ниско долу го усещам - не е както преди - да ми обикаля целия корем и да прави пируети, ами доки като казва, че е ОК - аз му вярвам.
Само вечер като седнем да вечеряме става по - активен.
Иначе Док каза, че така щял да си остане с главичката надолу докрая.
Плацентата ми е отпред и малко по ниско пада отколкото трябва, ама той вика, че щяла да се вдигне и няма проблеми!!!  newsm78 newsm78 newsm78

# 214
  • Бургас
Добро утро!
Стига сте се шашкали с тия тапи; никакви тапи няма да падат още, а и при Маринела може да е било просто по-обилна ЦС, докторът ще и каже. При момичетата, които ще раждат за пръв път тапата може да падне и със започването на изтичането на водите и изобщо да не разберете що е туй тапа. Иначе може да падне и при преглед за разкритие в края на бременността и пак да не се разбере. Всичко е много индивидуално. На мен ми падна в банята, когато се подготвях за раждането и имах вече контракции от два часа. Даже си помислих, че са водите и като отидох в болницата в 4 сутринта Twisted Evil им казах, че съм с изтекли води Crazy И дежурният лекар ми вика - какви води, бе момиче, нищо не ти тече, било е тапата/аз за пръв път чух, че съм била затапена Mr. Green/, имаш 1см.разкритие, лягай да се наспиш докато не е почнала лудницата, ще родиш чак следобед и аз родих в 14.10 часа Peace
Мойта девойка вече я усещам чак под ребрата си и там нали нямам много сланина, та виждам отчетливо ритниците, дето ми хвърля Mr. Green
Илчо го спрях малко от градина, че в Бургас върлуват скарлатина и заушка и само ми липсва някой бацил ooooh! Обаче сега вкъщи е зверилня, така свикнах на тишина цял ден, а той не спира дори за 5 мин. Crazy
Толкова от мен засега, после пак Hug
И я да питам за ФМ - мислех да ходя в 30г.с. по съвет на една дружка, но четох, че се ходи в 32г.с. да се видят бъбреците. Сега се чудя да си запазвам ли час за другата седмица или да изчакам още две седмици Rolling Eyes Вие как ще процедирате?

# 215
Byni, и мойта дъщеря е на 6 и 1/2 Simple Smile. Аз се притеснявах да я взема с мен като си мислех, че няма да има други деца и ще й е скучно.А стане ли й скучно си е жива досада ConfusedНо щом ще има поне още един на нейния акъл значи няма проблем да доидем двечките newsm10

# 216
Aquariel не се притеснявай. важното е да го усещаш пък дали леко или силно няма значение . добре си е бебчето Peace

# 217
  • Пловдив
Добро утро Laughing
Барво на Дарина, борбено мъниче Peace
Момичета, да се отчета от прегледа си. Пак си върви момата напред една-две седмици. Док каза, че ме чака за нормално до 25-27 март и после под ножа (това поради първото ми секцио). Та в тази връзка да кажа - пожелавам на всички да няма други бързащи бебета, ами аз или някоя друга мама с термин в началото на април да отпочнем лавината от мартенско-априлски бебета Laughing
Снощи бяхме на театър - бебката беше явно нещо много впечатлена, как не спря да ме ръчка под ребрата Grinning И само се въртях като шугава да си/й намеря място hahaha

# 218
Здравейте мамчета!!!
Не ми остава никакво време да ви чета,но ще се постарая да изчета всичко след малко.....
Разбрах че се гласи среща/ако не съм я изтървала/ .
Моля да ме включите ,ама аз съм все още от работещите така ,че след 18 часа ми е удобно.
Ето ми номера ,пратете ми моля SMS или се обадете 0888 438 428.
Много ви благодаря!!!!

На Сладка мама и на Дари мноооогоооо здраве и късмет,скоро да сте само гушнати!!!! Heart Eyes

# 219
  • варна
Сладка мама,Дари се справя страхотно,дано продължи все така и скоро се прибере вкъщи! Hug
Маринела,дано наистина си се объркала и не е била тапата.Моята падна часове преди да родя.Най-добре наистина да отидеш на лекар.
Veni_b,и моята пм е на 13.07,а термина ми е за 18.04 newsm78
Голди,и аз мисля да ходя в 32г.с. на ФМ.
Преди това обаче май ще се обаждам на доки,че дребосъка ме рита много ниско от известно време,чак ме боли.А вечер е направо непоносимо-не мога да мръдна от болка.А как ми криви тумбакаа ...
За варненската среща-аз утре най-вероятно няма да дойда,за което много съжалявам. Sad

# 220
Здравейте момичета Simple Smile

Сладка мама, страхотни новини за беба Дари  Hug Hug Hug Все такива да ни носиш   bouquet

Момичета, пелени не смятам да ползвам за повиване, но си вършат чудесна работа за постелки за бебока, при смяна на памперс, при къпане слагах пелена върху хавлийката че много нежна кожичката и т.н. Тъй че 2-3 комплекта според мен са си задължителни  Hug

За бебето, ами има дни в които и аз го усещам по по-различен начин. Тогава обаче си хапвам един шоколад и чакам резултата, който обикновенно не се бави  Crazy

ФМ д-р Марков препоръчва 28-29 г.с., така че 30-32 г.с. предполагам че си е ок  newsm78 Иначе аз утре съм на ФМ.

Верчо, на кумата околоплодните води и бяха повечко, проблем никакъв нямаше, а тя милата се беше изпопритеснила яко. Всичко си беше наред  Heart Eyes

Аз цяла нощ не можах да спя, не ми беше комфортно, лошо ми беше, нямах въздух и сега ми се иска да си полегна, ама няма как с таз работа Sad

За неонатолозите в Токуда искам да ви кажа, че неонатологията там е страхотна, а шефката д-р Масларска е невероятна. И точно заради неонатолозите там се насочих да раждам на там  Thinking Аз не искам да удобства и комфорт, искам обаче да знам всичко което се случва с бебето ми, а не както в 1 АГ Света София да се чудя 3 дни къде ми е бебето, живо ли е и какво му е. Просто неонатолозите в 1 АГ не съм от най-разговорливите, слагат антибиотици на бебето без ти да знаеш, въобще информация нямаш никаква. Не ме разбирайте погрешно, не казвам че са лоши и реално ако не е в Токуда ще родя пак там, но подобно поведение към родилките не мисля че е от най-добрите  Sad

# 221
Въпросът на Лурдес за пелените ме подсети да попитам за спалното чувалче (май порт бебе му викат). Дали е по-добре да е от този тип (без ръкав):
или ще вземете с ръкави за априлчето:
И какво бихте взели:по-голямо, което може да се регулира с връзчици на по-малко или точно за размера му? Не искам да има шапчица, защото една акушерка каза, че бебетата регулират температурата си през главичката и е желателно, като го слагаме да спи, да му оставяме главичката непокрита. Вчера бях на сгляд по магазините, но ми беше супер трудно да избера дрешки като не знам колко голямо зверче ще се пръкне Simple Smile
Aquariel, бебока при мен както миналата седмица беше супер шавлив, така тая седмица се е кротнал и се обажда по-рядко и не с такава сила. Бебешки му настроения Simple Smile
Сладка Мама, супер новини!   261uu

# 222
Byni, и мойта дъщеря е на 6 и 1/2 Simple Smile. Аз се притеснявах да я взема с мен като си мислех, че няма да има други деца и ще й е скучно.А стане ли й скучно си е жива досада ConfusedНо щом ще има поне още един на нейния акъл значи няма проблем да доидем двечките newsm10

Ами няма проблем, и аз ще взема сина ми! Ами чакаме SUNI_22 r siska_r! И срещата може да се състои, в петък /25.01/, сега нещо часът не го разбрах 17.30-18ч, пред Неделя-та!

# 223
Анилейн, да ти кажа аз също се бях настройла да ползвам чувалче за Мая, обаче доста по-късно започнах да използвам. За модела, според мен това с ръкавите е зимен чувал, а това другото е летен, тъй че ако поддържате около 22-23 градуса вкъщи е по-добре лятното, с едно боди с дълъг ръкав под него (все пак тоз чувал не можеш да го облечеш на голо). Но реално нужда от чувал няма, защото както го сложиш бебето така ще си стой докато навърши 3 месеца newsm78

# 224
MИЛА Aquariel изобщо не ти разрешавам да се притесняваш!!!за това че бебка не рита мога да ти дам поне две логични обяснения които получиих аз самата от моята доки преди седмица:
1.нали си наясно че бебка расте и и става все по тясно там Rolling Eyes преди два месеца е била в четиристаен сега е в гарсониера newsm47....примерно...
2.бебка е човече - може да е още малка ,но вече си има и добри и лоши дни newsm10
3.знам че ако те е обзела паника товакоето ти пиша няма да те  успокои много и може да не ти се стори много обосновано-така,че все пак се обади на лекар или направо отиди на прегле!
     всичко ще е ОК обещавам  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт