АВГУСТовското детенце хапва вече кашичка или пюренце

• 8 149
  • 312
  •   1
Отговори
# 105
Добра вечер!
Ние имахме наплив от гостуващи тези три дни и чак сега ви попрочитам.
Шоши, и Явор така заспива. Вече дори не ми тежи, защото заспива бързо, но все пак на ръце и на гърда. Не си представям, че някога ще го отуча - той ме гледа с неразбиране, ако случайно се разбуди докато го оставям в леглото.
Моят син казва думичка "ка-ка" Ка-ккаа" и съчетано с неизменното гъ - ка.  Интересно все съм кака на някого или все давам ум. Едно дете родих  и то кака ми викаSimple Smile
За запичането след захранване - моето дете първите дни се запича, а на третия е с разстройство дори. Мисля, че ранните моркови на ХИПП му действаха най-разхлабващо.
За захранването виждам, че всички захранваме по едно и също време като месеци.
Аз давам и парченца картоф, морков на Явор. Мимсат, излизат точно същите каквито са влезли. Страшно обича да си ги върти из устата.
Нели, и  на мен не ми върви с докторята тия дни.

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 23:59 от Тиги-Мигъл

# 106
  • В светлината на слънцето
Манчева, честито захранване.  feeding Ама колко е пораснал и Алекс... Whistling Ле-ле тия деца растат наистина като гъбки.  Grinning А Алекс ми е един от любимците. То, нали сме си и адашчета.  Grinning За зърната - имах огрооомен проблем с Теди като почнаха да й никнат зъбите, а и сега със Сашко - но през първия месец. Иначе той си е джентълмен отвсякъде, не хапе вече. С Теди се оправих като временно ползвах силиконови зърна. В началото им се мръщеше, но после свикна. За около седмица ми мина. А сега със Сашко имах много тежки рагади още от болницата. Мазах какво ли не, не помогна. Той пък силиконовите зърна категорично отказа да приеме. Накрая се сетих за едно тестерче на кремче на Авент, което ни бяха давали на лекциите на 9 месеца. Води се крем за разранени зърна. Съдържа пречистен ланолин и други екстри. Вълшебно е направо. Мина ми толкова бързо, просто не очаквах. Като в същото време продължавах да кърмя. Пробвай с него. Ако не ти помогне, поне после ще ти остане кремчето за ранички на детето. Заздравяват страшно бързо - от опит с каката го казвам. Тоест няма да са дадени пари на вятъра при всички случаи.

Весе, честито ви захранване и на вас.  Hug

А и Ема е неотразима, но за съжаление вече е заета  Sad

Видя ли сега каква стана тя. Като се ослушваме и ей на, разграбиха момите. Mr. Green

Тиги, айде проговориха малчуганите вече... Grinning Теди пък като проговаряше изреди цялата рода: дядя, тата, баба, ляля и чак тогава се  сети, че има и мама.  Mr. Green

Коте, и Сашундера не си лапа крака. Вдига го, пухти, пъшка, бори се геройски и все му остава някъде към 5 см до устата.  hahaha Голям майтап е да го гледа човек как сериозно подхожда към въпроса и как упорито не се отказва след N-ия неуспешен опит. Ама и това ще стане някога. Обаче гледам, че от това постоянно вдигане на краката към устата коремната му мускулатура не само е заякнала здраво, но е стопил и шкембето. Сега си е направо с хлътнало коремче.  Crazy

Аз ще взема да ви оставям, че да видим тая нощ колко ще се спи и колко ще се будува. ooooh! А пък утре сутринта имам да правя интервю и трябва да съм свежа, за да не заспя докато си задавам въпросите.  Confused
Айде лека от мен.

# 107
  • Canada
Здравейте момичета!
Не мога да повярвам, че тази седмица ще стане половин година, откакто си имаме малкото съкровище  Heart Eyes
Започнах да го захранвам през уикенда, за да присъства и татко му.  Wink Избрах сладък картоф за начало. За сега всичко е ОК, дано така да продължава.
Бебчо казва "да-да-да", "ба-ба-ба", а от днес - и "ма-ма-ма" Simple Smile Обаче има сценична треска и щом пусна камерата, започва едно сериозно пулене  Joy Ще работя по въпроса.
Краката си ги лапа отдавна, даже май поспря напоследък и добре, че е така, че голямо сменяне на мокри чорапи беше  ooooh!
Вчера вечерта заспа сам, но това е по-скоро изключение.

# 108
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ей ме и мен. Мойто се кукна будно преди малко и кой знае до кога няма да се спи. Сега си говори и е фиксирала масата, ама пусто неможе да се качи, а от там толкова сладко я наблюдава бутилка бира (от любимите и неща)  Crazy

Днес умувах и накрая купих пюре от сливи и и дадох лъжичка. Изака се два пъти детето, като на втория път ми изака и сливата, та ме стресна, помислих че пак е кръв  Crazy Sick
Утре мисля да я карам само на слива, заленчук няма да дам, да се регулира. Не ми се искаше да включвам плодовете толкова рано, но засега може и само със сливата да си останем, другите плодчета, да вмъкна след месец.  newsm78

Йована заспива на цица и се буди по няколко пъти на нощ, всеки път я взимама при мен в леглото, кърмя спяща и тя заспива и като се сетя по някое време я връщам обратно в кошарата. Не е добре тая работа, че се навиква да спи с мен, ама много ме боли гърба  Sad, особенно нощем е ад.
Чорапи не и обувам, всеки опит е неуспешен, докато обуя и втория, първия вече е свален и е напъхан в устата.  hahaha Затова си джитка по бос табан и кой като нея.

Хайде доста писах, че се улях.

Лека нощ   bouquet

# 109
Добър вечер.  bouquet

Хари, страхотна принцеса. Wink Почти засенчи моята. Joy

Бобченка, видя ли:)

Добре дошла на MrsK. Hug

Котаранке, какви крачета да лапаме, то едвам до коляното се набира. Mr. Green

Сега вече отивам да спя.  bouquet

# 110
Хари това беше само началото  hahaha сакън нещо да не падне. Днес обаче искаше сам да яде и само ми дърпаше лъжицата и се оклепахме здраво.
Твойта щерка е голяма сладурана пу-пу.. Ако още не са я взели, аз я взимам за снаха  Mr. Green
Лулумбаа много благодаря  Hug Цункай Сашуни от нас.

# 111
  • Stavanger,Norway/ Varna
Айдеее, мойто шило пропълзя- ама назад  hahaha. ГОркото, чак се изнервя, че се отдалечава от заветната цел, как да не го съжалиш.  Laughing

Искам да ви кажа, че БЕБЕТО Е НАЙ- КРАСИВОТО, СЪВЪРшЕННО И НЕВЕРОЯТНО СЪщЕСТВО НА СВЕТА  bowuu Grinning Grinning Heart Eyes Heart Eyes

# 112

Добро утро  Grinning Тази сутрин от мен е тортата - малчо има половин рожден ден  Party

той също не си лапа краската, даже и не им обръща кой знае какво внимание.
Валерия, има ли новини около теб? Снощи те сънувах, че ми пращаш сливи през монитора  Joy

# 113
  • Златна Добруджа
Добро утро  Hug

ХЕРИ, ЧЕСТИТА ВИ ПОЛОВИН ГОДИНКА!
ЧЕСТИТИ 5 МЕСЕЦА НА ВАНКАТА, МАГИ И ЕЛИЗА!

Кафето е сервирано:

Хари, страхотна е  Hug
Ман4ева, много е пораснал  Peace И аз се възхитих колко чисто ядете  Grinning Рошлата омазва всичко около себе си + собствената си особа  Sick
Боб4е, както винаги ме зареди с добро настроение   bouquet
Тиги, браво на момчето  Hug
Шоши, Рошлата заспива различно - понякога докато пие от шишето, друг път с разнасяне из стаите,а понякога успява и сама  Laughing Обаче най-бързо я приспива баща й, затова и вечерното приспиване е запазено за него  Whistling

Ния си лапа крака едва от 2 дни, а уж е от финните госпожици  newsm78 Май няма да стане гимнастичка от нея  Mr. Green

# 114
Добро утро! Хайде кафенце с лека закуска от мен  Laughing

Честити месечета на бебоците!Много да слушкат! Heart Eyes

Бобченка, честито пропълзяване, браво на вас.
Ние станахме в 6,30 Shocked И сега Вики заспа пак, а аз изпращам батко и на градина и ще пийна кафенце. Хубав ден ви желая!
Опа, Ментинка ме изпревари с кафето, но нищо, ще ударим по две тази сутрин Wink

# 115
Добро утро и от мен ... ние се събудихме към 7 без нещо, ядохме но не спим  Shocked

И при нас нещата с кърменето са подобни - ритаме, махаме с ръце,  на моменти дърпаме зърно ... ужас. Като е полудремещ е малко по-добре, не знам дали е стачка ... преди месец и половина имахме ама тогава се дърпаше и не искаше да цока. Абе, неприятно ... ще видим да изкараме до 6 навършени и ще минем на АМ явно.

Мами, има ли такива които преминаха плавно от кърма към АМ ... т.е без лекарства. Моля, за вашия опит ... дано и гърдите ми се запазят а не увиснат надолу  Praynig

# 116
  • Златна Добруджа
.......
Мами, има ли такива които преминаха плавно от кърма към АМ ... т.е без лекарства. Моля, за вашия опит ... дано и гърдите ми се запазят а не увиснат надолу  Praynig

Радостче, аз не съм пила никакви лекарства  Peace Все се каня да си направя един преглед, че ми се струва, че ми остана запушено каналче, ама пуста немарливост към самата себе си Embarassed А за гърдите - моите от първата бременност възвърнаха формата си за около година, сега пак се надявам на това  Whistling  Но все пак си е индивидуално  Peace
Дидисв, моето кафе се губи пред отрупана ти маса  Mr. Green

# 117
За гърдите- незнам, с баткото бяхме на АМ, сега ще видя как ще е като спрем да се кърмим.
Аз все повече се замислям как ще се отбиваме, искам да  я кърмя възможно най-дълго до годинката примерно. Обаче гледах в "часът на мама" имаше тема за отбиването и казаха, че колкота по-голямо детето, толкова по-трудно, което е логично де. Казаха, че трябва да се отдели майкатаот бебето Rolling Eyes, нещо обаче не ми харесва този вариант. Гледай с какво ви занимавам и аз рано сутринта Laughing

# 118
  • София
Добро утро Hug.
Честита месечинка на бебчовци.
Честито захранване на тези, които са го направили. Изглежда само аз не съм захранила newsm78.
Бобченка, честито ви пропълзяване.
За заспиването, и Ани заспива на цица. Много рядко може да заспи сама, но трябва да е много изморена.
За лапането на краченцата, не си ги лапа, ама и мързела е голяма работа Mr. Green.
Диди, аз Дани го отбих на 11 месеца, заради забремняването, но въобще нямах никакви проблеми. Той започна с охота да пие АМ и въобще не ме потърси повече. Живот и здраве ще видим август дали на бебка и на мен ще и ни е толкова лесно да се откажем, че то и за майката  е тъжно Tired.
Снимките на бебоците са много хубави Heart Eyes. Да са живи и здрави.

Щипалчице, лимита ти за ЛС е изчерпан, а аз чак днес успях да вляза във форума, защото и двете хлапета са болни Tired и покрай тях нямам свободна минутка.
Само да оздравеят и времето да е хубаво, тръгваме на разходки. Непременно ще ти се обадя като излизаме. Ще ти изпратя и моя телефон на ЛС.

Приятен ден на всички  bouquet.

# 119
Добро утро мами. Нямаше ме няколко дни, така че честито на патерица на месечинките, на рождценниците, ако е имало такива  Simple Smile ,  на новите мами, на пропълзялите мъници, на усмивките със зъбчета и на всички които са имали повод ... Ние вчера също се опитахме да пълзим, ама само назад, може би малко късно, но от 3-4 дена вече се обръщаме сами от гръб по корем  Laughing ... Сега даваме боц и ходим да дърпаме покривките  Laughing . Хари много ти е хубава госпожицата пу-пу-пу- пу голяма да порасне  Party
За кърменето държах поне до 6 ти месец да я кърмя, защото от тогава натататък детето започва да изгражда своя собствена имунна система, а преди това кърмата е тази, която го защитава до колкото знам . Иначе смятам докато мога да я кърмя макар и само вечер  Hug
А за лапането на крачетата... тъпчем ги в устата с чорапи и без чорапи, както сварим... дори се научихме да си сабуваме чорапите с ръце !

Общи условия

Активация на акаунт