СЕПТЕМВРИЙЧЕТА - КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 11 896
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета,не писах дълго защото ми беше съвестно да ви тревожа,но Муцито е забелязала ,че ме няма да има причина и ще я споделя по-скоро за да се пазите.Както бях писала това ми е трета бременност и другите съм ги карала като да не съм бременна, но сега...презорих се карах до Бургас за една командировка ,за половин час се качих няколко пъти до петия етаж на един строеж ,дигам си малката а тя е 20 килца и ...хематомче,бебето е живо ,но продължавам малко да кървя надупчиха ми дупето с инжекции пия хапчета  и т.н. кофти и си лежа в къщи,още по-кофти .А и още една простотия от моя страна с тази бременност реших да си сменя доктора , бях чула разни препоръки за д-рДимитрова от Фемина-(дръжки препоръки -мнението ми е лично ,без да го втълпявам на никой ).След като видях кошмара в МД мръсотията,тъпото отношение и какво ли още не след като си бях попълнила документите за хоспитализация  заявих ,че не желая нито една стотинка от здравната ми осигуровка да влиза в тази болница и си отидох при моя си доктор и навреме ,защото се оказа че бебето е с една седмица и половина назад ,ама кой ли да го види .Не виня никой просто се оказах патка този път.В петък на 15 съм на доктор дано бебето е наваксало малко и да е живо и здраво най-вече.Просто се пазете момичета и слушайте само себе си.

# 211
Здравейте! И мен ме нямаше дълго време, но ви чета, когато мога.
misstana, много съжалявам за това, което е трябвало да изтърпиш. Важното е, че бебето си е на мястото...но и ти заслужаваш някой да ти се накара. Може ли да направиш всички тези неща, които си изредила при положение, че си бременна и то с трето. Да не знаеш и да не си чувала, че трябва да се пазиш...ама не, направо си за бой. Дано всичко отмине бързо и скоро да си спокойна и естествено да мислиш преди да караш до Бургас и да изкачваш стълби Naughty
Иначеи аз да ви питам нещо - вчера бях на фризьор и не посмях да се боядисам, мислех да изчакам да мине третия месец, ама тук прочетох, че вече някои са свършили тази работа, та значи и аз мога да я свърша Wink То аз си отговорих на въпроса Simple Smile
При мен новото е, че детенцето ми е болно - хванала е някакъв вирус и от вчера е с висока температура и кашля. Аз се оправям с нея за сега и дано мине бързо, обаче се притеснявам, да не лепна и аз тоя гаден вирус Confused Сега не можем да пием никакви лекарства и не ми се мисли, ако и аз вдигна температура 39 градуса какво ще правя. Но дано не се случи, дано ме подмине гадината.
Хайде, дано да мога скоро да се доредя от домашните до компа и пак да си напиша радостите и мъките Simple Smile

# 212
misstana, пази се. Третата бременност е винаги по-рискова.

А високата температура е по-опасна от парацетамола. Дано никой да не вдига такава т., но лекарството в случая е по-малкото зло

# 213
nora добре дошла smile3525Ама какъв октомври???Който чака 3-то дете е тук в септемврийките family4Сега да видим дали някоя няма да изкара и близнаци Flutter
alisa74 така ме развълнува....... HugОт сърце ти желая цялото щастие на света от тук натък Praynig
adicted,хайде стига пада,бе момиче:)
misstana аз също имам хематом,но доктора ме успокои,че е далеч от мястото,където е бебето.Е,разбира се,трябва повече щадене.Надявам се и вярвам,че бебчето ти е добре,нищо,че е по-назад във времето.Стискам палци newsm10

# 214
Велислава благодаря за подкрепата и наистина съм за бои.Не съм пример за подражание както се вижда ,но аз доста рано се прошарих и се боядисвам с предишната бременност през месец  и половина и сега свърших тая работа още докато имах съмнения дали съм бременна ,мисля ,че няма проблем особено ако боята е с по-ниско съдържание на амоняк и аромати.

# 215
  • София
Малеее, каква беше тази моята сънливост днес, не знам.
Спах до 11 часа. Детето е закусило само, защото баща му е на работа (главен счетоводител, приключване и така). Станах в 11.00 и в 12.00 отново легнах Embarassed. В 13.00 се излюпих за половин час да дам на детето обяд и пак легнах с него. После то е станало, закусило...А аз сега тепърва се излюпвам Embarassed. И ми се спииииии Tired Tired Tired Thinking
Павчо днес е отличник. На мама душата Embarassed

# 216
Мистана, душа Hug Трябваше да пишеш тук, преди да избираш д-р Димитрова. За нея.... песни мога да пея. Харесвам си Майчин дом, но за д-р Димитрова и д-р Мазнейкова - да не попада човек в техните "велики" ръце Confused
Разбира се за докторите може всичко да се чуе, но тяхното дело, което лежеше във ВИП-а до мен няма да го забравя Naughty

Както и да е - стискам ти палци всичко да е наред и бебко просто да е станал по-късно, а не да е по-мъничък Praynig
Шейли, ще ти пуснем снимки. Чакай да зачестим срещите и ще пускаме много, много снимки Hug

# 217
Трябваше да пишеш тук, преди да избираш д-р Димитрова. За нея.... песни мога да пея. но за д-р Димитрова и д-р Мазнейкова - да не попада човек в техните "велики" ръце Confused
Разбира се за докторите може всичко да се чуе, но тяхното дело, което лежеше във ВИП-а до мен няма да го забравя Naughty
Д-р Димитрова, която прави амниоцентезите ли имаш предвид? Би ли пояснила, моля?

# 218
Ами всъщност то може и няколко Димитрови да са. Аз говоря за тази, която заедно с Мазнейкова се водят едни от най-добрите жени гинеколози в София и страната.
Когато раждах аз, ВИП стаята до моята беше заета от дъщерята на шефката на поликлиниката на МА. Момичето е прието със стартирал родов процес. Бебето, обаче стои високо и не слиза. Налагат вакуум. ТОй изтърва, втори път - пак така. Трети път - същото. Междувременно правят епезиотомия на ляво и на дясно. Накрая правят секцио. Момичето роди нощта преди мен. Излезе от стаята на 5-тия ден, като до тогава не беше виждало бебето. Едва се движеше. Бебето беше на 8-мия етаж с оток на главата и лек мозъчен оток, за който се надяваха да няма последствия.
Това всичкото го разбрах като случайно бях на терасата, докато сестра й разказваше на някакъв роднина. После питах моя доктор и той потвърди, че това се е случило.
Същата докторка прие една от нашите тогавашни отчетни майки с контракции, но никакво разкритие. Установи, че е започнал родов процес и спука мехура на момичето. После я оставиха 48 часа като са се сменяли всякакви екипи, които са установили, че всъщност родов процес изобщо не е започвал. Но всички са я отминавали. Най-накрая по случайност моят доктор е бил на смяна и веднага е назначил спешно секцио на момичето (Силвия се казва, познаваме се Grinning) Мъжът й висеше като парцал два дни пред МД и никой нищо не му казваше за състоянието на съпругата му. Цялата отчетна бяхме на тръни, но слава Богу всичко се разви по най-добрия възможен начин. Но така или иначе д-р Димитрова е спукала мехур и е обявила стартирал родов процес, без изобщо да има такива индикации.
Тези два случая за 1 месец ми бяха направо като гръм от ясно небе, защото за тази жена се носят само положителни отзиви. След това всъщност стана ясно, че из форума за нея не битува само положително мнение. Но начинът, по който го разбрах ме вкара в много сериозен размисъл за лекарите и отзивите за тях.
Далеч съм от мисълта с тези разкази да вкарам в ужас майчетата, на които им е за пръв път Hug Мислете само хубави неща и четете само за приказни раждания Hug

# 219
Ами всъщност то може и няколко Димитрови да са. Аз говоря за тази, която заедно с Мазнейкова се водят едни от най-добрите жени гинеколози в София и страната.
Явно за същата става въпрос. Знам, че е една от най-добрите в амниоцентезите. Но е възможно да има и няколко със същото име...
....и тези неща да се случват в МД? Направо настръхвам.... То бива преследване на естествено раждане, но...на всяка цена и с риск за жената,... Thinking Naughty ooooh!........

# 220
Имам предвид същата Димитрова от Фемина  и МД отидох при нея ,защото съм на 37 и я спрягат като най-добрата в амниоцентези и т.н.След два прегледа при нея и случая в който прокървих и тя не взе никакви спешни мерки като ми изпише някакво лечение,а ме изпрати да отида на другия ден за хоспитализация и ме успокои ,че ако трябва да направиме аборт" ще заспиш -каза-и като се събудиш няма да чустваш нищо",още първия път като я посетих не я почуствах като моя доктор,но реших ,че се втелявам.Май по-рано трябваше да пиша ама на.Благодаря на всички ви за подкрепата.Ще продължавам да си лежа,да си пия хаповете и да стискам палци всичко да е ок.

# 221
  • София
Отдавана не съм се отчитала в темичката. Ние сме добре вече сме 2 см големи.  Blush Heart Eyes Ето да ни видите.

Аз сега съм в голямо чудене, къде да започна проследяването на бременноста. newsm78 newsm78 newsm78 Дали да продължа в Щерев където си ходя или да отида в Токуда? newsm78 newsm78 newsm78 В Щерев не са ме разочаровали с нищо, но Токуда е по-голяма болница с повече специалисти....Цените излизат едни и същи в двете болници, но все още не мога да взема решения, ако някой може да помогне-моля! Confused Embarassed

# 222
20.09.2008 за първи път ще си имам бебе

# 223
Didka, ееее виж какво е хубавко. Това вагинален ехограф ли е? Изглежда различен от моя.

misstana радвам се че всичко е наред сега, но тези работи се случват и най веройатно няма нищо общо с това което си правила.

Асенце, това обещание ли е за снимките? Wink

Ирина, и аз съм заспала Гана. За нищо не ставам.

# 224
О, не, само близнаци да не са!  Grinning

И без това още съм шокирана от новината, защото моите деца се мънички. Много приятно съм изненадана колко много майки ще имат трето дете, мислех, че ще съм някакво изключение. Сега очаквам близки и познати да ни обявят за луди, след като разберат. Пропуснах да напиша, че съм от Пловдив на 28 г. Първият път родих в Окръжна, вторият в Торакс. Не може да се направи сравнение, вторият път не разбрах, че съм оперирана, защото ме обезболяваха. Сега живот и здраве ще избера между Селена и Торакс.

За пола - имам предчувствие за трето момче  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт