Отговори
# 225
Здравейте, момичета - аз мисля да се извиня за поасивността си във форума с присъствие в Сф, 24.01, 18,30 Happy-Mall:)
Вчера бях на ЖК-бебето е 1270 g #Crazy, 28-29 г.с. КАк е при вас??? Защото малко ме изплашиха, че е на горната граница - а пък ние с таткото не сме от най-едрите:))) newsm78
сложи си линийка да се орентираме колко си бременна,но за 28-29 седмица това са нормални кг.сладка мама радвам се за Дари  bouquet-само така.при мен нищо ново-пазете се мами.

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 10:52 от ася20

# 226
  • Варна
Ей, варненки, ще има ли среща утре или не?

Ако искате да оставим за другата седмица, че да могат да дойдат повече момичета?

Засега сме аз, sisee и aleks_love

за ритането Спомням си, че във филма "В утробата" на National Geographic (има линк на първа страница) казаха, че след 26-та седмица бебето спи през 90% от времето . Така че е нормално да не усещате постоянно движенията му. При мен например един сигурен начин да го накарам да се размърда е ако легна на една страна, май хич не й приятно и веднага започва да недоволства.

за пелените преди 6г. във варненското АГ искаха пелени за повиване. Вкъщи не съм повивала, но ги ползвах за други цели както ritka и kalli са писали.

за чувалчето Наистина не смятам, че има нужда от такова нещо преди ноември месец и то само ако бебето ви го понася. В началото са много малки и не могат да ритат толкова силно, че да се отвият. После идва лятото и пак няма нужда. Аз съм ползвала зимата с дъщеря ми такова чувалче без ръкави и беше много удобно, обаче синът ми не го искаше, защото постоянно се опитваше да се изправи, а това е достра изнервящо, когато си напъхан в чувал.  Laughing

Goldie аз ще ходя на ФМ в 32-ра г.с., но пък не виждам нищо лошо да се отиде и в 30-та седмица. Няма да те върнат, я!

# 227
Момичета от сърце ви благодаря за успокоението, имах нужда  Heart Eyes
Аз имам лоши новини, преди малко се връщам от лекар, заради тая моя кашлица (снощи не съм спала и се потях цяла вечер), лекарката каза че имам много лошо бронхиално дишане, особенно в ляво и доста се притесни, (което притесни и мен) изписа ми антибиотик -Аугментин 1г-на който на листовката пише да не се пие от бременни естественно  #Crazy Лекарката се обажда на гинеколога ми да съгласуват дали мога да го пия, той каза да не се притеснявам за бебка нямало страшно. По добре било да излекувам дробовете че положението с това потене не е много на добре  Sad До другата седмица ми каза никакво излизане и дишане на мъгли и студен въздух, така че ме отпишете от срещата  Cry Да се снимате ей, да ви гледам после  Peace
За околоплодните майка ми е имала много като количество, ама ме е пръкнала без проблем за нея и за мен  Party
Бебка си ритка редовно, ама слабо  Heart Eyes Мисля си дали не  се е кротнала тъй като съм болна?  newsm78
Съжелявам за дългият пост  Peace

# 228
Annilein, чувалче наистина не ти трябва толкова рано, аз започнах да ползвам от есента и сега все още ползвам.И само да ви предупредя като купувате чувалче да не е ватирано защото запотява гръбчето на детето.Аз и зимата ползвам памучно чувалче без ръкави.Целта му е да не се отвива детето, а не да топли Peace

# 229
veni-b, И двата пъти шийката ми беше 3 см отворена месеци наред какво значи това че си имала разкритие ли?
Да явно съм имала, първия път в края на 8 -ми м. като ме прегледа док. и вика - ще родиш в най скоро време, имаш 3 см разкритие! Да ама не- мехура ми се спука точно на термина , без да имам каквито и да контракции и ми предизвикаха раждането!
Втория път беше доста трагично. Още към 6 м. имах 40% изгладена шийка и 3-4 см. разкритие , на туй отгоре и болки и контракции, та голямо пазене падна. В крайна сметка пак ми предизвикаха раждането на термина! Така че не се шашкайте много а се наслаждавайте на все още свободното време!
ЛУРДЕС конкретно това повиване което си показа се отрича отдавна! смята се че бебето изобщо не бива да се стяга с нищо, дори се препоръчва ортопед. гащи през първите месеци профилактично да носи !

За мамите от провинцията - и там не се подлъгвайте по нови частни АГ клиники, в които работят младоци с малък опит...въпреки че общо взето там този проблем го няма, защото обикновено частните клиники се  правят от хората с опит в по-малкия град:)))
Поне в Пловдив в частните клиники работят специалистите доказали се вече в държавните болници! И двамата лекари при които съм ражадала до сега в държ. болница работят в частната клиника, където дай боже да имам късмета да родя!
Съгласна съм обаче че за проблеми с бебето най доброто място са спец. ненатолог. отделеня за Пловдив - Окръжна болница! И естествено ако имам съмнения за това ще отида да родя там!

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 11:33 от veni-b

# 230
Aquariel  аз съм пила Зинат в 6 месец с миналата си бременност, заради тежка инфекция. И той не е разрешен за бременни, но се оказа че може да се пие. Имаше определени групи от антибиотици които не вредят на плода. Важното сега е да оздравееш  Heart Eyes

За беба да се е кротнала от това че си болничка, едва ли. Имайте впредвид момичета, че скоро на бебоците ще им стане тясно в коремите и ще спрат да се движат толкоз много  Hug

# 231
Сладка мама, страхотни новини за бебка,и все такива да се чувът. Hug Hug
Ясмина а теб ще те помоля да ми сложеш синьо щъркелче на първа страничка защото ще си имаме момченце 100% доки.потвърди,таткото толкова е щаслив  Laughingи аз също де.ЗА РЕСЕННСКАТА СРЕЩА момичета и аз съм на линия но нека само да оговорим часа 17.30 или 18.30,пред сладкарница Неделя ,ще чакам потвълждение.

# 232
  • Бургас
Акварел, относно антибиотиците знам, че като цяло се избягват да се изписват в първите 3 месеца от бременността, когато мъничкото човече още развива органите си. Сега вече може да се каже, че като цяло се е развило, просто трябва да расте. А и както са те посъветвали - по-добре да оздравееш, за да не настъпят по-лоши за теб последици.
Относно шаването на бебчо, аз също имам дни, в които го усещам доста по-рядко и по-слабо. Тогава направо се побърквам от притеснение, но забелязвам, че е на приливи и отливи - ако 2 дни е било кротичко, после направо не се спира.
Пожелавам ти бързо излекуване   bouquet

# 233
Aquariel , една приятелка (лекарка) също каза, че 7-9 месец няма такъв проблем с приема на лекарства (и в частност антибиотиците) както в първите месеци на бременността.
чувалчето за спане - ами тук (в немско) и в болниците след раждането бебчетата се слагат в такива чувалчета. Според едно изследване за намаляване риска от внезапна детска смърт:
1. бебето трябва да спи по гръб
2. ако е възможно бебето трябва да спи в чувалче
3. майката не трябва да пуши по време на бременността.
Не искам акушерката (тук ако искаш, здравната каса поема идването на акушерка в дома ти първите дни след като се приберете от родилното) като дойде първия път и да почне да цъка с език Simple Smile Тук в болницата не се препоръчва бебето да се завива с одеялце или да спи на възглавница или да има нещо на главичката.

# 234
Aquariel , на мен също ми се наложи да пия антибиотик миналата седмица. Освен че бях с кашлица и направо ужасна хрема, но и вдигнах темп.-39 Ill. Изписаха ми аксеф и гинеколожката ми ме успокои, че по-скоро е недопустимо да се разхождам с темп. и другите екстри, отколкото да пия антибиотик, още повече, че органосинтеза на бебчовците вече е приключил.Така че споко и бързо оздравяване  love001
За русенската среща - момичета на мен ми е по-удобно в 17.30, за да мога да съчетая с вземането на малката от градина. Ще чакам за потвърждаване на часа!
Целувки на всички!  love001

# 235
Aquariel не се притеснявай за ритането на твойта бебка, все пак я усещаш, което е важното, аз също имам дни в които имам чувството, дори че не съм бременна! Само корема дава предположение за обратното   Joy

За Аугментина и Зината работя във фирмата производител. Консултирах се с моя колежка, която е медицинско лице и тя каза, че естествено при бременност не се препоръчват лекарства, но в случая се преценява съотношението риск - полза, т.е. щом доктора те е прегледал и изписал антибиотика значи е преценил, че е по-важно да излекуваш инфекцията, а тези два антибиотика са така да се каже от "най-щадящите". Дано не ти прозвучи като реклама  Embarassed и да се оправяш бързо ей!   Peace

Благодаря на всички мами за съветите за доктори и болници за раждане в София.     bouquet
Мисля да отида на Деня на отворените врати в Шейново - 31.01 от 14ч. даже вече се записах, и тогава ще разпитам подробно за условията там, някоя от вас ще ходи ли? Понеже стана въпрос, за там със сигурност знам, че са нещо като Пирогов за родилки   Wink никога не връщат, т.е. може и да не си избираш екип за раждане, отиваш и раждаш... Токуда пък имат отворени врати на 29.01 от 13ч. там ще ходят 2 мои колежки и съм поръчала да докладват

smile3501 newsm44 newsm51 Браво на малката смела Дарина и Сладка мама! Сладка мама очакваме всеки следващ ден все по-добри новини за нашето първо храбро АПРИЛЧЕ!  Hug Дано всички останали априлски бебоци са толкова борбени като малката Дарина!

# 236
  • София
Здравейте и от мене Simple Smile Прекарала съм си една голяяяма чаша с кафе (без кофеин) и си ви чета сладко сладко Simple Smile Сега да дам отчет за мойте изследвания  - та значи всичко си е наред, но ме притесни малко това, че доктора ми изписа някакв вагинални таблетки Gyno - Dactarin... newsm78 някоя от вас използвала ли е такива ? и между другото продължава да ме боли корема когато се разхождам Sad д-р Марков ми каза че може някаква инфекция да имам (но изследванията са си ок) и каза като ме боли да спирам, но нали все пак трябва движение... Ето например вчера след разходка от 30 мин. ме заболя много, и чак в кръста имах болки. като се прибрах изпих едно но-шпа и ми мина. сега като лежа съм добре... незнам вече...Sad

# 237
Здравейте и от мене Simple Smile Прекарала съм си една голяяяма чаша с кафе (без кофеин) и си ви чета сладко сладко Simple Smile Сега да дам отчет за мойте изследвания  - та значи всичко си е наред, но ме притесни малко това, че доктора ми изписа някакв вагинални таблетки Gyno - Dactarin... newsm78 някоя от вас използвала ли е такива ? и между другото продължава да ме боли корема когато се разхождам Sad д-р Марков ми каза че може някаква инфекция да имам (но изследванията са си ок) и каза като ме боли да спирам, но нали все пак трябва движение... Ето например вчера след разходка от 30 мин. ме заболя много, и чак в кръста имах болки. като се прибрах изпих едно но-шпа и ми мина. сега като лежа съм добре... незнам вече...Sad
лекарството е за гъбички .......ама защо не ти е казала  newsm78 пациента трябва да знае какво му е

# 238
и между другото продължава да ме боли корема когато се разхождам Sad д-р Марков ми каза че може някаква инфекция да имам (но изследванията са си ок) и каза като ме боли да спирам, но нали все пак трябва движение... Ето например вчера след разходка от 30 мин. ме заболя много, и чак в кръста имах болки. като се прибрах изпих едно но-шпа и ми мина. сега като лежа съм добре... незнам вече...Sad

Не се притеснявай, и аз често имам болки, но важното е,че отминават!
Вчера реших да се поразходя с мъжа ми за около час, че по цял ден си седя на задника. И след около час и малко разходка тръгнахме да се прибираме с колата, но така ме заболя коремът... Но почаках малко и се успокои. После вкъщи прахосмучих, готвих сарми и чистих. Нищо ми нямаше. Все пак сме бременни, не може да се чувстваме както преди!
Ей, пък вчера докато виех сармите, седях повечко време в една поза седнала. Кръстът ме спука то болки, а после и ставите ми се бяха схванали, не можех да се раздвижа! А ме чакат още 3 месеца! За нищо не ставам вече!  Joy Joy Joy

И още нещо да ви питам: вие с хрема ли сте? Аз постоянно съм хремава, и то от месеци, а вечер положението е най-лошо, та преди лягане си слагам по 1 капка Afrin, че да мога да спя! Майка ми все ми се кара, че не си обръщам внимание и може да е някой синузит или нещо по-лошо, ама не ми се ходи на лекар! Някоя от вас да е като мен хремава? Иначе не съм болна, не е от това.

# 239
Здравейте момичета, виждала съм да споменавате, че някои от вас са пили Папаверин - тъй като моята докторка не си вдига телефона, а снощи говорих с един мой познат лекар и като му описах какво чувствам и той ми каза да си купя този Папаверин и да го пия 3х1 на ден! Вие ка мислите-да му се доверя ли или да чакам мойто доки да ми отговори? Защото снощния лекар ми каза, че хич не било за подценяване, това което изпитвам???? Моля ви дайте съвет!

Общи условия

Активация на акаунт