НОЕМВРИЙЧЕТА 2005- №10

• 16 912
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Привет!

За първи път се случва да има 6 изписани страници и аз дори да не съм погледнала форума. Много работа, много нови неща, премествахме офис, от другата седмица се връщам и към преподаването, така че сега уча.

Аз искам да се оплача от Роси - винаги е била инат и с особено мнение, но сега е не-по-но-си-ма. Тръшка се и реве по цял ден и за всяко нещо. Възразява на всичко, а вече е по-трудно да я излъже човек. Верояно е навлязла в прословутия период на отрицанието. Изключително капризна и своенравна е. Имам проблем и с храненето, произтичащ пак от ината. А реве, просто защото иска. Казва си го сама - "Искам да плача."

Инак, ако става дума за говорене - говори всичко, отдавна с изречения. Разказва истории, разговаря по телефона, дава обяснения и лъже. Лъже, без да й мигне окото, дори не се замисля, майсторски, като Пипи.

Миенето на косата и при нас е проблем. Беше голяма истерия до преди 2 месеца. Сега я карам да гледа вентилатора, като се държи за мен, защото с вирната глава губи равновесие и започвам някоя крайно интересна история, за да забрави да крещи. Всъщност най-важното е да не им се мокрят лицата, най-вече очите. Когато водата залее лицето, това ги стряска, наистина ги е страх. Ако главата е хубаво вдигната нагоре, лицето остава сухо и няма проблем.

Били, добре завърнала се! Радвам се, че всичко е наред вече.

А това с колите и паркирането много ме възмути  #Cussing out

# 121
  • София
Симка - не знам за лицата, Филип също крещи като плакна косата, но когато му пръскам с душа (на игра) право в лицето само се хили....виж най-много плаче като му влезе вода в ушите....
Иначе нали има козирки за къпане...но, аз нещо се съмнявам, че ще я остави на главата си....

Гери - много тъпо това с колата...мога де си представя, колко ти е кофти...

За говоренето - все още не е особено напред...единственото по-дълго изречение е "Не, това не е дъжд, това е як (т.е. сняг)" иначе повече от 2 вързани думи рядко казва и като цяло речника му не е особено богат....

# 122
  • София
Nikiki, досега не исках да се включвам по темата, но ето какво мисля и от скромните ми познания за ЕЕГ-тата (електроенцефалограма). Правейки самото изследване най-вероятно няма да получиш конкретни отговори на въпросите, които те интересуват. Там няма да пише: 'Да, детето е болно' или 'Не, не е болно'. Зависи кой и как ще ти я разчете.
Под упойка искат да я сложат, защото за самото изследване се изисква детето да стои неподвижно, което разбира се е невъзможно. Самата упойка си крие рискове, разбира се.

Кой ви посъветва да и направите ЕЕГ? И при кой ще го занесеш за епикриза?
Повтарям Канеста, но ти трябва детски невролог, а не какъвто и да е друг.

Аз не бих направила на моето дете ЕЕГ поне до 3 години, най-вече защото не вярвам да получа ясен отговор на въпросите, които ме интересуват. След 3 също няма гаранция.

И не на последно място: Мисля, че имаш нужда от почивка. Писаното от теб звучи, сякаш психически не издържаш, изнервена си. Все едно не можеш да се порадваш на детенце, само грижи те връхлитат като я погледнеш и т.н. Това влияе на детето и на всички около теб.
Кой те подкрепя през това време - мъжът ти, майка ти, някой друг близък? Обърни се към тях, сподели им, остави малката за ден, два някъде.
Ако обаче не виждаш друг начин да се успокоиш, направи и изследването (и пак мисля, че това ще доведе до допълнителна хипохондрия).

# 123
и аз да се запиша днес....
diddi - въпреки пряката опасност историята с ванко ме разсмя. Joy
majceto - мъжо ти каква зодия беше newsm78, че забравих, все едно говориш за баща ми.
=^._.^=   - радвам се че си вече в къще, сред любимите си мъже Hug
gerygirl- неприятна ситуация. а като разбереш кой е, какво ще направиш?!?

забелязвам, че не се настройвате много светивалентински.....

еххо - въпрос към теб , като експерт - аз съм със доста суха кожа и днес в магазина са козметика се двуумях между новата течна пудра на максфактор и фон дю тен на боржуа за суха кожа, въпреки че имаше консултант, не можаха да ми кажат за суха кожа, кое е по-подходящо newsm78. Консултантката каза, че не се нуждая още от нищо Laughing - страно, колко козметика ще продаде така Sick

# 124
  • Карлово
Никики, нямам никаква идея какво представлява това ЕЕГ, затова и няма дадам мнение по въпроса. Единствено се надявам страховвете ти да се окажат безпочвени и детенце да е здраво!
Гери, гадна работа,  #2gunfire
Деситка, чувството е наистина като ново, сега си припомням какво е да гушкаш едно безпомощно ревливо същество Crazy

# 125
Аааа, Сисса, Тити май се беше настроила светивалентински Mr. Green
За мен таzи дата все още си е Трифон zареzан Laughing

# 126
ааа, настройвам се, но помоему. вчера купих бутилка португалско червено вино за филков. всяка година му подарявам по бутилка-две скъпи вина - колкото ми се отпусне свидливата душичка  Mr. Green а тая ще е прелюдиял към плана ми за един лисабон тая година. някой да е бил в португли? все хубави неща чета, а и тая годиан най-накрая искам и това да отвъртим.

филков е козирог - има рд на 24 декември  Simple Smile

# 127
мда, аз участвам в ежегодното анти-свети-валентинско движение, както се забелязва от временния ми аватар  Peace

# 128
мда, аз участвам в ежегодното анти-свети-валентинско движение, както се забелязва от временния ми аватар  Peace
и мен ме бройте към движението на тити  Mr. Green

# 129
  • София
майче - ама вие сте класическа двойка направо - козирог и рак.... хиххихиххихи Wink

# 130
Уважам аз козирозите ...... нали и аз съм такъв звяр.  Peace

Да ви разкажа нещо смешно. Вчера през деня Васи както обикновено зяпала през прозореца на дневната. Ние нали живеем точно на кръстовище и по едно време започнала да вика леля ми " Ела, ела тука Васи глеа "гледа" деди" и маха с ръка на някого през прозореца. А то вярно бил баща ми. Минавал по улицата и спрял на светофара, видял Васи на прозореца и й свирнал.
Леля ми така и не успяла да го види но Васи го уловила.

От доста време насам не ми се е случвало да гледам Васи самичка, в смисъл да го няма Васко. Той нали замина при свекърва ми та до неделя сме сами. Ами установих че се разбираме прекрасно когато сме сами. Много повече ме слуша отколкото когато сме и двамата вкъщи.
Не знам защо е така ......... но е факт.

# 131
  • София
Никакъв Св. Валентин и за мен, благодаря!
А и ние си имаме празник - 2 дни преди това е рожденият ден на Илия.

Бубу-то, и Роси не плаче, когато я пръскам с душа по лицето, но стече ли се вода от косата, започва да пръхти трепери, търка очи и плаче. Нямам предвид сапунена вода.

Сердика, това Алиса ли е на аватара ти?

# 132
Да, Симка Grinning
Ох, ако zнаете само как искам да е пролет вече...
Гери, децата виждат ВСИЧКО, просто е невероятно какви детайли zабеляzват, а и zапомнят. Редовно съм шахмат от постъпките на Малик Laughing

# 133
Sissa чак пък експерт не съм, просто обичам да се интересувам от новите неща в тази област Simple Smile
Така отдавна не съм ползвала неща на Максфактор и Буржоа, така че нямам преки наблюдения, обаче от опита който имам с пудри и ФДТ, когато ползвам ФДТ кожата ми се омазнява повече, което ме навежда на мисълта, че за суха кожа е по-подходящ ФДТ.
Обаче каква е тази течна пудра  newsm78 може пък да е добра. Нещата на Максфактор са доста добри. Със сигурност бих препоръчала да вземеш тестер (ако изобщо има) и да пробваш как стои на лицето ти. Така най-добре ще усетиш кое е по-подходящо за теб.
Буржоа също са добра фирма, така че продуктите им са на ниво.
Погледна ли какво имат Л'ореал? Понеже съм с доста алергична кожа, преди да започна да ползвам по-висок клас козметика ползвах техните продукти и бях много доволна. Но както сама знаеш всичко е до кожа и е строго индивидуално.
Гери и Ния е по-послушна когато сме само 2-те. Когато се появи 2-ри човек започва да се лигави.
Косата Ния също мрази да й се мие косата. По-точно момента с който водата потече по очите. За съжаление не мога да я накарам да си вирне брадичката. Процедирам така - насапунисам цялата коса, започвам с подвижния душ да изплаквам внимателно косата отзад, после отстрани и когато остане само Бретон и казвам, че трябва да затвори очи. Бързо поливам главата, тя започва да реве, бързо с ръка избърсвам очите и тя спира.

# 134
Косата Ния също мрази да й се мие косата. По-точно момента с който водата потече по очите. За съжаление не мога да я накарам да си вирне брадичката. Процедирам така - насапунисам цялата коса, започвам с подвижния душ да изплаквам внимателно косата отзад, после отстрани и когато остане само Бретон и казвам, че трябва да затвори очи. Бързо поливам главата, тя започва да реве, бързо с ръка избърсвам очите и тя спира.
- ти да не гледаш какво става в нашата баня - при нас процедурата е досуш същата. Благодаря ти за мнението и аз устанах с впечатление, че за сухата кожа фон дю тена е по-подходящ, но в магазина така и не бяха конкретни. Взех си тестер, но моята кожа съвсем не е чувствителна и така че само ми трябва подходящият цвят.
за наблюдателността етои една история с Ники - последно като я видяхме я взехме с нас до магазина с колата. слизайки от колата едн клон ме удари през лицето и очилата ми са паднали без аз да забележа, също и диадемата на главата ми беше разместена. Оправяки се и ругаейки клона продължих напред към магазина, а Ники постоянно повтаряше "мамо очила падна", на което аз необърнах съответно внимание, защото тя и на диадемата казва очила. Реших, че има впредвид точно нея. Така влезнахме в магазина, после отидохме в друг а тя само повтаря едно и също. След стотната забележка от моя страна, че съм я чула е разбрала в мозъка ми проблесна мисълта, че детето наистина може да е право и се върнах при колата и в снега си видях очилата. Безкрайно благодарна и бях, за дето е така наблюдателна и упорита да ми го повтаря около 30 мин.

Общи условия

Активация на акаунт