Мисъл една тормози ни сега: МоМчЕ или МоМиЧе е ЮЛСКОТО мъниче :)

• 16 617
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Така като гледам обаче, повечето от бебчовците ни са с пишки  Joy , май е мъжка година  Joy

О, не се притеснявай, момиченцата ще започнат да валят тепърва. Момченцата са с по-изразени белези, които  по-лесно се забелязват и лекарите повече се отпускат да обявавят пола им. Когато не са сигурни гледат да се застраховат, че не се било виждало, или било рано още и съм сигурна, че това са повечето случаи на момиченца. Simple Smile Затова сега първо наяве ще излязат момченцата и после ще започнем да честитим момиченца Simple Smile Даже няма да се учудя ако накрая равносметката в темата ни за родените бебета наклони везната и дамите победят.

Честито мъжле на Данибон!

# 136
  • София
Здравейте момичета - и ние се присъединяваме към вас  Simple Smile
От кога съм този форум и не съм се сетила да вляза в "отчетни", а си спомням, че с дъщеричката ни постоянно се подвизавах при августинките.
Незнам колко от Вас вече знаят пола на бебчетата си, но ние още не го знаем, но дори и да ми го кажат няма да им вярвам много, защото с дъщеричката ми до осмия месец ми казваха, че е момче, така, че докато око не види - ръка не пипне, винаги ще си имам едно на ум.
Лека бременност на всички ни и здрави бебоци лятото!

# 137
О, не се притеснявай, момиченцата ще започнат да валят тепърва. Момченцата са с по-изразени белези, които  по-лесно се забелязват и лекарите повече се отпускат да обявавят пола им. Когато не са сигурни гледат да се застраховат, че не се било виждало, или било рано още и съм сигурна, че това са повечето случаи на момиченца. Simple Smile Затова сега първо наяве ще излязат момченцата и после ще започнем да честитим момиченца Simple Smile Даже няма да се учудя ако накрая равносметката в темата ни за родените бебета наклони везната и дамите победят.

Напълно съм съгласна с Pearl Peace

danibon ЧЕСТИТИ ТИ МОМЪК !

Нещо не ми се получи цитата newsm78

# 138
А какво ти прави на прегледите, като не те гледа на видеозон?
[/quote/]
Ами аз досега само веднъж съм ходила при него, когато се записах на ЖК и тогава ме гледа, но знам от една колежка, че на следващите пъти (само че не при този, а при друг лекар), само са я мерили - корем, тегло, кръвно и др.п., а не са я гледали на видеозон, затова се чудя. Но си мисля, че ако не ме гледа, ще отида някъде другаде на частно, защото няма да мога да издържа толкова време без да си го видя бебчето  Simple Smile

# 139
Агата, Купа не им се чудете на лекарите  за ЖК по здравната каса.Повечето рядко се напъват и стараят.Аз ходя в частен кабинет примерно при една лекарка по ЗК.Тя жената си има ехограф в кабинета си и от 3 ходенета веднъж ме е гледала,а за утре се надявам да завтори Simple Smile.А за меренето даже кръвното не ми е мерила, пък какво остава за друго,но аз за да не се мина я ползвам само за направленията за изследвания, а си ходя в Токуда на ЖК отделно, където прегледите са обстойни и от там трупам снимки на бебчо за семейния албум  Sunglasses.

# 140
Ей за това ме е яд, че там където ходя сега не ми дадаха снимка предния път, а в самото начало като ходих за установяване на бременността и след това за да чуе сърдечни тонове, и 2-та пъти ми дадаха снимки, но тогава бебо беше още много малък. А сега като вече е по-голям и прилича повече на човече, нямам  Sad. Иначе четах във форума, че точно този лекар гледал на ехограф всеки път, нищо че ти се полагат само 2 пъти, но докато не отида не мога да съм сигурна. Другия път ще питам за снимка все пак, защото много искам да си направя някакво албумче със снимки как се е развивало.

# 141
Купа ми той ако има ехограф, но не те прегледана него, по добре му плати допълнително за да те види там на място, а не да търсиш друг лекар и кабинет.Ще си спестиш разкарване най-малко.

# 142

О, не се притеснявай, момиченцата ще започнат да валят тепърва. ..............................................Даже няма да се учудя ако накрая равносметката в темата ни за родените бебета наклони везната и дамите победят.

Дано си права, че май ми се иска повече момиченце..... Embarassed не че ако е момченце, няма да се радвам, но в рода на мъжа ми са само мъже и ми се иска да разчупя традицията  hahaha       ......което ме навежда на мисълта, че с толкова мъже в техния род сигурно и аз ще си имам момченце.......е, ще видим по-нататък. Щи ви информирам, като се види пола на бебчо

# 143
Астарта, аз не разбирам от болести, но стискам палци всичко лошо да се разминава.
По въпроса за стволовите клетки се бях интересувала още с първата си бременност, но така и не събрах достатъчно информация. Наскоро чух от лекар, че дори и да имаш замразени стволови клетки и не дай си Боже да се наложи имплантирането им на даден орган самата операция не се правела в България. Трябвало да ходиш в чужбина и била изключително скъпа. И така сега какво да правим ние??? newsm78 Дори и да имаме замразени клетки, като нямаш възможност да си платиш операцията??? Не знам?? Вие какво знаете по въпроса??
За разходки по бебешки магазини не съм си и помисляла да ходя. Но за себе си панталонче се налага да си купя, че сегашните вече ми стягат на корема и от това ме боли повече.
Аз ви питам нещо. При болки в корема каква е разликата между но-шпа и Магнерич-а??? Аз предишната бременност и двете съм ги пила. Ама сега като ме боли се чудя и си пия но-шпа. Май но-шпа е само в началото??
Shada не знам дали си от София. Ако Да, отиди в Националната Кардиология (До кино Арена на Вардар) до Трета Градска Болница. Там има специален кардиолог за деца и за неродени бебета и знам, че са най добрите специалисти. Казаха ми, че за неродени бебета имало някакъв лекар, който работел дамо вторник следобед, а кабинета е някъде на 1-ви етаж зад асансьора. Аз мисля след прегледа при Марков да ида.
Мами, искам да ви питам - не е много по темата - на някой случва ли му се да го боли под кръста ( ханша и дупето ) обаче като нерв сякаш. Вечер е особено силна болката , като седна на дивана след работа и след това не мога да стана .
india123 и мене си ме боли.Сякъш болката е от костта на задника и болката е една като сващане и пареща. И предишната бременност така ме боля. Питала съм невролог и каза че при бременните често се случвало и нямало какво да се направи. И така си търпя. Ако чуеш нещо, пиши да знам.
Мислех да пиша още ама забравих какво.
Хайде до после.

# 144
Данибон - честито мъжленце!!

Астарта
- само спокойно. Ако не си намерила все още лаборатория, ето един линк на готини лаборатории, при които резултата си го проверяваш он-лайн. Резултатите излизат дори и в неделя - http://www.cibalab.com/

Мариголд - в Хургада съм била - полета е не повече от 2.5 часа. Ще ви предложат много и евтини екскурзии - до Кайро (пътува се обаче около 8 часа с автобус), в пустинята (на сафари - супер жега е). Препоръчвам ти обаче да седиш повече в околностите на хотела и да се възползваш от леките и разхладителни екскурзии (например разходка с лодка). Също така си вземи висок фактор слънцезащитен продукт - много лесно се изгаря от слънцето там. Аааа, и на гуавата (където прилича на круша) не яж семките - силно диоретични са.  Shocked

Относно летните почивки - миналата година на Арапя имаше бебе на 2 месеца на кампер (беше отишло на 1 месец там). Това ми е малко екстремно както и ходенето на палатка с бебе. Обаче слава богу лятото ни се удължава все повече. Смятам да направя както моя приятелка миналата година - нейното бебе се роди на 7 август, а те средата на септември отидоха на Арапя, само че на хотел.

Уф, много дълго стана....  Embarassed

Дуци явно не се е върнала още от прегледа  Thinking

# 145
И на мен ми се иска да е момиченце  baby_neutral но сигурно ще е момче .... ще разбера другата седмица ...ако имам късмет Thinking

# 146
Привет на всички бъдещи и настоящи мами !  Grinning  bouquet

Чак сега събрах кураж да се обознача, иначе от отдавна "следя" какво става тук Blush
За протокола : първа бременност, 27 години, София, термин на 24ти юли. Пол - неизвестен, засега. С таткото имаме интуиция какво ще бъде и съм любопитна да разбера дали сме познали, но това ще на следващата ни консултация - 11.02  Simple Smile

Мисля, че е супер да споделяш с хора, които има същите грижи както теб и със сигурност ще те разберат  Sunglasses

Пожелавам на всички леко бременеене, без боледуване и други ядове   bouquet

Marigold, ние бяхме на сватбено пътешествие в Египет - Кайро и Хургада. За Хургада те съветвам да си изберете някой 5-звезден хотел, по възможност със собсвен плаж, за да бъдеш сигурна, че условията са наистина добри. Ние бяхме в такъв и сме доволни, но имаше други хора от групата, които бяха в по-евтини хотели и доста съжеляваха за избора си. Защото в Египет, звездите на хотелите ги броят по друг начин  Joy

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 18:22 от gnidka

# 147
danibon честито ви пишле!  bouquet

Дуци и Ивончето никакви ги няма. Какво ли стана с тях?

# 148
Дуци и Ивончето никакви ги няма. Какво ли стана с тях?

Сигурно са отишли някъде да си похапнат порядъчно след прегледа  Laughing

# 149
То и аз си го помислих ама нека да дойдат и ще си кажат. Ние с такова нетърпение да ги чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт