Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

• 48 127
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
ммм... май става дума за същото, но разликата в цената е огромна... ще се опитам да си купя от България, явно тук са доста по-евтини. Всъщност търсила съм в ТСМ, ама нямаше никакви подходящи размери и форми, и не съм запомнила цените. Благодаря ти за линковете, Лабрекс!
Наталина, аз май покрай твоите обяснения съм си наумила да си намеря нещо подобно Simple Smile Благодаря ти!
Веднъж пекох тортичка в такава тавичка (от комшийката) - очарована съм!

# 211
  • Czech Republic
Така, момичета в търсене на тези силиконови подложки се натъкнах на сайта на магазина на Кадемлия, там също продават силиконови джаджи: http://catalog.bg/products.php?company=18423&lg=1&lg=1

И имат офис и в Монтана!

Ето още един доставчик за професионално оборудване, но май е на едро - има обаче страхотни неща: http://www.profys.com/Content.aspx?p=10
Тук са помощниците в сладкарството - http://www.profys.com/Content.aspx?p=4

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 10:54 от natalyna

# 212
natalyna благодаря за сайта който си дала.
Видях ,че имат и магазин във Варна,ще се разходя някой ден за да го видя.

# 213
  • Банкя

Емил имаше вчера рожден ден .Направи 7 години. hbdayи по негово желание успях да сътворя писта от Формла 1 .Голям зор видях с бордюра.Всичките тези квадратчета .Добре ,че той дойде да помага. newsm10
Украсата е от марципан Варна.
Вътре е сладледена-страшно вкусна smile3510

# 214
  • София
Днес направих ето това ягодово парфе за десерт. Рецептата е от форума, но немога да се сетя точно на кой. Парфето стана много сполучливо и благодаря за рецептата. Ето и снимка:

# 215
Правих за рождения си ден тортата с портокал и розмарин.
Да докладвам, че стана много вкусна. Розмаринът не се усеща, има малко ситно смлян в блата и малко прецеден в портокаловия сироп, с който се прави кремът. Вкусът е много интересен, но определено не навява асоциации със солени манджи.
За пълнеж не правих препоръката от рецептата - краве масло с гъст портокалов сироп, а направих муса на Танита плюс кокос, настъргани портокалови кори и портокалов сок.
Отгоре ми се стори, че чаршаф няма да се връзва, така че направих желирана украса. Захарните ми рози ще почакат до събота.
Нямам в себе си фотоапарат; утре като я занеса на работа, ще я снимам.

Блатът е 200г. масло,
200г. захар,
4 яйца,
200 г. брашно,
1 ч.л. бакпулвер,
1/2 ч.л. много ситно смлян розмарин,
кората от един портокал.

Сиропира се лекичко със сироп от портокалов сок, захар и розмарин, това прецедено.

# 216
Анда, ние с теб май имаме рожден ден на една и съща дата, остава и годината да е същата Simple Smile

Ето и моята торта за празнуването в тесен семеен кръг Simple Smile, за партито в събота ще правя по-голяма, вътре са 4 тънки пандишпана, напоени с какао  и шоколадов мус.

# 217
  • Vaudreuil Canada
Tannita страхотна торта и Честит Рожден Ден! Завиждам на поканените  Wink

# 218
Танита, тортата е много красива, а сигурна съм и вкусна!
Браво на теб!

marina7510, ЧРД на сина ти, да е жив и здрав и само радост да ти носи!!!

Анда, Tannita ЧРД и на вас   bouquet

Аз в момента умувам каква торта да сътворя за любимия за 14-ти февруари, тогава имаме годишнина...

Торта - сърце ми се струва прекалено захаросано, майтапчийска торта от типа "цици" или нещо подобно няма да му е по вкуса, а и как ще отговарям на хилядите въпроси, с които ще ме отрупа Калоян от типа "Мамо каква е тази торта?" Мамо, защо тази торта изглежда така" и т.н....
Много е особен моят мъж, такъв един сериозен... newsm78
И като вкус се чудя какво да е...
Нещо шоколадово...може би ще опитам да направя "Династия"

И пак се сещам за онова розовото бюстие, което беше дала Пепи като линк....
Много красиво, ако го направя, но не като сърце, а като силует...
Вие какво ще правите по повод повода и изобщо нещо ще правите ли по-специално за 14-ти февруари???

# 219
Танита, ЧРД!!! 74 ми е наборът Simple Smile ама тортата ми не изглежда такъв разкош като твоята.

# 220
  • София
Анда, Tannita, Честит Рожден Ден!  bouquet Много здраве и късмет, и много мечти, за да има и сбъднати!

Tannita, тази обвивка около тортата от само стопен шоколад ли е, или е някакво тесто на основата на шоколада? За 14-ти февруари се каня да направя нещо шоколадово и нещо такова съм видяла, т.е. с такава шоколадова "опаковка", но в рецептата е описано като ..."стопете, разстелете, охладете достатъчно и отделяйте ивици"...нещо ме съмнява тази работа. Би ли споделила?
Тортата ти е много красива, толкова семпла и естествена някак си...няма нищо излишно и въздейства с вида си...поне на мен, връщам се да я погледам пак:)

# 221
Танита и Анда, честит рожден ден и на двечките, с пожелание за здраве, любов, щастие и още много, много творчески успехи!
Танита, тортата ти е приказна!

tarlio , честит празник и на твоето момченце. Тортата е страхотна, а като гледам и доста вкусна   bouquet!

# 222
  • София

Май е станала някаква грешка? Нямам син, а две принцеси, но никога не е късно де!  Laughing

# 223

Май е станала някаква грешка? Нямам син, а две принцеси, но никога не е късно де!  Laughing

опс... Embarassed
да, станала е, толкова рано сутрина ми е простено.... Crazy Crazy Crazy

пожеланията ми са за tarlio и нейния син, Емил
Извинявам се!!!

# 224
  • У дома
Честито на рожденичките с една торта на Скот Уули

Общи условия

Активация на акаунт