Машина за хляб - 8 част

• 50 534
  • 668
  •   1
Отговори
# 270
Забравих да кажа, че аз правя 1/2 доза, защото вместимостта на хлебопечката ми е 900гр и цялата й е много.Става идеален.

# 271
  • София
Аз ще го пробвам Grinning но да попитам, държиш ли тестото в хладилника както е по рецепта newsm78 или си го изпичаш в хлебопекарната, без вадене newsm78

И моята машинка е с една бъркалка Wink става си козунака, мен ме устройва по-малко количество, че като тръгнем да правим козунаци и майка ми и леля ми се включват. И после се оказва че съм затрупана от кифлички и рула, ...е нямам два стомаха Laughing ...По-малко, по-начесто  Laughing

# 272
Не, направо бухам всички съставки в хлебопечката и тя си го меси, втасва и пече, на основна програма.

# 273
  • София
 Hug ще го пробвам  bouquet

Аз тази седмица експериментирам да правя франзели Wink ...нещо не ги докарвам на вид, еле пък за снимка, но не съм се отказала Laughing Ще пробвам хлебчето като изядем наличните Laughing

# 274
Да се отчета с козунака на мама....Оригиналната и рецепта е с 25 яйца #Crazy...Сложила жената само 13.......Резултата е...върховен. Топи се в устата козунака......

Да кажа майка какво каза...Каза,че хубавото тесто за козунак не трябва да лепне на масата и трябва да е душица. Бухвала 2 пъти маята и постепенно е слагала мазнината - масло + олио.

Снимките ми не са с най-добро качество....Уверявам ви,че това е най-мекия и вкусен козунак,който съм яла! Вярно е,че се топи в устата......Общо са станали 4 големи козунака и 1 малък.

Релутата ще намерите - ТУК и ТУК

# 275
Маме резултат е страхотен направо за завиждане потекоха ми лигите и на мъжа ми .ЕВАЛА

# 276
мммм супер !!! Само че какво имаш предвид с това "маята е бухвала два пъти"? И що не качиш рецептата, че и ние да се пробваме,а?

# 277
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Да кажа какво стана с моя козунак.
Но първо да благодаря на Lebeduna за рецептата,защото крайни резултат е супер.
Значи тестото в началото беше доста твърдо,като за хляб.Притесних се защото до сега съм правила козунак само по рецептата на pina,и ставаха невероятни,но тестото беше доста по меко.
Моята машинка е клатроник и пуснах програма месене и втасване ,час и половина.След като свърши програмата тестото беше мекичко сравнително,но го пуснах още веднъж на същата програма.В края се беше надуло перфектно.Извадих тестото сложих плънка стафиди и орехи и сплетох.След като втаса го пекох на 200 градуса на долен реотан че фурната ми е раховец.Стана невероятен.Точно като снимката на Lebeduna,но за жалост нямам апарат да го покажа.Вътре е на чудесни конци.
Според мен м/у този на Pina и на Lebeduna почти няма разлика.Има единствено в това, че по рецептата на Pina след като се извади тестото има малко нужда от премесване,защото е леко лепкаво,но ако се добави малко брашно в началото всичко е е ок.Крайния резултат и при двете рецепти е невероятни козунаци на конци.

# 278
Я кажете майсторки на колко градуса ги печете вие тези козунаци? Във форума срещнах различни варианти - на 180, на 200, на 140, на вентилатор, на без вентилатор....

# 279
Да се отчета с козунака на мама....

Блазе ти...А ние се мъчим тук като грешни дяволи pironi Да кажа аз каква я свърших...Реших да правя кръгъл козунак по "мамината" рецепта с 1/3 от голямата доза. Ми то хубу ама и реших да оставя тестото по - мекичко. И като взех да правя фитилите за плетката я омацах здравата. Аз осуквам, те се късат, абе въобще мазало...Изпльосках го във кръглата форма и го засилих в печката да втасва. Той взе, че надигна доста и сега се пече...Незнам да се радвам ли още newsm78

# 280
  • В града на тепетата
joop!, моя козунак го пекох на 140градуса само на вентилатор за 40 до 50 минути като по някое време му сложих отгоре фолио, за да не
прегори и се изпече много хубаво  Peace
А между другото днес бях в нашия Техномаркет и там ги има и трите вида фурни като в сайта на Бон апети, голямата с двете бъркалки е 189лв.,
ох много ми хареса , ама ......... Confused

# 281
Ето го:

Този път го оставих да втасва повече. Аз по - точно го забравих  Embarassed Друг път ме е страх, да не превтаса, а сега стана като по поръчка : втаса си идеално и почти не се разпука при печенето. Точно такъв го харесвам smile3508

# 282
маме, Лебедуна,
ПРЕ-КРАС-НИ!
О-НЕ-МЯХ!

Маме, а рецептата? Как 25 яйце бе? На колко брашно това чудо? И в какво ще се опече  newsm78
Да не би да се пече на някаква обществена фурна?

# 283
Ето го и моя. Е, не е като на Лебедуна, но надявам се и това да стане някой ден. Все пак е много вкусен и вече свърши...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=218313

# 284
joop!, хубав ти е, я го виж какъв се е разположил. Може би малко редичко е тестото. Ама много голям ми се вижда бе, по коя рецепта?

Аз ще правя козунаци в неделя. Най-вероятно. И ще докладвам.

Общи условия

Активация на акаунт