Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 102
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
optimistche твърдо НЕ споделям мнението на тази жена. Не е човешко, в този етап от живота ти да си сама, не бива да си мислиш че си сама. Просто с отворено съзнание приемай загрижеността на хората около теб. Едни ще те разочароват повече, други по-малко. Радвай се на това, което ще могат, имащите желание, да ти дадат, не разчитай на това че всеки знае от колко имаш нужда. То никога не е достатъчно. Сигурна съм, че всичките хора, които изпитваш като близки в този момент, искат да си много спокойна, искат да знаят, че ще се бориш (независимо от дупките от време на време).  Самия факт, че си макар и само с мислите и думите се тук и има кой да ти даде кураж - това сме момичетата тук, говори че не си сама.

# 106
  • София
На Хули последните два дни бяха толкова натоварени, че не можа да пише, само по един поглед и толкоз.
На конференцията вчера решиха - за момента оставам на хормонотерапия, впоследствие, след допълнително изследване на ХЕР, ще се включи и химиотерапия.
Защо обаче пак трябва да правя изследването не ми стана ясно. Допускам, че става въпрос за пари.
Ама щяло да бъде по друг метод ? Ще видим.
Искам да споделя - четох за страничните ефекти на Херцептина. Не ми харесват!!!
Вие какво ще кажете ???
Ааа, да се похваля - била съм гордостта на химиотерапевтите, ами от 15 години ме лекуват, как няма да съм Grinning и още съм жива.
Оптимистче, остави встрани коментарите на някои "доброжелатели".Не обръщай внимание на подобни реплики.
Гледай смело напред, има толкова много хора, които са с теб, включая и всички нас.
Преди години, като се разболях имаше хора, които ме гледаха като обречена. Даже от една много близка роднина чух реплика -  "ама тя още ли е жива". Какво направих - влязох  в стаята и и казах -да още и смятам дълго да бъда. Peace

# 107
Здравейте,
аз приех думите на жената не като някаква обреченост да съм сама, а по скоро, че близките ми колкото и да искат да ми помогнат, колкото и да ме разбират....болката, гаденето, повръщането, ходенето с перука и всички подобни преживяванея така или инъче ще трябва да изтърпя на собствения си гръб. Майка ми примерно, колкото и да иска да ми помогне, няма как да повръща вместо мен. Поне аз така я разбрах, незнам тя какво е искала да ми каже.  Wink
А аз знам, че има хора около мен, което никога няма да ме изоставят или забравят или да ме гледат като обречена. Благодарна съм им от все сърце и ги обичам. Такива хора са един от стимулите ми да се боря.
Сега се опитвам да избутам от съзнанието си тази фикс идея за дете и да се съсредоточа върху оздравяването си.  Peace

# 108
И аз така разбрах, optimistche, думите които ти е казала. Мисля, че има много истина в тях. ВСеки се опитва да те успокои, да ти вдъхне кураж, но при такава ситуация, това все ти се струва недостатъчно. Един много близък познат каза нещо много вярно- Най- трудна е борбата със себе си!. Убедена съм в това.

Поздравления за последното изречение!  bouquet Така те харесвам много повече! Едно по едно, нали така? Wink Hug

Хули,  Laughing, изследваш ли си хормоните? Доколкото знам естрогена е 'виновника'. Така ли е?

# 109
  • София
Да и прогестерона и естрогена ми са със шанс за отговор. 50 на 75 процента съответно.

# 110
Какво значи- "шанс за отговор"? Завишени?

# 111
  • София
Мисля да

# 112
  • usa
четох за страничните ефекти на Херцептина. Не ми харесват!!!
Вие какво ще кажете ???

преди да се съгласиш на херцептин, си направи основни изследвания на сърцето и дробовете и ги наблюдавай редовно през цялото време докато си на херцептин. страничните му ефекти се усилват ако заедно с него се прави и химиотерапия.
колко време ще го взимаш?

# 113
Зачетох се във вашата тема и ми стана интересно. Реших да Ви напиша за нещо, на което попаднах случайно след като гледах по часа на Милен Цветков за това, как имало няколко подхода различни от химиотерапията и десетки пъти по-ефективни. Онкоболни запитаха по телефона министър Гайдарски, който в резюме отговори, че е запознат и е много хубаво, привества тези нови подходи, но без никакви финансови ангажименти от страна на държавата! От разговора, обаче се разбра, че министерството дори създава пречки пред онкоболните, които се борят за същите права като гражданите на Германия, например. Там имало специализирана клиника за биологична терапия на рака. От предаването попаднах на сайта, където си обменят информация и със задоволство разбрах тези дни, че вече и в България има 1 или 2 пациенти, които са били отписани и им се извършва имунотерапия. Хората били живи вече месец след крайния срок, който им били предрекли. Дори един ден повече да е си заслужава да се направи всичко възможно. Дано лекарите, които са се захванали не се откажат, защото не всеки може да се лекува в Германия за 600 евро на ден. Сайта, където чета за тези неща е anticancer-bg.com сигурно го знаета, но аз скоро попаднах на него за първи път и следя въпроса с интерес.

# 114
Момичета,днес бях на скенер и всичко е  ок   newsm44
Нямах търпение да ви споделя,защото както ви писах преди, никой не знае за тумора-нито приятели ,нито роднини Wink,а толкова ми се искаше да споделя с някого хубавата новина! Доцентът каза,че вече ще ме гледа на 1.5г,а не както до сега на 6м Simple Smile Каза също ,че съм прецедент в медицината,защото хора с моя карцином умират до 6м,а аз 6 г. вече съм "чиста" Hug ,казвам ви  го ,за да ви вдъхна кураж и да знаете,че всичко е Божа работа и жажда за живот!  Искрено се надявам скоро и вие да се похвалите като мен  Praynig Лека вечер,здраве и много късмет   action032 

# 115
Това е чудесна новина! Hug Hug Hug
Заслужаваш тази вечер да празнуваш, макар и само ти да си знаеш!
Нека шансът винаги бъде на твоя страна! Praynig

# 116
  • София
И шанса трябва да бъде  Peace
Според мен, не забравяй да си правиш маркерите на 3 месеца.
Не искам да те обезкуражавам, но допреди 45 дни и аз в една тема се изказах по същия начин. След 15 години. В 2000 година , според световния здравен стандарт ме обявиха за здрава. И аз настина бях, а и сега се чувствам такава. Да, ама не.
Той се върна, очаквано и неискано.
Малко тъжна звуча тази вечер. Смятам, че е моментно настроение.
Съжалявам, че в мига на твоето щастие се случи, но въпреки това ще извлечеш полза от моето настроение.
През въпросната година едва ли не летях от щастие.
И забравих да се правя изследвания. Просто и аз реших, че всичко си отиде.
Пак да, ама не.
В петък химиотерапевтите казаха, че съм тяхната гордост. Все пак 15 години.......
Сега съм се запънала за още 25 години и искам вие да ми правите компания в тия мои, а вашите са си ваш проблем Laughing

# 117
Добро утро момичета

Бабо Хулиганке- компанията от нас със сигурност я имаш  bouquet

4f4f - поздравления - от сърце ти желая всичко да е зад гърба ти; аз също си мисля като свърша хормоналната терапия и ако дай боже всичко е ок това да се остане лош спомен - но 5 години са все пак- живот и здраве надявам се да ги изкарам Heart Eyes

Лек и приятен ден на всички-http://www.istini.hit.bg/- един малък поздрав за Вас  bouquet

# 118
  • София
Не казвай - надявам се.
Ще ги изкараш и още много пъти по толкова.
Нали ще ми правиш компания  Grinning

# 119
Обещавам- ще ги изкарам  Peace

За компанията- няма проблем  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт