Ще се спука ли скоро имотния балон

• 46 433
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 675
Жилищата в Радомир поскъпнали със 70% за година
12.02.2008 10:51

С над 70 на сто са се повишили цените на жилищата в Радомир за една година, съобщиха от агенциите за недвижими имоти, предаде БТА. Градът е предпочитан от купувачите заради близостта до София, удобните транспортни връзки със столицата и сравнително ниските цени на имотите, коментират от бранша.

Тук все още може да се намери гарсониера под 20 000 лв., двустайните апартаменти се продават между 25 000 - 35 000 лв., в зависимост от състоянието и местоположението им, казват брокери. Тристайните жилища вървят в диапазона 35 000 - 45 000 лв. Цената на къщите варира от 42 000 лв. до 90 000 лв.

По данни на Националния статистически институт средните цени в цялата пернишка област са нараснали с 40% за 2007 спрямо 2006 до 918 лв. на квадратен метър.

Продаваш в София един апартамент и купуваш 3 в Радомир докато не е станал най-елитния квартал на София, е това си е сделка.

# 676
  • Countryside
Ама ние тази еврозона ще я видим през крив макарон, инфлация до 1,5% от този на стабилните държави членки незнам кога ще има, но ще се радвам много. Писна ми всяко увеличение на заплатата ми да го яде инфлацията  Crossing Arms
Ето прочети условията за влизане в еврозоната http://www.ecb.int/ecb/educational/facts/euint/html/ei_005.bg.html

# 677
нещо друго търсех и попаднах на  това , 40-70% увеличение си е сериозна работа обаче ...

# 678
Според вас защо приемат този закон точно сега????

Жилище до 25 кв. м няма да може да се продава принудително при дълг от Дневник [466 прочитания]

При определянето на жилищната площ се взема предвид, че жена в семейството е бременна както и броят на децата, които очаква. ПО 15 кв. м се прибавят в случай, че в домакинството има болен, който се нуждае от самостоятелна стая или според репение на ТЕЛК ползва постоянната помощ на друг. Предстои списъкът с болестите, които дават това право, да бъде утвърден от министъра на здравеопазването.

При изчисляването на жилищните нужди на длъжника и семейството му не се включват кухните, вестибюлите без пряко осветление, както и обслужващите и спомагателни помещения. Изчисленията се правят само върху площта на дневни, спални, детски стаи и трапезарии, но само когато в дома има кухня с място за хранене.

# 679
  • Countryside
Т.е. Клок. какво искаше да кажеш? Че "набълбуканите" с кредити няма да им продават принудително жилищата ако имат 1-2 деца, болен в семейството или жената е бременна? Ами това е чудесно най-накрая нещо смислено да измислят нашите  депутати, а не да гласуват закони за жилищната площ на домашните любимци  ooooh!

# 680
Категорията несеквестируемо имущество съществува в нашето законодателство от времето, когато само ДСК кредитираше граждани. А сигурно и доста преди това, за справка- ГПК. Не съм юрист, но доколкото ми е известно тази хипотеза не се прилага при вписана ипотека върху жилището.
По спомени в момента в несеквестируемото имущество се включват 15кв.м. на член от семейството, вещи за ежедневна употреба, сечива, с които се упражнява трудова дейност и т.н. Предполагам, че обхватът се разширява, за да се хармонизираме с европейското законодателство.
Добре е преди да се напише нещо да се проверява в Гугъл поне.
Мислех да не пиша повече тук, че току виж Трежъри е изровила някой друг компромат за скромната ми особа- я снимка като кърмеща, я по бански. Опасявам се, че краката ми са прекалено дебели и нямам място в тази дискусия Mr. Green

# 681
Малко ми е странен този закон как ще се изпълни??? Да кажен че, един мангал с 5 деца успее да изтегли кредит вземе си апартамент и не може да го изпаща няма да му вземат жилището???

# 682
     Нещо немога да разбера като се спука имотния балон, какво се очаква да се поВИшът или поНИжът цените за кв.м ?
     Неуспях всичко да прочета до тук , но все пак мернах нещо от рода- има много новозакупени празни апартаменти , та по този случай мога да кажа само , че купувачите са емигрирали българи я от ИСПАНИЯ , я от ИТАЛИЯ  ,които там са с добри заплатки от порядъка на  мин.  2-3 хиляди евро    и так те искат да инвестират в имоти, София  или на морето купуват жилища .  Така се получава голямо търсене и от там цените скачат. newsm78  що не завърших икономика, може би щях да съм по веща.

# 683
  • София
И толкова много ли са тези заможни емигранти, че да определят пазара? Точно ако са с акъла си, те няма да купят и да държат празни готовите апартаменти.

# 684
  • София
Според вас какво определя цената на една валута?
Не е ли пак търсенето? Защо мислите, че политиците ни искат да махнат борда чак когато минем на евро? Именно за да не изпаднем в криза ако борда се свали преди това. Защото колкото и да увещаваш хората те ще се опитат да се запасят с евро, просто така, за всеки случай. Ето от къде ще се качи цената на еврото ако се свали борда преди да влезем в еврозоната.

# 685
И толкова много ли са тези заможни емигранти, че да определят пазара? Точно ако са с акъла си, те няма да купят и да държат празни готовите апартаменти.
А какво да направят,да държат парите си под дюшека ли?

# 686
Нямам време да прегледам всички мнения и затова, моля да ме извините, ако въпроса, който задавам, вече е коментиран. В лева или евро е по-добре в момента да се вземе ипотечен кредит?

# 687
Нямам време да прегледам всички мнения и затова, моля да ме извините, ако въпроса, който задавам, вече е коментиран. В лева или евро е по-добре в момента да се вземе ипотечен кредит?
В лева.
Ако доходите ти са в лева тегли кредит в  лева.

# 688
Клок, аз също се ориентирам към левов кредит, но разсъждавам точно обратно на това, което ти казваш. Тъй като приходите ми са повече в евро, си мисля, че левовия кредит ще бъде по-изгоден заради очакваната промяна на курса на лева към еврото, докато сме в борда. Обаче, тъй като ипотечните кредити са с дълъг срок на погасяване, през който със сигурност ще въведем еврото и в Бг, нямам идея как тогава ще преизчислят левовите кредити. Мнението ви?

# 689
Клок, аз също се ориентирам към левов кредит, но разсъждавам точно обратно на това, което ти казваш. Тъй като приходите ми са повече в евро, си мисля, че левовия кредит ще бъде по-изгоден заради очакваната промяна на курса на лева към еврото, докато сме в борда. Обаче, тъй като ипотечните кредити са с дълъг срок на погасяване, през който със сигурност ще въведем еврото и в Бг, нямам идея как тогава ще преизчислят левовите кредити. Мнението ви?
писах левов кредит при левови доходи че е по-добре защото така се избягва валутния риск. от друга страна и аз имам такава информация че преди да приемем еврото ще има промяна на курса /мисля че за 2010 год. ставаше въпрос/. банката ще ти превалутира кредита по курса за деня в който се приема еврото и ако е по-висок от сегашния както се очаква, то ти наистина си надалавера.

Общи условия

Активация на акаунт