Доктор Дяволов от МД София

• 177 083
  • 851
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Първо БХС не е задължителен,както някой вече каза Дяволов не е следял бременността по каса и тези  неща е трябвало от другото място да ги препоръчат.Даун на фетална за съжаление не се вижда по никакъв начин.
Моя приятелка е 1,50 40кг. и и предстои нормално раждане по препоръка на нейния лекар - не е д-р Дяволов.Ръстът и теглото нямат общо с това как ще родиш.Факт е,че секциото е много по-лесно за лекарите и затова за щяло и нещяло другите лекари режат,но д-р Дяволов е изключение,а има хора,които го обвиняват за това,че предпочита по-доброто,нормалното!
На мен също човека не ми е искал и една стотинка и не е намеквал за това.Изключителен е!Да е жив и здрав и все така да помага на хората!

# 391
  • София
не мисля повече да коментирам всеки си има право на мнение, лошото, е че всеки си гледа само от своята камбанария, аз аз Ви казах защо съм възмутена от преценката му и държанието му. За Вас може да е страхотен специалист, но за мен не е и не натрапвам моето мнение, а относно това защо съм се обърнала към институциите които трябва да му направят проверка. Е стига толкова хората трябва да се отърсят от това раболепствие стига толкова са ни тъпкали аз плащам данъци на тази държава, плащам си осигуровките и то никак не са малки имам права и ще си отстоявам.
Не натрапвам моето мнение на никого, а и не ме интересува вашето особено, споделих просто за жени които се чудят какво да правят да знаят какво евентуално може да ги очаква, а може и да не ги очаква, но нека са подготвени за всичко

# 392
Доктор Дяволов ме изражда вторият път,и въпреки че се държа грубичко,за секунди прецени(отивам с 8см. разкритие )какво да прави и ни спаси живота,и на детето и на мен,случайно попаднахме на него,защото всичко стана за 40мин. от началото до края,не бях планирала при кого да раждам.Много съм му задължена на този човек,благодарение на адекватната преценка и намеса детето е живо и здраво.И въобще за мен в Майчин дом са най-добрите.

# 393
Мисля, че тук не сме да се учим на правопис може човек да е бързал и да е допуснал някоя грешка. Казах, че не съм за секцио, което да се прави за щяло и не щяло, но тук става за секцио което се налага по медицински причини секцио което е важно за да не се стигне до летален изход за майката и бебето. И Ви попитах коя от вас е родила толкова голямо бебе по естествен начин и защо хората трябва да са заблудени, аз лежах в неговото отделение и го чух как се изказва за жена, която си плаща при  него, как е нарече Кифла пред акушерката, но тази кифла както той е нарече му дава и то не малко пари, когато видя, че съм в стаята се смути не ме беше видял. И за какво го хвалите? Сигурно и вас зад гърба Ви ви е наричал с някои и друг епитет. Е на мен не ми хареса като човек добре, че съм пациентка на негов колега. Знам какви травми наложи това естествено раждане на моята позната и бебето. И колкото и да ми казват че е нормално едва ли не при такова голямо бебе да се счупи ключицата при ваденето му за мен не е естествено, не е нормално не е нормално и майката да има толкова големи разкъсвания да е шита толкова много, да е вдигнала кръвното не това не е нормално
Аз родих 4кг. само с три външни шева при него,не са 5,но и 4кг са доста,честно казано акушерките ме изтормозиха повече.Мен пък ме нарече с още по гаден епитет и бях бясна,но не е само той,болшинството медици като се почне от доценти до санитари се държат грубо арогантно и невъзпитано,също и посягат да бият пациентите,  единици са но има такива,но по- важното е поне резултатът да не е като обноските им и да излезнеш от ръцете им жив и здрав,няма спор-държат се лошо.Вероятно съм късметлийка че всичко мина ок за нас,съжалявам за потърпевшите и дано не се случва на никой занапред.Първият ден докато ми мина ядът си мислех че оправдава фамилията си напълно Simple SmileВажното е че сме здрави.

# 394
  • София
Мисля, че тук не сме да се учим на правопис може човек да е бързал и да е допуснал някоя грешка. Казах, че не съм за секцио, което да се прави за щяло и не щяло, но тук става за секцио което се налага по медицински причини секцио което е важно за да не се стигне до летален изход за майката и бебето. И Ви попитах коя от вас е родила толкова голямо бебе по естествен начин и защо хората трябва да са заблудени, аз лежах в неговото отделение и го чух как се изказва за жена, която си плаща при  него, как е нарече Кифла пред акушерката, но тази кифла както той е нарече му дава и то не малко пари, когато видя, че съм в стаята се смути не ме беше видял. И за какво го хвалите? Сигурно и вас зад гърба Ви ви е наричал с някои и друг епитет. Е на мен не ми хареса като човек добре, че съм пациентка на негов колега. Знам какви травми наложи това естествено раждане на моята позната и бебето. И колкото и да ми казват че е нормално едва ли не при такова голямо бебе да се счупи ключицата при ваденето му за мен не е естествено, не е нормално не е нормално и майката да има толкова големи разкъсвания да е шита толкова много, да е вдигнала кръвното не това не е нормално
Аз родих 4кг. само с три външни шева при него,не са 5,но и 4кг са доста,честно казано акушерките ме изтормозиха повече.Мен пък ме нарече с още по гаден епитет и бях бясна,но не е само той,болшинството медици като се почне от доценти до санитари се държат грубо арогантно и невъзпитано,също и посягат да бият пациентите,  единици са но има такива,но по- важното е поне резултатът да не е като обноските им и да излезнеш от ръцете им жив и здрав,няма спор-държат се лошо.Вероятно съм късметлийка че всичко мина ок за нас,съжалявам за потърпевшите и дано не се случва на никой занапред.Първият ден докато ми мина ядът си мислех че оправдава фамилията си напълно Simple SmileВажното е че сме здрави.

Това за обидите ( а пък за боя да не говорим Shocked) е недопустимо, така е. Но не може да отричаш способностите на някой като специалист, още повече като нямаш и съответното образование насреща, за да прецениш, а само си прочел в Нет-а. То в моменти като твоя, например, е много по-важно да сте живи с детето.

# 395
Така е да,след това когато се заинтересувах и поразрових и разпитах относно мерките които предприе в моя случай се оказа че ни е спасил с бърза реакция и точна преценка,аз за това съм благодарна,пък това че ме обиди...ще го преглътна в името на живота и здравето на детето,за мен това е най-важното.

# 396
    Моите впечатления от доктор Дяволов са повече от отлични - следи ми цялата първа бременност и родих при него със секцио по медицински показания. Смешната част е, че аз настоявах да раждам естествено, а той ми обясняваше, че ако бебето не се обърне (седалищно предлежание + пъпна връв около вратлето) или раждането не тръгне естествено с добро разкритие, ще е секцио.
     20 дни преди термина ме прие на 5 етаж в МД с паднала тапа, 1 см. разкритие и мижави контракции. Изчака ме 2 дни, за да се убедя, че раждането не върви (2 см. разкритие и затихващи контракции), въпреки че на визитациите другите му колеги ме гледаха много лошо, и ме оперира 2 часа, след като му казах, че оставам нещата изцяло в негови ръце. Предварителната ни уговорка беше, че изцяло ще се съобрази с желанието ми за естествено раждане, но когато прецени, че трябва да се действа в една или друга посока, изпълнявам точно каквото ми каже. Е, не оставих нещата да стигнат чак до там Mr. Green Излишно е да казвам, че операцията беше перфектна, изписаха ме от реанимацията 10 часа след нея и можех да се грижа за детето ми от самото начало, без да се нуждая от някаква помощ.
      Не ми е искал никакви пари, вън от това, което платих за стаята, а понеже беше на смяна, не съм плащала и за избор на екип.
      2 години по-късно имах неуспешна бременност, която от самото начало не вървеше добре - сърчицето спря в 9г.с. и той го установи. Отказа да ми вземе пари за прегледа, прие ме отново при него в МД и той направи абразиото. Действително е човек с малко хард чувство за хумор, но тогава, когато бях супер уязвима, се държа много внимателно с мен.
       Живот и здраве, следваща бременност пак той ще я следи и пак при него ще раждам Grinning

# 397
Така са лекарите,хард,иначе ще им изгърми бушона Grinning Бърз е,точно действа няма спор,но ако търсите внимателни обноски...не е вашият човек.Но ако търсите Много добър Лекар,той е.

# 398
На този доктор  Twisted Evil отдавна му е гръмнал бушона. Той освен за пари за нищо друго не мисли. Интересно как още му се връзват. 

# 399
добър специалист
скъпо платен...без плащане не става...дори и с връзки...парите въртят света нали така....
Слушай какво,петнайсет минути преди да дотичаме до родилна зала дори не знаех мъж или жена ще е,и се оказа др.Дяволов,ни ме знае ни познава,тоновете спираха,бебето спираше да диша,аз с анемия аха -да колабирам,целия девети месец болна от грип,и нямах въздух да говоря дори камо ли да напъвам,човека ни спаси без стотинка да е искал,планираш ли-плащаш,айде стига змии и гущери,като не ти харесва айде в Шейново да мреш от сепсис,пфуууу,тука разни лигли се правят на извисени,чак па пари само го интересували,ми ти какво искаш бе,планирано секцио безплатно,върнал ли е някоя щото няма пари я да видим?Ако нямаш доказателства нали знаеш какво е това и къде се ходи заради него?Айде сус.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 05:56 от oponent

# 400
"Той трябваше да е изражда, но след като тя не благоволи да му плати, поради факта, че нямаше пари, а и все пак не си длъжен да плащащ, защото"

Кони, напълно съм съгласна с вас и ви подкрепям. Миналата година този същият лекар уби бебето на брат ми. Месец преди това беше застрашил живота на снаха ми. Тя лежа цялата бременост в неговото отделение на петия етаж и може много неща да разкаже, но дали това ще промени нещата.

Twisted Evil

# 401
Случилото се във вашето семейство е изключително тъжно и трагично, но доколкото помня се цитираше някаква докторка от отделението му, а не самия Дяволов.
Докъде стигна разследването?

# 402
Здравейте, не съм изчела темата, но искам да споделя моето не толкова добро мнение за д-р Дяволов. Сега сигурно ще ме нападнат всички, доволни.
Когато разбрах, че съм бременна потърсих в нета д-р, който да ми следи бременността, та попаднах на д-р Дяволов- много добри отзиви за  него, имах причина да търся добър специалист, бях с гинекологична операция. Следеше бременността ми от втория месец, направи ми серклаж в края на 3м., каза, че на такива като мен задължително правел серклаж, въпреки че д-р, който ме оперира, каза, че не е наложително, явно се презастрахова, няма лошо. През цялата бременност не съм имала проблеми, не съм спирала да се занимавам с обичайните си неща, тогава и правихме ремонт.
Малко ще стане дълго, но се извинявам.Няколко пъти го попитах за секцио, каза, че не прави секцио, а тепърва да си търся др. д-р не исках. Три седмици преди термин трябваше да ми махне серклажа и след това да чакаме детето да тръгне. Това се развива миналата година септември. Уговорката ни беше за 25,09 понеделник да отидя в болницата за махане на конци. Нямах никаква уговорка с него за раждането. Евентуално на 25,09 щех да го попитам, но твърдо бях решила, че след като няма да съм секцио, няма да си плащам а екип, който се падне. Та на 22,09 в 2,30ч. ми изтичат водите, званя му аз и той отивай в МД, отивам, хората ме посрешнаха, махнаха ми конците (едвам едвам)след това започна истинския ад, на всяка контракция повръщах, те ме питат какво ти става, е от къде да знам. След 12 час мъки и 11см. разкритие само да подчертая 1 час напъване, детето не излиза и накрая какво извадиха го  с вакум и за малко да го оставят сакато, до миналият месец ходихме на рехабилитация. Но усетих някаккъв вътрешен конфликт, м/у докторите, всички ме питака д-р Дяволов ще дойде ли, аз им казах, че нямам уговорка с  него. Смятам, че след като 8м. си плащаш всяка консултация, можеше поне на др. ден да се поинтересува какво се е случило. Благодаря на господ, че ми запази детенцето здраво, а този д-р не искам и да чувам за него.

# 403
Ох, аз съм от феновете му, но не го приемайте като нападка
Вие нямате уговорка с него за раждане....за какво да идва, като не е на работа
И още нещо, ако е имало индикации за секцио дежурните лекари би трябвало да преценят, не е ли така? Естествено раждане е било мнение на Дяволов, но процеса е бил при други лекари
Не знам предубедена ли съм , но отново не виждам вина на Дяволов

# 404
mayamom, можеш ли да обясниш защо си недоволна от Дяволов. От поста ти не се разбира това, а единствено че той е бил коректен с теб и си е вършил работата, за което ти си му платила.

Общи условия

Активация на акаунт