Бебета ЮНИ - 14

• 11 112
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
margarete, какъв е този уринен тест,сподели
Моят хемоглобин е 108 и пия феро-фолгама

# 241
Валентина, аз не смея да залагам, че никак не познавам...
Ние днес спонтанно решихме името на следващото дете, ако е момиче  Joy Цветана. Както бях казвала, то ми е любимо, а мъжът ми го предложи сам, без да го "подготвям"... Хем ще е на моята майка Цонка, хем на неговата - Невена, все пак е цвете.

Идеята на първата урина доколкото знам е,  да не си се хранил преди това, за да не ти се променят някои показатели. Затова е сутрин. А пък стерилните шишенца от аптеката като видях... беше отворено, полупаднала капачка, и вътре имаше някакви миниатюрни частици... другия път ще дава стерилна урина, пък да видим.

Peace

# 242
Привет и от мен  Grinning

Днес си направих страхотна дълга разходка, докато таткото спеше следобеден сън.  Grinning

И междувременно разучих за Училищата за родители в Варна. Те са описани в отчетната тема на майките от Варна де, но нямаше тел.
АГ болница, главна акушерка -тел. 613797. За курса се плащало 50лв. със срещи 2пъти седмично и май имат и курс с гимнастика за бременни. Ако раждаш там можело да ти върнат парите.
Аз се интересувах за Окръжна Болница, защото там ще раждам май. Та:
Старша акушерка: 6926 – 597, Видях я преди да си замине от болницата, тя водела курса. Те са с беседи 2пъти месе4но и беседата е 4лв. Но в момента нещо нямали зала, а и нали са обявили епидемия, и родилното е затворено за посещения, и каза че на 14. 02 ще имат беседа от 17ч.

А иначе за българските имена в чужбина. Пожголямата ми сестра се казва Цветанка, но в Канада им е трудно да го казват, и тя като им обясни че е кръстена на баба си ЦАНА те много повече го харесвали. Laughing

# 243
Ох, Кори, то как се казва свекъра е без значение - важното е че не ми харесва и не мога да си представя да казвам на детето ми. А те, дето много искат и настояват, ще го виждат венъж в годината я има, я не... Пусто, как мразя такива безсмислени инати! Ама стига, че взех да се повтарям, и се тормозя дето се вика за единия нероден Петко  Mr. Green

Какви са тези стерилни тестове за които говорите - рутинно ли ви ги правят или е имало някакъв проблем (бактерии/ гъби) при нормален тест, и затова? На мен ми правят тест урина преди всеки преглед, досега нищо не са ми казвали та аз си предполагам че всичко е наред...  Thinking

# 244
Какви са тези стерилни тестове за които говорите - рутинно ли ви ги правят или е имало някакъв проблем (бактерии/ гъби) при нормален тест, и затова? На мен ми правят тест урина преди всеки преглед, досега нищо не са ми казвали та аз си предполагам че всичко е наред...  Thinking
Ами Трънче, лично моето мнение, макар вероятно да не съм права, е, че тези "стерилни урини" се правят поради невъзможността обикновения тест да даде задоволителни резултати. И затова ги правят при по-специални условия. Моят случай е такъв: давам урина в Майчин дом, в някаква съмнителна съдинка, в една тоалетна, която беше по-мръсна и от градска, нямаше къде да си оставя палтото и другите неща, та в шишенцето съвсем спокойно са се намърдали всякакви власинки и чудесии. Игнорираме това за сега. Лекарят ми казва "ммм, единични бактерии, следвашия път ме подсети за една стерилна урина, да ги видим какви са" Следващия път, след един месец, аз чинно си нося шишенце от вкъщи, направено старателни тнт. Оставям си го на съвсем същото място като предното, и пак - "масово бактерии" Доктора:"я, бактерии, следвашия път ме подсети за една стерилна урина"  Shocked Ма нали аз този път носих??? А, не - вика доктора - то това нищо не е , трябва специално да я иследваме!
Егати!
Та затова, Трънче, при вас може да си ги правят като свят, и затова да не те карат три пъти да повтаряш иследването.
Аз съм разочарована, но както и да е. Не казвам, че си нямам бактерии, нито че иследванията не са точни. Но вече три месеца си ходя с "единични бактерии" в урината, и все не се сещат да ги видят какви аджаба са тез бактерии!!!

Уффффф, забравих да си купя свещичките за течението... там поне се доказа инфекцията и може да се вземат мерки.

# 245
  • Miami
Ох, и аз си ходя така с бактериите. И аз правих два пъти тест и всеки път ме връщат пак да правя. Ужас #Cussing out

offioly усещаш ли бебето вече?

# 246
Да си кажа и аз за стерилната урина, въпреки че не знам какво толкова му се чудите. Задължително е да се вземе както вече някой каза след направен тоалет в купено стерилно шишенце, да е първата за деня и да е средна порция. Защо е така - някои умни глави са установили че това са необходимите условия, при които може да се докаже има ли гадинки, колко са много и какви аджаба са те. Странно е, че така са провлачили нещата с Оффиоли, ама и ти бъди по настоятелна следващия път. Не е хубаво да си ходиш с тез гадинки дълго време. Naughty

# 247
offioly какъв е този лекар?  Shocked Ако има някакви бактерии те трябва да се лекуват. Какво ще те помотва другия месец и незнам кога си....... Ужас  ooooh!
За стерилна урина аз си купувам специални стерилни контейнерчета от аптеката.
Аз също искам да се запиша в училище за родители ама мисля живот и здраве да го направя по-нататък.
С Г и аз нямам много имена фаворити, предпочитам М (нали си е мойта буква).  Joy

# 248
На мен никой не ми е казвал за стерилна урина newsm78 Не съм давала.Вие колко пъти сте давали?Може би,трябва да питам доктора ми newsm78

# 249
МишАа, мисля че не  е задължително да се пуска стерилна урина. Тя се назначава ако на обикновената е излязло нещо съмнително или ако имаш някакви оплаквания като болки по време на пишкане например. Нестерилна поне са ти пускали да ти изследват, нали?

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 20:19 от zlob4o

# 250
  • Miami
На мен не са ми казвали "стерилна" урина, ами само урина. И не ми казаха, че трябав да е първата за деня, да е на гладно, жадно и т.н. Аз също си купих шишенце(пластмасово) от аптеката и така.

# 251
  • Стара Загора
За мен наддавания ще правите ли?
Ами аз се включвам. За сега имам само точни попадения.  Embarassed Дори и за себе си бях сигурна, че ще е момченце, нищо че докато не го потвьрдиха говорех само за Габриела и дори се правех, че не сьм измислила Калоян. За Валентина залагам за МОМИЧЕ.

# 252
Стерилна урина се пуска ако имаш бактерии в първата урина... Най - често левкоцитите не са в допустимо количество , може  бактерии да са изпаднали от влагалището ...

Но понеже може да са признак за нали4ие на инфекция в бъбрек, пикочен мехур, канал4ета се прави втора - стерилна - по малко коли4ество в специално контейнерче, и се обработва само за присъствие на твари Close много подробно...

Според мен е важно да е първата защото тя престоява най - дълго в организма и трябва да покаже гадините дали са вътрешни  - трябва да са много щото са мърсували през ноща Sunglasses
А ако попадат от друго място трябва да са си пак малко
Всички бременни имат малко или много  Sad
Миналия път си пуснах стерилна следобед и нямах кьорав излишен левкоцит Praynig, попитах ви щото ме хвана страх 4е може да съм ги изпишкала и за това да са ми в норма ,а в същност да си имам възпаление Tired
Утре сутрин отивам с две първи проби да видим какво 6те стане  Sad
Божеееее, как пишете на фонети4на  ooooh! полу4их нервна криза

# 253
  • Вече в моята си приказка...
Уффффф, забравих да си купя свещичките за течението... там поне се доказа инфекцията и може да се вземат мерки.

На мен пък не ми е ясно как ти откриха тази инфекция, с какъв преглед?

# 254
Аз съм давала урина,но явно не съм имала бактерий щом нищо не са ми казали за стерилната newsm78

Общи условия

Активация на акаунт