СЕПТЕМВРИЙЧЕТА - КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 11 910
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Добре де ама тогава какво излиа че на 10/03/08 примерно  вече ще съм в 4 месец така ли? Пък и нали проблемните месеци са най често до 3-тия  което аз преди си мислех че ще е  и целия март. При това положение до 08.03.08 ли ще е зора с притесненията? То е ясно че страховете ни ще приключат чак  през септември де, ама поне за момента малко да поема въздух.

# 166
беба28 страховете са докато си ги позволиш...
Аз като направих спонтанен аборт за първи път се шашнах толкова и го преживявах доста, но промених ли нещо?
И сега 9 месеца по късно съм вече  бременна с живо бебе.
Дали всичко ще е наред? Кой знае, но поне да си преживеем бременностите с радост защото страховете са си ограбване на радостта. Насърчавам те да се отпуснеш малко, не мисли за рисковете защото и да мислиш и да знаеш пак не зависи всичко от теб, но спокойствието и мира са ценни и е наша отговорност да си ги пазим. Пък и спокойната и щастлива мама е добър дом за своето бебе Heart Eyes
Аз все още с любопитство поглеждам всеки път как изглежда бельото ми като ида до WC-то, но преди две седмици прокървих много обилно и чувството като видях тази кръв беше ужасно.
Казах си "изгубих и това бебе" после се оказа, че то си е живо и здраво и се е вкопчило силно в живота си.
Опитвам се да кажа, че винаги ще имаме все нови причини да се шашкаме, но има и друга алтернатива и тя е да се довериш и да си кажеш, когато дойдат страшните мисли "всичко ще бъде наред", да аз ще преживея всичко по най добрият начин, а междувременно ще съм щастлива Peace

# 167
Привет и от мен! Изчетох почти целите две теми на Асенцето и немога да не споделя, че това е един от най-позитивните форуми, на който съм попадала някога! Истински ви поздравявам за настроението и позитивните нагласи, които идват от всички ви и страшно много се радвам, че съм точно в тази група на септемврийските мамчета Simple Smile Аз съв съвсем новобранец Simple Smile и моля да ме добавите в списъка за 18.09 - първа бременност. Бръмбъзъче здравей! Желая на всички ви леко, свежо и щастливо бременеене!

# 168
Здравейте и днес Simple Smile
как се чувствате в края на седмицата? направихте ли планове за уикенда  newsm53
аз мисля доста да си поджиткам, че нещо не ме свърта.

момичета за смятането на гестационните седмици, един доктор ми каза да си ги следя така : щом термина ми се пада събота, значи всяка събота ми се брои по една седмица отгоре. надявам се разбираемо да съм го казала, че нещо не съм си с главата Simple Smile

alisa74 мила, много ме развълнува това, което си споделила и ти се възхищавам как си се справила. може би това не е точната дума, но като чета с каква обич пишеш за дъщеричката си, съм сигурна, че няма за какво да се страхуваш за новото бебче. мисля, че ще ти е много хубавко, защото каката много ще ти помага и като видиш тя как ще обича бебчето.   bouquet

на мен нали ми е първо бебенце, но ще ви разкажа нещо смешно по повод по малките деца. имам по малък брат с почти 3 години и като малки съм му обяснявала, че мама на мен ми е по-мама, защото повече време е била с мен и по-дълго ме е обичала. така, че сигурно ще имате и вие по някоя изцепка с децата.

smile3525

# 169
Аз на моята сестра всеки ден и казвах, че е сменена в родилното и всъщност няма нищо общо с наш`та фамилия  smile3532

Little princess - станахме две!   bouquet

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 12:41 от бръмбъзъче

# 170
  • София
Добре де ама тогава какво излиа че на 10/03/08 примерно  вече ще съм в 4 месец така ли? Пък и нали проблемните месеци са най често до 3-тия  което аз преди си мислех че ще е  и целия март. При това положение до 08.03.08 ли ще е зора с притесненията? То е ясно че страховете ни ще приключат чак  през септември де, ама поне за момента малко да поема въздух.

Пуснах датата ти на калкулатора в "Мама и бебе" и според него 12-та ти седмица е от 8 до 15 март. Така че четвъртият ти месец започва на 15 март.  Simple Smile

Недей да мислиш негативно за първите месеци! При една нормална бременност те не са по-различни от останалите, само дето нямаш още да носиш коремче!  Grinning Погледни го от хубавата страна!  Simple Smile

# 171
Още с новината за втората бременност започнах да подготвям дъщеря ми за новият човек в къщи...
Когато бебето се роди, каката беше нарисувала рисунки, които окачихме над къта за повиване и се чувстваше много важна.
Толкова обичаше новото бебе, че още първият ден го беше почерпила с една дъвка... Shocked
И нали бебето е малко беше се погрижила да му я пъхне дори в устата... добре, че бях наблизо Grinning
Вярвам, че ако отделим време да разговаряме с детето и да го подготвим, а също и да внимаваме да му показваме всеки ден след раждането на новият човек, че е важно и обичано няма да има проблеми с ревности.
Пък и Мечо Пух отдавна си е казал "колкото повече-толкова повече" и по весело newsm44
little princess добре дошла и прекрасна, здрава първа бременност!

# 172
Здравейте мамчета!
Ей точно мислех, че съм отървала гаденето, но ето тази сутрин пак ми едно такова гадно. Sick
Добре, че изникна повечко работа в офиса и от бързането всичко ми мина Simple Smile

Алиса, миличка така ме разплака, а и с този разказ за лястовичката...... Аз не мога да ти дам
съвет от опит, защото ми е първа бременост.  Знам, че майчинския инстикт заработва по-късно,
когато вече дребосъка се появи така че остави те нещата сами ще се наредят Hug
Беба28, и аз се чудех за същото. Но то май затова се казва гестационна седмица,
а не просто седмица.  Що се отнася до нервите - просто спазвай каквото ти е казал доктора
и се води по усет....това е всичко , което можеш да направиш.  Щом ще ставаме майки няма да ни е лесно Laughing вече - край на пълното безгрижие, но пък сега ще имаме други непознати до момента радости Hug

# 173
  • София
паднаааааааах  newsm45 претърколих се по всичките стълби от бързане  smile3511 надявам се, че бебчо не е усетил нещо, но краката са ми целите сини и двете капачки си натъртих  smile3514 знам, че фелоран не можем да мажем, а за индовазин знаете ли нещо  smile3506 много съм синя и много ме боли  tantrum благодаря ви  Hug Hug Hug
дано нищо не съм си счупила  Sad

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 13:33 от adicted

# 174
adicted намери възможност да идеш на лекар!
Важно е и за здравето и за бебето, пък и да се успокоиш, че си направила най доброто.
Не се само лекувай точно сега.
Моля се всичко да е наред и да няма никакви поражения освен натъртването и синините! Hug
Нека Бог да те пази!

# 175
Adicted, сигурно всичко е наред, но все пак отиди мила на лекар. За синините - не се коси, с
Lioton са ми минавали и хематоми даже. Но мажи редовно!
Хайде после да кажеш, че си добре!

# 176
  • София
lioton не може  Cry сега четох листовката ... званях и на доктора - каза, че нищо не може  Cry благодаря ви  Cry

# 177
adicted - мила пази се наистина и не каза какво каза доки, ще отидеш ли да те прегледа или....? Аз съм за да отидеш, все пак по телефона не може да ти каже нищо. Дано всичко да е ОК Praynig Praynig Praynig и да ти е за последнооооо, много внимателна вече - ок? Hug

# 178
Ле ле никога не бих си го помислила ooooh! добре, че си погледнала, че то нали се мажеш не го пиеш Thinking Спокойно Adicted, ще ти минат сининитеи ще забравиш, че си ги имала.
Знам, че някаква рецепта с лук се прави против синки и отоци, но не я знам точно.
Мамчета ако вие се сещате кажете я тя може и да е безобидна Simple Smile

# 179
мила adicted и аз мисля, че е най добре да отиде6 на лекар. много съжалявам миличка, дано бързо се възстановиш  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт