Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 255
Момичета с козунаци, призовавам ви да си напишете рецептите за козунаци в Рецептите за машина за хляб, че голям зор, докато се открият тук. Че идва Великден   chef

Няма пък!  Crossing Arms Мойта е семейна тайна и е скрита....в подписа ми  Mr. Green

# 256
Момичета благодаря на всички които се включиха с помоща си в моя избор на машинка дано да успея скоро да си я купя  защото пък нещо ме мързи да обикалям по магазините smile3507 боже свекито ще умре от яд   smile3515 и мъка а пък аз всеки път ще и се хваля какво съм сътворила newsm44 ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ

# 257
Момичета с козунаци, призовавам ви да си напишете рецептите за козунаци в Рецептите за машина за хляб, че голям зор, докато се открият тук. Че идва Великден   chef

Няма пък!  Crossing Arms Мойта е семейна тайна и е скрита....в подписа ми  Mr. Green

Знай ти, знай......Теб и Пина ако не ви командировам у нас да ми месите козунак ....

Утре мама реши като галавечеря да ни направи козунак, месен от нея......както тя си знае....Жалко,че ще съм на работа и няма да я снимам докато се труди......Дано само мая и пр. продукти не и погодят номер.....

Някой да е ползвал май на кубче Вибо?

# 258
защото пък нещо ме мързи да обикалям по магазините

На сайта на Бон Апети ги има в момента. Поръчвай и се не бой. Искай онази за 1,500кг

# 259
Лебедауна и Пина и аз ги искам, моля, моля  Laughing

Ей сега разгледах рецептите на Лебедуна и на Тайнствената Лейди. Абе много малко мая бре. Ми как на 2500 гр брашно 1 кубче?? Или на 1500 - 30гр?

# 260
  • София :(
Дами, спирайте да правите каквото и да е и се заемайте да стискате палци, че за пореден път ще се опитвам да се кепазя с козунак   Grinning Дано тоя път заприлича на нещо , че моичкия вече се е разбучал , ма кой ли го пита и него  Wink Пък ако стане ще се хваля

# 261
Ей сега разгледах рецептите на Лебедуна и на Тайнствената Лейди. Абе много малко мая бре. Ми как на 2500 гр брашно 1 кубче?? Или на 1500 - 30гр?

curly sue в рецептата от тетрадчицата на свеки пишеше мая колкото кибрит. Аз това количество го разбирам като едно кубче и така го написах. Козунака който омесих и изпекох в кръглата форма е направен от приблизително 1/4 от продуктите. Съответно трябваше да сложа 1/4 кубче мая на 650 гр. брашно. Видя ми се малко и сложих 1/2. Аз по - долу в рецептата съм записала какво количество от всички продукти съм сложила за този козунак.

# 262
  • София /Абсурдистан
При мен за 1.500 брашно, дозата мая е 30г, ама сега видях, че кубчето е 42 и като правя пак, мисля да сложа 1 цяло. Преди имаше по-малки кубчета от 30г, слагай 1 кубче, стига да не е под 30г. ще стане.

# 263
Момичета, някои ползвал ли е брашно на мелницата в Карнобат? Аз попаднах на едно такова брашно супер е.   Ако може някой да ми даде повече инфо ще съм му много благодарна за това дали може да се купи в по-голямо количество от там и т.н.

# 264
Правя в момента козунака на Лебедуна,много се надигна, ама не смея да си помисля какво ще стане.Стискайте палци, че за не знам кой път пробвам,ама все нещо не става като хората Rolling Eyes

# 265
Момичета, снощи късно приключих с печенето на козунака на Unknown lady, направих 1/3 от дозата. Досега това е най-успешния ми козунак. Децата казаха - "като истински е мамо". Ще кача снимки довечера, също и преработената рецепта. Съжалявам само че не ми е по-голяма машинката, че май през ден се цапондря с тия козунаци. Станали -нестанали, свършват бързо Laughing

# 266
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Здравейте на всички хлебарки  Mr. Green.
Имам машината от година почти,но сега съм си у дома за неопределен период и реших да пробвам козунака на Lebeduna.Миналата година за Великден правих козунаците по рецепта на pina и ставаха невероятни,но сега реших да пробвам и "Империята отвръща на удара" Crazy.
Продуктите са ми вече в машината,обаче искам да попитам,тестото твърдо ли трябва да стане?Сложила съм всичко точно колкото е по рецептата дадено,но тестото ми се струва доста твърдо за козуначено.Миналата година си спомням че тестото беше доста меко ,да не кажа почти се разливаше,а сега си е една топка. ThinkingПроверих пак пропорциите всичко ми е точно.Все пак да каже някой който е правил тази рецепта,че да не се изложа. Blush

# 267
  • София /Абсурдистан
Момичета, снощи късно приключих с печенето на козунака на Unknown lady, направих 1/3 от дозата. Досега това е най-успешния ми козунак. Децата казаха - "като истински е мамо". Ще кача снимки довечера, също и преработената рецепта. Съжалявам само че не ми е по-голяма машинката, че май през ден се цапондря с тия козунаци. Станали -нестанали, свършват бързо Laughing
Не си струва да се разправяш да плескаш за толкова малка дозичка  Mr. Green Ще се изяде веднага и пак ще те карат да го правиш. За колко време го направи, засече ли? Чакам снимков материал. Аз все още събирам сили да го правя, засега все още ме мързи, само гледам какво са направили другите  Mr. Green

# 268
  • варна
Лиде, чакай, че нещо се обърках. Я дай тука да те консултираме за машинката. Преди два часа в нета гледах на Техномаркет - Мулинекс - 149 лв. с ДДС - направо дръка, с много програми. С твоите изисквания - ако има наоколо - ТСМ , там са около 70 - 75 лв., но с по-малко програми. Ако луднеш да правиш козунаци - по добре с две бъркалки. Моята е с една - няма как да остане плетено. Питай , ако нещо те интересува.
Исках да те питам твоята машина каква марка е?Моята е от Кауфланд с една бъркалка ,и ти сега ми казваш че няма да станат козунаците в нея?!Защо? #2gunfireА и някък си малък ми става хляба?Да не бъркам нещо.На обяд изяждаме с мъжа ми единия #Crazy, а после правя още един за вечерта за децата newsm78 #CrazyНещо май греша,а и не ми бухва хляба?Абе начинаеща съм и нещо не го догодявам.

# 269
Unknown lady, голямо мазотене беше, 7часа от началото до края, но трябва да кажа, че го пусках да се меси 3 пъти ,защото все ми се виждаше рядко тестото.
Съгласна съм ,че дозата е малка и още утре пак ще искат, ама как да правя повече като няма да го събере машинката ? Освен поетапно едно след друго да ги умеся и после да замразя част от тестото. Дали ще стане, дали ще се опече после размразено ?Исках да те питам твоята машина каква марка е?Моята е от Кауфланд с една бъркалка ,и ти сега ми казваш че няма да станат козунаците в нея?!Защо? #2gunfireА и някък си малък ми става хляба?Да не бъркам нещо.На обяд изяждаме с мъжа ми единия #Crazy, а после правя още един за вечерта за децата newsm78 #CrazyНещо май греша,а и не ми бухва хляба?Абе начинаеща съм и нещо не го догодявам.
[/quote]
janiz, извинявай че се меся, но и в машинка с една бъркалка си стават козунаците.Просто е по-добре да си приготвиш по-голяма доза, защото играчката е голяма... А пък относно хляба , и аз в началото не можех да го докарам, правех го по рецептите от книжката към машинката, явно не са много точни. От тук си копнах много рецепти, експериментирам непрекъснато, много е хубав руския хляб . Ето я рецептата понеже не се сещам къде точно беше. Пробвай:
Вкусен домашен хляб

Продукти:
•   0,5 литър преварена вода с телесна температура
•   50 г мая
•   1 суп.л. захар с връх
•   2 чаени л. сол
•   2 суп.л. олио
•   1 яйце
•   Брашно около 6-7 ч.чаши, за да се получи средно твърдо тесто.
Описание :
Проста рецепта, която винаги се получава.
Замесва се тесто от всичките съставки, поставя се в намазана с краве масло форма, която да е поне два пъти по-висока от поставеното в нея тесто. Може и обикновена алуминиева тенджера. Покрива се с кърпа и се оставя на масата за около 20 мин. След това се слага в хладилник за още около час. Пече се но около 180 град приблизително един час. Като се извади от фурната, се оставя да „почине” 5 мин. във формата, после се вади, намазва се отгоре с краве масло и се завива с кърпа. Ароматът е страхотен. Този хляб не съхне и не става корав, може да стои без специални опаковки 2-3 дена. Хлябът става като кръгла кутия за торта.     

Общи условия

Активация на акаунт