ОКТОМВРИИСКИ БЕБОЦИ 2008

• 15 491
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, привет и от мен!

След положителен тест и бързане да отида на доктор, се оказа, че трябва да поизчакам... и след една седмица да посетя отново доктора, за да може да ми каже "със сигурност" какво ще става оттук нататък. От интернет източници терминът ми трябва да е 7-9 Октомври.
Имам да уча много неща и се радвам, че ви има и може да споделяме и да си помагаме - особено ценни ще са съветите на октомврийския "випуск" 2007!

До скоро и бъдете здрави   bouquet

# 91
Здравейте мацки!
elli78 Честит Рожден Ден!Желая ти много късмет,здраве и само прекрасни мигове   bouquet
Добре дошли на всички нови мами  Hug
Да разкажа сега за прегледа - видя се само плоден сак и след около две седмици трябва да отида пак ,за да може плода да се види по-добре.Гледа ме първо с коремен ехограф ,след това и с вагинален.Каза да почвам да пия фолиева к-на,да се пазя,както физически ,така и психически Wink(в смисъл да не се ядосвам примерно) .Видях,че говорите за секс - док. ми каза,да се опитваме да се въздържаме засега от полови контакти (поне месец),но като ходите на преглед попитайте.Смяташе коя седмица съм ,термин. Да ви кажа доста ми беше вълнуващо,представям си по натам как ще е Crazy Ами от този преглед е това .
А за цигарите...на моменти така ми се допушва,че....но си казвам "няма да паля" и за моя радост наистина не паля  Laughing трудно е наистина,но не и невъзможно.
Elichka  поне за сега гледам да наблягам на плодовете и зеленчуците и да не ям много пържени и тестени неща,щото както споменах преди, съм малко трътлеста и отпусна ли се става страшно Crazy ако искаш ще ти пратя линкове за хранене през време на бременноста (понеже за първи път пиша във форум и незная дали тук могат да се дават линкове  Embarassed )

# 92
8Eos8, понякога се случват такива колебания. Аз също ги имах миналата година, защото беше съвсем неочаквано, също пиех противозачатъчни поради ПКЯ. Доста се замислях въпреки да знаех, че това е голям шанс за мен при все че всички лекари ми казваха че е много трудно да забременея и т.н.
Сега съм изключително щастлива, че не направих аборт и имам една 5месечна красавица. ))

Elichka_mama, относно хранителният режим или "диетата" за бременни, добре е да приемаш повече плодове и зеленчуци, да избягваш пържените храни, да хапваш пилешко, риба, телешко. В общи линии същото като диета, но без да ограничаваш количествата.

Енигма, сигурно е било много вълнуващо за теб първият преглед, и всички останали ще са такива. ))) Особено по-нататък ако решите да ходите на ФМ и триизмерен или четири измерен ехограф когато се вижда бебчето такова, каквото ще бъде. ))

Стига толкова от мен за днес, надявам се да не ви преча, ако е така много моля да ми направите забележка. )))

# 93
Добро утро, бъдещи мами!
Ама мнооооого спите, може ли такова нещо Wink Коя е следващата бремелинка днес? Лек ден с много усмивки ви желая.

# 94
Ходих на лекар преди малко-но нищо не се видя Било рано,да отида във вторник.И сега ми е много тъжноо smile3518

# 95
И си запалих една цигара.Ужас!Момичета как сте с нервите?

# 96
Здравейте Laughing
Много ви благодаря за хубавите пожелания bouquet
  Аз днес съм на доктор и ми е ужасно притеснено Praynig
  Ще пиша после,че малкият се събуди Wink

# 97
Здравейте всички нови мами и вече "ветерани"  Joy
аз много ще се радвам на някой линк, и аз не знам дали може да се пускат във форума, така че ако искаш дай на лична Енигма Simple Smile
Аз относно цигарите, алкохола, газираното, кофеина (кафе и кола) съм облагодетелствана, защото не консумирам Simple Smile Само алкохол от време на време...така че сега като разбрах, че съм бременна хич няма от какво да се лишавам Simple Smile
аз понеже също съм към едрите жени, уж гледам да не кача много.... нооооооо
за съжаление сесията ми съвпадна с първия месец и ....
останах си в нас за 2 седмици, за да уча и веднага качих Sad сега се надявам да задържа да не качвам Sad вече съм 3 кг. отгоре... винаги е така като съм в сесия и веднага след това ги свалям.... но сега не смея много много...
както дойде, така... няма само да се притеснявам за килограмите, че то колкото повече го мисли човек, толкова по-зле...
Енигма, salem, значи е добре, че в момента нямам време за лекар, защото само ще ме върнат за по-натам Simple Smile
аз фолиева к-на пия откакто искам да забременея... така ми каза снахата на приятеля ми... тя сега е бременна с второ, и ми каза че е хубаво предварително да пия Simple Smile
сега имам около 3 месеца запас  #Crazy а други витамини пиете ли? гледах преди малко банера на центрум матернити или нещо такова...
аз от време на време пия разтворим витамин С, имам и КалМаЦин разтворимо, ама не знам дали, как, колко да пия...
Mirama... как ще пречиш? ние на вас разчитаме Simple Smile нали затова е приказката : " не питай старило, а патило"  Hug
а за нервите salem, имам ги в изобилие и всячески се опитвам да ги контролирам Sad

# 98
http://www.biberonbg.com/info/bremennost_index.htm
на този сайт има май дота полезна информация, дано не ме накажат нещо, но от тук има линк към нужните витамини и "диета" която е хубаво да спазваме през различните периоди на бременността... дано ви е полезен и на вас... аз вече принтирах и ще гледам да готвя съобразно съветите Simple Smile  chef

# 99
Здравейте момичета Simple Smile Май всички подранихме с прегледите Embarassed, следващата седмица Peace
Аз съм много раздразнителна, не знам дали да го числим към нервите newsm78
Тук могат да се качват линкчета, така, че давайте смело.... Hug
Мен гърдите днес по-малко ме болят, вечер повече май, така ли е при вас? Да се включат и миналогодишните мами да кажат, нямам никакви болежки и това ме притеснява - от време на време някой яйчник, но за кратко Thinking Благодаря ви предварително!

# 100
Здравейте, мацки!
Чета аз тук, шпионирам, та реших да влезна да ви кажа, че можете на воля да си пускате линкове. Няма никакъв проблем. И тъй и тъй пиша, да си кажа:
За прегледите - Аз родих в края на октомври, за пръв път бях на доктор на 8-ми март и се видя една точица само, при това вагинално, през корема не се виждаше. Та спокойно може да поизчакате.
За витамините - Пила съм фолиева киселина в началото, а после нищо. Центрум Матерна пих последните 2 седмици, че се случи да отида на преглед в Плевен при друг доктор и той ми се накара и ми каза да ги пия, пък мъжо веднага изпълнява докторските нареждания. Не мисля, че са много важни, но за ваше успокоение може да си пиете. Ама не съм много сведуща по въпроса. Само споделям опит.  Hug
А вие не се нервирайте - всичко ще е ок  Grinning
salem една цигара не е проблем. Не се притеснявай  Hug

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 11:17 от Tristia - Гинка

# 101
Здравейте, момичета!

ssissi, мен гърдите почти не са ми били напрегнати през бременността, някога въобще не ги усещах, така че не се притеснявай.
А и болките и неразположенията в яйчниците също не бяха постоянни. Малко по- късно ще започнете да усещате и други неща. По едно време даже и опашката ме болеше.  Joy На моменти и аз в началото се притеснявах, че не усещам нищо.

Аз витамини не съм пила /моята лекарка каза плодове и зеленчуци да ям, че е по-добре натурални витамини да приемам/, само фолиева киселина. Най-добре е да се съветвате по-натам с лекар, но в началото само фолиевата киселина е необходима, доколкото знам.

# 102
Здравейте, момичета!
ssissi, мен гърдите почти не са ми били напрегнати през бременността, някога въобще не ги усещах, така че не се притеснявай.
А и болките и неразположенията в яйчниците също не бяха постоянни. Малко по- късно ще започнете да усещате и други неща. По едно време даже и опашката ме болеше.  Joy На моменти и аз в началото се притеснявах, че не усещам нищо.
Благодаря ти Tsveti T , много е странно идва ми тест след тест да правя Grinning Hug Hug Hug

# 103
Simple Smile
мойте гърди са ад... общо взето те бяха причината да мисля, че съм бременна...никога не са ме боляли така Sad преди малко преди да ми дойде усещах напрежение...
сега, особено вечер, съм с отвратителни болки, иде ми гола да се нося... всичко, което се допре до гърдите ми и ми иде да ревна Sad
купих си сутиен за бременни понеже никой сутиен вече не ми става Sad много ми е странно, дали е нормално толкова да ми се надуят гърдите? чувставам се като дойна крава Sad все едно вимето ми се клати насам натам Sad като го пиша ми е адски смешно Joy, ама в действителност ми иде да ревна  Shocked

# 104
Здравейте и от мен!
Искам да изкрещя на целия свят, че ще ставаме трима, но засега ще си трая. Точно това суеверие с неказването в началото мисля да спазя. Когато мине посещението при лекаря, ще кажем на родителските тела и това ще е до към 3-тия месец.
Засега според он-лайн калкулаторите сметките посочват 11 окт като евентуална дата на термина.
Много ми е рано още да се включвам в отчетни теми, но... вие сте единствените, които ще разберат притесненията и страховете ми.
Нали сте в същото положени  Hug
Накратно - имам си закъснение от 4-5 дена и положителен тест. Другите екстри са подут корем, отвреме-навреме болки, наподобяващи пмс, болезнени гърди. Преди теста обаче подозирах резултата по това, че сутрешното кафе изведнъж се оказа гадно, а вкусът на някои храни стана блудкав...
Такива ми неща от Барабина.
Поздрави и до скоро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт