Отговори
# 195
Αнилинда тук в Гърция ще раждам,татито е грък.И аз и той имаме осигуровки,но сме избрали 4асна болница ....това което разбрах е 4е държавата поема около 800ев ,ако раждаш в държавна ти покриват по4ти вси4ко тези пари,ако е в 4асна трябва да си приготвиш около 3000ев още.От мамите които познавам не съм 4увала отрицателни мнения нито за 4асните нито за държавните болници.Вси4ки са много доволни...но да поясня това е тук за Атина....за Солун незнам  bouquet

# 196
  • Пловдив
Сладка мама, страхотни новини! Нека с всеки ден са по-добри!!!  Hug Hug Hug
tanzen, пази се, почивай си и пий хаповете и нека бебоче си стои натопло...
Marinela flo, като прочетох поста ти, мислех да питам по какво разбра, че е тапата. После видях, че е само предположение и дано си остане такова, след прегледа  Peace
Вера, мои две познати с името Десислава празнуват на 13 юни. Други не...
Тифани, съжалявам...Дано отрицателните емоции се отразят максимално малко на бебче...
За работата - и на мен не ми се ще да спирам, но...сигурно ще ползвам 45-те дни преди термин...Просто работата ми е доста понатоварена и... Crazy

# 197
veni-b, точно така ми е смятан термина както казваш-датата на цикълът ми е 5.07, а термина ми е определен за 12.04 (но по ехограф казват 21 или24.04) и болничният ми започва 45 дни преди 12.04, демек на 27.02!!!! Значи си оставам за 12.04, въпреки всичко, така ли???
  За варненската среща, кажете дали ще има смисъл да идвам в четвъртък към 18:30-вие няма ли до тогава да сте се наговорили??? Иначе съм навита-стига да ме изчакате!!!!
 Аз утре вече май ще звъня на мойто доки, щото тези контракции ли са, какво ли е  newsm78....ще ме побъркат!!! Като вървя чак трябва да спра докато отмине....много ме е страх, ама като ми е неудобно да си звъня на лекарката....въпреки, че това й е работата на жената! Вие бихте ли се обадили?
   Радвам се за Sladka mama и бебчето й!!! Спокойна съм за тях и мисля, че най-страшното вече е минало! Лека вечер на всички

# 198
Сладка мама много се радвам за вас, надявам се много скоро да си вземете малката Дари у дома. Hug
Момичета сетила съм се, че тази година е високосна и 45 дневния болничен , както и термина не ни се смятат правилно. NaughtyОщетяват ни с един ден.Аз като отидя  на консултация ще попитам да ми се смени и термина. Аз по един календар в нета се изчислих за 20.04, а от консултацията за 21.04 и до сега се чудих защо имам разлика.

# 199
Браво СЛАДКА МАМА,само така. Мислим си за вас и нека с всеки изминал ден новините да са все по-добри.  smile3521

# 200
Браво Сладка мама -многоооо се радвам  Hug утре още по-добри новини да има.
 anilinda  така знам,че мопже да отидеш и без предупреждение и каквито и да било уговорки,ама ще питам де за 100% сигурност,иначе доктора от ЖК трябва да ти събира документите от всички прегледи и да ти  ги даде една или две седмици преди термина .Ако някой се сети нещо да пита,аз ще питам и ще ви кажа после.
 С тези тапи ме ушашкахте още повече ,първо си помислих че някой ги поставя  #Crazy newsm78,ама явно не било такова,а си било естествена работата,абе бяха ми казали ,че преди раждането може да се очаква появата на кръв,сигурно е точно тапата,ох дано и мойта да си седи там кадето и е мястото докато не стане поне началото на април  Praynig
 Това бебенце е много сладурско-  Grinning  Grinning  Grinning (дето го къпят) скъсах се да се смея,заедно с него,ама каква пупа има само  Joy
емма аз имам същият проблем,при двама доктори ходя и ми е неудобно да им се обадя,При мен пък от два дена наблюдавам ,че ми се втвърдява корема,ама за дълго,и понеже по цял ден седя и като стана ,се получава едно като издърпване на кожата,или вътрешностите(абе и аз незнам какво точно е),и чакам да дойде други ден-дано всичко е наред  Praynig иначе беба ми вкарва егати шутувете.
 За срещата в София-хайде момичета за сега сме само три - аз ,ародоет и венииван. Чакаме още.
лека вечер

# 201
  • в илюзия
Sladka mama много се радвам , че новините са добри и все по-добри ще стават сигурна съм. Hug Hug Hug

# 202
Искам да питам мамите с опит - пелени ползват ли се все още? Защото от всички списъци, които четох напоследък, никъде почти не се споменава нищо за пелени?! newsm78 Поне така мисля Thinking

Та, в случая за съвсем малко бебе - пелените имат ли някаква употреба, или бодита са си напълно достатъчни?

Само ми е ясно, че памперса е най-отдолу Mr. Green

Това ми попадна в някакъв чужд сайт:

# 203
Сладка мама три пъти ура за вас-прегръщам ви силно.Чакаме само добри новини!!!
caradchova абе верно че годината виокосна newsm78 хм значи един ден на пред а?
ЛУРДЕС докато бях в болницата там повиваха бебетата за престоя им а после вече мамите решават-мои приятелки не повиваха.аз живея в район с доста турско население и те повиват.
veni-b, И двата пъти шийката ми беше 3 см отворена месеци наред какво значи това че си имала разкритие ли?

# 204

Та, в случая за съвсем малко бебе - пелените имат ли някаква употреба, или бодита са си напълно достатъчни?

Ако си решила да не ползваш памперси, ще ти трябват пелени, да  Laughing

Иначе се продават едни комплекти пелени (памучни и тензухени), които обаче не се ползват за повиване, а за други неща.
Памучните ги ползвах да ги постилам я на диван, я на легло и там да сложа бебето. Или ги слагам на рамото си като го гушкм да се уригне. Или когато някой друг го гушка, защото устата му се забива в дрехите му (става въпрос за съвсем новородено).
А тензухените ги ползвах за сокчета  Peace

На срещата няма да дойде, понеже по същото време съм на друга форумска среща  Rolling Eyes

# 205
здравейте момичета Simple Smile
за срещата в София ще се радвам да присъствам и аз където кажете:)

# 206
Здравейте, момичета - аз мисля да се извиня за поасивността си във форума с присъствие в Сф, 24.01, 18,30 Happy-Mall:)
Вчера бях на ЖК-бебето е 1270 g #Crazy, 28-29 г.с. КАк е при вас??? Защото малко ме изплашиха, че е на горната граница - а пък ние с таткото не сме от най-едрите:))) newsm78

# 207
Мили момичета - най-горео от професионална гледна точка ви препоръчвам раждане в МД!!! естествено, едно време бабите ни са раждали и по нивите и пак всичко е ОК. Но ако говорим за натоящ професионализъм - това е майчин дом. Бъдете сигурни в думите ми. В допълнение към това не забравяйте, че в МД са наистина най-добрите микропедиатри и неонатолози в страната!!! Естествено, ако всичко е ОК, пак казвам - навсякъде хората са си специалисти - но тук говорим за много много опит и много голяма патология, преминала през ръцете на МД!!! Д-р Лазарова от Токуда наистина е прекрасен специалист - но имайе предвид, че тя е една от малкото хора с опит там! Ако предпочитате прекрасни условия - ОК, вие сте за Токуда и не за МД. Зависи за какво се борите - за биде с умивалник и лъскава обстановка или за професионализъм! Ако нещо се закучи по време на раждането - МД! От цялата страна ги изпращата там, а не в Токуда. И още - от Токуда ги изпращат също в МД. освен това може да направите проучване, че в Токуда вземат САМО нерискови бременности - бременни с ниски тромбоцити напр. не биха приели:)))
За мамите от провинцията - и там не се подлъгвайте по нови частни АГ клиники, в които работят младоци с малък опит...въпреки че общо взето там този проблем го няма, защото обикновено частните клиники се  правят от хората с опит в по-малкия град:)))

# 208
Аз нещо пък взех да се ошашквам за бебка, че не рита, с часове все едно ми е празен корема  #Crazy въобще не е като преди по цял ден да ме ритка и да се преобръща. И сега рита ама по-слабо и ниско долу, а не като преди на всички страни, мад пъпа, на ляво и дясно. Взех да се притеснявам да не и станало нещо. Чудя се дали да званя на доки, утре ще е петият ден на затишие...много ми се вижда  Sad

# 209
Здравейте момичета!
Аз едва наваксвам с четенето, камо ли да пиша #Crazy Бързам да поздравя Сладка Мама с добре дошла Hug Много се радвам, че си добре и вкъщи. Стискам палци Дари да укрепне бързо и да си дойде при теб възможно най-скоро.
За бачкането - аз ще изкарам до 1 март, а терминът ми е на 7ми. Натоварено ми е, но не прекалено и не се тревожа. А и мисля, че иначе ще ми залипсва бързо-бързо. Иначе и мен все повече ме домързява да работя, а това не ми е никак в природата  Shocked newsm78
За секса - Кали, не си сама Simple Smile И ние не сме спирали, а таткото хич няма свян... Става все по-трудно заради шкембака, но се намират начини Wink
Голди, честит ти рожденник на големи патерици Hug
Ася, това със строителите не ме учудва ни най-малко. Но не се ядосвай за неща, които не можеш да промениш Peace
За раждането - аз и преди съм писала, че със сигурност искам естествено, ако не се налага друго. За упойката още не съм решила, сигурно ще реша на място. Аз също ще раждам в Шейново, при д-р Зарев, който си ми е гинеколог от както се помня.
За срещата в София съм ОК. Само че съм на работа, така че мога след 7.30 вечер или уикенда. Няма лошо - ще чакам следващата Peace
Ох, Tanzen, стискам палци всичко да е наред. Само си почивай и кротувай...
Стефинка, честитооооооооооо!!!!!
Мерси на вестителките-доброволки! Hug
Тифани, моите съболезнования

И сега мойте новини. Бях при Марков вчера. Всичко с бебчо е наред. Много е сладка- 100% потвърдихме пола Wink Беше страшно сладка - цупеше се и бръчкаше носле, все едно й беше досадно да я притесняваме Joy Има косичка, така че развенчаваме мита с киселините и косата... Тежи 1260г и все още си е главично разположена. Околоплодните ми води са в норма, но леко към горна граница, което вчера много ме притесни. Една от причините за многото води е диабет, другите ги отхвърлихме теоритично на този етап. Сутринта обаче бях на ПКК и кръвната ми захар е даже под нормата. Док каза, че всичко е наред и няма за какво да се тревожа. Камък ми падна от сърцето Whistling Качих снимки на сладурката Peace
Пазете се и само позитивно (Aquariel, сигурна съм, че ще мине този период на послушание Peace)!!!
PS - Извинете за поредния дълъг пост, ама исках на всички да пиша... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт