В Разград сме събрани красиви мами и хлапета засмяни

• 8 186
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
  • там нейде .............

здравей Hug

Бен метни не само парченце ами и рецепта , плиис Crazy

# 211
ЧРД на Росен!!

Тортата изглежда страхотна.. !!! И аз се нареждам на опашката за парченце
  bouquet за Бен

# 212
Честит рожден ден на Ангел и Росен  bouquet
Севде, как сте, какво правите, ще идвате ли до РЗ?

# 213
Айде да се почерпим,по случай случката-празника на града

да сме живи и здрави и още майчета с дечица,Разград в регистрите си да добави.

# 214
на всички рожденници
аз съм си честита ти прическа
 cheers и от мен

# 215
Честит рожден ден на Ангел и Росен  bouquet
Севде, как сте, какво правите, ще идвате ли до РЗ?

Пазим се от грипа Тони, до Рз няма да идваме .. но пък вече бабите са си резервирали следващите уикенди ..
Вие как сте, стига с тия болести... Naughty
За сега сме здрави, но с тоя грип не знам докога. Давам вит Ц само, защото не харесва Саностола ooooh!

И ме дърпа да играем Twisted Evil

# 216
Севде, ами и ние сме горе-долу добре. Всички баби са мобилизирани и гледат малката, за да може да се възстанови напълно преди да почне пак детска градина. Аз си ходя на работа. Толкова ми е писнало от болести и еднообразие, искам да изляза на кръчма, иска да отида на почивка........ Thinking

# 217
  • там нейде .............
И понеже пак сте се затрили нейде - аз ви пожелавам Лека нош Hug

И Бен чакам парче и рецепта  Crazy

# 218
Привет!Аз май късничко наминавам!
За тортата-рецепта ще дам,ама за вкуса и ще трябва да питате колежките на Росен,защото за там я правих!Абе изглеждаше вкусно!
ТА значи:продукти
-три готови блата
-първи крем-2кисели млека,плодове по избор 1ч.чаша захар и 2желатина
-втори крем Рафаело-пакетче(250гр.)краве масло и подсладено кондензирано мляко(те са около 400гр.),2-3 лъжици разтопен шоколад(що пък не какао)
-за украсата,т.е чаршафа-200гр.бонбони маршмелоу,2с.л.лимонов сок,700гр,пудра захар.
-маслен крам-100гр.краве масло и малко пудра захар
Начин на приготвяне;
Разбиваме к.мляко със захрта до пълното и разтваряне.Към получената смес добавяме плодовете от един компот(праскови,дюли,ананас,може и банан) и разтворения на водна баня желатин.
Слагаме в тортената форма един готов блат и го заливаме с получената смес.Поставяме тортата в хладилник или фризер до втървдяване на крема.
За  крем Рафаело разбиваме предварително умекналото,но не разтопено краве масло на пяна и към него на бавна струя прибавяме кондензираното мляко.Разбиваме до получаване на пухкав крем,към който прибавяме разтопения шоколад.По избор може кокосови стърготини,орехи,стафиди и т.н.Мен лично ми хареса комбинацията с орехи!
МАсления крем:разбиваме кравето масло с малко пудра захар до получаване на пухкав крем.
Чашафа:на водна баня разтопяваме бонбоните и прибавяме лимоновия сок.После сваляме от огъня и замесваме тесто с пудра захар.Готовото тесто може да се оцветява,от него могат да се изрязват фигурки,вероятно може и да се шприцова със шприц за скадки,но не е подходящо за сложни елементи.
Сглобяване:След като се втвърди крема тортата се вади от хладилника.Върху него се маже тънък слой от крема(Рафаело),после се поставя втория блат,който лично аз напоих с кока-кола.Върху втория блат пак се маже от крема рафаело,ама този път нормално количество и се поставя третия блат,който пак напоих с кока-кола.Върху него се маже тънък слой от масления крем,който има за цел да обере неравностите и да не прозира чаршафа.И последно се разточва тестото от бонбоните и се покрива тортата.Могат да се изрежат фигурки за украса.
Аз съм използвала и шоколадова украса:разтопих един шоколад на водна баня с малко масло,със шприц рисувах върху намаслен канцеларски джоб,в който бях поставила предварително избрана от мен картинка.Поставих в хладилника за няколко часа и след втвърдяване отлепих и поставих на тортата!

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 00:16 от бен

# 219
Oбещавам да не чета и пиша по това време на деня .. не само неграмотен ама и здраво недоспал потребител съм..
Сега видях с шоколад какво си правила Бен..
 Това с шоколада и аз съм го правила за РД на систъра и става лесно и страхотно. Има по разни румънски сайтове шаблони Simple Smile Това ако се навиеш за друг път Blush

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 01:08 от KOTE

# 220
Леле,Бен много си се постарала.Кога успя бе мила,изглежда страхотно,вярвам че и на вкус не лъже,нали!Лека нощ,ако има още будни! smile3524

# 221
Добро утро, къде сте?
Хайде на кафенце
Ние се завърнахме в къщи, сега вече съм сама с двата дзвера.
Добре дошли на kati и ilianade4eva welcome
Бен, много красива торта, копирах си рецептата. Струва ми се, че с този маршмелоуз ще се работи по-лесно отколкото с марципан Варна newsm78
Ели, честита глава!

# 222
Коте,не дей прай дзак ами кажи вкусна ли е тортата?Ако ти е харесала ще ти направя истинска,ама ако удариш едно рамо на тема плат за обличане на столче!По тапицерските има само изкуственни платове,а става въпрос за малко бебе и искам да е някаква естественна материя!

# 223
искаш да ти купя плат и да ти го изпратя ли, бен
наистина в Рз няма естествени, всичко което свеки намери е от тез промазки
Тук знам магазин дето дамаски от този тип http://www.leminakonsult.dir.bg/_wm/gallery/item.php?did=845920& … df=17&dflid=3
(изскочи ми името на плата от главата) са по 12,50 лв/л.м, ширината е 1.40

Е има и други магазини, но там цените започват от 25 до 95 лв/л.м

# 224
  • Разград
Добро утро  или добър ден и от мен! Докато се включа то станало пладне. Искам да ви питам нещо. Моята линийка нещо се инати и не иска сама да сменя дните. И се чудя всеки ден ли ще трябва да влизам и да я обновявам или пак съм направила нещо не както трябва? Благодаря ви предварително за отговорите!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт