Хипоспадия-операция или не???????

• 92 707
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
Смени уролога!!!!

# 136
За смяната ще го сменя, но е трудно. В гр. Сливен не знам колко са добрите специалисти. А, уж този ми го препоръчаха като много добър  ooooh! На есен явно ще ходим на преглед при Такова в "Токуда".

# 137
Да имате време да обмислите възможности - и в Пирогов и в Токуда. Бебето ти засега е мъничко, и ге го мисли от сега. Наслаждавай се на майчинството, тези мигове отлитат адски бързо.

# 138
ние също сме от Сливен,нямаме добри уролози в града.Още сте малки,ние ходихме в Пирогов условията там са ужасни поради ред причини не го оперирахме.Сега смятам да отидем при др.Калинова –Стара Загора за преглед

# 139
Объркана съм и не знам при кого да отида на преглед. Знам, че е още рано, но времето минава, а не ми се иска в последния момент да се чудя къде и при кого да заведа детето си на преглед.  Tired

# 140
ние мислим да ходим около май в Стара Загора на преглед и ще ти пиша какво е станало MuJIuHka

# 141
Ще съм ти много благодарна  Praynig   bouquet

# 142
Много ви моля, ако някой е ходил на операция на фистула след хипоспадия да ми пише как протича!

# 143
Здравейте.

Да споделя и аз своя опит по темата.

Момчето ми беше оперирано на 13 месечна възраст в Белград от др. Джинович (по-напред друга мама е писала за него; тя и ме свърза с въпросния лекар). Всичко мина добре и до момента няма усложнения. Вярвам, че така ще бъде и занапред. Следоперативният период премина доста леко, не се наложи даване на обезболяващи. Мисля, че взех правилното решение за избор на лекар.

Др. Джинович се спряга като един от най-добрите специалисти в тази област, не само в Европа, но и в света. Когато търсех информация за него, дори попаднах на някаква (тайландска май беше) болница, която се хвалеше, че техният уролог е  много добър, защото бил лично обучен от др. Джинович. Ако решите да съберете инфо за този лекар, просто гугълнете "Dr. Rados Djinovic" и отделете време за четене. Той и екипът му поемат случи, които никой друг лекар не смее, оперират пациенти с многобройни неуспешни операции (в една медицинска статия се споменаваше за операция на 34 годишен пациент с 33 операции!!!), оперира дори и възрастни мъже, при които проблемът не е бил отстранен в детството (пак в същата статия беше описан случай на опериран 59-годишен пациент).

Да спомена и все пак,че условията в болницата са чудесни, отношението на целия персонал е много приятелско, Др. Джинович е внимателен (макар и твърде зает).

Но май започвам да звуча като рекламен агент, а не ми е това целта. А и той определено не се нуждае от моята реклама Simple Smile Просто съм ужасно благодарна, че нещата минаха леко и  без излишни травми за детето ми. Искрено вярвам, че тази история е изцяло зад гърба ни.

Успех на всички дечица и родители, на които им предстои да минат през това изпитание!

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 22:27 от zgeorgieva

# 144
Здравейте.

Да споделя и аз своя опит по темата.

Момчето ми беше оперирано на 13 месечна възраст в Белград от др. Джинович (по-напред друга мама е писала за него; тя и ме свърза с въпросния лекар). Всичко мина добре и до момента няма усложнения. Вярвам, че така ще бъде и занапред. Следоперативният период премина доста леко, не се наложи даване на обезболяващи. Мисля, че взех правилното решение за избор на лекар.

Др. Джинович се спряга като един от най-добрите специалисти в тази област, не само в Европа, но и в света. Когато търсех информация за него, дори попаднах на някаква (тайландска май беше) болница, която се хвалеше, че техният уролог е  много добър, защото бил лично обучен от др. Джинович. Ако решите да съберете инфо за този лекар, просто гугълнете "Dr. Rados Djinovic" и отделете време за четене. Той и екипът му поемат случи, които никой друг лекар не смее, оперират пациенти с многобройни неуспешни операции (в една медицинска статия се споменаваше за операция на 34 годишен пациент с 33 операции!!!), оперира дори и възрастни мъже, при които проблемът не е бил отстранен в детството (пак в същата статия беше описан случай на опериран 59-годишен пациент).

Да спомена и все пак,че условията в болницата са чудесни, отношението на целия персонал е много приятелско, Др. Джинович е внимателен (макар и твърде зает).

Но май започвам да звуча като рекламен агент, а не ми е това целта. А и той определено не се нуждае от моята реклама Simple Smile Просто съм ужасно благодарна, че нещата минаха леко и  без излишни травми за детето ми. Искрено вярвам, че тази история е изцяло зад гърба ни.

Успех на всички дечица и родители, на които им предстои да минат през това изпитание!

Ще ти бъда много благодарна, ако може да споделиш, колко излиза като финанси операцията там, за мога все пак да си направя сметка можем ли да си го позволим?Благодаря ти предварително!  bouquet

# 145
Ами цената на операцията (разбирай болничен престрой (който е еднодневен), предоперативни изследвания, самата операция, прегледи) беше 3400 евро. Мисля, че цената варира в някакви немного широки граници според тежестта на състоянието - да кажем от 3000 до 3500 евро. Не знам как са нещата с тежките форми (напр. скротална хипоспадия), когато се налагат 2 операции доколкото знам. Надявам се да се включат и другите бг мами, които са ходили там на операция.

Когато търсех варианти за операция, бях се свързала и с болници в Израел. Там цената беше доста по-висока - излизаше около 14 хил. лв само за болницата, а като добавим и път, хотел... това определено ми беше непостижимо. Но за Сърбия взех заем и се справихме. Мисля, че това са най-добре похарчените ми пари Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 08:37 от zgeorgieva

# 146
ZDRAVEITE I OT MEN.MOYAT SIN SASHTO SE RODI S HIPOSPADIYA,NA 13.01 HODIHME DO PIROGOV PRI D-R  PEEV,NA PREGLED I MU ZAGOLI MNOGO BOLEZNENO GLAVICHKATA AMA NYAMASHE KAK BEZ TOVA.MOETO MOMCHENCE SEGA E NA EDNA GODINKA.D-R PEEV KAZA CHE TRYABVA DA MU SE NAPRAVYAT DVE OPERACII EDNATA ZA IZGRAJDANE NA NOV KANAL A DRUGATA ZA IZPRAVYANE NA CHURKATA.OPERACIITE SHTE GI NAPRAVI NA EDIN PAT NA ESEN ZASHTOTO OSHTE BIL MNOGO MALAK.STORI MI SE MNOGO DOBAR D-R.KAZA MI CHE SHTE BADEM KAM 10 DENA V BOLNICATA I 7 DENA SHTYAL DA IMA KATETAR.MNOGO MOLYA VSICHKI KOITO SA MINALI PREZ TOVA DA PISHAT KOLKO PRODALJAVA OPERACIYATA,S KAKVA UPOIKA E,I SLED TOVA KAK SE CHUVSTVA DETETO DAVAT LI IM OBEZBOLYAVASHTI.PISHETE MOLYA VI MNOGO SAM PRITESNENA OT NEIZVESTNOTO newsm78

# 147
ZDRAVEITE I OT MEN.MOYAT SIN SASHTO SE RODI S HIPOSPADIYA,NA 13.01 HODIHME DO PIROGOV PRI D-R  PEEV,NA PREGLED I MU ZAGOLI MNOGO BOLEZNENO GLAVICHKATA AMA NYAMASHE KAK BEZ TOVA.MOETO MOMCHENCE SEGA E NA EDNA GODINKA.D-R PEEV KAZA CHE TRYABVA DA MU SE NAPRAVYAT DVE OPERACII EDNATA ZA IZGRAJDANE NA NOV KANAL A DRUGATA ZA IZPRAVYANE NA CHURKATA.OPERACIITE SHTE GI NAPRAVI NA EDIN PAT NA ESEN ZASHTOTO OSHTE BIL MNOGO MALAK.STORI MI SE MNOGO DOBAR D-R.KAZA MI CHE SHTE BADEM KAM 10 DENA V BOLNICATA I 7 DENA SHTYAL DA IMA KATETAR.MNOGO MOLYA VSICHKI KOITO SA MINALI PREZ TOVA DA PISHAT KOLKO PRODALJAVA OPERACIYATA,S KAKVA UPOIKA E,I SLED TOVA KAK SE CHUVSTVA DETETO DAVAT LI IM OBEZBOLYAVASHTI.PISHETE MOLYA VI MNOGO SAM PRITESNENA OT NEIZVESTNOTO newsm78

Здравей!Нас на оперира д-р Пеев и съм страшно доволна много е добър и внимателен!Не се притеснявай в добри ръце  е малкия!Нашата операция беше само една и само за изграждане на канала.Дават им едни капки и те се замайват и след това ти го взима анестезиоложката.Операцията продължи към 2 часа и 30 мин.След като ми го доведаха той спеше и добре мина не буйстваше ,но имаше деца които буйстваха и може да е грубо ,но ги вързваха:(.Те им дават достатъчно обезболяващи,но е желателно ти да си имаш Нурофен и хЕКСАЛГИН.Ние бяхме 4 дена с катетър.Това да не те притеснява децата не го усещат само където ти имаш фобията да го пазиш.И един съвет когато е скатетър е жалателно да пие повече вода.Всеки ден  след визитация лично доктора който оперирал детето му сменя превръската,най болезнената час за децата.Ако имаш въпроси питай!!!

# 148
qna0146, няма да се плашиш. Трябва да минете през това и по-добре да не си уплашена. Имаш време да свикнеш с мисълта. Ако си спокойна, ще бъдеш по-полезна на детето и ще се справиш по-лесно след операцията, когато ще трябва да го държиш кротък цяло денонощие по гръб с катетър. Поне при нас беше така. Нашият случай като че ли беше същият. На 1,5 г. го оперира д-р Такова (сега е в Токуда), която тогава беше единствената, която правеше двете операции наведнъж. Тя ми каза предварително, че може да не стане наведнъж, но стана. Всичко мина перфектно. Даже вместо 1 седмица стояхме в Пирогов само 2 дни. Така че не се плаши. За лекарите това е рутинна процедура. Ти само си дръж нервите под контрол Simple Smile

# 149
qna0146 и аз бих ти казала да не се тревожиш. Нещата не са толкова страшни. Аз също изчетох де що намерих, очаквах големи драми. Но всичко мина много леко и при нас. Ние оперирахме при д-р Такова, и при нас тя всичко направи на един етап - изгради нов канал, изправи пишката. Моето дете беше точно на 1г. Понесе леко операцията, излезна много леко от упойката без никако буйстване. Спа часове наред, после се събуди спокоен, искаше да пие водичка, беше все още на кърма, и след това пак продължи да спи. Добре беше обезболен и не ми се наложи да давам нищо допълнително. Най - важното е да пазиш катетъра. Аз мислих че ще ми е много трудно,ч е ще го дърпа. Но въобще не го и поглеждаше и не проявяваше интерес. Най- голямата драма при нас бяха превръзките, не съм убедена от болка ли ревеше или от уплаха като виждаше количката която вкарваха в стаята. Но от сестрите и докторине не плачеше, обратното искаше да го гушкат.
Нашият престой в болницата беше 7 дена, на 6 махнаха катетъра.

Общи условия

Активация на акаунт