Хипоспадия-операция или не???????

• 92 698
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
Simple SmileЗдравейте,
Д-р Такова от Токуда болница ни записа за операция след седмица и изреди причините за необходимостта от хирургическата интервенция и проблемите , които може да има детето, като bowuu съзрее полово са:
- недоразвит пенис /канала ще дърпа/
- болки по време на полов акт/канала ще дърпа/
- Оплождането ще е по трудно, заради повечето перипети за сперматозоидите!/недоразвит и закривен пенис/

Peace на всички, които ще вземат рещение за или против операция при хипоспадия!

стиккаме ви палци Peace

# 121
  • София
Здравейте,вчера ни изписаха от Токуда след операция от хипоспадия
Оперира д-р Такова,помагаха Кюркчиева и др. Ние също се чудихме,сондирахме и отлагахме "по препоръки"три години.Резултат-по-сложна операция,ужасно травмирано дете(на 5 и половина год)и не толкова ясни резултати.Съжалявам,че няколко години се доверявах на доктори от Пирогов(на лични ще ги кажа,защото не искам да злословя-може да има и доволни ,както все се получава и затова се тровим кого да изберем след нощи четене)
Та вече сме си в къщи,оправяме се,но мисля че има фисура и отново се побърквам,а тъкмо се бях отпуснала.По мнение на Такова това е вече лесно-само едно шевче на дупчицата,но не знам как да подготвя дечко,който все още пищи"моля ви,само не пишонката,няма ли кой да се смили над мен,мамо,защо ми се случва,моля те ,майчице,милостиви боже,боли ме нее.....
Съжалявам ако ви звучи ужасно,но на мен отново ми се плаче като го пиша,все още ми е много прясно,но искам да кажа на всички,които се колебаят-не причинявайте това на децата си.
Имам приятелка,която мина през това преди няколко години и детето вече не помни и не е кървяло толкова и въобще/...
По мнение на водещите специалисти в БГ и по света вероятността да не се стигне някога до операция при тази диагноза е 15 процента!!!!
При избор на болница и екип -пак за колебаещите се,не оставяте старата слава на Пирогов да ви обърка-САМО ТОКУДА-мислихме,търсихме,четохме и аз се побърквах не знам колко нощи дали постъпвам правилно,дали там не са по-добрите-не,и Такова и доц Кюркчиева са от Пирогов,само дето в Токуда има ЧОВЕШКИ условия и отношение на персонала.Ние имахме усложнения-запушен катетър,подут пикочен мехур и ужасно кървене,хората направиха всичко възможно,извиха добър лекар в събота,Такова също щеше да дойде,но оправиха нещата...не знам за Пирогов  дали щеше да е точно така
Извинявайте за ужасното многословие,но аз като четях бях благодарня на всички майчици,които искрено и подробно бчха споделили..
та така..питайте ,ако има нещо...а ,струваше ни 800 лв всичко(за малко по-сложничка операция)
Майката,която е при Такова-не се упреквайте за избора-много е добра,стискам ви палци

# 122
Здравейте мили майки интересуваме някой от вас ходил ли е на преглед или да е опериран от доц.Калинова в ВМИ Стара Загора.Четох много отзиви и за нея във други форуми,но ме интересува и вашето мнение,а на нас ни е по близо там.Ще бъда много благодарна ако някой ми  пиши

# 123
Защо се заплаща операцията? Нали детето е здравно осигурено.  newsm78
Аз нямам финансовата възможност да платя такава сума  Cry

# 124
Принципно се плаща избора на екип. Незная ако отидеш в Пирогов без избор дали се плаща, нямам идея, но и на двете места в София, ако избереш лекар който да ти оперира детето операцията е платена.

# 125
Тази операция се води пластика и за това се заплаща, ние в Токуда не сме заплащали избор на екип, а просто това си е цената на операцията, а ако избираш екип е малко повече.Доколкото знам в Пирогов също се заплаща операцията.

# 126
Нашата операция беше в Пирогов!Казаха ,че не знаят новите цени на избор на екип,но независимо от това детето ще бъде оперирано.После като попитахме д-р Пеев колко дължиме той каза нищо само престоя!Но имаше и други мами при други уролози най-вече при Момчилов които не плащаха,просто отношението на Момчилов към тях беше различно,сещате се...

# 127
  • Пловдив
Здр и от мен.Присъединявам се към темата за да ви кажа,че аз съм от Пловдив и тук не са ми искали пари за операция,а детето ми е оперирано 5 пъти досега.

# 128
yanads аз не мисля че се води пластика и затова е платена. А и често се оперира не само от естетическа гледна точка, а поради реални бъдещи проблеми. При нас примерно имаше и изкривяване и канала беше тесен. Едва ли ако се отиде в Пирогов без избор ще вземат пари. Но в Токуда детските уролози само Такова и Кюркчиева ако още е там, и  за да оперират те се плаща операцията.

# 129
Казвам това което ми обясниха на мен, когато попитах за заплащането.Първия път ходихме на консултация в Пирогов и от там ми отговориха така, и имаше три различни суми според зависимост от степента на хипоспадия и те бяха без да се избира екип.

# 130
  • София
И на нас ни казаха,че сумата варира в зависимост от степента на хипоспадията (съответно сложността на операцията) и в Токуда и в Пирогов.Но мисля че и другото предположение е вярно-че ако отидеш просто на случаен принцип в държавна болница,не правиш никакви уговорки с лекар(което на практика е почти невъзможно),няма да дължиш заплащане.Но всеки ходи поне при двама лекари,разпитва,прави консултации и т.н.,което се приема от докторите моментално като уговорка(разбира се ти казват,че никой не те задължава,може да го правиш където искаш,те просто те съветват и .......)И човек ,за да може да бъде поне малко(относително)спокоен избира даден лекар-според отношение,препоръки,квалификация и казва точно на него:"Добре,докторе,кога?и колко?"Та това е.Навсякъде.В частните болници поне е точно и ясно регламентирано,никой не иска под маса,спонсорство,не те оставят в неведение да се чудиш ако вземеш 500 ще ти стигнат ли.И ОТНОШЕНИЕТО И ХИГИЕНАТА не те скапват докрай.Разбира се има и вариант да ходиш,питаш,чакаш,мизерстваш,прецакват ти детето,теб,и всичко....и не плащаш.
Аз съм своего рода ветеран по болници,пробвала съм всички варианти и доста внушителна част от болниците и услугите им и последният път ,когато рискувах по този начин(заради пари,които нямах)остана в миналото и почти без последствия,за щастие.
Затова съветвам най-искрено всички-плащайте;така е по целия бял свят.Някога съм имала достатъчно,някога не(не ме заклеймявайте като богаташка дето и е лесно да дава съвети,далеч не е така),просто в противния случай оставяте всичко на случайността,а това е ...лотария(не че иначе има гаранция),но нали се мъчим поне за децата си да направим най-доброто)
Весела Нова година на всички смели и изстрадали майки и дечица-много здраве и късмет и нека се подкрепяме все така-ИМА СМИСЪЛ

# 131
  • София
НЕ ходете при Кюркчиева.
Нашият проблем бе по-сериозен, щеше тя да оперира и т.н. не е за разказване.
При това тя вика повечето си пациенти после в частният си кабинет където се плаща. Не се лъжете за нея.

# 132
Днес бях на преглед при уролог. Каза ми, че чак на третата година ще се прави каквото има за правене  newsm78 Трябвало чурката да израсте за да имало материал, и самото дете да порастне за да може да понесе упойката. Аз така или иначе ще отида и при друг уролог, но 3 годишна възраст не е ли късно  newsm78

# 133
Принципно не е, но в доста западна литература а и тук в Пирогов и Токуда препоръчват операция около годинката. Мисля че децата по - леко я  понасят.

# 134
Точно и това си помислих и казах на уролога, а той само дето не ме наби. Такива крясъци от негова страна. Много съм разочарована от отношението му.

Общи условия

Активация на акаунт