Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 54 112
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 7 091
Аз пък хич не видях, че Бопси е пуснала линк! Embarassed Бопси, аз поназнайвам шведски, прочетох го това ( то е на норвежки май, те са близки), по това, което успях да разбера е, че в/у разточения марципан се правят дупчиците с какао, то се вижда и от снимките, после очертаваш с шоколад и после рисуваш отгоре с  оцветено желе ( това съм сигурна, че това означава), но ми се струва, че може да се ползват и желирани бои. Тука ги има да се продават. Имай предвид обаче, че марципана, за да го сложиш в/у тортата пак трябра да е твърд, а въобще не е така вкусен като шоколада.  Peace

# 91
  • Мнения: 326

diana7102, ето и моята торта пате от миналата година. Вътре е Трюфел, отгоре марципан Варна, а патето е от смес бисквити, масло и захар, но него никой не го яде.. беше само за украса Laughing
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2614199

# 92
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Tandoori, а случайно да пише как се прави желето. Че там някакви децилитри вода, захар ... ама какво точно не схванах. Че аз само немски и английски поназнайвам (изключвам руския  и турския, които нямат нищо общо с фламандската група  Embarassed )

# 93
  • Мнения: 1 117
Tandoori, то у дома не ядат покритието - нито фонданово , нито марципанено , нито шоколадово от трансфера Confused Този начен ми се стори по-лесен , отколкото самият трансфер.Не винаги белият шоколад е като хората и понякога става стричав като го разтапям Sad
Все пак ,ако не стане ясно това с какво са го оцветили , ще оцветя маслен крем и с него ще мажа Wink, а после ще кажа и покажа какво се е получило Simple Smile

# 94
  • София
  • Мнения: 1 170
Ходих до Кауфланд има два вида маршмелоуз. Едните са на диетичния рафт и наистина са без захар, но съдържат заместителя малтитол, така че пак са сладки на вкус  според мен/аз поне съм яла млечен шоколад с малтитол и по нищо не се отличава от този със захар/. Те са тези, за които писах, два  отделни цвята, 100гр, 2,25лв.
Намерих и обикновените, от които взех, 150гр,1,94лв

# 95
  • Мнения: 1 116
Я кажете някъде пишеше че трябват подпори за торти на два етажа или повече,какво трябва да използвам как стават тези неща,някой има ли сайт  и нагледно как става .
Мерси много.Надявам се скоро да ви покажа торта,че ни наближава годишнината с мъжо(12 февруари) а и свети Валентин ,та поне да съчетая.

Муцунка, вчера гледах в ЮТюб едно филмче как сложиха сламки вместо дървените пръчки, а само една дълга дървена пръчка през двата етажа. Ако успея да го намеря днеска пак ще го пусна, ама не го запазих вчера.  Peace
АЗ до сега съм правила само двуетажни, за два етажа мисля че не са нужни подпори. Слагам само по 4 дълги шишчета през двата етажа.
Сега ще потърся да видя дали мога да намеря картинки как се прави със скрити подпори, ако не ще обясня.

# 96
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ходих до Кауфланд има два вида маршмелоуз. Едните са на диетичния рафт и наистина са без захар, но съдържат заместителя малтитол, така че пак са сладки на вкус  според мен/аз поне съм яла млечен шоколад с малтитол и по нищо не се отличава от този със захар/. Те са тези, за които писах, два  отделни цвята, 100гр, 2,25лв.
Намерих и обикновените, от които взех, 150гр,1,94лв

Проблема не е в сладостта, а в това че марципана не става еластичен. Причината е може би в заместителя на захар   newsm78

# 97
  • Мнения: 1 116
Ето намерих два сайта с обяснения и картинки, единия е с пластмасови подложки, другия с картонени

http://recipes.howstuffworks.com/how-to-make-a-wedding-cake.htm

http://shop.pattycakes.com/Guides/adding_dowelrods.asp

Ето ги тук подложките за скриване

http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=0AE1BAC6-802D-F6 … -051078C2F45335BC

А това са подпорите
http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E3127F9-475A-BA … -58A929024B306BAF

и тези, но при тях трябва да си съобразяваш височината на тортата с тях
http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E3119F0-475A-BA … -522158B536D3E04A

# 98
  • Мнения: 1 122
Tandoori, то у дома не ядат покритието - нито фонданово , нито марципанено , нито шоколадово от трансфера Confused Този начен ми се стори по-лесен , отколкото самият трансфер.Не винаги белият шоколад е като хората и понякога става стричав като го разтапям Sad
Все пак ,ако не стане ясно това с какво са го оцветили , ще оцветя маслен крем и с него ще мажа Wink, а после ще кажа и покажа какво се е получило Simple Smile

На мен нещо не ми се получи с маслен кремhttp://images23.snimka.bg/005043126.jpg , но пробвай при теб може да стане.


# 99
  • Мнения: 419
Много ви благодаря момичета за бързите отоговори!

# 100
  • Мнения: 1 117
Stasi, твоето мишле се е получило много по-нежно отколкото моето мече , което трансферирах с шоколада. Ето това се получи при мен преди година http://images15.snimka.bg/002548559.jpg

# 101
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Момичета имам голяма молба:искам да направя торта пате,но не мога да измисля как?Дали да бъде като тортата с рула на Лео или нещо друго?Чудя се как да закрепя главата?Мисля с шишове обаче незнам Embarassed

Диана, аз ти писах лично, но не знамдали си го получила.
Тортата пате, моята е правена като тортата с рула на Лео, само че домашни рула от пандишпанова платка. Тортата не става нито суха, нито твърда.
Главата беше закрепена със бамбуково шишче за тялото.
В личното съм ти дала и линк към албума с тортата.

# 102
  • Мнения: 484
Момичета,имам един въпрос,понеже не се сещам в момента:бонбоните Маршмелоуз могат ли да се оцветяват с боя.?Досега не съм правила торта с тяхКупила съм си същите,коите сте показали по-напред.

# 103
  • Мнения: 259
Mими албума нещо не се отваря,обаче преди видях снимките,само не ми е ясно и вътре  ли си напълнила с рула или смо от страни си ги поставила,както идвете полусфери с маслен крем ли ги слепи?

# 104
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета,имам един въпрос,понеже не се сещам в момента:бонбоните Маршмелоуз могат ли да се оцветяват с боя.?Досега не съм правила торта с тяхКупила съм си същите,коите сте показали по-напред.

Писала съм няколко пъти- оцветяват се идеално. Ако боите ти са сухи ги  разреждаш с малко водичка да стане кашичка. Ако тестото почне да лепне от водата го оваляй в натурално нишесте. Виж на 2-ра страница линка за бонбоните който съм дала - там съм описала най-подробно как се работи с тях  Wink

Общи условия

Активация на акаунт