Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

• 48 141
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета много се извинявам сигурно пише някъде, но не мога да открия  Embarassed с какви бои оцветявате покритието на тортите и откъде ги купувате?

# 136
  • Пловдив
Момичета много се извинявам сигурно пише някъде, но не мога да открия  Embarassed с какви бои оцветявате покритието на тортите и откъде ги купувате?

Зависи от града. На първа страница има информация по градове Simple Smile

# 137
  • София
Благодаря  Hug
Това ли се има в предвид:
"Сладкарски борси и фирми по градове:
София - кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6 - отива се с автобус 72, обръща зад хотел Плиска"
Все се надявах, че мога да намеря в Пикадили, Фантастико или някой друг магазин наблизо  Thinking

# 138
  • Пловдив
Благодаря  Hug
София - кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6 - отива се с автобус 72, обръща зад хотел Плиска"
Все се надявах, че мога да намеря в Пикадили, Фантастико или някой друг магазин наблизо  Thinking

Точно това е.
В големите супермаркети ще пуснат бои за великден. Тогава може да се закупят повече, и за сладкарски цели, но трябва да се внимава да нямат сол  Wink

# 139
Корни, Скарлет и тук хваля много тортите ви! Просто сте страхотни!  bouquet

stasi76, не виждам тортата ти!  Sad

Estell, разгледай и галерията торти - там има няколко сърца(едното мое с незабравките е точно за годишнина от сватбата на сестра ми!

И аз правих тези дни една торта за една позната, за 22 годишната и дъщеря и какво беше учудването, че не иска рози или цветя а.....КОЛА!   Освен това в неволята открих ново захарно тесто - комбинация между Варна и Млечния марципан! Стана най-доброто покритие с което съм работила до сега с изключение на готовото, но гадно покритие на Уилтън. А вкуса беше чудесен. Ще правя тези дни отново(защото правих на око ) и ще запиша рецепта ако някой иска да опита. Всъщност аз вече няколко пъти казвах тук който има проблеми с Варната да опита да замеси със сухо мляко - не бях опитвала, но резултата е страхотен! Та ето първия ми опит за кола:

Много странно вчера беше там. newsm78

# 140
  • София
Благодаря  Hug

и на Кирковския пазар ги има, в едно магазинче на ул. Ст.Стамболов, в района на чешмичката, по 1,50 са, течни , късно разбрах, иначе аз от Кадемлия ги взех, но са по 8-9лв, защото са  голями  по 250мл

# 141
Здравейте, момичета!  Hug
Ще правя торта с трансфер след 2 дни, интересувам се за марципан Варна - искам да направя тази оградка http://1.foto.radikal.ru/0601/b0253493193b.jpg отстрани на тортата, ще може ли директно да го нанеса или ще се разкапе? Да го направя ли предварително и да го залепя? Ако ще го лепя има ли значение крема с който ще се лепи или става с обикновена сметана? Тортата ще е правоъгълна, ще се отчета със снимка!  Grinning

Извинете ме за многото въпроси Embarassed Надничам тук от няколко дни и днес се реших да питам  Blush

# 142
  • 5 етаж в ляво
Лилянчо,аз мисля,че с маслен крем се правят тези оградки,не с марципан.......голяма играчка е ако е с марципан......Аз съм правила такава оградка,но моето беше кошничка ,но я направих с оцветен маслен крем

# 143
  • Vaudreuil Canada
Лилянчо и аз знам че това се прави с маслен крем и шприц.

# 144
Много ви благодаря! Ще я правя с маслен крем!  Hug  bouquet

# 145

И го правиш директно на тортата, не се опитвай да го пренасяш, защото няма да стане.

# 146
  • Vaudreuil Canada
И първо пробвай някъде как ще потръгне - аз се затрудних да го направя на най-обикновена плоскост - така че не се наемам да го правя отстрани на тортата - струва ми се мисия невъзможна ... може би след няколко години да се върна пак на тази украса.
Успех с тортата.

# 147

И го правиш директно на тортата, не се опитвай да го пренасяш, защото няма да стане.

Да, това ми е ясно, за пренасяне мислех ако е с марципан Варна. Благодаря ви!   Hug

И пак ми се върти в главата да пробвам с марципан Варна и шприц, за да е по-висока оградката от блатовете, може да опитам, да я залепя с маслен крем, а ако не стане ще я направя с масления крем. Ще докладвам скоро какво е станало.  Grinning
Поне да потренирам малко с марципана, дори и да не се получи.  Grinning

Много сте мили!  Hug

# 148
Тези торти са от миналата Нова година и от рождения ми ден.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 17:58 от stasi76

# 149
Olimpia,дай повече инфо за тортата.Прекрасна е!Браво!!!  bouquet

Отвътре са два правоъгълни пандишпанови блата,всеки от които е разрязан на две.
Направих нещо като мус
200гр Филаделфия
150гр готварски шоколад+25гр масло(разтопено на микровеле)
500мл сладкарска сметана
Разтопения шоколад се прибавя към сиренето Филаделфия и добре се разбива,после към тази смес се прибавя и вече разбитата сметана.Получи се много хубав шоколадов мус(едва го опазих от децата..)
При сглобяването всяка платка полях малко(защото са тънки)със сок от компот.Отгоре и отстрани намазах цялата торта също с мус,за да залепне моделиращата маса.
Капака е още един пандишпанов блат,но в сместа сложих цял пакет бакпулвер,и го пекох в по-малка правоъгълна тава,за да стане по-дебел.
Покритието отгоре е моделираща маса с мирис на ванилия и много вкусна,не изсъхва като другите теста.За да придобие кафяв цвят месих с какао,иначе тя си е бяла. За да се получи ефекта на дърво,нарисувах ивици с клечка за зъби.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 06:26 от Olimpia(Скарлет)

Общи условия

Активация на акаунт