Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 206 379
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Мен не ме олъчват там но има доста хора които виждам там и ги олъчват в тила. Никой не е загубил косата си. Попитай лъчетерапевта си.

# 242
  • somewhere over the rainbow
Здравейте!

Искам да ви поздравя за куража и позитивизма, които лъхат от постовете и да ви пожелая скорошно справяне с болестта и много успехи!  bouquet Hug  bouquet

И тези, които искат бебчета, скоро да се похвалят с тази прекрасна новина! Wink

Прочетох доста от постовете ви, но не всичко. Имам някои въпроси към вас, като съм сигурна, че по стечение на обстоятелствата, сте по-информирани от мен Sad Сблъсках се с рака преди 6 години, когато на баща ми му поставиха диагноза "малигнен меланом" в най-напредналата фаза Rolling Eyes  Нищо не можеше да се направи, беше плъзнал много бързо по почти всички коремни органи. Тогава с майка ми не се интересувахме от нищо друго /относно болестта/, освен как да облекчим болките на татко... Confused

Втората ми "среща" със заболяването стана преди 6 месеца. На баба ми откриха "Недиференциран жлезист карцином - Г3" в тялото на матката. Не знам какво значи точно тази диагноза, освен че е рак. Оперираха я в Пловдив, радикална хистеректомия, д-р Христамян. Каза, че е изрязал всичко, което се е виждало и предстоящата лъчетерапия ще премахне каквото е останало. До тук добре. Проблемът е, че вече 2 месеца след операцията баба поддържа по-висока температура, вечер стига до 37,8-38 гр. Два пъти я гледат на ехограф, два пъти скенер и един рентген на бял дроб, заради температурата. Но не виждат възпаления или метастази, освен уголемен лимфен възел, който доктора каза, че не може да се отстрани с другите /всъщност два били, които остават/. Първия път изписаха противовъзпалителни свещички. Слагаше ги 9 дни, в които не вдигаше Т. Но после пак започна. Вчера пак й правиха кръвни изследвания и се установи, че СУЕ е 130, при нормално за възрастта 20. Докторът каза, че това го притеснява да изпише антибиотик за температурата и изписа Мелбек. Сега ще видим дали ще помогне. Но баба ми много се притеснява за тази Т и постоянно обикаля с термометъра.
Та въпросите са ми: от какво може да е тази Т, възможно ли е от някакви метастази, които докторите не виждат? До колко е притеснителна? И възможно ли е да не виждат нещо? Можете ли да ми кажете нещо за това СУЕ? А за диагнозата, като цяло?

Предварително ви благодаря, милички!

# 243
  • София
Не съм специалист и не мога да твърдя със сигурност, но от метастази температура не се прави. Най-вероятно става въъпрос за възпалителен процес някъде. Смятам, че трябва да се търси това.

# 244
Аз също никога не съм чувала да има нещо общо между метастазите и температурата, а за съжаление имам горчив опит в това. Баща ми почина от тази коварна болест и имаше метастази. Горкия какво ли не го боля но температура нямаше.
Аз също мисля, че е възпаление...но коя съм аз  Wink
Искренно Ви желая успех.
За диагнзата нищо не мога да кажа, но има доста форуми за това.

# 245
Mного ви благодаря, че ми отговорихте!
За нас това е по-важно, да няма метастази, пък то възпалението е поправимо Wink

Попитах в Клуба в дира, но там не бяха особено отзивчиви, не знам защо, но явно очакваха да знам, колкото тях, а аз обясних, че току-що навлизам в материята Crossing Arms За това реших да попитам и тук Peace
Ще ви чета редовно, пък дано ми се прояснят някои неща Hug

# 246
Хулиганке, на теб доц. Тимчева ли ти е лекуващ лекар?

# 247
  • София
Беше преди време, тогава когато беше само доктор, тя е в Онкологията.
Сега съм в диспансера в Младост, ще видим в понеделник кой ще е.
Предполагам д-р Антонов.

# 248
ЗДРАВЕЙТЕ!Първо искам да изкажа възхищението си от Баба Хулиганка - страхотна жена си , напомняш ми на моята майка.Преди година и малко откриха на майка ми рак на матката , последва операция , после лъчетерапия и тя се оправи , до колкото е възможно.Стресната и уплашена от всичко това (нали си сещате колко често ходиме на лекар)си направих преглед и цито и се оказа че имам начален стадии на рак на шийката.Но се разминах само с конизацио и всичко е ОК.Затова искам да кажа , че човек никога не трябва да се предава.С майка ми сами двете се преборихме с всичко - баща ми е пенсионер , а бащата на децата ми си вдигна чукалата преди две години. Та винаги трябва да се бориме за живота и щастието ни -  това зависи изцяло от нас!

# 249
  • София
Здравейте  момичета!
И аз съм с рак на матката,оперирана и сега се следя -контр.изследвания.След операцията  имах болки в лимф.възли и пих антибиотик няколко месеца и отшумя.Но не съм имала температура. Nan търсете възпалението от къде идва,ако се наложи и скенер направете. И смело,няма страшно!
Поздрави

# 250
имам 1но питане:понеже съм на лъчетерапийка и ... ми пада косичката ще ми поникне ли косица въобще и ако да след колко време
Ами при лъчетерапията трудно поникват косми. При мен бяха 23 облъчвания и вече мина година и половина, но още като, че ли нищо ново не е поникнало в радиус около три сантиметра около облъчваното място.

# 251
  • София
Може да ти прозвучи нелепо, но остави космите- ще поникнат.
Важното тук е, че ти си здрава.

# 252
  • гр.София
Здравейте,аз направих вече 5 Лъчетерапии засега съм добре,всеки ден си се доочертавам,защото се трият линиите,гадното е,че не мога да се изкъпя както аз си обичам.Та четейки за Лъчето и косопада това има ли връзка с гърдата или само за случайте на олъчване на главата,питам защото мина месец и нещо,а аз още нямам никъкав косъм,та започвам да се претиснявам,знам  че здравето  е всичко,но за мене това е най важното,колко месеци минаха немога да си прежаля косицата Sad.Прегръщам ви

# 253
Nan търсете възпалението от къде идва,ако се наложи и скенер направете. И смело,няма страшно!
Поздрави
Два скенера правихме - един в Пловдив и един тук и докторите не виждат ищо обезспокоително Thinking
Между другото, от Мелбек-а /който е противовъзпалително/ баба вдига по-рядко Т и не се чувства така зле, когато я вдигне, както преди.

# 254
  • София
Здравейте,аз направих вече 5 Лъчетерапии засега съм добре,всеки ден си се доочертавам,защото се трият линиите,гадното е,че не мога да се изкъпя както аз си обичам.Та четейки за Лъчето и косопада това има ли връзка с гърдата или само за случайте на олъчване на главата,питам защото мина месец и нещо,а аз още нямам никъкав косъм,та започвам да се претиснявам,знам  че здравето  е всичко,но за мене това е най важното,колко месеци минаха немога да си прежаля косицата Sad.Прегръщам ви

Не се тревожи, ще поникне косица и ще бъдеш здрава и всичко ще е наред. Само смело гледай напред и си мисли, че всичко, което правиш има смисъл.
НАН, значи все пак стигаме до извода, че е възпалителен процес ?

Общи условия

Активация на акаунт