АПРИЛ вече наближава, тати креватчето на бебчо сглобява!

• 13 271
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Добре дошла на новата мама Hug

И аз като съм на бюрото, сгъната, бебчо почва страшно да ме рита  Peace

А за покупките - и аз не съм кой знае колко напред. От големите неща още нищо не сме купили. Засега реших да се възползвам от офертата за хубавата чужда помпа и да ползвам нея ако ми дотрябва.

Хубав ден на всички Hug

# 181
Днес си получих подаръка от мъжа ми за 14-ти февруари:  newsm44 newsm68

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 13:30 от asja

# 182
Ритка, за първоначално бях избрала точно Галиани, но пък тежичка е количката наистина, и леко се разколебах, все пак сме на втория етаж и не ползваме асансьор:(

# 183
Мда тежичка е, ама килограм-два разлика при 13 килограмова количка за мен си е все тая Wink

За втория етаж и без асансьор си е по принцип проблем дори и за Маг Ингланд. Нямате ли някаква стаичка в която можеш да я държиш на приземния етаж  Thinking

# 184
Мнее, за съжаление  ooooh! каквато и количка да избера ще трябва да я свалям, нагласям и да се връщам за бебе, и на връщане по същия начин - първо бебе горе, после бутане на количка...то е ясно ще заякна:))

# 185
Здравейте и от мен майчета GrinningМай всички имаме еднакви проблеми Rolling EyesПри мен ритничетата почти не спират,а като чуе гласа на тати и се почват едни танци Party та си умирам от смях.Иначе поне тази нощ си поспах и почти не ставах до тоалетна HugМоят хемоглобин е 119,нисък е,но жас като ви гледам май си ми е добре.Това защото почти не ям месо,а бебо си иска желязо.Аз също опитах с цвекло,за да избегна месото,но на ЖК-то ми казаха,че цвеклото само запазвало желязото в организма,не го набавя.По хипермаркетите продават коприва и мисля да пробвам с нея.   Grinning
Килограмите при мен са ок май.Сега съм в началото на 8 месец и съм +10кг
ААААА...........щях да забравя  newsm78
Дали може да ми кажете как точно да избера педиатър,трянва ли да се уговоря с някой допълнително и дали може да ми препоръчате някой за СОфия.
Хаиде лек и спорен ден на всички и бебчовците да слушат baby_neutral Joy

# 186
Ритка хиляди благодарности за линка към количките.Хареса ми много и е това което търся тез дни ще отида до Слънчице да я видя нагледно. Hug Hug Heart Eyes
Сладка Мама Дари е едно сладко бебоче,и е голям герой-също както майка и!  bouquet Hug
Голд дрешките са страхотни-якенцето е невероятно.Креватчето също ви е много яко и сега остава бебка да си дойде навреме. Hug  bouquet Heart Eyes
На новите мами добре дошли,на тези дето боледуват бързо оздравяване!
Ася браво на мъжа ти подаръкът ти е страхотен и да си го ползваш със здраве Hug

# 187
Браво на борбената Дари! Нивините са страхотни.  Hug
Момичета, аз пък не мога да се събудя. Ей сега ставам и то, защото в 1 ч. съм на преглед.  Embarassed 
Освен това мисля, че откачам: моята увереност, че ще си имам момиченце се гради на резултатите от амнеоцентезата, която си правих, поради "крехката" ми възраст. Освен това бях и на една ФМ, където докторката също каза, че вижда момиченце (даже доста подборно описа някои дамски анатомични особености). Дотук добре. Купих количка в червено, купих няколко розови дрешки + една рокличка и сега .... ме тресе някакъв ужас, че може да са се объркали и бебето да е момче!
Има ли и друга толкова луда като мен? Успокойте ме малко, моля ви, че при предишните раждания нито веднъж не познаха пола на бебето и хич не им вярвам на видеозоните. Само на амнеоцентезата разчитам, че дава 100% сигурност, ама една идиотка взе че ми разказа случай, при който объркали резултатите .....

# 188
Да бе, Момичета, моля ви се някой да разясни въпроса с педиатрите как стои - от сега ли търябва да го уговарям или като се роди бебо си избирам някой и му се обаждам да дойде.
Моля ви се просветете ни, че нищо не знам и аз!!!

# 189
Да бе, Момичета, моля ви се някой да разясни въпроса с педиатрите как стои - от сега ли търябва да го уговарям или като се роди бебо си избирам някой и му се обаждам да дойде.
Моля ви се просветете ни, че нищо не знам и аз!!!

Избира се преди раждането, някои мами дори си уреждат среща предварително. Всичко това с цел първият ден като си дойдете вкъщи с бебчо, педиатърът да дойде, да ви обясни всичко, посъветва и т.н.
Има различни критерии за избор на педиатър. Лично аз си търся някой, който да ми е сравнително близо, да подкрепя кърменето и късното захранване и да не предписва антибиотици "профилактично"  Peace

Много усмихнат ден от мен Hug

# 190
Ритка,аз си търся количка за близнаци тази къде може да се види иначе на снимката изглежда добре но не пише колко кг. е.
На мен хемоглобина ми е много нисък сега не съм си пускала ново изследване,но ще трябва преди секциото защото не трябвало да ми бъде под 110,а иначе други отклонения в показанията на пълната кръвна катина нямах.

# 191
Пролетна фея, най-вероятно е да си имате момиченце, защото феталната морфология е доста подробен преглед и рядко стават грешки, а освен това амниоцентезата не е ли хромозомно изследване - ако е така, би трябвало да 100% сигурно за пола, а в крайна сметка и да е станала грешка - червената количка е ок и за момченце, а пък розовите дрешки  - нищо ще си купиш нови за бебчо, а тези все ще намериш на кого да ги  подариш. Не е фатално Simple Smile Важно е е бебчо да е добре.
Ако това ще те успокои, аз имам едно одеалце в зелено и от там нантатък всички дрешки са в синьо - всичко, до едно, ако не е синьо има синя картинка или сини  кантове Simple Smile
И аз това си бях помислила, че ако е грешка повечето неща няма да стават, но здраве да е:) Като ходих в понеделник при доки и той ме попита - "пола знаете ли го", аз му отговорих - "Миналия път казахте, че ще е момченце и аз съм напазарувала вече всичко в синичко, така че внимавайте дали ще потвърдите!?" Но аз се шегувах разбира се, пола ми го бяха казали още в 15-та седмица на ФМ при д-р Мазнейкова и от тогава не съм го подлагала на съмнение.

Поздрави на всички мами с болежки - дано всичко се нареди!
Поздрави и на малката Дари - която вече не емного малка, а расте с всеки ден!
Добре дошли на новите мами:)

# 192
Ще ходим на училищеее newsm44 . И таткото се нави:) А и те са само 5-6 лекции, но според мен важни Simple Smile

Ето тук решихме :  http://aztito.com/index.php?lng=bg

Някой от вас ходи ли/смята ли да ходи на подобни курсове за бъдещи родители?   

# 193
Амниоцинтезата е 100% сигурен начин да научите пола на детето,но не е за препоръчване, освен по медицински причини , разбира се! Peace
Аз правих и чакаме мома Simple Smile

# 194
Здравейте априлки! Казвам се Нели,на 27 години съм и живея в София. Искам да ме прибавите към вашия списък. Аз чакам второ дете. Термина ми е на 25 април 2008 и според феталната морфология ще бъде момиченце. Първото ми дете е на 2 години и 4 месеца и се казва Ясен. Поздрави на всички...

Общи условия

Активация на акаунт