Тема за всички ,борещи се с рака!!!!

• 208 137
  • 726
  •   3
Отговори
# 465
  • София
Това вече е задължително да се прави, защото нещата са свързани.
Имам предвид прегледите при гинеколог и цитонамазките.

# 466
BEZ_STRAH, ако си на хормони, здължително на 6 месеца теябвеа да се гледа енфометрума (така ли се пише). Цито на мазка също не е зле.
Не искам да цитирам тъпата статистика за матката и хормоните....
Така че не се мотах, а беж на гинеколог....

# 467
  • София
Не само тя , всички Вас имам предвид.
Редовно си правете тези прегледи, не е шега работа.
А Бабет не я мислете, тя си няма и тези атрибути  Joy
Пък и не ми трябват, само да ги мисля .
Ама пък си имам визия - красива съм ха ха ха

# 468
Цитонамазката е задължително да се прави веднъж годишно! Много е сериозно! За който не е в час, защо това е необходимо ето един линк. Има още много инфо по въпроса.
цитонамазка
Както пише в линка - "Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да Ви коства живота!"

# 469
момичета, искам да ви питам- Срещнахте ли нужната ви подкрепа в семейството? Очаквахте ли нещо повече?

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 23:42 от abigale

# 470
момичета, искам да ви питам- Срещнахте ли нужната ви подкрепа в семейството? Очаквахте ли нещо повече?

Под семейство имаш предвид съпруг и деца предполагам  newsm78
Когато беше поставена диагнозата ми, все още не бях семейна. Т.е. тогавашното ми семейство майка ми, баща ми и сестра ми бяха с мен винаги. То има ли родител, който да не бъде с детето си, да го подкрепи в такъв момент.
Имах сериозна връзка по същото време и чест му прави на мъжът ми (тогавашното ми гадже), че беше с мен във всичките изпитания през които преминахме - здравословни, странични от лечението като нервоност, депресивност, заедно взехме решение, че ако не можем да имаме наши деца, ще си осиновим. Чест му прави, че въпреки всичко реши да направим семейство, а не побягна както други мъже в подобни ситуации.
Така, че "Да, бях абсолютно подкрепена от моето семейство".
За съжаление имам приятелка, чийто мъж не можа да издържи. Разведоха се. Според мен промяната беше за добро за моята приятелка и тя израстна много след това, но....
Сподели ако искаш и ако мислиш, че ще ти олекне  Hug

# 471
За реконструкцията писах, не четохте ли? Кое ви интересува по-подробно  newsm78  Личните имах в предвид за подробности, та даже ако някой иска да му покажа  Crazy
ЕХХО, сега на теб не ти трябва да го мислиш.  Реконструкцията се казва lat-flap, мускулът от гърба е "latisimus dorsi" . В нета има много инфо, снимки и клипове с отделните процедури. Навремето ги гледах, ама след като ми направиха моята де, защото както вече казах не съм я избирла, така се получи.....

# 472
Добро утро момичета   bouquet

ssq- прочетох постингите ти но да бих искала и да видя! Не прочетох къде и как си я направила ooooh! Но извинявай ако те притеснявам  bouquet Crazy Crazy

За цитонамазка- да,редовно  си я правя- няма начин колкото и да е неприятно  Sick

Поздрави   Crazy

# 473
BEZ STRAH,аз в понеделник ще съм в Онкологията за първата инжекция Золадекс.Ако имаш път на там може да се видим и да се запознаем.Стига да искаш.Аз ще съм рано там,за да направя изследванията  и инжекцията и после се прибирам в Кюстендил.Ако си готова пиши или на лични или на скайпа desii6.

# 474
ssgg всичко сме прочели ние за реконструкцията, което си писала, но клиника, цени не си писала Simple Smile

# 475
Добър ден   bouquet
Ами обясних, че ми е правена по спешност..., за цените също ... Не е клиника зе реконструкции, а просто голяма болница и ме е оперирал хирург, след него влиза пластичният хирург. И да ви кажа колко е струвала моята, то включва престоя ми и мастектомията+реконструкцията, зависи и от това какви лекарства са използвани-дали е имало усложнение или не. При всеки ще е различно. Дали ще отидете в същата клиника....Едва ли, мисля че когато е само за пластиката е различно.... А и въпрос на възможности за престой в съответната държава. Нали се сещате, че престой за около 3 седмици поне едва ли е разумно на хотел.. Аз не бих могла да кажа дали е разумно да се прави в чужбина или тук, все пак и тук има добри специалисти. При мен така се получи, не съм го мислила предварително.
ЕХХО, наистина обясних в предният постинг, че няма смисъл да пиша клиника и цени и защо + това което написах по-горе. Не искам да давам подвеждаща информация, пък ако искате се сърдете.
Все пак интернет е обществено пространство, а и цените се менят... Тези неща се проверяват, когато има нужда. В случая само до колкото разбирам мамария я касае такава интервенция...
Ще я попитам дали е проверила тук възможностите, срещнала ли си се с пластичен хирург да ти обясни видовете рекострукции, подходящи за теб. Зависи колко кожа имаш оставена, дали ти е правено лъче и т.н.  А за клиниките винаги може да изпратиш запитване по мейл, като се поровиш в нета. Когато имаш време за избор е друго. 

# 476
ssgg не мисля да ти се сърдя  Heart Eyes може би не съм се изразила правилно и затова си изтълкувала погрешно посоката в която питам  Hug Писах ти и на лични обяснявайки мотивите за своето питане, за да не разводняваме темата  Peace
Не ме интересува реконструкция в България, поради ред причини. Благодаря все пак!

# 477
здравейте момичета,
За Тепавичарова /пластичен хирург/ се чуват хубави неща , освен че излизало скъпо но със сигурност на вън няма да е по-евтино. До колкото знам тя е работила във Франция. Една позната е правила реконструкция при нея след като доста други са и отказали. При нея е бил изрязан доста от мускула и това е бил проблема. Аз дори говорих с Тепавичарова по телефона но се разбрахме да се видим след лъчето...но за сега не смятам да планирам ходене специално за това. Ако искате ще намеря и телефоните и. Приема в стоматологията да военна болница....и е доста грубичка но....кво да правиш  Wink докторя...ще ги търпим  Laughing

# 478
Здравейте всички!
Влязох днес тук от любопитство, защото имам подобно на рак заболяване. Искам да съобщя на тези от вас с рак на гърдата, че има метод и апарат за въздействие на клетъчно ниво, който лекува и такъв рак. Изобретен е от гръцкия физик Папас и в Нета може да прочетете за него като напишете на търсачката PAPIMI. През пролетта на миналата година такъв апарат беше показан на Световното изложение на изобретения в Женева именно от човек, излекувал с него своя близка от рак на гърдата.

# 479
  • гр.София
Здравейте момичета  bouquet
Аз съм малко болничка,някакъв грип,може би е за добро,че ми се спряха нагревките.
desii6 по принцип ако апарата в понеделник е оправен ще ходя в Онкото ще се радвам да се видиме,а ти за какво ще ходиш там,всичко наред ли е.
abigele беше писала за това дали ни разбира семейството,аз за себе си не бих казала че срещам разбирателство,непрекъснато ме натоварват с разни глупави проблеми,непрекъснато се случват разни гадни неща ,така ми се иска да избягам надълече,иначе ме обичат,но не ми го показват,много е сложно всичко.
Прегръщам ви

Общи условия

Активация на акаунт