Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 54 089
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Аз я правих торта Династия миналата седмица , но понеже не се справям с рязането на блатове си ги изпекох отделно . Излезнаха ми 5 блата , кръгли от формата с отделящо се дъно . Стана съвсем нормална по размер .

# 211
  • Мнения: 1 117
Добро утро момичета Simple Smile Сън не ме хвана с моите фигурки , които зохвонох да правя за другата седмица / уж да изсъхнат добре дотогава /  Wink
Та ето какъв е моят проблем , ако може някой да помага ... Избрах да пробвам с рецептата за фалшив марципан / белтък, сухо мляко , пудра захар / заради белият цвят на тестото. За другите не мога да намеря някои от продуктите Confused И реших да правя грухчо, мечо пух и йорито , но нищо не стана  Sad , спльокаха се , още докато ги правих. Тестото си беше хубаво омесено,стегна се в хладилника , добре опаковано и т.н , но от топлината ли от какво , докато сложа главите им , ушите и ръцете и от тежината има долните им части се смачкаха в посока настрани ConfusedРеших да опитам да направя отделните части от телата отделно , но като поизсъхнаха, не можах да ги слепя и се нацепиха и срониха съответно Crazy
Такива фигурки с марципана Варна ще станат ли?
Ако имате идеи давайте , ако не ще обикалям града да търся продукти за мастики и млечни марципани Wink

# 212
  • Мнения: 1 069
Бобси, аз не съм правила фигурки, защото не ги умея, но ми се струва че тестото от Маршмелоу ще е подходящо. Мини през някоя от по-голямите бензиностанции (където има магазин) - и си купи.

Честит РД на голямото-малко пораснало момиче! Аз съм си - честит празник и на теб!

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 09:26 от NellyDi

# 213
  • Мнения: 2 282
Bopsi, за жалост не мога да ти помогна - нито с моделиране на фигури съм се занимавала, нито с този марципан. Но ти пожелавам да се справиш и да направиш прекрасни мечо пух и приятели!  Hug

Момичета, имам бърз въпрос за торта Трюфел, че тортата е за след няколко часа, а бебата спи точно сега. Накрая трюфелите се потапят в разтопен шоколад. Дали шоколада се разтапя в някаква течност - мляко, сметана, и колко горе-долу. Щото ако сложа повечко, то ще стане почти същото като вкуса на самия трюфел, и не виждам особен смисъл да ги топя. А ако е само шоколад, как да го стопя - настърган и на водна баня ли? Ще съм много благодарна, ако някой отговори по-бързичко...

# 214
  • Мнения: 98
Шоколадът аз го разтапям в микровелето за 1-2мин.и след като го разбъркам за да се уверя,че няма останали парченца,му добавям малко пр.мляко,масло или олио-каквото имам.За тази торта трюфелчетата ги топвах в разтопен шоколад,но те никак не си приличат с крема.Успех! Grinning

# 215
  • Мнения: 484
Честит рожден ден на дъщеричката  на Аз съм си!!Да е жива и здрава и много послушна! newsm59

# 216
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Еми ето нещо скромно което правих тия дни:

# 217
  • Мнения: 419
момичета помагайте,как да довърша,нещо и липсва амма е три през ноща и ще се побъркам,нищо не ми идва на акъла,а уж имах идея,но знам ли цветовете ли не ми допадат,незнам..

# 218
  • София
  • Мнения: 2 649
извинявам се за елементарния въпрос, но понеже за първи път ще правя торта с фигурки, като ги направя в хладилника ли ги оставям да съхнат или на стайна температура? Увивам ли ги във фолио или как? Embarassed

# 219
  • На небето
  • Мнения: 5 530
извинявам се за елементарния въпрос, но понеже за първи път ще правя торта с фигурки, като ги направя в хладилника ли ги оставям да съхнат или на стайна температура? Увивам ли ги във фолио или как? Embarassed

На сухо и проветриво място. Аз ги слагам в найлонова торбичка или от кутиите за салати (които ползват при доставка на храна) да не се прашат.

# 220
  • Мнения: 266
Много хубави торти!!!

Момичета, в момента правя торта "Династия", но нещо не ми се вдигна блата, то вярно, че вътре няма бакпулвер, но все пак...Как ще го разрежа на 3 части, тъничък ми се струва....
Какъв е вашият опит с този блат???

Иначе кремът е много вкусен, а тестото - крем за блата беше невероятно...но не се вдигна....
Блатовете за ,,Династия,, ги пека винаги по отделно,защото според мен е невъзможно да се разреже на няколко блата.И при мен не се вдигат много при печене-получават ми се 4 блата.

# 221
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 117
Грабнах се и аз след толкова време,напук на диетата торта да правя.Хем е по нова рецепта,неипробвана досега,хем и водата спря.Дали не е знак свише?! Simple Smile Ако не стане ще си я нахлупя собственоръчно на главата Grinning
Някой вече направи ли мастик с глицерин,че ми е интересно?Аз само тази рецепта използвам,но без него и пак се получава чудесно.

# 222
  • Мнения: 3 861
Ох, направих я тортата "Династия".
Блата успях да разрежа на 2 затова изпекох още един. Сглобих тортата. Започнах да я украсявам и естествено имах проблем.
Идеята е 2 мишки, прегърнати, с по една въдица да ловят сърчица от езерце седнали на шоколадова пейка.
Мишките направих преди 2 дена, още не са изсъхнали между другото  Confused.
Първо изпуснах мишока, глават му падна и се заби по лице в крема...хайде чистих му главата...
След това им направих пейката и ги сложих да седнат, но явно мишките дойдоха по тежички и крема отдолу подаде  #Cussing out и тръгнаха към ръба на тортата, хванах ги в последния момент преди да се разбият и да се налага да правя нови мишки...
Тъй като съм оставила за отгоре маслената част на "Династията" сега съм я метнала в хладилника да стяга. Довечера, като се прибера от работа ще видя какво е станало и ако пак ми поддаде крема ще и метна един чаршаф отгоре пък ако ще да се разчуе... Лошото е, че съм направила вече другата частот украсата. Езерцето, пейката, пътечката...ще трябва да ги разваля и да ги правя наново. Или пък нови мишки да направя. По малки и по леки...Обаче те няма да изсъхнат и ще се разпльокат.
Яво нещо не са ми точни пропорциите на тази мастика след като толкова бавно съхне....
Тююююю...колко торти трябва да съсипя за да направя поне веднъж една без изненади.... #Cussing out

# 223
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
доня КОПРИВА, остави плъшоците да изсъхнат на открито място, не много топло и не влажно  Simple Smile

# 224
  • Мнения: 3 861
доня КОПРИВА, остави плъшоците да изсъхнат на открито място, не много топло и не влажно  Simple Smile
е...2 дена вече съхнат на открито, в една чинийка в кухнята...меки са си...не толкова, колкото бяха, когато ги правих, но не са и на камък...абе стават, но да не бяха толкова тежки...

Общи условия

Активация на акаунт