АВГУСТ още е далече, но на първия триместър му се вижда края вече!

• 13 254
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
искам да ви попитам как протичат консултациите при вашите лекари? аз на моята нещо и нямам доверие и все си мисля, че пропуска доста неща Rolling Eyes  гледа ме на видеозон да определи в коя седмица съм. на следващият ден отидох да ми оформи документите. акушерката ме попита за години, коя поред бременност ми е, измери ми кръвното, попита на колко години сме аз и таткото, няколко въпроса за менструацията ми и ми определи термина. дадох урина и кръв за изследване и това е. лекарката само подписа картона  Rolling Eyes като ви слушам вас, че ви гледат и обясняват и си мисля, че тая моята много претупва нещата  Rolling Eyes

# 106
ще кажете ли какво представлява цитонамазката newsm78

След един бърз Гугъл, ето едно доста добро нагледно обяснение:
http://bulgaria.firstvisit.org/14d.asp?id=61883&girl=5&d … le&docname=Dr

За тези, на които не им е правено - не се стряскайте, в повечето случаи е безболезнено, макар и да не е много приятно.

Но пък кой ли гинекологичен преглед е приятен...  Simple Smile

# 107
Здравейте и от мен днес. Късно се включвам, но незнайно защо /всъщност ясно защо де/ хич не мие добре. И аз съм от повръщашите много и миналата седмица, като че ли се бях закротила малко, но днес.... Sick Събудих се в 5:10 да повръщам и после пак в 8, като станах за работа...Много непритяна работа...
Ама може би в4ера се понатоварих малко, че и ние сега сме с едни местения с едни ремонти, а имаме бебе куче, ще стане на 1 год скоро, ама е голям дивак, няма одържане и не мога да се боря с него, а толкова си го оби4ам  Cry  Вчера тамън изистих, измих, оправих и той малкия нахалник влезе на етажа /аз живея в къща и то седи в коридора/ и както беше с кални лапи скочи на канапето върху чисто новото покривало  Embarassed Направо незнам как ше се правяме с дете и куче след време....

# 108
Аз сега се върнах от доки и съм много щастлива-бебо много е пораснал и си има всичко,каквото трябва си е в норма,много мърдаше с краченца и ръчички и даже видяхме как си отваря устичката все едно да ни каже нещо   Laughing  Hug     Предполагаемият пол е момиченце,но не е потвърден със сигурност-следващия път ще знаем,но не знам как ще издържа до 04.03!!!Тогава ще си правя и биохимичен скрининг.

# 109
Аз сега се върнах от доки и съм много щастлива-бебо много е пораснал и си има всичко,каквото трябва си е в норма,много мърдаше с краченца и ръчички и даже видяхме как си отваря устичката все едно да ни каже нещо   Laughing  Hug     Предполагаемият пол е момиченце,но не е потвърден със сигурност-следващия път ще знаем,но не знам как ще издържа до 04.03!!!Тогава ще си правя и биохимичен скрининг.

честита ти мома, Стели  Heart Eyes или да изчакме потвърждението и тогава да честитя? Simple Smile

# 110
ехееее..аз незнаех, че може толкова рано да се види пола на бебо:)))

аз утре съм на преглед...лелеее:)))

но аз съм с обърната матка...та не се знае колко добре ще го видим...а незнам дали да позволявам да ме гледа с вагинален видозон

btw на мен за всеки път с видозон ми взима по20 лв моя доктор...за друго не..но за това...вие плащате ли нещо...аз много си го харесвам доктора и немисля за сега да го сменям...ноооо просто искам да знам....как сте вие?

# 111
но аз съм с обърната матка...та не се знае колко добре ще го видим...а незнам дали да позволявам да ме гледа с вагинален видозон

btw на мен за всеки път с видозон ми взима по20 лв моя доктор...за друго не..но за това...вие плащате ли нещо...аз много си го харесвам доктора и немисля за сега да го сменям...ноооо просто искам да знам....как сте вие?

Защо пък да не позволяваш? Досега как те е гледал? Мен може би ще ме гледа с вагиналния само още веднъж, понеже вече трябва да е пораснало достатъчно бебето, за да се вижда добре и с другия.

Моят доктор не ми взима абсолютно никакви пари за нищо. Аз съм на доктор в петък, вярно вече нямам търпение.

# 112
mama_galka спокойно и аз съм се ошкембила рано, рано Sad Една приятелка с която не се бяхме виждали отдавна реши, че съм в пети месец  Shocked Аз обаче си мисля, че при втора бременност започва да личи по-рано. Апаратът ми е на ремонт, но като дойде тези дни ще постна и аз снимчици Simple Smile

Желая успешна и продуктивна седмица на всички  Hug

# 113

Защо пък да не позволяваш? Досега как те е гледал? Мен може би ще ме гледа с вагиналния само още веднъж, понеже вече трябва да е пораснало достатъчно бебето, за да се вижда добре и с другия.

Моят доктор не ми взима абсолютно никакви пари за нищо. Аз съм на доктор в петък, вярно вече нямам търпение.

ми знам,че не е хубаво да те бърничкат отвътре..до сега ме е гледал само в коремен видозон..намазва ти коремчето с нещо и почва да търкаля една ролка..като натиска...не малко де..

# 114
Цитат
mama_galka спокойно и аз съм се ошкембила рано, рано  Една приятелка с която не се бяхме виждали отдавна реши, че съм в пети месец   Аз обаче си мисля, че при втора бременност започва да личи по-рано.
Аз също забелязах, че коремът ми сега започна да расте по-рано и по-бързо от предния път. Сега вече не мога да си закопчавам панталоните и скоро ще трябва да ги сменям.
Най-приятното нещо, което ми се случва сега е любовта от страна на Марина към бъдещото й братче/сестриче. Постоянно ми гали корема, целува го, пее му песни, гъделичка го. Дано се запази поне наполовина, когато се роди бебето. Сега са едни обещания, че ще помага, че ще слуша, че ще го гледа и т.н. Ще видим август. Grinning

# 115
ми знам,че не е хубаво да те бърничкат отвътре..до сега ме е гледал само в коремен видозон..намазва ти коремчето с нещо и почва да търкаля една ролка..като натиска...не малко де..

Спокойно, с вагиналния не те "бърничка" по никакъв начин, даже не се усеща.
Ама щом досега те е гледал на коремен, едва ли тепърва ще започне с вагинален. Вагиналният е за ранните стадии на бременността, когато бебето и матката още са малки.

# 116
Мен досега само на вагинален ме гледаха,но следващия път почваме с другия(за мое щастие).Каприс,за пола е рано да ми честитиш,защото не е на 100%.Миссто,колкото до заплащането аз съм си предплатила пакет за проследяване на бременността и сега не плащам за прегледите както и за част от изследванията,разбира се за БХС ще трябва да си платя.

Милички забравих да питам трябва ли да се притеснявам,че плацентата ми е разположена на предната маточна стена-доки каза,че не е проблем,но не е много добре само ако раждам секцио,въпреки че засега се надявам да родя естествено?При вас как е разположена плацентата?

# 117
Милички забравих да питам трябва ли да се притеснявам,че плацентата ми е разположена на предната маточна стена-доки каза,че не е проблем,но не е много добре само ако раждам секцио,въпреки че засега се надявам да родя естествено?При вас как е разположена плацентата?

Не, не трябва. Ако ти правят секцио, пак не е драма, просто ще трябва да се планира малко по-внимателно. Аз мойта още не знам къде е, сигурно ще се види в петък.

Стел, за какво ще си правиш БХС? На колко години си?

# 118
приятелки ме бяха предупредили в никакъв случай да не позволявам да ме преглеждат на магаренцето...

ми знам,че не е хубаво да те бърничкат отвътре.

Стига с тези градски легенди. Тук мануалния преглед е част от всеки преглед от първия до деветия месец. Без него и / или вагинален видеозон няма как да се разбере дали има евентуално изглаждане на шийката и разкритие. Здрава круша вятър не я брули.   Peace

smg, само мога да ти завиждам за каката.  Heart Eyes При нас ако има любов, тя ще се изразява в бъркане в очите и ушите и замерване с играчки.  Laughing

# 119
приятелки ме бяха предупредили в никакъв случай да не позволявам да ме преглеждат на магаренцето...

ми знам,че не е хубаво да те бърничкат отвътре.

Стига с тези градски легенди. Тук мануалния преглед е част от всеки преглед от първия до деветия месец. Без него и / или вагинален видеозон няма как да се разбере дали има евентуално изглаждане на шийката и разкритие. Здрава круша вятър не я брули.   Peace

Да бе, не знам как не паднах от смях, преди да изляза в болничен и наш'та санитарка в отделението ме поучава: "И, докторке, да знаете, до последно няма да давате да ви преглеждат отдолу."

Пък аз, нали не съм чувала за такива неща, се кокоря насреща и викам: "Как така?"

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт