Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 225
Ето ме и мен. То по-добре да се скрия някъде, не да се показвам. На вкус все пак е добър благодарение на ванилията и ломоновата кора. Аз без тях козунак не правя, че и на мен ми прилича на сладък хляб иначе. Консистенцията между другото е нещо като на щолен. Сбито, твърдо, гюлеподобно, тежко. Малко все пак втаса. Да не повярва човек. Нямах особено желание да го снимам  Laughing Утре отивам да си купя панетоне.

Лебедуна, как не те е срам да кажеш на това нещо, че не е станало. Ми станал си е идеален даже. Ама в машинката не е като във фурната. А и хич не си жалила плънката  Laughing

Аз пък за всеки случай пекох в две форми, щото си мислех, че тестото ми идва голямо за една. Оптимистка. Надявах се, че ще втаса, въпреки всичките грешки, които допуснах. Да, ама не  Twisted Evil

# 226
Знаеш ли аз още нямам но съм си харесала една та кога ли ще ме прещрака и да ида да си я купя то ми писна smile3511все на ръце да меся свършил хляба айде меси защото ги мързи мойте да идат до другия магазин искаме пица ама с домашно тесто айде бе келеши #Sniper

Няма да съжаляваш  Peace Само че купувай от големите, с вместимост 1,500 гр. Сега ги има в Бон Апети. Много ми се иска да ми е по-голяма машинката  Rolling Eyes

# 227
  • Разград
Момичета,да се похваля(за съжаление без снимков материал).Тази вечер реших да направя козуначени кифлички.Голямо вълнение,голямо нещо.И стана тестото,даже втаса в машинката.Не можех да повярвам,след няколкото провала с козуначено тесто.Не мога да ви опиша какви красиви кифлички станаха,направо съм щастлива.Давам и рецептата,а тя е от руския форум Кухарка.
1 чч=250 мл
1 1/2чл суха мая
3 1/4 чч брашно
1 чл сол
4 сл захар
3 сл сухо мляко
1 яйце
3 сл масло
240 мл топла вода
1 яйце за намазване
Та значи,този път сухата мая разтворих в 40 мл от топлата вода с малко захар и оставих да шупне.После я прибавих към останалите продукти.Увеличих захарта,че малко ми се видя и сложих 5 сл масло,разтопено.Плънката е по желание,аз сложих локум.Сложих ги да се пекат в леко затоплена фурна на 170 градуса с вентилатор.
Мисля утре пак да направя една доза,ей така за спорта.

# 228
  • София
Иха, много полезна темичка, почвам да я следя!

# 229
Лебедуна, как не те е срам да кажеш на това нещо, че не е станало. Ми станал си е идеален даже. Ама в машинката не е като във фурната. А и хич не си жалила плънката  Laughing

Аз пък за всеки случай пекох в две форми, щото си мислех, че тестото ми идва голямо за една. Оптимистка. Надявах се, че ще втаса, въпреки всичките грешки, които допуснах. Да, ама не  Twisted Evil

curly sue за ставането вътре е станал, обаче отвън е сякаш съм го прекарала през окъдена бурия на пролетното чистене...И вкуса на кората е такъв. Ужас. Моите мълчат, изрязват кората и ми се подхилкват злобно. Изяде се, ама що да е тъй. Ако го бях сложила в кексовата форма и да го изпека в печката, щеше да стане козунак за чудо и приказ, щото и плънка не жалих. Свърши той, не искам да се сещам. Утре пак ще правя, че съм именничка и на работа все чакат да занеса нещо домашно.

П.П. Ти твоя по каква рецепта го прави? И с каква мая жива, или суха? И що не втаса? От маята ли, от брашното ли? Верно, че сбит изглежда и си мисля, че или много брашно, или много мазно или калпава мая. С какво брашно го прави?  Май много въпроси станаха... Thinking

# 230
LEBEDUNA ако беше видяла моя щеше да ми се смее света това е направо китка newsm51чак ти завиждам

# 231
Здравейте момичета!
Хайде и аз да се включа в темата за козунаците. В неделя правих чудесния козунак на Lebeduna.
При месенето не се надигна особено много тестото в машината,но след това втаса чудесно. Аз го оставих на 50 градуса в печката. Но забравих да го намажа и когато след 20-тина минути го погледнах той беше започнал да се запича.....много леко,но все пак.....Намазах го и го наръсих със захар,пекох го на 150 градуса / без вентилатор ми е печката/ ,но явно защото го намазах след като беше започнал да се запича-позагоря отгоре. Но пък иначе се надигна страшно много,пукна се и изглеждаше доста добре 8 ако не беше загорялото/.Не мога да свикна да печа козунаци в печката и това си е. Извадих го по-рано и след това отвътре беше лекичко недопечен,но пък беше на конци и със страхотен аромат. Домочадието го хареса страшно много и питаха кога ще правя пак. И мойта свекърва даде съвет да го направя с по-малко продукти,за да се опече по-хубаво,но аз не смятам да се възползвам от съвета и и пак ще си го направя по същата рецепта.
Та голямо благодаря на Lebeduna за превъзходната рецепта!  bouquet

# 232
  • София
От съвсем скоро имам машина за хляб и съм мнооого боса в процеса - впрочем, по начало съм си бедствие в кухнята.

Опитах се да направя това:

ПАНЕТОНЕ (ИТАЛИАНСКИ КОЛЕДЕН КОЗУНАК)
 (Панетоне продават в Метро)
4 супени лъжици прясно мляко
2 яйца
80 г масло
130 г брашно
60 г захар
130 г брашно
1 пакетче суха мая
6 супени лъжици стафиди
4 супени лъжици захаросани портокалови корички

В моята машина се слагат в този ред съставките.
Пече се на програма за козунак.
Наистина е много вкусно и наистина мирише на козунак.

ПОлучих нещо спихнало, клисаво, прегоряло отвън и сурово вътре. Може ли някой да ми даде съвет / препоръка / наставление, какво правя погрешно и като как да направя козунак в туй чудо на техниката? Моооля?...  Cry

# 233
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet
Като чета какви чудеса сътворявате направо съм се навила да си купя машина и аз и мъжа ми го навих , така че остава да си я купя.
Имам една молба към вас - ако някой си е купил наскоро такава машина моля да даде малко инфо. Извинявам се предварително , ако въпроса ми не е за тук, но доста търсих из сайтовете на магазини за техника и само машини за над 150лв ми се появяват , а аз искам нещо по-евтино /под 100 лв./

# 234
lideto70, виж в кауфланд и метро.

# 235
  • София
Julie   Hug , мерси , сега ще проверя.

# 236
Вчера реших да правя спаначен хляб със сирене....Забърках го, оставих го и излязох. Връщам се след 1час и още от коридора ме лъхва ужасна смрад на изгоряло....Той горкия като шупнал, като втасал, като тръгнал да ме търси....Ужас!!!! Реотани, всичко леш ! Направо ме втресе. Спасих каквото можах и айде във фурната. Стана вкусно пък иначе. Не съм включвала машинката още, изчистих я де, ама дали нещо не й стана, направо ме е шубе . Sad

# 237
Лиде, чакай, че нещо се обърках. Я дай тука да те консултираме за машинката. Преди два часа в нета гледах на Техномаркет - Мулинекс - 149 лв. с ДДС - направо дръка, с много програми. С твоите изисквания - ако има наоколо - ТСМ , там са около 70 - 75 лв., но с по-малко програми. Ако луднеш да правиш козунаци - по добре с две бъркалки. Моята е с една - няма как да остане плетено. Питай , ако нещо те интересува.

# 238
Да се запиша и аз  Simple Smile и да се похваля, вчера поличих ето  http://www.amazon.co.uk/Ultimate-Bread-Machine-Cookbook/dp/0754805999 тази книжка и не мога да ви опиша как искам да направя всичкооо.

# 239
  • София
А аз съм на вълна кифлички и онзи ден взех една рецепта от Гответе с мен и станаха страхотни, една част ги направих със сирене, една със сладко, но вече това са любимите ми кифлички  Laughing
Ето ги тук

Общи условия

Активация на акаунт