СНБМ - инициативи - 17 част

• 17 349
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, не знам дали знаете, че във "здравната" част на форума има тема, която може да ви бъде полезна - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=178356.0;topicseen
На мен ми беше полезна, когато имах разни съмнения

Танче, ако ти трябва превод от немски, кажи

Доли, не знам какъв е форматът на пролетния празник, не може ли там да се обявят почетни членове?

Здраве, слънце и късмет на всички!  Hug

Тони, мерси, но не ми трябва.  Heart Eyes

# 166
  • София
...... Включила съм ви и двете с Хриси, Елпет също ще трябва да помага /нея забравих да я включа, но тя си е към административно- правния отдел, така че няма да  я добавям допълнително, там Хриси ще си разпредели кой да й помага....

кали, може би не си разбрала, но съм уточнила и с доли и с хриси, че ще се включвам когато имам възможност за това (и разбира се не задължително само по темата административно-правна). поради което в един от вариантите на организационна структува беше сложена силвето след което аз Peace

хриси, за офф=а- дано се оправите скоро, най-вече ти, че с тези твоите обороти наистина, сила и здраве ти трябват най-много!  Hug

# 167
всичко е чудесно, но аз само не разбрах кой ше отиде в гранд хотел софия в петък. Не могат:
Хриси, Доли и Кали - твърдо.
Аз - след туморната комисия евентуално
Кой отива от сутринта???????????????

# 168
Децата и интернет
На срещата говорихме аз да се заема с пощата засега. АМ ми взе телефона, за да ми звънне и да ми обясни.

# 169
  • София
 Аз не мога да отида, сама съм с малките, а е изключено да отида  с тях и нещо да свърша.

# 170
...... Включила съм ви и двете с Хриси, Елпет също ще трябва да помага /нея забравих да я включа, но тя си е към административно- правния отдел, така че няма да  я добавям допълнително, там Хриси ще си разпредели кой да й помага....

кали, може би не си разбрала, но съм уточнила и с доли и с хриси, че ще се включвам когато имам възможност за това (и разбира се не задължително само по темата административно-правна). поради което в един от вариантите на организационна структува беше сложена силвето след което аз Peace

хриси, за офф=а- дано се оправите скоро, най-вече ти, че с тези твоите обороти наистина, сила и здраве ти трябват най-много!  Hug

Ели, на събранието Хриси те писа в нашата група, защото заедно пишете законите и се занимавате с правната част. Това съм имала предвид. Мислех, че сте се уговорили.

# 171
  • На края на вселената!
А какво правим със сайта? кога ще се актуализира, обнови интерфейса и качи информацията ?
нека поне всички членове да си сложим едно лого в подписа. Сега виждам три размера в подписите - при Влади голямото, при Кали средното, при Айла малкото. Така като гледам само най-малкото лого се вписва в изискванията за размерите на подписа след лентичката, която повечето от нас имат. но ако кажете махам лентичката. Но каквото и да е лого, нека да е във подписите на всички членове. Нищо, че не е линк към сайта, все още.

# 172
Мими, права си за сайта, остана и въпроса за консултациите а ги правим ли платени.

Между другото не знам как успяваш да следиш темите за градините и регистъра, аз влязох за 2 минути и ми бръмна главата. Направи ми впечатление, че Борис Цветков се е включил с разни неща.  Хубаво е, че Кабо Алма е решила да обобщи идеите на родителите. Мими, можете да се координирате, защото и от нас ще очакват подобно нещо от общината.

# 173
Момичета, написах един по-остър постинг в темата за детегледачките, защото ми омръзна да ме питат едно и също по 100 пъти на лични, защото ги мързи да четат една страница назад или защото си мислят, че като ме попитат на лични, ще им кажа нещо по-различно не знам  Tired
Ако сметнете , че е груб и трябва да го редактирам кажете.
Ето го:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228450.new#new

# 174
  Ок, Мишленце като се получи в пощата веднага ще го погледна. Тъкмо си мислех какво точно ще правим и мислим по казуса за близнаците.
  Момичета по основния ни приоритет достъпна среда, какво точно искаме да постигнем. Според мен това с тротоарите е загубена кауза. То и сега си има закони за това, но просто колите в Сф са страшно над допустимата бройка и няма къде да се паркира. Единствено виждам възможност да се действа по въпроса с рампи и обществени места и тн.
  Не е ли много по наболял цялостно въпроса с ДГ?
Мими, основен въпрос е и градския транспорт. А детските градини нямат нищо общо, нали затова имаме екипи. Всеки си работи по задачите.

# 175
Момичета, започнахме активната работа по писането на оперативния план. Пак повтарям преди да свършим плана, няма до мога да се занивам с каквото и да било по достъпна среда (просто нямам мозък и за двете).

По плана пишем аз, Силвето, Ради и Кали - за сега. Ако някой има капацитет и възможност, ще се радваме да помага. Много ми се ще някой от финансистите да се присъедини, защото има и бюджет да се пише. Ако не, аз ще го пиша  Thinking

И да помоля пак за малко обща мисъл по темата, която писах в понеделник, но някак си покрай лудницата с ДГ не можахме да му обърнем внимание. Копирам си от поста:
"Сетих още нещо, което вчера изпуснахме да обсъдим по повод набирането на средства тази година. Едното ясно ще е детския празник, но трябва да помислим и за кампании за набиране на членове, по-късно през годината. Та въпроса е какво да представляват тези кампании - имам предвид като форма (интернет или чрез събитие), продължителност, брой...  Помагайте с идеи, че и това трябва да включим в плана."

И още нещо, ако ще правим Крум и Елена почетни членове добре ще е скоро да го измислим как подходящо да им го съобщим.. Да ги поканим някъде... Да спретнем някакакво мини събитие...

А между другото къде е организационната структура, че не я видях в пощата. (извинете по-глупавия ми въпрос, но съм бременна и леко руса)...

За кампания, мисля, че ще е добре да има и интернет и под друга форма. Под друга форма защо не - да използваме Пролетния празник. За друго не се сещам за момента.
Относно Крум и Елена мисля, че е най-логично да ги поканим отново за водещи и накрая на празника да ги поканим за почетни членове. (не знам кани ли се или им се съобщава, че сме ги избрали  Rolling Eyes)

# 176
момичета, моля да ми пишете кой освен Доли е в темата за бременността и здравеопазването.
Танче, аз съм там само доколкото си говорихме относно скъпоструващото лечение и набирането на средства.

# 177

Ели, Кали има предвид, че те сложихме в екипа на близнаците, защото нали ми помагаше при законопроекта, а тази година ще пишем нов. Там знаеш, че няма спешна работа, така че мисля, че всичко е ок.

# 178
Сега да кажа за срещата. Видях се с общинския съветник. Говорихме да изиска информация за:
 - броя, както и кои точно са детските заведения отдадени под наем
 - да се прегледат договорите им, да се види за какъв период са и какви неустойки ще се дължат, ако се прекратят
 - да се проучи идеята на Борисов за модулни градини
 - да се види къде точно и колко детски заведения са заложени в бюджета за тази година

Ще се видим пак с него най-вероятно събота или неделя.

п.с. Много моля да ми прочетете многобройните постинги  Mr. Green

# 179
Хрис, питах кой е в групата, за да отиде от сутринта в Град Хотела.
Ти - марш в леглото  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт