АВГУСТ още е далече, но на първия триместър му се вижда края вече!

• 13 220
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Caprice, честита ти работа! Това е страхотно, че си успяла да си намериш нова работа, като се има напредвид в какво състояние си. Дано да ти е лека и доходна, въпреки че при всеки случай ще е по-добре от нищо! Браво! newsm10 Успех!
Аз при все че работех от 4-5 месеца и като разбраха за мен и започнаха да ме обсъждат: "Как може така жените да започват работа и тъкмо когато се научат и вземат че забременеят. И знаеме ли ние какво им е на тях работодателите да търсят нови и да ги обучават?" Сега вече 2 месеца съм на болничен, но върна ли се или ще ме уволнят или ще ми "спукат гьона" от юркане. Една приятелка ми предложи да изкарвам при нея някой лев на 4 часов работен ден, И същата вечер когато да и отговоря разбрах, че на сина ми в детската има рубеола и ще трябва да си останем вкъщи поне още 1-2 месеца. Тъй че никакъв шанс за някой лев, а болничните - още го няма от декември. Но това е положението.

# 136
Caprice, честита ти работа! Това е страхотно, че си успяла да си намериш нова работа, като се има напредвид в какво състояние си. Дано да ти е лека и доходна, въпреки че при всеки случай ще е по-добре от нищо! Браво! newsm10 Успех!
Аз при все че работех от 4-5 месеца и като разбраха за мен и започнаха да ме обсъждат: "Как може така жените да започват работа и тъкмо когато се научат и вземат че забременеят. И знаеме ли ние какво им е на тях работодателите да търсят нови и да ги обучават?" Сега вече 2 месеца съм на болничен, но върна ли се или ще ме уволнят или ще ми "спукат гьона" от юркане. Една приятелка ми предложи да изкарвам при нея някой лев на 4 часов работен ден, И същата вечер когато да и отговоря разбрах, че на сина ми в детската има рубеола и ще трябва да си останем вкъщи поне още 1-2 месеца. Тъй че никакъв шанс за някой лев, а болничните - още го няма от декември. Но това е положението.
Благодаря ти, Валени  Hug  Grinning
стой си вкъщи и си гледай детенцето. а нямаш ли шанс да намериш някаква работа, която да я вършиш от вкъщи?

# 137
Добро утро ..как сте днес?
Пихте ли кафе/Аз сег аси направих и сядам да прегледам темата.Да ви черпя по едно за всички тези които все още не са пили.

# 138
Здравейте момичета!
Вчера ми излязоха част от кръвните изследвания.
Кръвна група А, но отрицателен резус фактор.
Мъжът ми в момента е на рейс и няма обхват и няма как да се свържас него да го питам за кръвната му група.
Имам ли основание за притесния с този отрицателен резус фактор.Е разбира се докато не разбера и какъв е на мъжа.
Толкова ми е притеснено.
Като излязат всички резултати ще посетя доктора ми.

# 139
  • жителство на место
добро утро мами!
желая ви поредния прекрасен ден smile3535
аз подкрепям човек ако има възможност да сии направи всички изследвания
ако носиш болно детенце готова ли си да го обречеш за цял живот

# 140
Здравейте момичета!
Мъжът ми в момента е на рейс и няма обхват и няма как да се свържас него да го питам за кръвната му група.
Имам ли основание за притесния с този отрицателен резус фактор.Е разбира се докато не разбера и какъв е на мъжа.
Толкова ми е притеснено.
и аз съм А отр. ,а мъжът ми е 0 пол.. завеяната ми лекарка нищо не каза, но мисля, че трябва да се следят антителата по време на бременноста чрез кръвни изследвания.

# 141
Dessy, Marta, а сигурни ли сте ,че няма да увреди нещо бебето или няма 100% гаранция?
Здравейте момичета!
Толкова ми е притеснено.
и аз съм А отр. ,а мъжът ми е 0 пол.. завеяната ми лекарка нищо не каза, но мисля, че трябва да се следят антителата по време на бременноста чрез кръвни изследвания.
Никакви основания за притеснение,дори и ако той е +.Аз съм с твоята кръвна група, само навсякъде трябва да подсещаш, вкл и след като родиш и хората си знаят.

# 142
След като го споменавате да попитам - БХС поема ли се от здравната каса и ако не около каква сума е? Аз май ще трябва да правя, тъй като съм на 30г...

Препоръчва се след 35 Simple Smile

# 143
  • софия
stelliana__ дори мъжа ти да е с (+) резус,при първа бременност няма проблем.Просто трябва да ти следят дали имаш антитела в кръвта.После живот и здраве,като родиш,ако бебчо е с положителен резус трябва да ти сложат ампула анти-д-гамаглобулин.Това е,не се притеснявай Peace
Аз също съм с (-) резус,а мъжа ми е с (+),но лошото при мен е ,че след аборта не ми сложиха ампулата,та сега ми е малко притеснено.По другата седмица ще давам кръв за антителата,дано да няма Praynig

# 144
добро утро мами!
желая ви поредния прекрасен ден smile3535
аз подкрепям човек ако има възможност да сии направи всички изследвания
ако носиш болно детенце готова ли си да го обречеш за цял живот

Това е въпросът, всеки сам си дава отговор.
Аз просто казвам какъв е опитът в медицинската практика. Правим си разни изследвания и като излязат неясни резултати и се хващаме за главата.
Всеки за себе си сам преценява дали дете с Даун е "болно" или просто "различно".
Всеки за себе си сам решава дали предпочита аборт или да го роди...
Друг е въпросът, че ако имам дете със Синдрома на Даун, вероятно ще отида да живея в Германия, за да мога да му осигуря по-висок стандарт на живот, какъвто тук не бих могла. А това също не всеки го може.

# 145
Деси, няма страшно, баща ми е детски лекар още от времето, когато не са използвали изобщо анти д , поемал е бебетата след раждане и е имал много такива случаи,няма пролем нито за децата нито за майката.

# 146
  • софия
меви не е съвсем така.Риск има,макар и не фатален.В най-лошият случай се налага смяна на кръвта на бебето.В повечето случаи бебетата просто карат по тежка жълтеница.Но,имайте предвид,че ако имате такъв резус конфликт е задължително да се изследва кръвта за антитела Peace
При първа бременност почти няма опасност за плода, но такава се появява при следващи бременостти (за такива се водят и абортите).
Взема се кръв от вената в трите триместъра (3 пъти през бремеността), за да се следи за поява на автоеритроантитела и алоеритроантитела в кръвта на майката. Ако резултатът е положителен, наблюдението на майката става по-често. Обикновено се прави инжекция по време на бремеността или 48 часа след раждането, която да предотврати евентуални проблеми за плода при втора и следващи забременявания.

Особено важно е изследването да се прави задължително и редовно при втора и следваща бременост, защото тогава има по-голям риск от загуба на плода!

Това е от BG-Mamma

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 10:58 от dessyy

# 147
Здравейте, мами!

Поздрави за чудесната темичка! Имам нужда от вашата помощ и затова да ви питам за прегледите и изследванията. Моят термин е 5 август. Досега бях веднъж на ехограф за регистрация на бременността и ми направиха кръвните изследвания и урината. Третият триместър нали свърши, а пише в БГ Мама, че до края му се взема цитонамазка и се прави посявка. Утре съм на втори преглед и искам да знам дали да се карам с доктора, ако не ми ги назначи. Това ми е първото питане, а второто е дали е вреден ксерокса. Досега съм снимала около 10 страници. Вече май е време да им кажа на работата, че съм бременна, че да не ме тормозят толкова. А аз от страх си мълча, да не ме урочасат тия кокошки /злобните колешки в критическата имам предвид/. Вързала съм си един червен конец и смятам да слагам безопасна игла със синьо мънисто. Усмихнат ден на всички!

# 148
Съгласявам се с dessyy  напълно.Самата аз съм такъв случай и сега като е втора бременност ,лекаря ми веднага ми пусна кръв за антителата.Каза че всеки месец на една дата ще ги правя,да ги следим.Първите бяха отрицателни,сега  птък пак ще пускам.Имам и аборт спонтатен от това в 14 г.с.преди година.Да се надяваме че всичко ще е ок!

# 149
gitsa, спокойно, няма какво да му се караш. Не е толкова фатално кога са цитонамазката и микробиологията, просто трябва да ги има.
Ако ксероксът е вреден, тоя лаптоп, дето си го държа на корема по 12 часа на ден, сигурно е тройно по-вреден. Спокойно, аз търсих инфо, прочетох и реших, че няма опасност. ТВ има повече вредни излъчвания.

Колкото до уроките, според мен човек така повече се напряга и побърква сам, отколкото някой друг нещо да му прави, ама всеки си решава за себе си.

Лека бременност ти пожелавам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт