Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 433
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 660
има от време навреме такива теми , но се трият  , какъв е смисълът да се пазят ,
имаше една Диорела  Joy , гледам сега я няма  Laughing .. да открехне хората

# 661
  • Countryside
Вече го написах - бордът ще си стои докато изпълним изискванията за влизане във Валутния съюз. Те имат изисквания за % растеж на БВП, задлъжнялости и др. Ако искат, могат и сега да махнат борда, никой не ги кара да го продължават, но няма да го направят, защото това ще ни върне назад.
Аз казах, че повече няма да пиша в тази тема, но пък понеже тя леко се измени да си кажа. Досега нито една страна от ЕС не е приела еврото с борд. Може би ние отново ще сме прецедент (както беше с влизането ни в ЕС). Бтв от ЕК и ЕБ натискат Орешарски да сваля борда, той все още се държи, ще видим докога. Четете малко "Капитал" и "Пари" не само ежедневки. А ако падне борда еврото ще удари 3лв, че може и 5лв, тогава вече тези с кредитите в евро и заплатите в лева да му мислят  ooooh!

# 662
Четете малко "Капитал" и "Пари" не само ежедневки. А ако падне борда еврото ще удари 3лв, че може и 5лв, тогава вече тези с кредитите в евро и заплатите в лева да му мислят  ooooh!
Най-сетне да си дойдем на думата и нека всеки писал не писал по темата чел недочел сам си направи сметката как си е купил апартаментчето???

# 663
Клок, важно е ти да не си инжИнер.

Айде, аз отпис от темата.
Крайно време беше отдавна се разбра, че тази тема тебе хич не те засяга!!!

# 664
Камамбер , ''Капитал'' от три години пишат как имотите ще спрат да поскъпват , а те се качиха тройно оттогава

# 665
  • София
Аз казах, че повече няма да пиша в тази тема, но пък понеже тя леко се измени да си кажа. Досега нито една страна от ЕС не е приела еврото с борд. Може би ние отново ще сме прецедент (както беше с влизането ни в ЕС). Бтв от ЕК и ЕБ натискат Орешарски да сваля борда, той все още се държи, ще видим докога. Четете малко "Капитал" и "Пари" не само ежедневки. А ако падне борда еврото ще удари 3лв, че може и 5лв, тогава вече тези с кредитите в евро и заплатите в лева да му мислят  ooooh!
Откога "Капитал" и "Пари" са станали жълти издания ...
И имаш ли представа какво изобщо означава валутен борд ?

CLOCK - ти на какъв хонорар си, понеже се вижда , че си на пълен работен ден във форумите ?
И би ли споделил кои са тези загрижени хора в имотенбалон.ком, които са се заели така безкористно да отварят очите на хората ?

PS:Личното ми мнение е, че цените са високи...но всеки си е направил сам сметката.

# 666
[CLOCK - ти на какъв хонорар си, понеже се вижда , че си на пълен работен ден във форумите ?
И би ли споделил кои са тези загрижени хора в имотенбалон.ком, които са се заели така безкористно да отварят очите на хората ?

PS:Личното ми мнение е, че цените са високи...но всеки си е направил сам сметката.
Аз не съм никъде на хонорар а в отпуска ако това те интересува.

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 10:17 от CLOCK

# 667
  • София
Аз не съм никъде на хонорар а в отпуска ако това те интересува.

Както виждаш ме интересува newsm78.  В първия момент ми заприлича на опит за манипулиране на общ.мнение, но явно имам грешка  Money.
Просто не можах да си обясня "пристрастяването" ти към тази тема, както и еднаквите постове в други форуми и т.н. ...

Приятно изкарване на отпуската   bouquet

# 668
  • Countryside
Откога "Капитал" и "Пари" са станали жълти издания ...
И имаш ли представа какво изобщо означава валутен борд ?

Никъде не съм казала, че са жълти издания - чети по-внимателно. Напротив, Капитал каваха че миналата 2007 ще е таванът на цените, а за тази прогнозите са за плавно поскъпване от 10-15% и то само на определени сегменти от пазара на имоти, не на всички. И да, много добре знам какво е валутен борд и знам какво ще стане ако падне. Моето лично мнение съвпада с твоето по принцип.

# 669
  • София
Вече го написах - бордът ще си стои докато изпълним изискванията за влизане във Валутния съюз. Те имат изисквания за % растеж на БВП, задлъжнялости и др. Ако искат, могат и сега да махнат борда, никой не ги кара да го продължават, но няма да го направят, защото това ще ни върне назад.

Да, ще бъдем пак, за кой ли път, прецедент. Ако случайно съм сбъркала, ще те черпя едно кафе.

Обаче, ще имаш много здраве от мен за вестниците. Мразя женските списания и вестници и със сигурност чета Капитал и Пари, но това все пак са вестници, а не съдържат абсолютната истина. Това, че чета нещо, не означава , че му се доверявам 100%. Имам си глава на раменете и няма нужда някой друг да мисли вместо мен.

# 670
  • София
Никъде не съм казала, че са жълти издания - чети по-внимателно. Напротив, Капитал каваха че миналата 2007 ще е таванът на цените, а за тази прогнозите са за плавно поскъпване от 10-15% и то само на определени сегменти от пазара на имоти, не на всички. И да, много добре знам какво е валутен борд и знам какво ще стане ако падне. Моето лично мнение съвпада с твоето по принцип.
Съжалявам, но никъде в мненията ти не видях аргументирано обяснение ,защо ако падне валутния борд ще се сгромоляса лева. И защо мислиш че самото падане на валутния борд е нещо лошо ?
CLOCK поне добре е аргументирал тезата си за имотния балон Whistling

# 671
  • Countryside
Няма нужда да ме черпиш  Wink Аз също имам глава на раменете си да мисля и не се доверявам на 100% на "Капитал" и "Пари" просто изказвам мнение. Там има доста добри анализи и статии от професиналисти, не е нужно да им вярваш сляпо, а просто да обмислиш нещата. То нали за това сме хора - да мислим и да си правим сметката.

Колкото до shom4e, мила ти нали не мислиш, че с тази инфлация от 20% най-вече в хранителния сектор еврото отговаря на 2лв, помисли си пак и тогава пиши  ooooh!

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 10:48 от Камамбер

# 672
Искам тази темичка да остане някъде в архива и след известно време пак да си поговорим с някой хора които не могат  не искат да повярват че този балон ще спадне.Има вече индикации които предвещават това както съм писал по назад в темата.Това няма да стане толкова бързо ,но от 1 до 1,5 години вече ще е факт.Процеса може да се ускори ако хората които искат да купуват се стопират с лекота да си залагат бъдещия доход при тези нива на цените и увеличаващи се лихви.
Това е просто приятелски съвет с който не искам да си налагам мнението,всеки има някакви планове и за тяхното осъществяване никои не може да им окаже влияние.

имаше едно време един, който викаше "за бога, братя не купувайте" - въпреки всичко народа купуваше, цените разстяха

# 673
Жилищата в Радомир поскъпнали със 70% за година
12.02.2008 10:51

С над 70 на сто са се повишили цените на жилищата в Радомир за една година, съобщиха от агенциите за недвижими имоти, предаде БТА. Градът е предпочитан от купувачите заради близостта до София, удобните транспортни връзки със столицата и сравнително ниските цени на имотите, коментират от бранша.

Тук все още може да се намери гарсониера под 20 000 лв., двустайните апартаменти се продават между 25 000 - 35 000 лв., в зависимост от състоянието и местоположението им, казват брокери. Тристайните жилища вървят в диапазона 35 000 - 45 000 лв. Цената на къщите варира от 42 000 лв. до 90 000 лв.

По данни на Националния статистически институт средните цени в цялата пернишка област са нараснали с 40% за 2007 спрямо 2006 до 918 лв. на квадратен метър.

# 674
  • София
Колкото до shom4e, мила ти нали не мислиш, че с тази инфлация от 20% най-вече в хранителния сектор еврото отговаря на 2лв, помисли си пак и тогава пиши  ooooh!
Помислих  Embarassed
В еврозоната няма ли инфлация според теб в този сектор ?
НЕ можеш толкова едностранно да определиш курса - може бие по-правилно е да използваш дефицита(разликата между вноса и износа)  ooooh!
Но и това няма да е съвсем точно ... Спора е безсмислен, както и апокалиптичната картина , която си обрисувала.

Общи условия

Активация на акаунт