Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 107
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Аз какво да направя, да се върна и да я моля да ми прави химио???

Хирурга обикновенно не знае какво е по-нататъшното лечение в подробности. Поне при мен беше така. Оперира ме в София доцент Попова и отзад на епикризата бяха написали - да се яви на лекарска комисия, последващо лечение - лъчетерапия. Но без да е уточнено колко на брой. И тя не знаеше.

Така, че тези неща ги решава точно тази докторка, която те е върнала. Хвани я там и я разпитвай, какви са тези работи да те разкарва насам натам.  Как така ще ти пише химио, а няма да иска да ти я прави.

# 136
  • София
Аз питах хирурга си днес каква химия са ми изписали на комисията и той не знаеше, питах го колко лъче - пак не знаеше....само ми повтаряше, че съм допуснала грешка за гърдата и ако не направя  и химия - вече ще прекаля. Аз бях готова за химията, дори отидох в болницата, приеха ме....но после тази лекарка ме изписа. Аз какво да направя, да се върна и да я моля да ми прави химио??? Ей хора....наистина съм в шах, ще лудна. Незнам вече кое е вярно и кое не. Сменям си мнените по 10 пъти на ден. А се бях поуспокоила и приела мисълта за химиото. Хирурга ми казва, че вида на рака ми бил такъв, че пак щял да се появи. Какво да правя? Да ходя в София на консулти ли? Времето минава, а е и ценно....не мога и да правя консулти до безкрай...
Неможе да има толкова противоречиви мнения...не е чесно, аз съм обикновен човек, не съм инвънземна и нямам видения или други умения. Имам нужда от точна и вярна информация. Без колебания. Имам нужда да се успокоя. Някой трябва да ми каже точно и ясно какво да правя.
Здравей. Аз съм едната дъщеря на Баба хулиганка. Тя не е пред компютър в момента, но ме помоли да ти дам този адрес http://www.oncology-bg.net/lang_bg/doctors.php
Тук можеш да провериш как да си направиш консултация в София за второ мнение. Разгледай сайта и изискай от лекуващия те лекар /хирург или химиотерапевт/ приложеното в сайта направление за второ мнение. Те нямат право да ти откажат. След това възможно най-скоро направи консултацията. Успех!

# 137
Здравейте,
благодаря на всички за загрижеността. Днес започнах лъчелечение. Казаха ми поне него да започна, защото мина доста време от операцията. Не пречело после да има и химио.
Позната лекарка  от София в понеделник ще се консултира с доц. Цекова. Чувам за нея добри неща.
Утре ще се консултирам с още една химиотерапвтка от Варна уж добра била и тя и с един друг хирург, за който също се говори, че е дори по-добър от моя.
Разбрах, че в международния онколог. център  в София ще преглежда днес и утре проф. Роберто някакъв си, смятах да ходя да се моля да ме вместят някъде в тези два дни но моя хирург ми каза, че и той е хирург а не химиотерапевт и, че други лекари които са били на демонтративните му операции не са очаровани.... такива консултации в Б-я и чужбина обаче мога да си правя цял живот. Трябва да се конкретизират нещата, че да почвам да се успокоявам. Днес лъчетерапевтка след като доста си поговорихме също подкрепя мнението - без химио....
Хулиганке, незнам какво да правя...знам за този център, чудя се дали да дам документите на някой да ги занесе вместо мен. Лошото е, че с това лъче не мота да мърдам от Варна.
Какво ви е мнението за доц. Цекоав? и имате ли други конкретни предложения за доктори.
Явно решението ще трябвада взема сама...дори и да не съм готова за такава отговорност, но нямам избор...явно портиворечиви мнения ще има и на всичко това трябва да се сложи край преди да започна да пия успокоителни.

# 138
  • София
След операция, на клинична конференция се разглежда случая и се дават препоръки за по-нататъшно лечение.
Химио и лъчетерапиите не бива да започнат по-късно от два месеца след операцията.
Те се назначават също на клинични конференции.
Не може само един лекар да назначи химиотерапия.
Аз не мога да разбера какъв е твоя случай. Защо питаш хирурга си, той си е свършил работата.
Трябва да минеш на комисия по химиотерапия незабавно, според мен няма време.
Колко лъчетерапии ще правиш?
Коя е доц. Цекова, къде работи ? Нищо не съм чувала за нея.
А, да май в ИСУЛ беше .

# 139
Танина, докторката която не иска да прави химио не беше в комисията защото отцъствала от града. Аз бях вътре и видях, как взеха решението за секунди. Това е втората комисия която минавам. На първата комисия ми назначиха химио+лъче+химио. Аз исках да потърся второ мнение и отидох в Онкологията във Варна да мина и натяхната комисия. Там за 10сек. хотвърдиха същото. На следващия ден ме изпартиха за вливка. Отивам аз и шевката на отделението която в деня на ковисията била извън града като ми вижда документите се учуди на решението на колегите си. Извика ги и ги попита защо така са решили. Те и отговориха, че са решили да потвърдят мнението на първата комисия но смятали да се консултират и с нея. И пред мен тя им казва, че според нея няма нужда от химио попита ги дали са съгласни и те казаха добре и ме изписаха...но те се държаха пред нея направо като ученици. Едни такива притеснени, само кимаха и се съгласяваха. Никой не понечи да си защити мнението. Как може във вторник сутринта  да кажат химио, а в сряда сутринта да се съгласят да няма????
Ще изчакам и другите мнения от утрешните ми прегледи и мненито на Цекова от София.
Ако някоя има конкретно предложение за лекар или нещо друго, моля да каже....въпреки, че както написах по горе....времето си минава, а това не е шега работа.

# 140
доц. Цекова е от ИСУЛ
а питам хирурга си, защото му имах доверие....просто реших да му споделя какво се случва и да ме посъветва.
а и като видях как минават комисите, конференциите илитам както им се вика, направо се изпалших.
Нямаше никакъв диалог между тях. Единия казва другите се съгласяват, дори документите не разглеждат

# 141
  • София
Не ми се връща назад в темата, затова те моля не подробно, а набързо да пишеш какво точно ти е правено.
Имам предвид вида на операциите, има ли поразени лимфни възли и пр.

# 142
Първа операция, отстранен тумора само
Втората само лимфни възли - чисти. Запазих гърдата по собствено желание. Но те не настояваха особенно да я махат. Просто ми предложиха радикалното решение. Сега обаче хирурга ми го отчита като голяма грешка от моя старана, защото вида а тумора бил такъв, че имало огнища и едвали не е сигурен, че ще се появи пак и че ако не направя химио и не махна гърдата преди или след химиото със сигурност няма да имам добър край и то съвсем скоро.
Хер 2 (-) прогестерон 80% естроген 90%
G2T1cNoMx....някъде по документите пише Mo и на една място с думи пише " далечни метастази - не"

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 15:28 от optimistche

# 143
  • София
Не съм специалист както знаеш,но мисля, че хирурга е прав.
Мисля, че е трябвало да се отстрани цялата гърда.
А що се отнася до химио и лъчетерапия, пак според мен е абсолютно задължително.
Смятам, че няма да прескочиш хормонотерапия.
И въобще не се опъвай, не върви срещу себе си.
Изчезвам за два, три часа пак. Като се върна ще свирна момичета   love001

# 144
Сьвестта ми ме кара да дам тоzи линк.
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=0&b=92

# 145
Здравейте

optimistce - лично съм била при доц Цекова на консултация- много компетентен лекар е и винаги залага на сигурното- драстични терапии с цел оцеляване на пациента- мен ме стресна също но си заслужаваше Peace
А за гърдата - доц Гаврилов от Онкологиите въобще и не даде време за размисъл - да я запазва или не- каза ще направя най-доброто за теб и я махна #Crazy Всички последващи консултации с кого ли не бяха категорични че ми е спасил живота- а това му е работата   bouquet

Успех - обръщай се към вече утвърдени имена в  онкологията- търси и проучвай и действай бързо и категорично Hug

baby_neutral

# 146
Благодаря mamamaria Simple Smile
Някой ако има препоръки за друг специалист, моля да ми каже, че като отида в София да мога да съчетая нещата.

# 147
  • София
За доц. Гаврилов вече ти казаха. Моя хирург е доц. Александрова.
Винаги тя ме е оперирала и аз съм много доволна от нея.
Химиотерапевтите в Онкологията са много добри.
Ако ходиш там ти препоръчвам д-р Трифонова.

# 148
Това е националния онкологичен център  нали?
Търся в интернет но не намирам там това име...
доц. Кръстева да говори на някой нещо? Химиотерапевт в НОМЦ в София била...

СТРАХ МЕ Е на теб защо не ти отрязаха гърдата? Ти ли не искаше или доктора? Как вървят нещата при теб...изчезна...всичко е наред надявам се...

Последна редакция: пт, 22 фев 2008, 18:53 от optimistche

# 149
  • София
Д- р Трифонова е в екипа на доц. Кръстева.
Страхотни са. И д-р Таушанова също.

Общи условия

Активация на акаунт