АВГУСТ още е далече, но на първия триместър му се вижда края вече!

• 13 249
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • ....от ляво до десния завой...
Цитат
mama_galka спокойно и аз съм се ошкембила рано, рано  Една приятелка с която не се бяхме виждали отдавна реши, че съм в пети месец   Аз обаче си мисля, че при втора бременност започва да личи по-рано.
Аз също забелязах, че коремът ми сега започна да расте по-рано и по-бързо от предния път. Сега вече не мога да си закопчавам панталоните и скоро ще трябва да ги сменям.
Най-приятното нещо, което ми се случва сега е любовта от страна на Марина към бъдещото й братче/сестриче. Постоянно ми гали корема, целува го, пее му песни, гъделичка го. Дано се запази поне наполовина, когато се роди бебето. Сега са едни обещания, че ще помага, че ще слуша, че ще го гледа и т.н. Ще видим август. Grinning

При мен е същото положение - явно стомаха ми се е изместил нагоре от растежа на матката и днес като похапнах така се подух все едно не съм в трети, ами в 6ти месец бременна и като не мога да си поема дъх - ужас! Тая нощ пък, несъзнателно съм легнала по корем - любимата ми поза обичайно за сън и в един момент се събуждам с адски болки - явно от притискането. Хайде веднага една възглавка между краченцата, обръщане на една страна, така не си натискам корема и се спасих от дискомфортното състояние. Мале какво ли ще е към 8-9 месец не ми се мисли..... Rolling Eyes
При нас баткото също много се радва, всеки ден ме пита колко е порастнало бебето и показва с пръстчета - "Толкова ли?" Grinning Вечер му казва стихчета и му пее песни за лека нощ, милва го през корема и го пита дали е добре и дали спи. Преди няколко вечери се измайтапихме със съпруга ми и го питаме : "Дани, ами къде ще спи бебето като се роди?" и малкия : "Как къде - в моето легло" и ние пак : "А ти къде ще спинкаш?" и Дани отговаря убедено - "Ами при вас в голямото легло"  Laughing Малкия човек вече е с план, това е положението! Wink

# 121
Моля ви се, сложете снимки да ви видя колко сте се ошкембили. Аз тази, която съм сложила е от преди цял месец, а сега съм нещо страшно. Напоследък не бях се снимала в профил и вчера като го направих и се изплаших. Влизам и гледам вашите снимки, гледам моята и какво .... ми моят е огромен. И явно, че не е само от бебо, а има и сланинки сигурно доста. Cry Вярно, че се заседях вкъщи, ама все пак... Не искам да повтарям миналата история с +25 кг. - накрая се търкалях. От три дена само се разхождам до кухнята и търся нещо за ядене. Започнаха да ми излизат киселини и въпреки това имам огромен апетит. Трябва да се науча да си озаптявам апетита, че е страшно...

Приятна вечер!

# 122
Да при втората бременност личи по рано.Много жени са ми го казвали,и сега се убедих и аз в това.
Сутрин ми е нормално коремчето,а вечер преди лягане като се погледна и зпочна да го мажа,ми се струва огромен.Мен ме гледа на вагинален само в началото когато отидох за пръв път,бях в 6та седмица.От тогава само с коремен.За бъркането знам че не е хубаво до 5я месец,а в 9я е съвсем нормално.Мен като ходих всяка седмица ме бъркаше за разкритие.
Моля ви се, сложете снимки да ви видя колко сте се ошкембили. Аз тази, която съм сложила е от преди цял месец, а сега съм нещо страшно. Напоследък не бях се снимала в профил и вчера като го направих и се изплаших. Влизам и гледам вашите снимки, гледам моята и какво .... ми моят е огромен. И явно, че не е само от бебо, а има и сланинки сигурно доста. Cry Вярно, че се заседях вкъщи, ама все пак... Не искам да повтарям миналата история с +25 кг. - накрая се търкалях. От три дена само се разхождам до кухнята и търся нещо за ядене. Започнаха да ми излизат киселини и въпреки това имам огромен апетит. Трябва да се науча да си озаптявам апетита, че е страшно...

Приятна вечер!

Гледам че новото коремче го няма...слагай де не се срамувай Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 17:31 от tsvetelinka

# 123
За бъркането знам че не е хубаво до 5ия месец,а в 9ия е съвсем нормално.

Абе, на китайски ли да ви обяснявам, че са бабини деветини това.

Валени, трябва да помоля любимия да ме снима, че сама нещо не се справям.

P.S. Той казва: "К'во да снимам, ти нямаш корем."
Пък аз настоявам, че имам, пък! Simple Smile Изглеждам горе-долу като steis, само че съм 11с2д.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 18:24 от Котката Марта

# 124
Valeni спокойно мила и моето коремче сутрин  и през деня е по малко.Вечер  става двойно,може би трябва да се снимаме сутрин и вечер за да се види разликата.При мен и с първата бременност късно ми пролича ,даже и на финала пак си имах малко коремче,може би защото съм по висока(около 1.70м) ли не знам.

# 125
Някой дали има опит с оспамокс,защото аз продължавам да кървя от време на време и АГ ми го изписва за да не се получела инфекция. На мен хич не ми се иска защото е антибиотик.Допитах се до още 2-ма АГ и всеки казва различно.Другата пък да пия утрогестан до 14 седмица и оспамокс не Rolling Eyes

# 126
  • софия
Здравейте момичета Heart EyesДнеска беше кошмарен ден,от сутринта се опитвам да запиша синчето на градина и полудях.Седях си вкъщи и псувах на глас #Cussing outТова беше поредната подигравка от страна на държавата.
меви можеш спокойно да пиеш Оспамокса.Няма проблем,щом е от пеницилиновите антибиотици.Аз също го пих когато имах кървене Peace
Колкото до корема,моя също е доста голям,особено вечер.Като си гледам снимките от предната бременност,такъв ми е бил в 5 месец,ужас.Иначе не съм качила килограми,даже съм свалила 2,но корема си е факт.
За мазане си купих от серията на ЧИКО,аз съм доволна от продуктите.Преди също се мажех с тях и нямам стрии.Дано и сега не се нацепя Praynig

# 127
Меви, оспамоксът е амоксицилин и е разрешен.
Аз бих го пила, може би.
И утрогестан също.

# 128
Коте Марта,аз съм на 27г. и не съм в рисковата група,но съм от тези леко вманиачени мами,които не спят спокойно ако не са сигурни,че всичко е наред,а и в крайна сметка ще ми вземат само кръв,не е кой знае какво  Wink

# 129
Коте Марта,аз съм на 27г. и не съм в рисковата група,но съм от тези леко вманиачени мами,които не спят спокойно ако не са сигурни,че всичко е наред,а и в крайна сметка ще ми вземат само кръв,не е кой знае какво  Wink

Ама пиле, като си правиш такова изследване, трябва да знаеш какво ще правиш с резултатите във всеки един случай. Ами ако ти покаже повишен риск (което още съвсем не означава, че наистина има проблем), какво ще правиш? Ще си направиш ли амниоцентеза за определяне на кариотип (хромозомен анализ)? А знаеш ли, че амниоцентезата върви с 0,5 - 1% риск за спонтанен аборт?
Разбираш ли, не е толкова просто, правиш си БХС и получаваш ясен резултат "да" или "не".
А ако си сигурна, че какъвто и да е резултатът, ще си родиш бебето, няма смисъл да си правиш объркващи изследвания.

Ти си решаваш, де, аз само споделям съображенията, които имат много от колегите ми.

# 130
  • Бургас
След като го споменавате да попитам - БХС поема ли се от здравната каса и ако не около каква сума е? Аз май ще трябва да правя, тъй като съм на 30г...

# 131
  • софия
Poppi не се поема от касата и струва 25 лв

# 132
   Моя корем сутрин, обед, вечер все си е голям. Като се сетя какъв динозавър бях с дъщеря ми, май този път пак същото ще е. Първия път влязох да раждам 79кг..... при 160см височина Embarassed Свалих ги всичките де, ама бях на 23г, сега 10г по-късно незнам.....
   Но пък в края на крайщата да са ни живи и здрави бебетата, другото са бели кахъри..... Praynig
   И момичета да питам Вие сами ли пожелахте изследванията или доктора ви ги назначи? Защото на мен все още нито едно от тези  изследвания не са ми правили  Thinking

# 133
Добро утро, мамчета! Как сте днес?

Asija, първоначално в началото на бременноста се пускат само кръв от вената и от пръста и орина - изследват се Васерман, кръвна захар, и такива обичайни неща. А "БХС - биохимичен скрининг - изследване за вероятност или риск за Синдрома на Даун" се прави по-късно - към 16 г.с. Едно време не се правеха такива изследвания, само при възраст над 35 години. То и сега се препоръчва да се прави при такава възраст, но не знам защо много майки искат да си го правят и по-рано. Може би защото малко се вдигнаха годините за раждане и в повечето случаи не се ражда между 20 и 25 год., както едно време. Аз при миналата ми бременност преди 5 години не съм правила нито БХС, нито фетална морфология ( тогава не се правеха такива)  и се чувствах много по-спокойна и необременена от разни мисли. А иначе така необременена от лоши мисли влязох да раждам 80 кг, 162 см. #Crazy

# 134
добро утро и от мен  Heart Eyes
аз да се похваля, че днес съм пробно на нова работа. Simple Smile  вчера се срещнах с човека, изглежда много разбран, каза, че няма проблем за него, че съм бременна и иска да ме наеме, ако аз съм навита за работата. става дума за водене на кореспондецията на един онлайн магазин за части. аз напуснах последната си работа и след 2 седмици разбрах, че съм бременна. много се сдухах последния месец, че сме само на заплатата на милото, а аз стоя вкъщи и нищо не правя  Confused а и на една заплата е трудно, а и имаме и заеми.  правя преводи от вкъщи, но не е нищо сериозно и заплащането е ниско.  Confused и така Simple Smile та днес ще отида за няколко часа да ми обяснят кое как  Simple Smile
лек и усмихнат ден на всички  Simple Smile тук вали. бляк  Confused

п.с. абе втора седмица лентичката ми ми показва 13та седмица.  newsm78 верно няма излизане от тоя трети месец  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт