Хипоспадия-операция или не???????

• 92 696
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
Много благодаря!Имаме още малко време докато стане месец, надявам се само да спре, но времето ще покаже.

# 91
Днес подадох молба за ТЕЛК.Искам да ви попитам, след като там минем процедурата и излезе решение и стигнем до социалните имаме ли право да търсим някакви помощи със задна дата или не.Много се извинявам, ако ви задавам глупави въпроси, но просто не съм наясно с нищо.

# 92
това зависи от датата на инвалидизация която се вписва в самият телк.

# 93
Значи първо трябва да изчакам решението.Разбрах, благодаря!

# 94
  • Пловдив
Може и да ти ги изплатят зависи от датата.На мен след около 6 месеца ми изплатиха със задна дата ,но не повече от 3 год.назад.

# 95
  • Варна
Здравейте, искам да попитам тази молба до ТЕЛК при диагноза "хипоспадия" ли се подава и кога се подава - още от ражденето на детето ли?
Благодаря предварително

# 96
Аз лично я подадох сега, а детето ми е вече на 5 год. и сега премина през втора операция.

# 97
  • Варна
Освен подаването на молба в ТЕЛК какви документи изискват?

# 98
Молбата я изготвя личния лекар на детето въз основа на епикриза или някакъв документ удостоверяващ заболяването, след това вече молбата се носи в ТЕЛК с копие на този документ или епикриза.

# 99
milenskidv виждам че бебето ти е на 2м. Иди и говори с личният си лекар, защото и при хипоспадията има степени и тежест, и % който дават е различен. Попитай лекарят си кога е добре да се пуснат документите. Предпоклагам че и следоперативният период е от значение, възстановяването, появата на фистули. При нас ТЕЛК а е комбинация от заболявания затова не мога да ти бъда от полза конкретно и само за хипоспадията.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 19:09 от marychery

# 100
  • Варна
Благодаря ви за бързите отговори, ще питам за тази молба педиатърката при следващата консултация.
Само да попитам документите след операцията ли се подават, понеже тя(педиатърката) ни каза че трябва да има годинка и тогава ще ни насочи за операция.
Във вашите епикризи от раждането пише ли някаква степен или вид на хипоспадията, понеже на моята пише само "хипоспадия"?

# 101
Да обикновено децата се насочват за операция след 10м възраст. А за документите - ами това имах в предвид да попиташ ЛЛ  - след операцията ли е най - добре да се подават за ТЕЛК  или може и по-рано. В моята епикриза от раждането дори не пише, че е с хипоспаия, въпреки че неонатолозите ми казаха още щом ми го донесона на 12 час. Ние имаме консултация с уролог още от 15 ден на детето, когато огледаха и вътрешните му органи и консултация с детски нефролог преди операцията.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 19:17 от marychery

# 102
В нашата епикриза от раждането също не пишеше нищо, само устно ни обясниха, че има хипоспадия, но самата степен на хипоспадията може да се определи само от уролог и то детски.

# 103
  • Варна
Вече разбрах всичко.
А при нас в епикризата пише "хипоспадия", но в болницата никой нищо не ми каза.

# 104
Вече разбрах всичко.
А при нас в епикризата пише "хипоспадия", но в болницата никой нищо не ми каза.
Peaceуспех на вас.

Общи условия

Активация на акаунт