Отговори
# 210
Пижу, педката ви да ходи някъде да се гръмне. 108, а не 120 e долната граница на хемоглобина за деца на 1 година: източник. Освен това при кръв, взета от пръстчето (а не от вената) винаги показва по-малко отколкото е в действителност. Освен това железни препарати не се изписват преди да се изследва желязото! Абе нямам думи просто.

Добре, че звъннах на майка ми в София, та се консултирах със свестен лекар, да ми каже да си изследваме желязото и тогава да решим какви мерки да предприемем. Просто съм възмутена от днешната докторска гилдия, язък че баба и мама са медицински кадри. А пък ако не бяха си представям до сега над детенцето ми какви опити можеха да се правят.  Sad

Пижулинка, не се тормози излишно. Ами я напъни педката да обсъдите резултатите. Междувременно за твое успокоение - богати на желязо са просото и елдата, плюс месата, червеното цвекло, жълтък, спанак (за него има противоречива информация  newsm78). Предлагай по-честичко на детенце и дано всичко да е било само една неприятна неразбория.

Ами аз се излагам единствено с жълтъка иначе и готвя елда, просо, телешко, давам киви, спанак на Хип и какво ли още не. Ама като ми казаха нисък хемоглобин и веднага реших, че си държа детето гладно и не му давам нужните неща. Но дано всичо е глупава грешка. Пак ви благодаря на всички.   bouquet

За катастрофата, ще ме извините, но не се информирах (това не значи, че не ми е жал за трагедията на цялото семейство), но напоследък ми е слаба психиката и плача от такива новини, после сънувам кошмари и ми минават гадни мисли, какво може да ни сполети. Затова реших и да си спестя този път изтезанието.

А витамин Д давах нередовно, сега би трябвало да давам, но аз не искам да я тъпча с химии. И по повод фонтанелите: Бихте ли споделили на вашите дечица до колко са се затворили. Нашата все още е с големината навъзглавничката на показалеца ми. (ама как го обясних.)

# 211
Адски много съжалявам за загубата на дечицата, много ми е мъчно, дано да има късмет бащата. Моля се да е благосклонна съдбата към тях !

А софийските мами защо не са светнали моя милост къде е истината в това гадно време. Днес отидохме на Витоша с нашия тати, който излетя от там. А ние с Дани се порадвахме на прекрасно кристално чистия въздух, на комбинацията топло слънчице и студен сняг - доказателството и още едно. Но най ми се напълни душата от малките скиори от ски училищата. Те бяха не по-високи от метър, обаче караха с завидни за мен умения.
А над София се стелеше най-мръсната сиво-зелена пелена, която някога съм виждала. Аз бях с настройката от сутринта, че днес времето е супер готино. Колко съм се заблуждавала разбрах, когато се качих в планината.и грозотата в цялата й хубост.

# 212
Малеее,Поли,направо ви се възхищавам как го водите Дани по гори и планини в различни атмосферни условия. smile3501 newsm20

# 213
  • СОФИЯ
Здравейте мами !
 Ето  ни и нас! Чета ви редовно ,но нямам време да пиша или по точно да си събера мислите, за да напиша нещо смислено Embarassed Решаваме неща,който сме си поставили за цел тази година да станат,дай боже всичко да е наред  и да завърши по план Praynig 
Не ми остава свободно  време ,но и върша и някой полезни и разтоварващи за мен неща,като козметик,фризьор,зъболекар-не бях ходила от миналата година,а се старая да ходя редовно за да не се задълбочават нещата.  Остана ми един преден зъб,който отлагам доста време,но вече трябва да сменя,защото преди 8-9 години от ученическа пломба,която е развалена и се получава киста на зъба,която  е премахната оперативно и сега зъба е потъмнял и много изтънял.
   Йоана е добре,вчера и биха ваксината,за сега няма реакция,дано и да няма.
Записах  я на кухня и съм доволна за сега..Кухнята се казва'' Кухнята на мама Люси''
Да не забравя да ви кажа,че и ние вече ходим и то доста стабилно,ще трябва да правим прощъпулник в скоро време.  newsm78

tini-mini благодаря ти за дадените граници за хемоглобина,защото и на нас ни казаха,че е нисък 118,но не е за лечение.
Пижулинка  съчувствам какво си преживяла Hug Радвам се ,че всичко е наред.
алексатор - чибуратор да не би това да е реакция от ваксината?  newsm78
poli.jekova даде ми идея да се разходим и ние до Витоша.
Относно вигантола-давах й  и 11месец включително и го спряхме,фонтанелата ни се е затворила напълно.

# 214
Вигантола го спрях още лятото,защото фонтанелите ни се затвориха-много бързо.Попитах дали да й давам през зимата,а тя ми отговори,че няма смисъл.

За анемията-ами ако има такава,взимайте Малтофер.Лора имаше анемия и ниско/много ниски/ стойности на желязото в кръвта.Пи определено време тези капки,беше на диета с храните и три месеца по късно-отлични резултати.

Момичета,пуснах една тема и чакам с нетърпение да се включите.Любопитно ми е да видя и вашите мнения.  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262551.0

# 215
Малеее,Поли,направо ви се възхищавам как го водите Дани по гори и планини в различни атмосферни условия. smile3501 newsm20

Еее, не е в различни атмосферни условия- гледаме да не стои много, много в София Wink
Шемет, благодаря за препратката преди време за лекарствата, които можем да си носим на път. Ценно беше !
Пижулинка, настръхвам от такива случаи с лекари и се моля, когато ми се случи да се усетя по-рано да търся и друго мнение, а не когато стане по-лошо.

# 216
  • Под Сините камъни
Нашата педка ни каза че витамин D се приема до 1.6 месеца.Аз още давам защото нашата фонтанела още не е напълно затворена.

# 217
  • Vaudreuil Canada
Тук при нас кръв не са взимали от раждането - аз направих в БГ изследване на 6 месеца и бяхме ОК, но като цяло тук не се следи хемоглобина.
За витамин Д-то ми казаха че трябва да давам през зимните месеци докато кърмя. Аз обаче съм несериозна - в момента малкия по цял ден е в доста слънчева стая и аз се разсейвам периодично ама май трябва да се стегна малко повече.

# 218
  • София
Пижулинка на малката още не й се е затворила фонтанелата - и при нея дупчицата е колкото възглавничката на показалеца ми. Витамин Д въобще не съм давала.
Виж, за паданията защо не се консултираш с лекар. Кога ги забеляза, някакъв инцидент да е имало преди това детето, ваксина някоя да сте слагали скоро?

STASII честити ходещи крачета!
Тази кухня частна ли е? Не съм я чувала.

# 219
  • Варна
Поли, тези планински снимки много ме зарадваха, надявам се нямаш нищо против, позволих си да ти направя едно колажче...дано ти хареса  Embarassed

ето тук голямо ако искаш да си го свалиш, кликаш на Zoom In : http://andonova.multiply.com/photos/album/1#12

# 220
  • Vaudreuil Canada
Поли страхотни са снимките - а Дани си е мъж от класа!!!
И нещо за разведряване на обстановката.

# 221
Добро утро от нас.  bouquetАз май се чудя какво да правя и в момента умувам дали да не стана представител на Орифлейм Thinking newsm78 И да си призная вече умувам по тоя въпрос един месец ooooh!

# 222
Добро утро в това слънчево варненско утро! Не знам как е при вас, но аз се обличам и поемаме на разходка. Може да отразим един детски кът да се набеснее малкия!

# 223
Здравейте, момичета!Много отдавна не съм се включвала тук.Вече имаме 8 резеца!Най-сетне.Голям зор видяхме.
На Соня ваксината още не и е сложена-има АД и сега-т.е.утре ще се срещаме с д-рДора Пачова и ще преценяме на място и за ваксината.Намъчих се с тези здравни проблеми.Нито са болни, нито са здрави.Соня с дерматита и зъбите, брат и с дерматит и проблемно трета сливица.Така сме от края на август.Нещо ги подразни на морето и от тогава не могат да се стабилизират.
Цитруси давам по малко-да ближе или на сок.Не си пада много по тях.
Прясно мляко също давам-принудена съм от Соня.На мен не ми се искаше, но тя само така приемаше мляко.Сега открих, че яде и  желирано подсладено кисело мляко.Мое производство.Вземаме домашно прясно мляко от сестра на баба ми.Това поне мога да направя.Не и давам купешко мляко-под никаква форма-засега.Ще отлагам колкото мога по-дълго този момент, че с нашите алергии не знам дали няма да стане нещо.Плодови млека също и приготвям сама.
И Соня обожава сладко, като Лорка на Верджи.Големи проблеми ми създава със зеленчуците.Надявам се да е от зъбите, защото преди това не сме имали проблеми.
Тези дни излизаме и на разходка.Много е смешна Соня като ходи.И хич не разбира защо не може да си лази спокойно.Мокро е и не ми се иска да и разрешавам.Ако беше сухо, бих я оставила.
Пижулинка, съжалявам за нервите, но важното е, че беба е наред!А безхаберието е невероятно...
Вигантол и аз не давам от около 3-4 месеца.Педи каза така.Твърди, че фонтанелата е затворена.
Пешеходка, как така не се спира повръщане и разстройство?Аз още при първи прояви и почвам да тъпча с разни неща-хомеопатия, разбира се, че от други неща ме е страх.
Виждам, че и вие вече знаете за трагедията на семейството на Жанет.Да помогнем, както можем!
Ето и две снимки-да си ни припомните.
http://images22.snimka.bg/004764131.jpg
http://images23.snimka.bg/005015979.jpg

# 224
Вержи, много мил жест с колажа- благодаря ! Супер ме зарадва и ми създаде настроение за сутринта. Вече е сложен на десктопа Wink

Общи условия

Активация на акаунт