Доктор Дяволов от МД София

• 178 388
  • 854
  •   2
Отговори
# 525
Ти няма да се жениш за него, какво значи противоречиви мнения като човек?! Трябва ти като специалист! Не разбирам какво искаш - ако държиш на секцио и той откаже, търсиш друг. В крайна сметка трябва да вярваш на лекаря, който ще те изражда.
Така... Аз какво искам вече си го казах. А относно вярването - то не се определя само от професионалните качества, не мислиш ли?
В крайна сметка не може човек да ти вдъхне доверие, ако има лошо отношение.
Аз ще направя каквото трябва, пък ако ми откаже ще си търся друг, естествено, не съм малоумна... просто исках да питам за мнения, нали затова е тия форум.

# 526
Няма да ти откаже секцио. За него е по-добре даже, многократно го е казвал и се слави с най-доброто секцио... Simple Smile
Отиди обаче по-рано да не се разсърди, че не те е следил от преди това.
Успех!

# 527
E, какво означава да тръгне да те изражда нормално? Няма ли да се срещнеш няколко пъти преди това с него, да се разбереш или като тръгнеш да раждаш ще му се обадиш??

Отиваш да се видиш с него, да се уговориш, ако той настоява за нормално раждане, си търсиш друг лекар. Дяволов не прави секцио просто така, но и настоява за нормално раждане при налични медицински предпоставки. И ти го казвам от опит - имам и нормално, и секцио при него.
Разбира се, че ще отида по-рано Simple Smile
Няма да му се изтупам ей така, а и трябва да се уговорим дали има възможност да ме приеме, чета че е добре избора на екип да е предварително уговорен.
Просто чета доста противоречиви коментари за него, като за човек, а препоръките като за специалист са неоспорими.
Отиди по-раничко, че аз отидох в началото на 8ми месец и мрънка, че не поемал такива, дето не ги следи. Защо ме било пратило моето АГ, а то аз си го избрах. Като задавам въпроси, коментар, че ако ме бил следял, щели да бъдат изчистени тези неща.. Подготви се.
Това е интересно и леко притеснително, понеже съм в края на 7 месец Simple Smile
Както стане, благодаря ви за коментарите!

# 528
  • София
Ти няма да се жениш за него, какво значи противоречиви мнения като човек?! Трябва ти като специалист! Не разбирам какво искаш - ако държиш на секцио и той откаже, търсиш друг. В крайна сметка трябва да вярваш на лекаря, който ще те изражда.
Така... Аз какво искам вече си го казах. А относно вярването - то не се определя само от професионалните качества, не мислиш ли?
В крайна сметка не може човек да ти вдъхне доверие, ако има лошо отношение.
Аз ще направя каквото трябва, пък ако ми откаже ще си търся друг, естествено, не съм малоумна... просто исках да питам за мнения, нали затова е тия форум.

Смятам, че професионалните качества са водещи за един лекар, а не да мазен от любезност. Дяволов е чепат, не говори много, но е изключителен професионалист. За мен това беше важно. И е нормално да не се съгласи на всяка, дошла при него в края на бременността си (не че не спи в болницата и не изражда по всяко време на денонощието). Защото има много фактори, а накрая той носи отговорността.

И не съм казала, че си малоумна, а че не знаеш какво искаш. Звучиш като някоя, която иска хем да е при най-добрия доктор, хем той да изпълни нейните желания за секцио. Остави професионалистът да прецени, най-важното за теб е да си уверена в неговото решение.

Успех и здраво бебе накрая.

# 529

Смятам, че професионалните качества са водещи за един лекар, а не да мазен от любезност. Дяволов е чепат, не говори много, но е изключителен професионалист. За мен това беше важно. И е нормално да не се съгласи на всяка, дошла при него в края на бременността си (не че не спи в болницата и не изражда по всяко време на денонощието). Защото има много фактори, а накрая той носи отговорността.

И не съм казала, че си малоумна, а че не знаеш какво искаш. Звучиш като някоя, която иска хем да е при най-добрия доктор, хем той да изпълни нейните желания за секцио. Остави професионалистът да прецени, най-важното за теб е да си уверена в неговото решение.

Успех и здраво бебе накрая.
Не знам какво искам ли, много интересно!
Видяла съм десетки "светила", които приемат хората с репродуктивни проблеми като касичка, със самочувствие на гении и с отношение на махленски зарзаватчия... Идея си нямаш от колко години ходим с мъжа ми по лекари и какви чудесии сме видели. На такъв етап съм, че подлагам всичко под съмнение, защото да се довериш в днешно време е изключително трудно. Може би ни е такава системата или ние самите...
Да, искам добро отношение точно толкова, колкото и професионализъм. Бъркам ли някъде? И не защото си плащам, а защото съм човек!
Благодаря за препоръките!
Останете си със здраве!

# 530
Като започнете да го описвате - чепат бил, особен бил, не знам си какъв. Еми аз такова нещо не съм видяла, струва ми се съвсем нормален, даже и говори Simple Smile
А за човешкото отношение, някои хора имат твърде високи очаквания. Може би да им говори на "скъпа", "миличка", "Я, какво хубаво бебче" и т.н. Да си призная, и на мен да ми минават по толкова жени, някои с претенции, други с хиляди въпроси, трети - не знаят какво искат и какми ли още не, не знам дали бих се овладяла да не съм и по-груба понякога.
Един.лекар или ти допада или не, това от форума няма как да го разбереш. Отивай на преглед и не и пълни главата с бръмбари предварително. Химия между лекар и пациент трябва да има, не в любовния смисъл, разбира се.

# 531
Здравейте момичета,
С нормално протичаща бременност съм и досега се следях в частна болница. Раждането обаче очен лекар ми препоръча да в секцио и съм избрала д-р Дяволов за целта.
Питането ми е дали има вероятност да не отчете факта че съм с късогледство и голям астигматизъм и да тръгне да ме изражда нормално?
Възможно ли да настоявам за секцио въпреки преценката му, евентуално?

Просто отидете на преглед при него и изцяло се доверете на преценката му.

# 532
Струва ми се, че решение дали е необходимо или не секцио се взима не само на база мнение на очен лекар. В крайна сметка не очният лекар изражда. В България има доколкото знам доста остарели практики по отношение на ситуациите, в които се препоръчва секцио (твърде много са тези ситуации). За сравнение моя приятелка също с висок диоптър и др. специфики, която биха я сложили под ножа в България си роди 2 деца съвсем безпроблемно във Франция. Та може би е добре да се чуе най-вече мнението на лекаря, който ще изражда. Ако вече някой иска да си ражда секцио по желание доколкото знам д-р Дяволов не е неговия лекар, защото той прави секцио само, ако е наистина медицински необходимо.

# 533
  • София
Имам почти 20-годишни близначки, изродени от Веселин Дяволов. Simple Smile Писала съм назад във времето, че въпреки високи диоптри родих нормално два плода по близо 3 кг (при това след вертикално секцио 3 години по-рано). Обстоятелствата го наложиха. Човек колкото и да планира, невинаги нещата стават както му се иска. Доверете се по-скоро на гинеколога за преценка, не на очния. Да, опитът ми е вече доста стар, децата големи, но пак  е показателен, понеже  касае същия лекар и най-вече наложило се  нормално раждане след правено преди това секцио и всякакви други смиcлени доводи и за второ такова.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 22:09 от пенсионирана русалка

# 534
Няма да ти откаже секцио. За него е по-добре даже, многократно го е казвал и се слави с най-доброто секцио... Simple Smile
Успех!

Това е абсолютно ама абсолютно невярно. На мен ми отказа секцио, въпреки че му се умолявах. Ако нямаш наистина мед. Показатели, няма да ти направи секцио. Както ми каза - здрава, млада жена си, как ще ти правя секцио. Накрая беше секцио, защото преносвах седмица. Иначе да - не мисля, че някой може да направи по-добро секцио от него. След такава операция да ти няма нищо и да имаш лохии при това не силни 5 дни..... Едва ли има други като Неог.

# 535
  • София
Доктор Дяволов проследява бременност, но назначава ли изследвания, пуска ли болнични?
Ще се следя и при него, но се чудя дали няма да се обиди, ако му кажа, че ходя и на друго място да си пускам изследвания?

# 536
Доктор Дяволов проследява бременност, но назначава ли изследвания, пуска ли болнични?
Ще се следя и при него, но се чудя дали няма да се обиди, ако му кажа, че ходя и на друго място да си пускам изследвания?

Не води ЖК, не пуска болнични. Изследвания не назначава като при ЖК. Естествено ако се нложи ще ти каже какво да пуснеш. Не, даже аз след 4 м. го питах трябва ли да ходя на ЖК и той каза да естествено, за да имаш документи и болничните. И го питах къде и при кой и той ми каза ей тука долу в МЦ при който и да е Simple Smile

# 537
Успех!

Това е абсолютно ама абсолютно невярно. На мен ми отказа секцио, въпреки че му се умолявах. Ако нямаш наистина мед. Показатели, няма да ти направи секцио. Както ми каза - здрава, млада жена си, как ще ти правя секцио. Накрая беше секцио, защото преносвах седмица. Иначе да - не мисля, че някой може да направи по-добро секцио от него. След такава операция да ти няма нищо и да имаш лохии при това не силни 5 дни..... Едва ли има други като Неог.
Абсолютно невярно за кой?! Казвам го от личен опит... верно, че беше преди много години, аз цяла бременност си настоявах за естествено раждане и той ми казваше "хайде сега, какво ще се мъчиш, знаеш ли какво хубаво секцио правя"... чувството му за хумор е странно, може да се е шегувал, но не съм го усетила тогава по този начин. И все пак си родих естествено и всичко беше повече от прекрасно.
Това с лохиите не мисля, че има общо с добре или зле направеното секцио!

# 538
Успех!

Абсолютно невярно за кой?! Казвам го от личен опит... верно, че беше преди много години, аз цяла бременност си настоявах за естествено раждане и той ми казваше "хайде сега, какво ще се мъчиш, знаеш ли какво хубаво секцио правя"... чувството му за хумор е странно, може да се е шегувал, но не съм го усетила тогава по този начин. И все пак си родих естествено и всичко беше повече от прекрасно.
Това с лохиите не мисля, че има общо с добре или зле направеното секцио!

Не знам преди колко години сте раждали, но аз родих октомври 2019. Пред кабинета му имаше докато съм чакала по 30 жени, при тези, които нямаха показатели на всички им беше казал естествено. Имах и позната на 45 г с близнаци и на нея й каза, че ако всичко е нормално ще я изроди. Докато лежах там имаше още една жена на 38 която също беше естествено. Той е привърженик на естественото раждане, не н секциото. И да за лохиитв има много общо, защото е от значение колко добре си почистен.

# 539
Има ли някоя е темата раждала при него естествено след по-нестандартно предлежание на бебето или се е наложило секцио?

Общи условия

Активация на акаунт